به گزارش مشرق، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر دوشنبه در دیدار مدیران ارشد سازمان صدا و سیما ، با بیان اینکه مصوبه سوم اسفند ماه ۹۸ و امضای این مصوبه از سوی رهبری معظم انقلاب، پشتوانه لازم حقوقی و شرعی برای تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا بود، گفت: در این مصوبه تاکید شد که مصوبات این ستاد از لحاظ لزوم تبعیت، همتراز مصوبات شورای عالی امنیت ملی است و این را مقام معظم رهبری امضاء کردند و توانستیم همه کارها را با هماهنگی پیش ببریم.
بیشتر بخوانید:
خاندوزی: اعلام پیش فروش نفت، شیطنت رسانهای دولت بود
رئیس جمهور اظهارداشت: این مصوبه نشان داد که ساختار حقوقی کشور ما ساختاری است که در روز حادثه و مشکل می تواند بروز یابد و با یک مصوبه گره گشا باشد.
اگر کشور تعطیل میشد چه وضعی پیش میآمد؟
دکتر روحانی با بیان اینکه دشمنان به دنبال شیوع بیماری کرونا در پی به تعطیلی کشاندن کشور بودند و اگر ستاد ملی مقابله با کرونا نبود ما خیلی مشکل داشتیم، گفت: واقعیت مشهود امروز کشور در مقابله با کرونا، یک رسوایی و بی اعتباری برای تبلیغات رسانه های بیگانه و یک اعتماد به رسانه ملی ایجاد کرد.
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه صدا و سیما باید ملجاء باشد و سخن حق از آنجا شنیده شود، اظهارداشت: صدا و سیما البته باید از دولت هم انتقاد کند و هیچکدام ما معصوم نیسیتم اما انتقاد نمک طعام است که باید به اندازه باشد. انتقاد باید وسیله ای برای بهبود وضعیت، رفع اشکال و ارائه راهکار باشد و نقد نباید به یاس جامعه تبدیل شود.
دکتر روحانی تاکید کرد: این مقایسه مهم است که ما الان در چه شرایطی هستیم و چه زحماتی کشیده شده تا کشور توانسته طی مخصوصا شش ماه گذشته که با معضل کرونا مواجه بوده، مقاومت و ایستادگی کند و این مقایسه را صدا و سیما می تواند انجام دهد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تامین و تقویت زیرساخت های بهداشتی و درمانی و اینترنت و فضای مجازی، نقش مهمی در موفقیت کشور در مبارزه با کرونا داشت، گفت: افزایش دو برابری زیر ساخت های بهداشتی و درمانی کشور طی ۷ سال گذشته باعث شد تا بتوانیم ۳۰ هزار تخت بیمارستانی را به بیماران کرونایی اختصاص دهیم و در هیچ کجا با معضل تخت های آی سی یو مواجه نشویم.
کدام کشور است که در این شرایط کرونا بتواند ده هزار تخت را اضافه کند؟
دکتر روحانی افزود: ۱۰ هزار تخت بیمارستانی و ۲ هزار تخت آی سی یو را نیز تا پایان امسال آماده می کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ۱۶ هزار مگاوات برق در این ۷ سال به میزان تولید برق کشور اضافه شده است، به تشریح دستاوردهای کشور در حوزه کشاورزی پرداخت و گفت: اگر با ایجاد یک تحول در حوزه کشاورزی، میزان تولید محصولات کشاورزی از ۹۷ میلیون تن به ۱۲۶ میلیون تن افزایش نیافته بود، در موضوع کرونا با کمبود مواد غذایی مواجه می شدیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: صدا و سیما عملکردها را مقایسه کند، در انجام این عملکردها و تلاش ها نیز بحث یک فرد و یا دولت مطرح نیست، بلکه بحث تلاش و زحمات میلیون ها کارگر، کارمند و کارفرما است. با توجه به اینکه در آستانه ورود به قرن جدید هستیم، مناسب است صدا و سیما به مقایسه دوره ۵۷ ساله حکومت رژیم پهلوی و عملکرد جمهوری اسلامی در ۴۳ سال پایانی این قرن بپردازد تا مردم ببینند که انقلاب اسلامی چه دستاوردهای درخشانی برای کشور داشته است.
رئیس جمهور تاکید کرد: دولت تدبیر و امید در دو سال ابتدای فعالیت خود همچنان با تحریمهای بینالمللی مواجه بود و فقط در مقطعی از اواخر سال ۹۴ تا اواخر سال ۹۶، یک گشایشی ایجاد شد که در آن مقطع برای اولین بار در ۲۶ سال پیش از آن تورم کشور تک رقمی شد و رونق خوبی را در اقتصاد شاهد بودیم. اما دولت امروز هم با وجود مواجه بودن با تحریمهای بیسابقه و ظالمانه آمریکا و اضافه شدن فشارهای ناشی از همهگیری کرونا، توانسته به خوبی شرایط را مدیریت کند و روسا و مقامات دیگر کشورها در گفتگوهایشان بارها از اینکه دولت چگونه در شرایط تحریم شدید و تبعات اقتصادی کرونا کشور را اداره میکند، ابراز شگفتی کردهاند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه به گواه آمار میتوانیم اثبات کنیم که به نسبت شرایطی که با آن مواجه هستیم، شعار جهش تولید را محقق کرده و خواهیم کرد، گفت: صدا و سیما باید در کنار وظایف دیگر خود از جمله نقد کاستیها، با بازتاب دادن اخبار امیدبخش از تلاشهایی که در راستای آبادانی کشور انجام میشود، نشاط و آرامش را که لازمه تداوم روح امید و تلاش در کشور است، ارتقا دهد.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اقدامات گسترده دولت در عمران و آبادانی بخشهای مختلف کشور از جمله در توسعه خطوط ریلی و اتصال استانهای مختلف به شبکه ریلی کشور، توسعه چشمگیر گازرسانی در کشور، اجرای طرحهای پرشمار در مدیریت آب، افزایش ظرفیت تولید برق، افزایش ۲ برابری تختهای بیمارستانی کشور و امثال آنها اظهارداشت: در این دولت برای اولین بار گاز به استان سیستان و بلوچستان رسید و توجه زیادی به توسعه سواحل مکران و بنادر جاسک و چابهار شد. همچنین در دی ماه امسال طرح احیای دریاچه ارومیه، به عنوان بزرگترین طرح محیط زیستی تاریخ کشور، افتتاح خواهد شد.
دکتر روحانی با اشاره به فرا رسیدن ایام ماه محرم، تصریح کرد: امسال با توجه به وضعیت کشور که با همهگیری کرونا مواجه هستیم، صدا و سیما برای ایجاد شور حسینی در دل مردم وظیفه مضاعفی دارد. صدا و سیما امسال باید عزاداری و شور حسینی را به داخل خانه های مردم ببرد، تا بتوانیم به بهترین شکل هم از مواهب معنوی ایام عزاداری برای سیدالشهدا (ع) بهرهمند شویم و هم دستورالعملهای بهداشتی برای کنترل و مقابله با کرونا را رعایت کنیم.
متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
از رئیس سازمان صدا و سیما و مسئولین مختلف این سازمان مهم که امروز در خدمتشان هستیم بسیار متشکرم و البته درحدی که فرصت جلسه ما بود، هم رئیس سازمان و هم مسئول خبر و بخش سیاسی، هم رادیو و هم بخش استانها، سیما و همچنین بخش بینالملل، نکات قابل ملاحظهای را بیان کردند.
فلسفه این جلسه عمدتاً برای تشکر از صدا و سیماست که طی این مدت؛ از پایان بهمن تا امروز، با همه توان و قدرت در صحنه بوده برای اینکه کشور به خوبی اداره شود، مردم اطلاعات لازم را داشته باشند و به یک بیانی میخواهم بگویم که این رسانه واقعاً به صورت رسانه ملی ظهور و نمود بیشتری پیدا کرد.
صدا و سیما یک رسانه ویژهای است. همه مطبوعات، فضای مجازی و دیگران، آنهایی که تریبونهای مختلفی دارند در صحنه بیان و اطلاعرسانی فعال هستند، اما صدا و سیما امتیازات ویژهای دارد، علاوه بر اینکه رسانه ملی و گستردهای است به این معنا که سراسر کشور را شامل میشود و تحت پوشش قرار میدهد، انحصاراً آنتن پخش را در کشور در اختیار دارد.
از طرف دیگر این رسانه برای مردم بسیار مهم است یعنی ممکن است مردم در استفاده فرزند و جوان و اقوامشان، از فضای مجازی دغدغههای مختلف اعتقادی، اخلاقی و سیاسی داشته باشند، اما در صدا و سیما اینچنین نیست و در صدا و سیما دغدغه اخلاقی نیست، دغدغهای که مردم احساس کنند از لحاظ اعتقادی خدای ناکرده ضربهای وارد شود، یک همچون دغدغهای در صدا و سیما ندارند. بنابراین یک جایگاه خاصی دارد.
از همه مهمتر صدا و سیما، صدای نظام و سیمای نظام است و رسمیتی که صدا و سیما از این نظر دارد. وقتی صدا و سیما نکته ای میگوید، دنیا به عنوان خبر نظام و خبری که مورد قبول نظام است میشنوند، اما حالا یک روزنامهای، سایتی، حتی خبرگزاریها هم اگر رسمی باشند باز جایگاه رسانه ملی و صدا و سیما را ندارند.
در این ایام که ایام بسیار مهمی بود اگر بخواهیم کارمان را به دنیا و مردممان معرفی کنیم یکی از راههایش مقایسه است یعنی باید کارمان را با همسایگانمان، با دنیا و با کار دیگران مقایسه کنیم. یا با کار مقاطع دیگر در کشور خودمان، مقایسه کنیم.
اگر مقایسه نکنیم، موفقیت سخت است و کامیابی و یا ناکامی خیلی روشن و واضح نیست. در داستان کرونا، داستانی بود که کاملاً قابل مقایسه بود، یعنی کشور ایران با کشورهای منطقه، اروپایی، آمریکایی، آفریقایی و جاهای دیگر قابل مقایسه بود و بیتردید نظام جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران در این حادثه و در این موضوع مهم فراگیر و بینالمللی درخشیدند.
یعنی نمیتوانیم بگوییم که ما کم و کسری از کشورهای دیگر داشتیم در بعضی از جاها حتماً توفیق بیشتر داشتیم در بعضی از جاها مشابه کشورهای دیگر بودیم و در هر دو موج، چه در موج اول که از همان آخر بهمن شروع شد و چه در موج دوم که در اواخر خرداد با آن مواجه شدیم. مشابه این در کشورهای دیگر هم بوده و هست. آنها هم موج اول و موج دوم را داشتند.
اتفاقاً رسانههای فارسیزبان بیگانه معاند مدتی بود و چند هفتهای در اوایل موج دوم شروع کردند که این از ناکارآمدی نظام ایران است و میبایست تعطیلات را یک ماه دیگر ادامه میداد و کار را زود شروع کرد، اگر ادامه میداد موج دومی نداشتند بعد همه آن کشورهایی که این حرف را میزدند با یک ماه تأخیر با موج دوم مواجه شدند.
یعنی رسوایی این رسانهها و تبلیغات بیگانه در مورد واقعیتهای مشهودی که امروز وجود دارد، برای مردم ما روشن کرد که این رسانهها چقدر بیاعتبارند و این یکی از نکات مهم بود که مردم ما به رسانه ملی اعتماد کنند و نسبت به رسانههای بیگانه با تردید بنگرند، این واقعیتی است که مردم برای موفقیت دارند در زندگی خودشان به خوبی مشاهده میکنند.
اولاً نشان داد که قانون اساسی و ساختار نظام ما، ساختار مناسبی است برای حوادث و برای موقعیتهای ویژهای که پیش میآید.
در همان روزهای اولیه مواجهه با کرونا، شورای عالی امنیت ملی تشکیل جلسه داد و اولین جلسه ما راجع به کرونا شنبه سوم اسفند بود و همان روزهای اول بود و در همان شنبه سوم اسفند یک مصوبهای داشتیم که در همان مصوبه، تشکیل ستاد ملی کرونا تصویب شد و در آنجا گفته شد که لزوم تبعیت از مصوبات ستاد ملی کرونا، همتراز مصوبات شورای عالی امنیت ملی است و این را مقام معظم رهبری امضاء کردند.
این خیلی مهم بود. اصلاً کلید تمام کارهایی را که توانستیم هماهنگ کنیم و با هماهنگی پیش بیاییم، همین مصوبه سوم اسفند زد و بر این مبنا حرکت شروع شد. اگر این مصوبه را نداشتیم خیلی برای ما مشکلات پیش میآمد.
شما میدانید آن وقتی که میخواستیم تعطیل کنیم، یا مغازه ها در شهرستانها یا در تهران باز شود و رفت و آمد در استانها آزاد شود، همه اینها مقاطع حساسی بود و در این مقاطع حساس تصمیماتی که این ستاد میخواست بگیرد، میبایست پشتوانه لازم را از لحاظ حقوقی و شرعی داشته باشد.
شما دیدید در ماه رمضان که همان اوایل با آن مواجه شدیم، در ماه فروردین و اعیاد ملی که داشتیم درمورد همه اینها تصمیماتی که اتخاذ میشد، اگر یک مرکزیتی نبود و این مرکزیت پشتوانه حقوقی نمیداشت، نمیتوانست تصمیمات را بگیرد. بگوییم این مسجد، نماز جمعه تعطیل، نماز جماعت با این شرایط باز، این حرم که این همه مورد تقدس و اهتمام مردم ما است درب حرم بسته باشد یا صحن بسته باشد، اصلاً نمیشد.
اولین قدم نشان داد که ساختار حقوقی کشور ما، ساختاری است که در روز حادثه و روز مشکل میتواند ظهور و بروز پیدا کند و با مصوبه خودش گرهگشا باشد.
نکته دوم این بود که ما وارد یک معرکهای شدیم که زیرساختهای کشور توانست با ما همراهی کند.
مثال میزنم. در رأس این مبارزه کرونا، کادر درمان و بهداشت و درمان است. صدا و سیما و دیگران هم در این کار بسیار مهم و عظیم هستند اما شما مقایسه کنید شرایط کادر درمان ما اگر مانند شرایط سال ۹۲ بود، چگونه میتوانستیم وضعیت را مدیریت و اداره کنیم.
طی این ۷ سال، تخت های بیمارستانی کشور چه تخت های جدید و چه آنهایی که به طور کامل بازسازی کردیم، بیش از ۲ برابر شده است. اینکه توانستیم ۲۳ الی ۳۰ هزار تخت را به کرونا اختصاص دهیم. مگر قبل از آن میتوانستیم و چنین توان و امکاناتی را داشتیم؟
اینکه تخت های آی سی یو ما به گونهای بود که نه در موج اول و نه در موج دوم، هیچ کجا با معضل مواجه نشدیم. در کشورهایی شرایطی بوجود آمد که تخت نداشتند یا تخت داشتند آیسی یو نداشتند اصلاً همچون شرایطی هیچ کجا برای ما بوجود نیامد.
بعضی از رسانهها میگفتند در موج دوم در فلان شهر، مثلاً فلان بیمارستان بیمار کرونایی را قبول نکرد بلافاصله تماس میگرفتم و میگفتند دروغ است. دروغ است و هیچ کجا نداشتیم. یک مورد نداشتیم.
البته ممکن است یک بیمارستانی امکانات نداشته و گفته بروید به بیمارستان دیگر اینها امکانپذیر است و حتی یک شهر با شهر مجاور را کاری کردیم این به آن کمک کند، اینکه تخت یا آیسییو نباشد، اصلاً نداشتیم. این یکی از امتیازات کشور حتی در مقایسه با اروپا و آمریکا. شما میتوانید مقایسه کنید آنها چه وضعی داشتند و ما چه وضعی داشتیم.
همین الان در سال جاری علیرغم اینکه تحریم و مشکلات و همه اینها را شما کاملاً میدانید. امسال ما ۱۰ هزار تخت بیمارستانی را تا پایان سال اضافه خواهیم کرد و ۲ هزار تخت آیسییو را اضافه خواهیم کرد.
این کار، کار عظیم و بزرگی است. کدام کشور میتواند این کار را بکند.
ممکن است کشورهایی باشند که از لحاظ اقتصادی و امکانات خوب باشد اما کشورهایی که با ما قابل مقایسه باشند چه کشوری است که میتواند در این شرایط، وسط این بحران بیاید ۱۰ هزار تخت اضافه کند. این کار، کار عظیم و بزرگی است. این زیرساختها آماده بود که ما توانستیم تحمل کنیم.
یا در بخش آب و برق فرض کنید اگر شرایط ما شرایط قبلی بود، در همین تابستان میزان مصرف برق را نمیتوانستیم تحمل کنیم و حتماً دچار خاموشی میشدیم. ما ۱۶ هزار مگاوات برق در این ۷ سال اضافه کردیم. این ۱۶ هزار مگاوات برق است که میتواند تحمل کند. البته در دولتهای قبلی هم هر سال بر میزان تولید برق اضافه میشده است ولی صدا و سیما بیاید خودش این مقایسه را انجام دهد مقایسه بین مقطعی است .
این ۴ سال با ۴ سال قبل و یا ۸ سال با ۸ سال قبل؛ این مقایسه خیلی میتواند درسآموز برای ما باشد. وقتی ما از دولت یا از تلاشهای دولت بحث میکنیم بحث یک فرد و یا یک هیأت وزیران نیست؛ بحث همه کارگران، مهندسین، تلاشگران و سراسر کارمندان چند میلیون نفر است، اینها دست به دست هم دادند تا این کار عظیم و بزرگ انجام گرفته است.
یا در بخشهای دیگر، در بخش کشاورزی این تحولی که در این چند سال داشت اگر نمیداشت. یعنی کشاورزی که ۹۷ میلیون تن مواد غذایی برای ما تولید میکرد، الان شده ۱۲۶ میلیون تن. اگر یک همچون چیزی نبود یعنی همان شرایط سابق بود، نمیتوانستیم در این شرایط کشور را اداره کنیم.
در این شرایط کرونا، هم راهها بسته شد و هم برخی از کشورهای صادر کننده صادرات مواد غذایی را متوقف کردند. ما روی پای خودمان ایستادیم، چرا؟ بر مبنای اینکه امکانات در کشور آماده شده بود.
یا فرض کنید در اینکه به مردم میگوییم به ادارات مراجعه نکنید و از طریق فضای مجازی و دیجیتال، تماسها را انجام دهید. اگر زیرساخت دیجیتال ما همان بود که در ۷ الی ۸ سال پیش بود، شما مقایسه کنید ببینید این موبایل هوشمند امروز نسبت به آن زمان، آن وقت چقدر بوده، چند صد هزار، ۳۰۰ هزار الی ۵۰۰ هزار حداکثر بوده است، الان ۷۰ میلیون است الان قابل مقایسه با هم نیست.
حرکتی که در فضای مجازی انجام گرفته، توانمندی ما سی و چند برابر شده است. این کاری که در شبکه ملی اطلاعات انجام گرفته، اقدامات دیگر، زیرساختهایی که انجام گرفته، خیلی به ما کمک کرد که بتوانیم بسیاری از کارهای اداری را انجام دهیم.
اینکه ۲۱ میلیون خانوار ما بخواهند وام بگیرند و بدون مراجعه به هیچ بانکی بتوانند این وام خودشان را دریافت کنند، از طریق همین ارتباط فضای مجازی انجام شده است وامی که میخواستیم به مردم بدهیم یا مواردی را که لازم بوده کمکهایی به مردم بشود، فضای مجازی توانست تحمل کند و این کار را انجام دهد.
یا همین شبکهای که در بخش آموزش هست، میگویم صدا و سیما کار بزرگی کرده، در همین شبکه به اسمهای مختلف وارد شده و دانشآموزان را اداره میکند و ارتباط بین معلم و دانشآموز از کلاس مجازی تشکیل میشود. دانش آموز در خانه نشسته و در کلاس مجازی با معلم خود در تماس است و صحبت میکند و معلم از او سوال میکند. این امکانات اگر نبود، ما چه میکردیم.
این مقایسه بسیار مهم است که ما الان در چه شرایطی هستیم و چه زحماتی کشیده شده که کشور ما در این۵ الی ۶ ماهی که با این معضل بزرگ بیماری مواجه بوده ، مقاومت و ایستادگی کند. در میان همه این تلاشها صدا و سیما نقش بسیار ارزشمندی داشت. صدا و سیما از اول به صحنه آمد. واقعاً در این ایام روزهای بسیار مهم ملی و دینی داشتیم.
صدا و سیما جایی است که بین مسایل دینی و ملی و انقلابی تلفیق میکند واینها را کنار هم میچیند همه نیازهایی دارد و ما در ماه رمضان دیدیم این بار را صدا و سیما و فضای مجازی بر دوش گرفتند و بسیاری از مردم توانستند بدون اینکه در مساجد و محافلی که در سالهای قبل اجتماع میکردند، عده کمی آنجا حضور داشته باشند و بقیه در خانه خودشان از طریق صدا و سیما و از طریق فضای مجازی بتوانند آن حال و هوای معنوی را داشته باشند.
مردم در شب های احیاء میخواستند در مراسم باشند چه کار کنند، نمیشد بروند در مساجدی که سالهای پیش میرفتند اما در خانه همنوا شدند، دلها همان شرایط را داشت. حال و هوای معنوی از مسجد و از محافل آمد منتقل شد به خانه مردم و مردم استفاده کردند و در این زمینه صدا و سیما کار بزرگی انجام داد.
ما کشوری هستیم که از لحاظ تعداد دانشآموز، چه دانشجو و چه دانشآموز عدد قابل ملاحظهای داریم، مثلاً ۸۵، ۸۶ میلیون جمعیت کشور ما است، ۲۰ میلیون نفر در کلاس درساند. اگر حوزهها و پیشدبستانی و اینها را اضافه کنیم این عدد بالاتر میرود و از ۲۰ میلیون هم فراتر میرود. این همه جمعیت در کلاس درس هستند و یکی از خدمات مهمی که دولت ارایه میکند، خدمت آموزش است، مثل خدمت بهداشت و درمان است.
در این زمینه اگر کاری انجام نمیشد، معنایش این بود که دانشجوهای ما یک سال از درس عقب بمانند، حداقلاش این بود که میگفتیم تعطیل. یعنی یک یا دو ترم تعطیل یا یک سال تعطیل. این از لحاظ روحی و روانی برای جوانهای ما سنگین است و از لحاظ زندگی هم برایشان مؤثر است یکسال عقب میافتند و عقب میمانند. برای یک جوان خیلی مهم است برای خانواده اش مهم است و برای همه مهم است.
اتفاقاً دشمنان ما در همان روزهای اولیه دائم اصرار داشتند و فشار میآوردند به افکار عمومی که کشور را به تعطیلی بکشانند. اگر کشور را میتوانستند به تعطیلی بکشانند و اگر ستاد ملی نبود، شاید ما خیلی مشکلات داشتیم.
به هر حال تصمیم گرفته شد در همان روز اول و در همان جلسات، همان تعبیری کردم و آن را البته به گونه ای دیگر در رسانه ها تغییر دادند. گفتند ایشان گفته از شنبه همه چیز عادی میشود، من گفتم از شنبه همه چیز در روال معمول و عادی خودش است مگر مواردی که ستاد ملی کرونا میگوید. من این طرفش را تأکید میکردم. چون در هر استانی تصمیمی میگرفتند، هیچ استانی نمیتواند تصمیم بگیرد برای استان خودش یک مرکزیت ستاد ملی کرونا، هر چه ستاد ملی کرونا، نگفت برگردید به شرایط عادی و آنجایی که گفت تغییر کند.
این شرایطی که آنها میخواستند به ما تحمیل کنند، اگر کشور تعطیل میشد، چه وضعی پیش میآمد. همانی که خود اروپا گرفتار شد. روی همان مواد غذایی و بهداشتی تا هفتهها گرفتار بود. یعنی شما در یک کشور پیشرفته اروپایی اگر دستمال کاغذی و وسایل بهداشتی و مواد غذایی میخواستید اگر ۱۰ صبح میگذشت دیگر معلوم نبود پیدا کنید.
در کشور ما اصلاً اینگونه نبود، همه چیز به وفور بود الان هم به وفور است. چون در سالگرد دولت هستیم و آخرین هفته دولت را در دولت تدبیر و امید داریم که در هفته اول شهریور از دوم شهریور ماه است، سال آینده دولت جدید سر کار خواهد بود و معمولاً آغاز دولت میخواهد فعال شود هفته دولت هم است. مثل سال ۹۲ که برای ما بود، بنابراین آخرین هفته دولت در این ۸ ساله است.
من اشاره میکنم که صدا و سیما باید ملجأ باشد و سخن حق باید از آنجا شنیده شود، البته شما حق انتقاد دارید و باید از دولت انتقاد کنید. همه ما نقص و اشکال و ایراد داریم و هیچکداممان معصوم نیستیم، انتقاد هم باید باشد اما انتقاد نمک طعام است، زیاد که بریزید دیگر آن غذا را نمیشود خورد. یعنی شما از اول شروع کنید به نقد، تبدیل به یأس میشود.
نقد نباید منجر به یأس جامعه شود. نقد باید وسیلهای باشد برای بهبود و شما یک کاری کنید اشکالی که وجود دارد آن اشکال را رفع کنید، نقد کنید چرا اینجور است، اینجور شود. راهکار بدهید.
این خیلی مهم است که در صدا و سیما به تعبیر قرَآن سخن سدید آنجا باشد. "یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِیداً " گفت هیچ منبری و هیچ خطبهای پیغمبر نخواند مگر اینکه این آیه را گفت "یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِیداً " مردم تقوا و سخن محکم و استوار بنیاندار، با اساس، متین و قوی، قولاً سدیدا. آن وقت اگر قول سدید بود، "یُصْلِحْ لَکُمْ أَعْمَالَکُمْ وَیَغْفِرْ لَکُمْ ذُنُوبَکُم" اگر این شد عمل هم درست و اصلاح میشود خدا هم از خطا میگذرد.
قول سدید کجاست؟ قول سدید برای همه آنهایی است که تریبون دارند و برای مردم صحبت میکنند. در رأس آن صدا و سیماست که با قول سدید باید موجب اصلاح جامعه شود و موجب غفران خداوند از خطاهای ما شود این قول سدید بسیار مهم است.
واقعیت را باید مردم بدانند، شرایط دولت را باید مردم بدانند ما در چه شرایطی دولت را آغاز کردیم. در چه شرایطی بودیم و در چه شرایطی الان هستیم. همانطور که حادثه کرونا در طول قرن بینظیر بوده. الان داریم به سمت قرن جدید میرویم. سال آینده، سال پایانی قرن است. ۱۴۰۰ و به استقبال قرن جدید میرویم.
اتفاقاً انقلاب ما هم در همین قرن جدید آغاز شد. آن هجری قمری، این هجری شمسی آن هم ۱۴۰۰ بود که انقلاب شد. سال ۱۴۴۲ هستیم ، ۴۲ سال گذشته است. آن در ۱۴۰۰ بود این هم باز در ۱۴۰۰ هستیم. سال آینده در ۱۴۰۰ هستیم مثل سال انقلاب. منتهای آن هجری قمری بود و این هجری شمسی است.
در طول قرن شمسی ما که پایان این قرن است از ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ یک همچون حادثهای مثل کرونا نداشتیم. دنیا با چنین بیماری مسری خطرناکی در طول ۱۰۰ سال مواجه نشده است و این بیماری هم بیماری است که باید اینجوری در نظر بگیریم در طولانیمدت با ما است.
یک وقتی در اوایل کرونا میگفتم برنامهریزی کنیم و با کرونا خودمان را سازگار کنیم. چند نفر از دوستان گفتند چرا چنین میگوییم، چند هفته در خانه میمانیم و مبارزه میکنیم و کرونا تمام میشود. گفتیم این نیست این بیماری، چون مداوای روشن ندارد یک داروی مؤثر دقیق ندارد از آن طرف واکسن هم ندارد، نمیدانیم چقدر طول میکشد.
الان میتوانیم بگوییم لااقل تا اواخر امسال ما گرفتار این کرونا باشیم. ممکن است سال دیگر و حتی ممکن است ۲ سال دیگر گرفتار باشیم. ممکن است واکسن بیاید آن واکسن هم چند ماه مؤثر باشد ولی بیماری باشد و این ویروس از بین نرود و ممکن است از بین برود، برای ما هنوز روشن نیست که عمر این ویروس چقدر است.
ویروس تا کی میماند، واکسنی که درست میشود کی در اختیار قرار میگیرد و آن واکسن چقدر تأثیر دارد تأثیر آن واکسن برای چند ماه است. هیچ چیز روشن نیست و همه اینها مبهم است به دلیل اینکه این ویروس، ویروس ناشناختهای است که آمده و وارد جامعه شده است. این را باید برای مردم در این شرایط توضیح دهیم که الان در چه شرایطی هستیم.
این شرایط شرایط بینظیری است. حالا حوادثی هم که داشتیم بینظیر بود. سیلی هم که در سال ۹۸ داشتیم آن هم در تاریخ کشور ما بینظیر بود که ۲۵ استان گرفتار سیل شود. شاید زلزلهای هم که در سر پل ذهاب داشتیم آن هم کمنظیر یا بینظیر بود، اینها همه حوادثی کمنظیر بود.
اما در عین حال ما در شرایط تحریمی هستیم که در تاریخ کشور ما سابقه نداشته است. نمیخواهم بگویم همه چیز ناشی از تحریم است. این حرف درست است ممکن است اشکالات دیگری باشد همه را پای تحریم نگذاریم، ولی تحریم خیلی مهم است.
آنقدر این تحریم مهم است که بسیاری از سران کشورها که درمورد کرونا با من صحبت کردند به من گفتند شما در تحریم چگونه اصلاً کشور را اداره میکنید و ما دچار حیرت هستیم. این تحریمی که بر شما تحمیل شده و بیماری هم که است، چگونه کشور اداره میشود.
شما میدانید وقتی دولت را در سال ۹۲ شروع کردیم در ۲ سال اول در تحریم بودیم یعنی ۹۳ در تحریم بودیم ۹۴ هم نزدیکهای آخر در تحریم بودیم. از دی ماه ۹۴ یک گشایشی حاصل شد و این گشایش هم خیلی تأثیرگذار بود هم در ۹۴ و ۹۵ و حتی در ۹۶ تأثیرگذار بود و لذا شما میبینید که بعد از ۲۶ سال برای اولین بار تورم ما تکرقمی شد.
۲۶ سال این شرایط را نداشتیم که تورم تک رقمی شود آن هم برای چند سال پشت سر هم، یعنی نصف سال ۹۴ تک رقمی بودیم، ۹۵ و ۹۶ تک رقمی بودیم حتی اوایل سال ۹۷ تک رقمی بودیم بعد این شرایط پیش آمد. در این شرایط یک تنفسی داده شد از اواخر ۹۴ تا آخر ۹۶ و دومرتبه دچار یک تحریم شدیدتر شدیم.
با این تحریمی که با آن مواجه هستیم احتمال دارد تا پایان این دولت با همین شدت مواجه باشیم و ممکن است شرایط تغییر کند نمیتوانیم الان آینده را پیشبینی کنیم. فضا را برای مردم توضیح دهیم و بگوییم این دولت این ایراد و اشکال را دارد اما بگوییم که دولت در چه شرایطی قرار دارد، خدمات دولت را هم بگوییم که چه کارهایی کرده است. اقدامات مثبت را هم بگوییم اگر اشکالاتی هم دارد اشکالات را هم بگوییم.
اینکه در کرونا توانستیم در این مدت تمام نیازمندیهای ضروری کرونا را در داخل تأمین کنیم شرکتهای دانشبنیان ما همه وارد عمل شدند، شرکت دانشبنیان در اول دولت ما ۴۹ الی ۵۰ شرکت بوده الان ۵ هزار شرکت است و ما در این چند سال ۶ هزار استارتآپ داریم. اینها همه تحول بزرگ درست کردند.
این تجهیزاتی که برای ما درست میکنند. کیتهای تشخیصی که نیاز داریم همه شرکتهای دانشبنیان فعال هستند و درست میکنند خیلی از داروهایی که نیاز داریم الان در واکسن خیلی از شرکتها فعالند و تلاش میکنند، این کاری بوده که آماده شده است.
ما در شرایط تحریم به گونهای عمل کردیم که ۵ هزار شرکت با ۳۰۰ هزار اشتغال ایجاد شود. یعنی افراد تحصیلکرده و دانشگاهی ما جذب این شرکتها شده اند. ۳۰۰ هزار اشتغال با این ۵ هزار شرکت؛ این واقعیتها را باید برای مردم بیان کنیم. نکات مثبت را بگوییم و جایی اگر اشکال دارد، اشکال را هم بگوییم.
به نظر من شرایط کرونا، همه مردم را بهم نزدیکتر کرد، قوا را بهم نزدیکتر کرد. این شرایط، شرایط خاص بود، همه بهم نزدیکتر شدیم یک دشمن عظیمی آمد برای سلامت جان مردم، زندگی و اقتصاد مردم. همه اینها که بهم نزدیک شدند یکی از آثار مثبتاش این بود که صدا و سیما و دولت هم بهم نزدیکتر شدند. این هم یکی از آثار خیر این کرونا بود البته شر برای ما زیاد داشت.
یکی از آثاری که داریم میبینیم این است. چون صدا و سیما الان وظیفه بزرگی روی دوش خود احساس میکند مسأله سلامت مردم است و این هم رسانه ملی و صدای ملی است. از آن طرف هم بار سنگینی بر دوش دولت است بهداشت و درمان، نیازمندیهای مردم، غذای مردم، آب و برق مردم، نیازمندیهای مردم و آموزش بر دوش دولت است و باید انجام دهد.
این نزدیکی میتواند به ما خیلی کمک کند، هر چه ما بهم نزدیکتر شویم. اینکه میگویم نزدیک و رفاقت صمیمیتر داشته باشیم معنایش این نیست که شما از دولت نقد نکنید، نه از دولت انتقاد کنید. به هر حال صدا و سیما بدون نقد که نمیتواند باشد باید نقدی کند. صدا و سیما بینقد میشود؟ همهاش حرف بزند نقد نکند؟ کی نقد کند؟ از دولت نقدتر کسی نیست. از کس دیگری شما نمیتوانید انتقاد کنید اگر از دستگاههای دیگر، نیروهای مسلح سخت هم است ، نیروهای مسلح باید ابهت و جایگاهشان حفظ شود. یا قوای دیگر شما اگر بخواهید نقد کنید نمیتوانید باید از دولت نقد کنید برای اینکه رسانه شما بگیرد و کارتان سامان یابد و به نظر من اشکالی هم ندارد.
من هیچ توقعی ندارم که رسانه ملی یا هر دستگاه دیگر از شخص رئیس جمهور یا دولت یا وزرا یا هر دستگاهی نقد نکند، نه نقد کند اما خدمات را هم بگوییم، شرایط را هم بگوییم که در چه شرایطی هستیم و بگوییم در چه وضعیتی هستیم و چگونه کار را پیش میبریم.
معتقدم به لطف خداوند با حکمت رهبر معظم انقلاب با قرابت و نزدیکی که امروز بحمدالله بین قوا ایجاد شده در شرایطی که هستیم با احساسی که مردم دارند در این شرایط همه باید بهم کمک کنند و همین کمکهای مردمی که چقدر مؤثر بود از آغاز در موج اول، در ماه رمضان، امروز در ماه محرم، اینها همه در کنار هم، میتوانیم از این مشکلات عبور کنیم، حتی میتوانیم علیرغم همه مشکلات جهش تولید را هم در عمل ثابت کنیم.
هر تولیدی است. شما هم در صدا و سیما تولیدگر هستید و دولت هم بخش بزرگی از تولید بر دوشاش است.
امسال که این پنجشنبه که گذشته هجدهمین پنجشنبه بود و پنجشنبه این هفته نوزدهمین پنجشنبه است و انشاء الله در هفته دولت که آخر هفته بخاطر ماه محرم نداشته باشیم و در اوایل هفته داشته باشیم در این مدت ۵ ماه، ۲۰ افتتاح بزرگ داشتیم، این افتتاحها، افتتاحهای معمولی نبوده، افتتاحهایی بوده که به اعتبار گاهی یک میلیارد دلار و ۱.۵ میلیارد دلار گاهی ۱۰ هزار میلیارد تومان، همین هفتهای که گذشت در کشاورزی شاهد یک تحول بزرگ در غرب کشور بودیم.
این تحولی که ایجاد شده، تولید را در غرب کشور در استان کرمانشاه و ایلام به ۴ برابر میرساند. این کار، کار عظیمی است. این همه تونل، یک تونل عظیمی از اول دولت یازدهم گرفتارش بودیم، تونل نوسود حدود ۵۰ کیلومتر است این تونل بعضی جاها عمقش از سطح ارتفاع، ۲ کیلومتر است یعنی تا ۲ کیلومتر در زیر کوه عبور میکند، با مشکلاتی که داشتیم، یک دفعه در این تونل به یک چشمه بزرگی می رسیدیم که اصلاً همه را آب میبرد همه دستگاهها را آب میبرد. این کار تمام شده و این خدمت بزرگی است و اینکه توانستیم در خوزستان حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را تجهیز و مدرنیزه کنیم این کار، کار عظیمی است.
در ایلام هم همچنین، همین طرحی که افتتاح کردیم، ۲۳ هزار هکتار بوده، البته تا آخر سال حدود ۳۵ هزار هکتار خواهد شد. طرح دیگری هم داریم که اگر آن را هم اجرا کنیم آن هم ۵۰ هزار هکتار است.
در سیستان و بلوچستان ۴۶ هزار هکتار، که از آن ۴۶ هزار هکتار، بیش از ۲۰ هزار هکتار را افتتاح کردیم و بقیهاش هم ۲ ماه دیگر افتتاح میشود. ۴۶ هزار هکتار زمین در سیستان را تجهیز کردیم با آبیاری مدرن. کار عظیم و بزرگی در کشاورزی اتفاق افتاده است. این واقعیتها باید برای مردم ما روشن شود.
اینکه چرا اصرار داریم در امسال مخصوصاً این تولیدها گفته شود و گفته شود که امسال ما ۱۷ پتروشیمی بزرگ افتتاح خواهیم کرد که از این ۱۷ تا چند تا افتتاح کردیم و ۱۳ تای آن باقی مانده است و امسال افتتاح میکنیم. اینکه پتروشیمی ما، محصولاتش نسبت به سال ۹۲ تا پایان این دولت ۲ برابر خواهد شد. این کار شوخی نیست. این کار، کار عظیم و بزرگی است.
در جلسات یک عدهای از دوستان هستند ۲۰، ۳۰ نفر برایشان توضیح میدهند. تعجب میکنند میگویند همچین چیزی شده است؟ آن وقت باید بیاییم خدمت صدا و سیما و بگوییم آقای صدا و سیما شما با این عظمت و قدرت چگونه عمل کردی که مردم دچار تعجب میشوند اینکه واقعیتی است که در ۷ سال انجام گرفته است؟
در بخش سیاسی هم کارهای عظیم و بزرگی انجام گرفت اینکه شورای امنیت سازمان ملل در ۲ جلسه مهم یکی سال ۹۷ که خود ترامپ آمد ریاست آن جلسه را به عهده گرفت که آن ایام در نیویورک بودم در جلسهای که خودش ریاست میکرد ۱۴ عضو با او مخالفت کردند، در تاریخ شورای امنیت نداریم.
۱۴ کشور همه مخالفت کردند و این جلسه هم مستقیم پخش میشد. شاید شما بخشی از آن را پخش کردید من نمیدانم ولی در آنجا مستقیم پخش میشد.
۱۴ عضو با آمریکا مخالفت کردند. این دفعه هم که آمد روز جمعه یک قطعنامهای علیه ما تصویب کند شما دیدید از این ۱۵ عضو، خودش که پیشنهاد کننده بود فقط یک کشور با او مخالفت کرد آن هم چیزی مثل دومنیکن، که معلوم است چه است با آمریکا همراهی کرد. این موفقیت بزرگ سیاسی، یک موفقیت بزرگ تاریخی برای ما است.
در دادگاه لاهه در یک سال گذشته ما ۲ مرتبه آمریکا را محکوم کردیم. آیا در تاریخ سابقه دارد؟ دادگاه بینالمللی در یکسال ۲ بار در دعوای ما با آمریکا، آمریکا را محکوم کند. همه اینها یک واقعیت است، خواهشم این است که واقعیتها را برای مردم توضیح و تشریح کنیم و این را بدانیم آرامش خیلی مهم است نشاط و امید بسیار مهم است اگر این سه تا را در کنار هم بچینیم به مردم امید و آرامش دهیم، مردم آرام باشند، امنیت معنی واقعیاش همان آرامش است.
اگر همه مردم آرام بودند یعنی امنیت است اگر آرام نبودند، حالا از امنیت انتظامی و نظامی، امنیت ملی گرفته تا برسیم امنیت غذایی، در همه زمینهها. یکی از آن هم صدا و سیما، اصلاً صدای جمهوری امنیت خاطر میدهد شما رادیو را روشن کنید اگر خدای ناکرده در موج ایران ببنید صدا نمیآید چه میشوید چه وضعی برایتان پیش میآید، هر ایرانی ببیند صدای جمهوری اسلامی ایران خاموش شد، در یک لحظه، نمیگویم یک ساعت، در چند ثانیه ببینید چه جوری آرامشش بهم میخورد همه میگویند چه خبر شده چه شده است، خود صدای جمهوری اسلامی ایران و سیمای جمهوری اسلامی ایران یعنی رسانه ملی دقیقه به دقیقهاش آرامش میدهد. این آنتن وقتی پخش میشود یعنی آرامش میدهد.
امید به آینده، چرا امیدوار به آینده نباشیم ما که توانستیم از همه مشکلات عبور کنیم و ما که توانستیم از جنگ ۸ ساله عبور کنیم و این روزها، سیامین سالگرد آزادگان عزیز ما بود که آزاد شدند موفقیتهایی که به دست آوردیم رزمندگان بزرگ ما این موفقیتها را کسب کردند آن دوره هم صدا و سیما چقدر مهم بود.
مارشی هم که صدا و سیما میزد صدایی که از اخبار سی و یک خرداد و آن نشاطی که در سراسر ایران بوجود آمد با آن صدایی که ساعت ۲ آن خبر را اعلام کرد که گفت خونین شهر یا خرمشهر آزاد شد. چی شد، اصلاً کشور تکان خورد.
آن روزی هم که ۷ صبح خبر اعلام کرد که روح امام به ملکوت اعلا پیوست آن وقت هم ببینید چه جور غم و اندوه برای جامعه ایجاد کرد یعنی نشاط، شادی، غم و اندوه ما همه اینها وابسته است، واقعیتهای جامعه ما تبیین میشود پس صدا و سیما بسیار مهم است، امید، نشاط و آرامش. و این را میتوانیم برای مردم بوجود آوریم و مردم ما در این مدت احساس کردند و دیدند شما یک شب و روز استراحت نکردید. البته کار شما به گونهای است که مداوم و دایمی است.
صدا و سیما تعطیل بردار نیست. یعنی تمام دولت از آخر بهمن هیچ روزی نبود که برای ما تعطیلات باشد. نه جمعه و نه شنبهاش و حتی ۱۳ فروردین که شما اشاره کردید شاهکار مردم بود در مبارزه با کرونا، ۱۳ فروردین جلسه دولت داشتیم. برای اولین بار در تاریخ ایران، ۱۲ فروردین که تعطیل رسمی بود، ما ستاد کرونا داشتیم.
یعنی ما هم یک روز تعطیل نبودیم، شما هم یک روز تعطیل نبودید، مردم ما هم در این مدت دچار مشکل بودنداما امسال به حول و قوه الهی نشان خواهیم داد علیرغم کرونا، تحریم و مشکلات ، جهش تولیدی که رهبری معظم انقلاب از اول سال اعلام کردند را محقق میکنیم و تا حالا محقق کردیم هر هفته نشان دادیم به مردم که یک کار عظیم و بزرگ انجام گرفته است.
در شرایطی هستیم که باید روحیه دشمن را بشکنیم. هیچ راه دیگری برای ما وجود ندارد. اینکه توانستیم در این ۲ سال و چند ماه مقابل تحریم شدید و بینظیر آمریکا بایستیم خود این پیروزی است نگذاشتیم موفق شود خود این پیروزی است. نگذاشتیم در فروشگاههای ما برای خرید مواد غذایی صف درست شود، نگذاشتیم آب، برق و گاز و آموزش و بهداشت و درمان قطع شود و داروی مردم دچار مشکل شود، این پیروزی است.
دولت در این ۲ سال و خردهای در یک تحریم شدید بینظیر توانسته خدماتش را ادامه دهد و توانسته در بسیاری از زمینهها تحرک بزرگ را ایجاد کند در هر بخشی که بود شما نگاه کنید. من خواهش میکنم صدا و سیما در بخش روستا تحقیق کند و ببیند در این ۷ سال برای روستاها چه کار شده و خودش مقایسه کند.
در گازرسانی، مقایسه کند. در سالهای اخیر حدود ۳ هزار روستا را در شبکه گاز رسانی آوردیم. هر روزی حدود ۱۰ روستا را زیرشبکه گازرسانی. در برق، آب، راه، بهداشت و درمان نگاه کنید در ارتباطات و همین فضای مجازی نگاه کنید و مقایسه کنید در راهآهن، راهآهنی که استانها را متصل کرده، استان های همدان، کرمانشاه، ارومیه و رشت را متصل کردیم و به زودی تبریز از طریق بستانآباد.
تلاشی که در شرق کشور انجام می گیرد شما تاریخ سیستان و بلوچستان را از قبل انقلاب بررسی کنید ببینید یک تحولی که در این استان رخ داد و کاری که در بندر چابهار انجام گرفته و کاری که امروز در راهآهن انجام میگیرد. چابهار را متصل میکند به زاهدان، وزاهدان را به خط سراسری متصل میکند.
برای اولین بار در سیستان و بلوچستان گاز آمد. در زاهدان و زابل گاز روشن شد، الان در تمام شهرها دارد پخش میشود. ما در سیستان و بلوچستان گاز نداشتیم. همان ۴۶ هزار هکتاری که در سیستان اتفاق افتاده برای کشاورزی . این شرق کشور، آن جنوب کشور و آن غرب کشور. انشاء الله در دیماه آن احیاء اصلی دریاچه ارومیه را افتتاح می کنیم و آن تونلی که الان ادامه میدهیم نهایی شود و آب را برساند این کار عظیم برای غرب کشور است. یعنی غرب کشور نجات پیدا کرد. بزرگترین طرح محیط زیستی ایران ماست. این کار عظیمی که انجام میگیرد.
من واقعیتها را میگویم. هفته آینده هفته دولت است. در کنار هم در سال آخر هستیم و در آستانه قرن جدید هستیم، سال آینده، سالی است که به استقبال قرن میرویم، بیاییم واقعیتها را بگوییم از این قرن صد سالی که تمام شد، ۵۷ سال طاغوت بوده، ۴۳ سال ما بودیم، ۴۳ سال را با ۵۷ سال مقایسه کنیم اشکال ندارد راهآهن، اتوبان، مدرسه، دانشگاهشرا، هر چه میخواهید مقایسه کنید. مقایسه کردن خیلی ساده است. ببینیم انقلاب برای مردم و این کشور چه کار کرده است. این کار عظیمی که شهدای ما و امام عظیم ما انجام داد اینها را تبیین کنیم و برای مردم توضیح دهیم.
و انشاء الله در فرصتهای دیگر باز هم بشود با مدیران ارشد صدا و سیما، با هم بنشینیم دوستان عزیز ما اگر نکتهای دارند، نکته مورد نظرشان است، ما باید اقدام کنیم ما اگر نکته مورد نظرمان است که هدف ما هدف واحد است و آن اینکه خادم مردم باشیم به مردم خدمت کنیم به مردم امید دهیم مشکلات مردم را حفظ کنیم.
صدا و سیما طبق مسئولیتاش هم صدای مردم باشد و هم صدای دولت به معنی نظام هر دو باشد شما یک دستگاه فراقوهای هستید طبق قانون اساسی. همان اصل ۱۷۵ قانون اساسی و همسایه هستید با اصل ۱۷۶ که برای شورای امنیت ملی است و شما بغل هم هستید آنجا قانون اساسی چه میگوید. قانون اساسی میگوید صدا و سیما برای آزادی بیان، نشر افکار، دو شرط دارد موازین اسلام، مصالح ملی همین ۴ کلمه است. آزادی بیان، نشر افکار در چارچوب موازین اسلام و مصالح ملی. کل صدا و سیما همین است البته دنبالهاش هم میگوید که ۳ قوه باید بر صدا و سیما نظارت کنند. بنابراین این کار عظیم و بزرگ را در کنار هم دست به دست هم بدهیم هم در مبارزه با کرونا و هم برای نیازمندیهای مردم مخصوصاً که الان در آستانه ماه محرم هستیم.
جمعه ماه محرم شروع میشود و شما باید این عزای حسینی را ببرید در خانههای مردم و همه بتوانند آن صحنه عزاداری و آن شور عزاداری، شور ماه محرم، شور تاسوعا و عاشورا که همه توفیق ملی ما در سایه همان فرهنگ حسینی و تاسوعا و عاشورا بوده. ببرید در ذهن و افکار و خانههای مردم این کار عظیم و بزرگ را و انشاء الله در کنار هم تلاش کنیم برای پیشرفت کشور و جهش تولید و انشاء الله برای ورود به قرن جدید که در پیش رو داریم با کمک همدیگر.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته