کد خبر 1113876
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۰
کاریکاتورهای موهن شارلی‌ ابدو

جسارت نسبت به قرآن کریم و پیامبر اسلام(ص) چند روزی است دوباره در اروپا شدت گرفته است؛ اما چرا چنین اتفاقاتی با چراغ سبز دستگاه‌های رسمی در این کشورها اتفاق می‌افتند؟

به گزارش مشرق، اوایل روز جمعه گذشته بود که یک گروه از جریان راست افراطی در سوئد یک جلد قرآن کریم را به آتش کشید که در پی آن، شهر مالمو در این کشور ناآرام شد. هرچند این خبر در برخی رسانه‌ها منتشر شد، اما به‌واسطه چند روز تعطیلی و مشغول بودن مردم به عزاداری‌های تاسوعا و عاشورای حسینی(ع)، چندان دیده نشد. چند روزی بیشتر نگذشت که نشریه فکاهی «شارلی ابدو» چاپ پاریس در روز سه‌شنبه و یک روز قبل از دادگاه رسیدگی به پرونده ۱۳ فرد متهم به دست داشتن در حادثه تیراندازی در دفتر این نشریه در سال ۲۰۱۵، کاریکاتورهای موهن به حضرت ختمی‌مرتبت پیامبر اکرم(ص) را بازنشر کرد.

بیشتر بخوانید:

محکومیت گستاخی تازه نشریه هتاک « شارلی ابدو»

ریشه‌های توهین به مقدسات اسلامی در غرب چیست؟

واکنش ماکرون به اقدام موهن نشریه شارلی ابدو

«هفته‌نامه شارلی» باز هم علیه پیامبر اعظم(ص)

البته بحث توهین و جسارت به مقدسات اسلامی امری اتفاقی و انفرادی نیست، بلکه این موضوع به‌صورت سیستماتیک و نظام‌مند در جهان غرب دنبال می‌شود. نوع واکنش امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به انتشار کاریکاتور موهن شارلی ابدو خود بیانگر نوع و کیفیت نگاه رسمی و مسئولان کشورهای غربی است. آقای ماکرون ضمن مخالفت با محکوم کردن اقدام موهن نشریه فکاهی شارلی ابدو گفت: "در جایگاهی نیستم که بتوانم علیه تصمیم نشریه برای انتشار کاریکاتورها حکم صادر کنم". او این اقدام توهین‌آمیز را به مسئله آزادی بیان و عقیده ربط داد و افزود: کشورم از آزادی بیان و عقاید برخوردار است، اما در عین حال شهروندان فرانسوی باید به یکدیگر احترام بگزارند و از پرداختن به «گفت‎وگوی نفرت‌انگیز» اجتناب ورزند.

چنین واکنشی از سوی بالاترین مقام رسمی در فرانسه به اهانت به مقدسات دینی که چند میلیارد پیرو در سطح جهان و میلیون‌ها نفر در خود کشور فرانسه دارد، چیزی جز چراغ سبز به ادامه این کار نیست. در کشور فرانسه نزدیک به ۶ میلیون نفر مسلمان زندگی می‌کنند.

صحبت آقای ماکرون از آزادی بیان و عقاید در حالی است که حتی طرح سؤال درباره پدیده‌های تاریخی مانند هولوکاست در کشورهای اروپایی مجازات‌های سنگین دارد و مستوجب تحمل حبس و زندان است، بنابراین این موضع‌گیری ایشان بیشتر شبیه به یک شوخی تلخ است که اهانت به مقدسات را فقط در خصوص مسلمانان روا می‌داند.

دم خروس مواضع و سیاست‌های کشورهای غربی به‌اندازه‌ای بیرون زده است که به این راحتی‌ها نمی‌توان توجیهاتی از این دست را پذیرفت. دولت آمریکا چندین سال پیش طرحی را برای ممنوعیت اتباع برخی کشورها دنبال و اجرا کرد و نام آن را «ممنوعیت ورود مسلمانان» (Muslim Ban) نامید. همین نام طرح، خود به‌عیان از نیت و کیفیت نگاه رسمی غربی به مسلمانان و جوامع مسلمان پرده برمی‌دارد. بدرفتاری، خشونت با مهاجران مسلمان در مرزهای شرقی اروپا نیز از جمله اقداماتی است که غرب متمدن در قبال مسلمانان و جهان اسلام در پیش گرفته است.

اعمال قوانین سختگیرانه علیه مسلمانان در جوامع غربی از نگاه تبعیض‌آمیز هدفمند علیه پیروان این دین آسمانی حکایت دارد. نشریه پولیتیکو در گزارشی به‌تاریخ ۲۷ جولای ۲۰۱۸ با اشاره به قوانین ضداسلامی و مسلمانان نوشت که «اروپا با قوانین علیه مسلمانان، وارد عصر جدید تاریکی می‌شود».

دولت‌های غربی علاوه بر اعمال فشار بر مسلمانان، سعی در تحریم مفاهیم و آموزه‌های اسلامی دارند. آنها با حمایت از گروه‌های افراطی و حتی تروریستی تلاش می‌کنند این گروهها را نماینده و نمایانگر اسلام معرفی کنند، البته این سیاست تازگی ندارد، الکساندر جورج در سال ۱۹۹۱ در کتابی نوشت که از تروریسم در کشورهای در حال توسعه حمایت می‌کردند. او در این کتاب نوشت که آمریکا و متحدانش حامیان اصلی تروریسم در سراسر جهان بودند.

ویلیام اودوم، مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا در دولت رونالد ریگان در این باره می‌گوید: «همان‌گونه که بسیاری از منتقدان تأکید کرده‌اند، تروریسم یک دشمن نیست، بلکه یک تاکتیک است، چون‌که آمریکا خودش ید طولایی در حمایت از تروریست‌ها و استفاده از تاکتیک‌های تروریستی دارد.»

بنابراین حمایت آمریکا و برخی کشورهای دیگر از تروریست‌ها و گروه‌های افراطی ارائه یک چهره خشونت‌طلب از اسلام و مسلمانان است.

علاوه بر گروه‌ها، کشورهای غربی در سطوح رسمی و دولتی نیز تلاش می‌کنند کشورهای مرتجع عربی را تقویت و آنها را چهره حکومت اسلامی تعریف کنند. اقداماتی مانند برگزاری کنسرت‌های خوانندگان غربی، ترویج بی‌بندوباری به‌بهانه تساهل و آزادی اجتماعی، از جمله مواردی است که با هدف تحریف آموزه‌های اسلامی بین خود مسلمانان انجام می‌گیرند. این دسته از فعالیت‌ها با هدف ایجاد چنددستگی و در نهایت ارائه اسلام آمریکایی و غربی است.

در سوی دیگر ماجرا، غرب برخی کشورها و حکومت‌های مرتجع عربی را به‌عنوان ویترین اسلام معرفی می‌کند. هدف این است که سیستم‌هایی که با مضامین وهابیت آمیخته هستند، در خارج به‌عنوان مفاهیم اسلامی تبیین شوند.

در فیلم‌ها و محصولات رسانه‌ای که در غرب تولید می‌شوند، معمولاً کمتر دیده می‌شود که در متن یا حاشیه به اسلام و مسلمانان تاخته نشود یا کنایه‌ای زده نشود، بماند که سریال‌ها و فیلم‌های سفارشی و هدفمندی برای تخریب چهره مسلمانان ساخته می‌شوند.

الیزابت پول، در دایرة المعارف مطالعات قومی و نژادی می‌نویسد که در یک مطالعه موردی در انگلیس در فاصله سال‌های ۱۹۹۴ و ۲۰۰۴، دیدگاه‌های مسلمانان در رسانه‌ها در خصوص موضوعات مرتبط با آنها کمتر گزارش می‌شوند و معمولاً گزارش‌ها، تصویری منفی از مسلمانان ارائه می‌کنند.

او می‌نویسد که مسلمانان و اسلام به‌عنوان تهدیدی برای امنیت و ارزش‌های غربی به‌تصویر کشیده می‌شوند.

پنجمین اقدامی که در جهان غرب علیه اسلام و مسلمانان انجام می‌شود، بحث جسارت نسبت به مقدسات است. این اقدام هر از چند گاهی تکرار می‌شوند و بدون هیچ‌گونه برخوردی همچنان ادامه دارند؛ گویی که اراده‌ای پشت ماجراست تا اهانت‌ها و جسارت‌ها به‌صورت سیستماتیک انجام شوند.

اما سؤال آنجاست که؛ این حملات و اقدامات به‌چه‌دلیلی انجام می‌شوند؟ آمار و ارقام در خصوص رشد اسلام و جمعیت مسلمانان به‌راحتی می‌تواند پاسخ بسیاری از سؤالات در این زمینه را بدهد. یک برآورد غربی درباره میزان تغییر جمعیت ادیان نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۵۰ مسلمانان با ۷۳ درصد سریعترین رشد جمعیت را خواهند داشت. رتبه دوم متعلق به مسیحیان است که میزان رشد جمعیت آنها حدود ۳۵ درصد و حتی کمتر از نصف رشد جمعیت مسلمانان است، به تصویر زیر دقت کنید.

بررسی روندهای جهانی نشان می‌دهد که جمعیت مسلمانان در سطح دنیا پس از سال ۲۰۷۰ بیشتر از جمعیت مسیحیان خواهد شد. نمودار زیر که بر اساس ارزیابی‌های غربی است، حکایت از این موضوع دارد.

با وجود همه اهانت‌ها، حملات، فشارها و محدودیت‌های علیه مسلمانان، همه آمار و ارقام به‌روی کاغذ و در واقعیت، نتیجه خوشایندی را برای غربی‌ها رقم نمی‌زنند، به همین دلیل دولت‌های غربی، آشفته و دستپاچه از این وضعیت دست به اقدامات خارج از عرف و شئون می‌زنند.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
    29 8
    ترس از گسترش اسلام عامل این تلاشهای بیهوده غربی هاست
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
    22 8
    چند تا ... ميخواهندچه غلطي بكنند عزت پيامبري كه خدا وملايكه بر درود ميفرستند
  • IR ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
    1 3
    مریم قجر عضدانلو ابریشمچی رجوی اخیرا در افاضاتش برای اعتبار بخشی و قدمت دهی به جریان کثیفش ، خودشان را منبعث و ملهم از مشروطیت ترقی خواه می دانند....همونایی که دشمنی یشان با دین و علما به حذف فیزیکی و اعدام هم کشید ...اگر این گونه است پس این همه ادا و اطوار دینی از خود در آوردن برای چیست !؟؟ حالا بدعت های ریز و درشت و فاحش بماند ....!!!
  • اللهم عجل لولیک الفرج IR ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
    9 2
    خداوندا ، ای ملک القدوس و ای قدرت لایزال و ای مالک آسمانها و زمینها ، ریشه ظلم و کفر و نفاق این ملحدان بی دین را از عالم هستی برکن . آمین یا رب العالمین
  • محسن IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
    4 3
    شارلی ابدو ملعون کثیف وجود تو مدیون پیامبر اعظم است. بدبخت ساحت خورشید جولانگه تو نیست. مرگ بر تو و امثال تو که ارزش خاک زیر پای غلام غلامان اهل بیت علیهم السلام نمی شود.
  • IR ۰۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
    0 2
    ماه فروماند از جمال محمد سرو نباشد به اعتدال محمد قدر فلک را کمال و منزلتی نیست در نظر قدر با کمال محمد وعدهٔ دیدار هر کسی به قیامت لیلهٔ اسری شب وصال محمد آدم و نوح و خلیل و موسی و عیسی آمده مجموع در ظلال محمد عرصهٔ گیتی مجال همت او نیست روز قیامت نگر مجال محمد وآنهمه پیرایه بسته جنت فردوس بو که قبولش کند بلال محمد همچو زمین خواهد آسمان که بیفتد تا بدهد بوسه بر نعال محمد شمس و قمر در زمین حشر نتابد نور نتابد مگر جمال محمد شاید اگر آفتاب و ماه نتابند پیش دو ابروی چون هلال محمد چشم مرا تا به خواب دید جمالش خواب نمی‌گیرد از خیال محمد سعدی اگر عاشقی کنی و جوانی عشق محمد بس است و آل محمد سعدی
  • ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۳۰
    1 1
    رشد اسلام در دنیا ستودنی است
  • IR ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۴
    1 1
    ایاموهن شارلی قران رو خونده واطاعات کامل در مورد پیامبر داره که زیر سوال برده کسی که اگاه به علوم قرانی نیست در جایگاهی نیست که قران رو زیر سوال ببره
  • حسینی IR ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    1 1
    این کاملا مشخصه ک کسی ک سلامت روان داره تو هر جا و هر موضوعی ب اعتقادات بقیه احترام میذاره حتااگه تو دل و قلبش ب اونااعتقادی نداشته باشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس