به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
روزنامه ابتکار از قول یک عنصر سابق اتاق بازرگانی نوشت: در تعریف علمی، ادوار تجاری شامل دو مطلب بسیار مهم یعنی، رکود و رونق است.
یکی از چالشهای پیشروی، ایجاد رونق اقتصادی در کوتاهمدت است. برخی تصمیمهای غلط، شرایط را برای تثبیت اقتصاد به بیراهه کشانده و مسیر رونق را دشوار میکند و در این شرایط محیط کسبوکار برای سرمایهگذاران اقتصادی ناامن میشود. در واقع اقتصاد یا باید به سمت رکود بیشتر در حرکت باشد و یا رونق را شروع کند که البته بیشتر سیاستهای دولت اقتصاد را به طرف رکود هدایت میکند. باید در ابتدای گشایش اقتصادی شاهد تثبیت اهداف و برنامههای توسعهای در اقتصاد باشیم، یعنی شاخصههای اقتصادی تثبیت و شرایط، مطلوبتر از گذشته میشود، در نتیجه میتوان ادعا کرد که اقتصاد به سمت بهبود حرکت داشته باشد، این زمان میتوان از گشایش اقتصادی حرفی به میان آورد.
بیشتر بخوانید:
ضرورت اقدامات آفندی ایران مقابل مکانیزم ماشه
همتی: در حال خروج از رکود اقتصادی ناشی از کرونا هستیم
وظیفه دولت هم اکنون در بهترین حالت این است که کاری کند که بیکاری افزایش پیدا نکند، کسری بودجه را تامین کند، ارزش پول ملی را در وضعیت فعلی نگه دارد و وضعیت ارز را به ثبات برساند و اجازه افزایش نرخ تورم را ندهد.
عدالتیان معتقد است، فعالان اقتصادی در ایران با توجه به تشدید مشکلات حاصل از رکود اقتصادی که از سالهای گذشته تا امروز با آنها روبهرو بودهاند، فضای سختی را تجربه میکنند؛ هرچند این مشکلات در فضای تحریمها، شدت گرفته، اما باید پذیرفت که قبل از تشدید این تحریمها، اقتصاد کشور با تصمیمات اشتباه و نبود الزامات رونق دست به گریبان بوده و هست! با مشکلاتی مانند نبود عدالت مالیاتی، کمبود نقدینگی در اقتصاد مولد و از همه مهمتر رشد افسارگسیخته تورم و شوکهای قیمتی به همراه افزایش حجم نقدینگی چگونه میتوانند از گشایش اقتصادی بگویند؟!
هماکنون تنها حرف از گشایش اقتصادی در میان است و حتی پروژه خاصی نیز در اینباره وجود ندارد؛ چرا دولت همچنان سرگرم ارائه طرحهای غیر کارشناسی است. برای گشایش اقتصادی مولفههایی لازم است. قبل از اینکه کلید این طرحها به صدا درآید باید بستر برای رونق اقتصادی آن هم از سوی دولت فراهم شود در صورتی که تنها با یدک کشیدن نام گشایش قصد توجیه دارند.