به گزارش مشرق به نقل از آسوشیتدپرس، شورای امنیت سازمان ملل شامگاه دیروز (پنج شنبه سیزدهم آگوست) قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران را به صورت مجازی به رأی گذاشت.
این قطعنامه در نهایت با کسب ۱۱ رأی ممتنع، دو رأی موافق و دو رأی مخالف از تصویب در شورای امنیت بازماند.
این رأی گیری بیشتر از آن جهت حائز اهمیت است که نشاندهنده ثمربخش بودن یا بالعکس، بیهودگی تلاشهای چندماهه آمریکا در به تصویب رساندن قطعنامه مزبور است؛ قطعنامهای که با مخالفت شدید روسیه و چین روبرو شد و تقریباً این احتمال وجود دارد که با وتوی (رأی منفی) هم پکن و هم مسکو و یا حتی یکی از آنها در کسب نتیجه دلخواه ناکام بماند.
گفتنی است که تصویب این قطعنامه نیازمند کسب حداقل ۹ رأی موافق از مجموع ۱۵ رأی اعضای این شورا و عدم دریافت وتو (رأی منفی) از جانب اعضای دائم است.
لازم به ذکر است که چند ساعت پس از آنکه «کِلی کِرافت» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل از کشورهای اروپایی خواست تا حمایت خود از توافق هستهای با ایران را مصروف تمدید تحریم تسلیحاتی علیه تهران کنند، دولت ترامپ خواستار رأی گیری بر سر این قطعنامه شد.
کِلی کِرافت در مصاحبهای با خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شد که ایالات متحده «فضا را برای گفتگوها با انگلیس، فرانسه و آلمان و همچنین روسیه و چین باز نگه می دارد». این در حالی است که به غیر از آمریکا، چهار عضو دیگر شورای امنیت به همراه آلمان همچنان از توافق هستهای ایران (برجام) که با هدف ممانعت از دستیابی تهران به تسلیحات هستهای در سال ۲۰۱۵ منعقد شده است، حمایت میکنند؛ توافقی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.