کد خبر 1116324
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۷
آثار سینمایی انتشارات سروش

در روز شمار تقویم ۲۱ شهریور ماه روز سینما است، سینمایی که لحظه های به یادماندنی را قاب گرفته و خاطره شده است.

به گزارش مشرق، خیلی وقت ها این کتابها هستند که راهنمای ما ر زندگی می شوند و راه رانشانمان می دهند، درست مثل فیلم نامه یک فیلم سینمایی بلند.

دیدن این فیلم های سینمایی لذت بخش است؛ زمانی که نویسنده دست به قلم می شود و واژه های جادویی را کنار هم می چیند تا با قدرت کارگردان و فن بازیگری درقاب جادویی به نمایش دربیاید.

در روز شمار تقویم ۲۱ شهریور ماه روز سینما است، سینمایی که لحظه های به یادماندنی را قاب گرفته و خاطره شده است.

اگر می خواهید که از علم و فن  این دنیای حیرت انگیز، یعنی سینما با خبر شوید، به علاقه مندان این حوزه کتابهای انتشارات سروش را پیشنهاد می کنیم. کتابهایی که در حوزه فیلمبرداری، راهنمای فنی تلویزیون و نوشتن فیلمنامه و ... است، مثل کارگردانی کمدی موقعیت به نویسندگی هارولد اسنود، کتاب"سینما به روایت هیچکاک" یک اقیانوس بی‌پایان در حوزه معرفی و درک بیشتر از سینما، تله فیلم به نویسندگی سهیلا نجم، تاریخ سینمای مستند اثر اریک بارنو، از متن تا پرده به نویسدگی گوردون کراتن و .... .

در ادامه به معرفی آثار حوزه سینما در انتشارات سروش می پردازیم که از نظر می گذرانید:

*اجرای صحنه های پرتحرک

این کتاب، از مجموعه ای از راهنمایی های فنی تلویزیون برای بدل کاری و اجرای صحنه های پر تحرک است.

 پیشنهاد ما به کسانی که به دنبال کسب اطلاعات درباره ی اجراهای پرتحرک در فیلمبرداری هستند، کتاب اجرای صحنه های پر تحرک، نوشته مایک کریسپ با ترجمه حمید احمد لاری هست که ازسوی انتشارات سروش منتشر شده است.

*ادبیات فیلم: جایگاه سینما در علوم انسانی

این کتاب به نویسندگی ویلیام جینکز و با ترجمه محمدتقی احمدیان و شهلا حکیمیان از سوی انتشارات سروش به علاقه مندان به حوزه سینما پیشنهاد می شود.

فیلم و سینما، علاوه برآنکه جنبه بصری دارد، درعین حال، روایتی هم هست و بنابراین عناصر مشترکی با سایر وسایل بیان و به خصوص شکل ادبی مهمّی چون رمان دارد. بنابراین بررسی همزمان و مطالعه تطبیقی این دو رسانه هنری ادبیات و فیلم نکات مهمی را روشن می سازد. تاثیر و تاثّر فیلم و ادبیات کاملاً دو سویه است؛ چندان که فیلم های معاصر اثر مستقیمی بر داستان سرایی معاصر داشته اند.

*از متن تا پرده

کتاب از متن تا پرده نوشته گوردون کراتن، با ترجمه جمال آل احمد پیشنهاد انتشارات سروش است.  این کتاب به آن دسته از کتابدوستان و علاقه مندان به هنر پیشنهاد می شود که می خواهند درباره ی تولید و کارگردانی تلویزیونی اطلاعاتی کسب کنند.

این کتاب به مراحل تولید می پردازد، از مخاطب و مخاطب شناسی می گوید، اندیشه و پیش نویس فیلم را بررسی می کند، به شناسایی مکان می پردازد، فیلمبرداری در محل را توضیح می دهد و سرانجام از تدوین فیلم و نمایش آزمایشی آن می گوید.

* اصول و فنون بدلکاری در سینما

پیشنهاد سروش به عموم مخاطبان و دوستداران سینمای پر تحرک(اکشن) و حتی دست اندرکاران حرفه ای سینما کتاب اصول وف نون بدلکاری در سینما نوشته مهسا طاهری جو هست که از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.

  فصل نخست این کتاب  به معرفی بعضی از بزرگان این حرفه و تلاش هایشان برای به وجود آوردن صحنه های هیجان آور و ماندگار در آثار بزرگ و مشهور، از آغاز تا امروز، می پردازد.

  وسایل بدلکاری و صحنه های پرتحرک (مثل سکوی پرش خودرو، لباس های عملیات بدلکاری، توپ و ...) در فصل دوم معرفی می شود.

فصل سوم به مبحث ورزش و روان شناسی در بدلکاری می پردازد.

فصل چهارم که قسمت اصلی کتاب هم محسوب می شود حرکت ها و فنون اصلی این حرفه را واکاوی می کند.

* برگمان به روایت برگمان

کتاب "برگمان به روایت برگمان" مجموعه مصاحبه‌هایی است که چند فیلمساز با این فیلمساز بزرگ انجام داده و ماحصل آن را به صورت کتاب منتشر کرده‌اند.

این کتاب تالیف استیگ بیورکمان، تورستن مانس و یوناس سیما با ترجمه دکتر مسعود اوحدی از سوی انتشارات سروش منتشر و ظرایف سینمای اینگمار برگمان، فیلمساز بزرگ سوئدی را به تصویر کشید.

سینماگرانی که در کتاب حاضر با برگمان به گفت‌وگو نشسته‌اند، این حقیقت ساده را به خوبی دریافته‌اند که سخن گفتن از تجربه یگانه سینمای برگمان کار دشواری است؛ از این رو در پرسشهای خود سینماگر بزرگ را به تأمل در شخصیت انسانی و هنری خود واداشته‌اند، به این امید که روایت برگمان از خویشتن و چشن اندازی که از زندگی و هنر خویش دارد، اندیشه آن تجربه یگانه را دست یافتنی‌تر کند.

برگمان به روایت برگمان هنوز مهم‌ترین کتابی است که درباره این هنرمند بزرگ به نگارش درآمده است.

*تاریخ سینمای مستند

تاریخ سینمای مستند اثر اریک بارنو با ترجمه احمد ضابطی جهرمی از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.

سینمای مستند یا  سینمای غیرداستانی که جایگاه ویژه ای در علوم اجتماعی و انسانی و در تاریخ سینما دارد و با گذراندن دوره های متفاوت در کشورهای گوناگون رشد یافته است.

 کتاب تاریخ سینمای مستند با مرور بر تاریخ آغاز و رشد سینمای مستند، چشم اندازی از فیلم مستند از عصر لومیر تا دورۀ رواج مستندهای تلویزیونی را نشان می دهد.

 نویسنده مروری بر نهضت های مستندسازی در انگلستان، روسیه، آلمان، آمریکا، فرانسه، سوئد، هلند، ژاپن، کانادا، لهستان و دیگر کشورها دارد.

* تدوین غیرخطی

تدوین غیر خطی از مجموعه "راهنمای فنی تلویزیون"، دستنامه ای است برای تدوین و ویراستاری در فیلم ها، به ویژه فیلم های تلویزیونی نوشته کریس تامپسون که از سوی انتشارات سروش برای علاقه مندان به حوزه هنر سینما منتشر شده است.

این کتاب ساختار تألیفی بسیار کاربردی دارد و همچون دستنامه ها مرجع مناسبی برای هر کسی  که می خواهد درباره فن تدوین غیرخطی اطلاعاتی کسب کند. کتاب با مبحث تغییر فناوری آغاز می شود و نشان می دهد که پیشرفت فناوری ها در تولید فیلم چه تأثیری در فن تدوین گذاشته است.
سپس تدوین غیرخطی را به تفصیل تعریف می کند و زیر و بم آن را می کاود و از محاسن و معایب آن می گوید.

* تکنیک فیلمبرداری جلوه‌های ویژه

ریموند فیلدینگ نویسنده کتاب تکنیک فیلمبرداری جلوه‌های ویژه هست که این کتاب با ترجمه حمیدرضا احمدی لاری از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.

تلاش برای اجرای جلوه های ویژه گوناگون، اعم از مکانیکی یا اپتیکی، قدمتی به اندازه سن و سال خود سینما دارد. این گونه فرایندها که با عملیات بسیار ساده ای آغاز شد، امروز در اوج دستاوردهای فنی با ورود نرم افزارهای پیچیده و عملیات سخت افزاری پرحجم و پرهزینه، اجرای جاه طلبانه ترین و تخیلی ترین جلوه ها را نیز ممکن ساخته است و فیلم سازان و کارگردانان بی هیچ حد و مرزی می توانند تخیل کنند و تخیل خود را به تصویر بکشانند.

*تله فیلم

تله فیلم (تعریف ، مشخصه و کارکردها در رسانه ملی) به نویسندگی سهیلا نجم پیشنهاد انتشارات سروش به علاقه مندان به حوزه سینما است.

نویسنده در کتاب  «ویژگی‌های ساختاری تله فیلم» ابتدا تعریف نسبتا دقیقی از تله فیلم را به مخاطبان ارائه کرده و تعابیر اشتباهی را که از آن در نظام تلویزیونی ایران می‌شود، گوشزد کرده‌ است. به طور کلی چگونگی تعریف تله فیلم به عنوان یک برنامه تلویزیونی مهم‌ترین مبحث طرح شده در این کتاب است.

*دوره سه جلدی مجموعه آثار استانیسلاوسکی

مجموعه ۳ جلدی آثار استانیسلاوسکی با عناوین «آماده سازی هنرپیشه»، «شخصیت سازی» و «نقش آفرینی» با ترجمه مهین اسکوئی توسط انتشارات سروش منتشرشده است

کتاب اول از مجموعه سه گانه آثار استانیسلاوسکی با عنوان «آماده سازی هنرپیشه»  یکی از بزرگ ترین نظریه ‌پردازان حوزة تئاتر معاصر است که انتشارات سروش ترجمه آنها را عرضه کرده است. کتاب حاضر حاوی کشفیات تازه ای است که نویسنده در زمینه خلاقیت صحنه‌ای به دست آورده است. هر فصلی از این کتاب خواننده را به یک نتیجه گیری راهنمایی می‌کند که خود منعکس کننده یکی از واحدهای تفکّر استانیسلاوسکی است درباره خلاقیت تئاتری.

 شخصیت سازی ، کتاب دوم از مجموعه سه گانه آثار استانیسلاوسکی است که حاوی کشفیات تازه استانیسلاوسکی در حوزه برون است؛ یعنی آشکارسازی آنچه در درون بازیگر می گذرد

کتاب سوم از مجموعه سه گانه آثار استانیسلاوسکی «نقش آفرینی»  نام دارد که حاوی کشفیات تازه استانیسلاوسکی در فرایند ایجاد سیمای صحنه ای است.

* راهنمای نگارش فیلمنامه ( سینما و تلویزیون)

این کتاب به نویسندگی یورگن ولف ، کری کاکس با ترجمه عباس اکبری از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.

اگر قرار است فیلمنامه ای موفق بنویسید و شغلی پردرآمد از راه فیلمنامه نویسی پیدا کنید، سه کار مهم لازم است: یکم شناخت و یادگیری حرفۀ فیلمنامه نویسی، دوم به کارگیری حرفه در عرصه های مختلفو سوم شگردهای تبدیل کردن آن حرفه به شغلی پر درآمد.

این سه اصل، سه فصل کتاب نگارش فیلمنامه است. نویسندگان این کتاب در هرسه مرحله راه کارهای عملی و برخاسته از تجربه را ارائه می کنند که به کار همه کس می آید و نیاز به داشتن تخصص و ریزه کاری های هنر فیلم سازی نیست.

*سینما - جشنواره: سینمای ایرانی، جشنواره های جهانی

این کتاب به کوشش حسین معززی نیا، صورت تدوین شده مجموعه برنامه ای است به نام "سینما - جشنواره" که با تهیه کنندگی، تحقیق و اجرای "مسعود فراستی" در سال ۱۳۸۵ از شبکه پنج سیما (شبکه تهران) پخش شد. موضوع اصلی، رابطه سینمای ایران و جشنواره های جهانی است که در بیست قسمت (مقاله) هر قسمت با گفتگویی با متخصصان حوزه ای خاص از سینما تدوین شده است. در هر حوزه سعی شده است دیدگاه های له و علیه مطرح و واشکافی شوند. این حوزه ها عبارت اند از: تاریخچه حضور بین المللی سینمای پس از انقلاب، تاریخچه جشنواره های خارجی و سیاست های آنها، حسن ها و عیب های حضور ما در مجامع غربی، جشنواره ها و هویت ملی سینما، تصویر ما در غرب، دلایل استقبال آنها از سینمای ما، جشنواره ها و بازار، بازار جهانی و جایگاه ما، صعود یا افول، تصویر ملی- مخاطب ملی، مخاطب ملی - مخاطب جهانی، سینمای ملی - سینمای جهانی، و ....

* سینما به روایت هیچکاک

کتاب"سینما به روایت هیچکاک" یک اقیانوس بی‌پایان در حوزه معرفی و درک بیشتر از سینما است که هنوز هم بعد از گذشت سال ها از انتشارآن توسط انتشارات سروش، خواندن آن برای علاقمندان به سینما توصیه می شود. نویسنده این کتاب، فرانسوا تروفو فیلمساز، نظریه‌پرداز و منتقد سینمایی برجسته فرانسوی است. این کتاب توسط پرویز دوانی ترجمه         روان و ساده شده و هر مخاطب با هر سطح دانش و سواد در حوزه سینما، به راحتی می تواند مفاهیم آن را درک کند .

این اثر ترجمه مصاحبه ای است که فرانسوا تروفو منتقد و سینماگر فرانسوی قبل از مرگش با آلفرد هیچکاک فیلمساز و کارگردان برجسته و صاحب سبک سینما انجام داده است .

گفتگوی این دو هنرمند هنرشناس پیرامون چهار مبحث اصلی بوده است که عبارتند از شرایط مربوط به پیدایش و ساخت هر فیلم به ویژه فیلم های هیچکاک، تدارک و نگارش سناریوی هر فیلم، مسائل خاص مربوط به کارگردانی و برآورد نتایج تجاری و هنری فیلم از نظر هیچکاک با توجه به انتظاراتی که وی در اصل نسبت به آن فیلم خاص داشته است .

 کتاب "سینما به روایت هیچکاک" در ۲۷۷ صفحه مصور از سوی انتشارات سروش برای علاقمندان به هنر سینما منتشر شده است.

* سینمای سه بعدی بزرگتر از واقعیت

این کتاب به نویسندگی مهرداد غروی و حمید رسولی چیذری در سال ۱۳۹۴ از سوی انتشارات سروش برای علاقه مندان به حوزه سینما منتشرشد.

سه‌بعدی در واقع فناوری جدیدی نیست، بلکه زبانی جدید برای ساخت فیلم است و تردیدی نیست که این زبان جدید به واژگان و دستور زبان خاص خود نیاز دارد و این چیزی است که فیلم‌سازان را مجبور می‌کند به خوبی آن را بیاموزند.

به عبارتی سه‌بعدی نظمی خلاقانه است که تنها با رویکرد و روشی خلاق می‌توان آن را ارائه داد. کتاب حاضر چشم‌اندازی از سینمای سه‌بعدی از دهه ۱۹۵۰ تا به امروز ارائه می‌دهد و بخش‌های گوناگون آن شامل تاریخچه، تولید، پساتولید، توزیع و نمایش سه‌بعدی و در کنار آن ملاحظات زیباشناسی، اقتصاد و فنی را مطرح می‌کند.

* سینمای مستند ایران،عرصه تفاوتها

 سینمای مستند نوشته محمد تهامی نژاد که توسط انتشارات سروش راهی بازار نشر شده است،  اثر تلفیقی از دو گونه تاریخ نگاری عمومی و تخصصی است. در تاریخ عمومی مولف به جمع آوری داده ها درباره فیلم ها، تولیدگران، مناسبات و جریان های موثر بر تولید به صورت تسلسل زمانی می پردازد تا مقدمه ای برای تحقیقی تخصصی تر و موردی در روش ها، شیوه های بیانی فیلم سازان و اصالت های آن و تحلیل محتوا باشد که نتیجه آن تحلیل تاریخی سینمای مستند ایران است .

 تاریخ سینمای مستند ایران روایت جذابی از فیلم سازان و مجموعه ای از اندیشه ورزی، کار و هنر است و فیلم مستند علاوه بر گرایش های فکری مسلط در هر دوره و عقاید فیلمسازان، بر تلقی های یکجانبه و تک معنایی از واقعیات عینی هم توجه داشته است.

این اثر به بررسی تاریخی سینمای مستند ایران (مقتضیات تولید، نهادها، شخصیت ها، فیلم ها) ، تحقیق در نظریه ها، نگرش هاو تأثیر رسانه ها و ساختارهای بنیادین بر تولید می پردازد.

*سینمای ملی و جهانی شدن

این کتاب به نویسندگی شهاب اسفندیاری و با ترجمه مسعود اوحدی حاصل چهار سال تحقیق است که نویسنده به عنوان رساله دکتری در سال ۲۰۰۹ میلادی به دانشگاه ناتینگهام انگلستان ارایه و از آن دفاع کرد.در سال ۲۰۱۲ این کتاب، به استثناء بخش دوم آن همزمان در انگلستان و آمریکا منتشر شد.

 کتاب «سینمای ملی و جهانی شدن» بحثی منسجم و سنجیده درباره تاثیرات پیچیده، متکثر و متضاد جهانی شدن بر سینمای ملی ارایه می دهد. این کتاب در ایده و تحلیل اصالت دارد و نمایانگر شناخت و درک مطلوبی از مباحث و منازعات نظری روز است؛ در عین حال، با بررسی مسایل و نمونه هایی که محققان و منتقدان غربی آن را نادیده گرفته اند، به پیشبرد و گسترش حوزه دانشوری کمک می کند؛ بحثی متقاعد کننده درباره موقعیت سینمای ایران، به عنوان یکی از مهم ترین سینماهای جهان ارایه و این نکته را شرح می دهد که چگونه رهایی بخش ترین و توانمندسازترین پیامدهای جهانی شدن، برخلاف تصور معمول، ممکن است در سطوح محلی و ملی تولید فیلم یافته شود.

این اثر سینما را در نسبت با صنعت سینمای جهان مورد مطالعه قرار می دهد. در عین حال، دریافت تازه ای از آثار تعدادی از کارگردانان برجسته ایرانی نیز ارائه می دهد. برای افرادی که به سینمای ایران و تحولات آن در عصر جهانی شدن علاقه مند باشد، خواندن این کتاب مفید خواهد بود.

* عناصر سینمای اندری تارکوفسکی

این کتاب به نویسندگی رابرن برد و با ترجمه  داود عبدالملکی و احمد فاضلی شوشی از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.

هدف نگارنده اصلی نگارنده در این کتاب‌ واکاوی گستره سینمایی تارکوفسکی است تا پرداختن به معانی فیلم‌هایش. نویسنده در این راستا، ده مورد از عناصر زیبایی‌شناختی آثار او را مشخص کرده و با نظر به ترتیب زمانی ساختن آن‌ها به بررسی دقیقشان پرداخته است.

 سه بخش نخست به‌سوی مادی دنیای سینمایی «تارکوفسکی» از قبیل نظامی که در آن فیلم ساخت، فضاهایی که در فیلم‌هایش به وجود آورد و پرده سینمایی که با عمق بیانی گسترده‌ای عرضه داشت، می‌پردازد.

در سه بخش بعدی سویه‌های استدلالی فیلم‌های این کارگردان نظیر برهم‌کنش کلمه و تصویر، داستان و خیال ستان اجتماعی بیان می‌شوند. بخش‌های هفتم تا نهم صرفاً بر ساختار تصویر تأکید می‌کند که تجربه حسی و زمان را در نمایی پیوسته به هم گره می‌زند. در بخش پایانی با اتکا بر فیلم ایثار، اتمسفر نامحسوس دنیای «تارکوفسکی» بررسی می‌شود.

* فن تدوین فیلم

فن تدوین فیلم  به نویسندگی کارل رایتس و گوین میلار و با ترجمه وازریک درساهاکیان که از سوی انتشارات سروش منتشر شده است، دستنامۀ کاربردیِ عالمانه ای است که زیر نظر کمیتۀ منتخب «آکادمی فیلم بریتانیا» تألیف شده است و بخش اعظم آن نه دربارۀ نظریۀ تدوین که نمونه ها و مثال های عملی فراوانی است که کارگردانان یا تدوین گران حرفه ای در کار خود با آن ها روبه رو بوده اند و قدم به قدم با آزمون وخطا راه خود را هموار کرده اند.

این کتاب جامع، که درک مطالب و آموختن آموزه هایش به بیش از یکبار خواندن نیاز دارد، چهار قسمت و یک پیوست دارد: تاریخ تدوین (تدوین و سینمای صامت، تدوین و سینمای ناطق)؛ کار تدوین (فصل های پرتحرّک و گفتگودار و کمدی و ...)؛ اصول تدوین (تدوین تصویر و صدا)؛ و سینمای دهه های پنجاه و شصت میلادی (پردۀ عریض، فیلم مستند، موج نو، سینمای شخصی دهۀ شصت). کتاب اگرچه قدیمی است و بیش از پنجاه سال از تألیف آن می گذرد، اصولی دارد که هنوز هم در سینما حاکم و کاربردی است.

* فنون بازیگری در تئاتر و سینما

نمایشنامه و فیلمنامه تا زمانی که روی صحنه و جلوی دوربین نیامده اثر هنری تمامی نیست؛ هنرپیشه است که به چهره ­های نمایشنامه و فیلمنامه جان می بخشد.اما کار هنرپیشه هم با استعداد صرف تمام نمی­ شود؛ در کارهنر "آموختن" هم شرط است و در کار هنرپیشگی دو بستر کلی پیشروی بازیگر است: یکی صحنۀ نمایش و دیگری جلوی دوربین.

آنچه در اولی اهمیت دارد: طرز عمل در اوضاع متفاوت، شروع کردن از خود، صدای بازیگر، اشاره­ ها و حرکت­ها و حالت­ها، پوشش ظاهری، ریتم و سکوت و تسلط بر نفس و تماشاگران است.

و آنچه در دومی مهم است: دوربین و فیلم­بردار و نمای درشت و نمای نزدیک و برش و صدا و دوبله است. بازیگری در نمایش با بازیگری در سینما، اگرچه فی­ نفسه یکسان است،در فنون با آن فرق دارد. هنرپیشۀ موفق کسی است که فنون هردو را بداند و خود را در هردوصحنه محک بزند.

علاقه مندان به حوزه بازیگری تمامی این فنون را می توانند در کتاب فنون بازیگری در تئاتر و سینما نوشته نورالدین استوار بخوانند. این کتاب از سوی انتشارات سروش روانه بازار نشر شده است.

* کارگردانی کمدی موقعیت

کتاب کارگردانی کمدی موقعیت به نویسندگی هارولد اسنودبا ترجمه فاطمه کرمعلی از سوی انتشارات سرو ش منتشر شده است. این کتاب  ، از مجموعۀ «راهنمای فنی تلویزیون»، دستنامه ای است برای کارگردانی کمدی موقعیت در فیلم ها، به ویژه در فیلم های تلویزیونی. ساختار تألیفی کتاب بسیار کاربردی است و همچون دستنامه ها مرجع مناسبی برای هر کسی است که می خواهد دربارۀ کارگردانی کمدی موقعیت اطلاعاتی کسب کند.

کتاب با دکوپاژ فیلم نامه آغاز می شود و سپس به دکورهای استودیو می پردازد. آماده شدن برای فیلم برداری، جلسۀ برنامه ریزی، تمرین بازیگران، آماده کردن فیلم نامۀ دوربین و روز استودیو دیگر بخش های کتاب حاضر است. مرحلۀ پس تولید نیز در انتهای کتاب مورد بحث قرار می گیرد. کتاب تصاویری دارد که در درک نکات آن بسیار کمک کننده است.

* مقدمه ای بر فیلمنامه نویسی و کالبدشکافی یک فیلمنامه

کتاب حاضر به نویسندگی ابراهیم مکی از سوی انشتارات  سروش، مجموعه ای از دو متن درسی (درسنامه) در فیلمنامه نویسی است:

یکی "مقدمه ای بر فیلمنامه نویسی" که به سفارش انجمن سینمای جوانان ایران برای تدریس در آن انجمن تألیف شده و دیگری "کالبدشکافی یک فیلمنامه" که نویسنده درسی را با همین عنوان در دانشکده صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تدریس می کند.

در جزوه نخست، جوهر و ماهیت فیلمنامه، ویژگی های آن به طور کلی و تفاوتش به عنوان یک اثر مکتوب با شعر و داستان و نمایشنامه بررسی شده است.

در جزوه دوم نیز مراحل تکوین و شکل گیری یک فیلمنامه مشخص، از پیدایش فکر اولیه تا رفتن بر پرده سینما تشریح شده است.

تجربه سالیان تدریس، این کتاب را بسی نکته آموز کرده است.

* نگارش فیلمنامه کوتاه

روشن است که یک شبه نمی توان فیلم نامه نویس فیلم های بلند سینمایی شد.
برای این کار باید از نوشتن فیلم نامه های کوتاه شروع کرد.
فیلم نامه های کوتاه خوب آن هایی نیستند که ماجرایشان برآمده از برنامه های تلویزیونی یا فیلم های سینمایی باشد. بلکه بر اساس رویدادی هستند که نویسنده آن را دیده، جزئیاتش را به خاطر سپرده و با وفاداری کامل نقل کرده است.
در بهترین فیلم نامه های کوتاه یک شخصیت اصلی وجود دارد که در طول داستان تغییری نمی کند و می خواهد به هدفی معمولاً ناگفته برسد.
خواندن  کتاب نگارش فیلم نامه کوتاه به نویسندگی ویلیام اچ فیلیپیس با ترجمه عباس اکبری تمرینی است برای فیلم نامه نویسان تازه کار کسانی که می خواهند در پول و وقت صرفه جویی کنند، آن هایی که قصد دارند فیلم نامه بلند بنویسند، یا فیلم کوتاه حرفه ای بسازند.

انتشارات سروش این کتاب را به علاقه مندان به حوزه فیلم نامه نویسی پیشنهاد می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس