به گزارش مشرق، وبگاه خبری-تحلیلی «هیل» در فاصله ۵۵ روز تا انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان) ریاست جمهوری آمریکا گزارشی با این عنوان منتشر کرد: « به رغم پیشتازی بایدن در نظرسنجیها، دموکراتها نگران هستند (انتخابات) ۲۰۱۶ تکرار شود».
در گزارش این رسانه آمریکایی به پیشتازی هیلاری کلینتون نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ از دونالد ترامپ در نظرسنجیهای انتخاباتی و شکست نهایی او در این انتخابات اشاره شده است.
هیل نوشت: «نظرسنجیهای انتخاباتی نشان میدهند که جو بایدن معاون رئیسجمهور سابق آمریکا با برتری قابل توجه بر رئیسجمهور ترامپ (در نظرسنجیها) وارد دوره پس از روز کارگر (اولین دوشنبه ماه سپتامبر در آمریکا) پیش از ماه نوامبر شده است اما همه چیزی که کنشگران و فعالان حزب دموکرات به آن میتوانند فکر کنند، حس فراگیر آشناپنداری موجود در اذهانشان است».
بیشتر بخوانید:
آشناپنداری یا حالت پیشدیده، حالتی از ذهن است که در آن افراد پس از دیدن صحنهای احساس میکنند آن صحنه را قبلاً دیده و در گذشته با آن مواجه شدهاند.
در گزارش پایگاه هیل آمده است: «آنهایی که در مبارزات انتخاباتی حزب دموکرات فعالیت دارند، در مصاحبههای خودشان درباره پیشتازی بایدن ابراز تردید کردند و با اطمینان گفتند که اتفاقی بدی همانند چهار سال قبل و زمانی که برتری هیلاری کلینتون در هفتههای منتهی به روز انتخابات یه یکباره محو شد، حادث خواهد شد. بسیاری از آنها هم تا آنجا پیش میروند که تردیدهایشان را با استرس پس از سانحه قیاس میکنند».
«استیو اسچیل» یکی از استراتژیستهای حزب دموکرات و ساکن فلوریدا که مسئول یک «کمیته اقدام سیاسی» (سوپر پَک) حامی جو بایدن است، درباره نگرانی دموکراتها درباره تکرار وقایع انتخابات ۲۰۱۶ گفت: «این، همان استرس پس از سانحه است. هیچ کسی نیست که در این مبارزات انتخاباتی فعال نباشد و کاملا درباره این موضوع اطمینان خاطر داشته باشد. راهی طولانی در پیش است».
هیل ادامه داد: «برخی از دموکراتها نگران هستند که تمرکز ترامپ روی اعتراضات در شهرهای بزرگ باعث به میدان آمدن رأی دهندگانی شود که تا کنون توجه کمی به موضوع مدیریت خرابکارانه همهگیری ویروس کرونا و نتایج آن بر سیر نزولی اقتصاد نشان دادند اما دور تازه نظرسنجیها نشان میدهند، بایدن برتری خود را بعد از برگزاری کنوانسیونهای حزب جمهوریخواه و دموکرات حفظ کرده است. بایدن از زمان پایان کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه نظرسنجیها در پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، آریزونا، ویسکانسین و فلوریدا را (از ترامپ) برده است. طبق نتایج منتشر شده روز سه شنبه (دیروز) ان بی سی نیوز، ترامپ در یک نظرسنجی از رای دهندگان فلوریدا پیروز شده است و در یکی دیگر از نظرسنجیها این دو مرد رقابت تنگاتنگی دارند».
بنا بر گزارش این رسانه آمریکایی، «برتری بایدن از ترامپ در سطح ملی (کل کشور آمریکا) پس از نشست کنوانسیون ملی احزاب دموکرات و جمهوریخواه، در نظرسنجی «امرسون» بین دو درصد و در نظرسنجی «دانشگاه کوئینیپیاک» ۱۰ درصد بوده است اما دموکراتها میگویند آنها این نظرسنجیها را قبول نمیکنند».
«کیتی سیدال» استراتژیست حزب دموکرات در ایالت آیووا معتقد است: «نظرسنجیها نشانههای خوبی هستند اما اگر شما فکر نمیکردید که ترامپ میتواند در انتخابات ۲۰۱۶ پیروز شود و شما به او به خاطر همه کارهای دولتش برای از بین بردن اعتماد شهروندان آمریکایی هیچ اعتمادی ندارید، در آن صورت درباره اینکه با قاطعیت درباره (نظرسنجیها) صحبت کنید، مردد میشوید».
پایگاه هیل سپس به قیاسی تاریخی درباره وضعیت کنونی بایدن با وضعیت چهارسال قبل هیلاری کلینتون در برابر ترامپ دست میزند.
در گزارش آمده است: «وضعیت بایدن از وضعیت چهار سال قبل کلینتون قویتر است. نظرسنجیهایی که دقیقا پیش و پس از روز کارگر در آمریکا انجام شد، حاکی از این بود که کلینتون بین ۱ تا ۸ امتیاز از رقیب خود پیش بود البته یک نظرسنجی شبکه سیانان هم نشان داد که ترامپ با اختلاف ۱ درصد پیش بود. همچنین به نظر میرسد که بایدن مسیر گستردهتر و هموارتری در قیاس با مسیر پیش روی کلینتون برای رسیدن به ۲۷۰ رای الکترال مورد نیاز جهت پیروزی برای رسیدن به کاخ سفید داشته باشد».
بنا بر این گزارش، «تیم کلینتون در رقابت چهار سال قبل، پیش از آنکه در یک اقدام دفاعی دیر هنگام توجهش را به سمت رقابت در ایالتهای سنتی دموکرات در پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین معطوف کند، روی تعداد کمی از ایالتهای تعیینکننده تمرکز کرده بود. امسال اما بایدن تاکنون مقادیر قابل توجهی منابع مالی برای تبلیغات انتخاباتی در ایالتهایی که به طور سنتی قرمز (حامی حزب جمهوریخواه) بوده و متمایل به چپ شدهاند، هزینه کرده است، موضوعی که شامل ایالتهای جورجیا، آریزونا و کارولینای شمالی میشود».
در ادامه این یادداشت تحلیلی، بر عبرت گرفتن دموکراتها از شکست در انتخابات 2016، کنار گذاشتن «دستکم گرفتن ترامپ» و اطمینان خاطرشان به پیروزی نامزد حزب خودشان تاکید کرد.
«جو زپکی» استراتژیست حزب دموکرات مستقر در ایالت ویسکانسین در این باره گفت: «بهتر است که برتری آماری قابل توجه (در نظرسنجیها) داشته باشید و تا سر حد جهنم دستپاچه باشید تا اینکه به رغم پیشتازی کم در نظرسنجیها اصلا دستپاچه نباشید».
به باور هیل، «دموکراتها همچنین از تعصبی که حامیان متعهد ترامپ از خودشان نشان دادهاند، حیرت زده شدهاند. میشود به آسانی به رژههای شناورها از قبیل رژه اخیر در دریاچه تراویس در آستین ایالت تگزاس را که در آن ناخواسته ۵ قایق غرق شدند، تاخت اما به سادگی نمیتوان اهتزاز پرچمهای ترامپ از داخل منازل را رد کرد».
«دِیو ویمیر» یکی از اعضای فعال حزب دموکرات در ایالت میشیگان به وبگاه «هیل»گفت: «عزم رایدهندگان ترامپ، به اهتزار در آوردن پرچمها و بنرهای خانگی بسیار آنها و سطح شوق و ذوقی که آنها نشان میدهند، خارقالعاده است. این نشانههای قابل رویتی است که شما به طور معمول برای یک نامزد سیاسی نمیبینید».
هیل در پایان این گزارش مینویسد: «هر چهار سال، مدعیان انتخابات ریاست جمهوری (در آمریکا) به رای دهندگان خودشان میگویند که انتخابات پیش رو، مهمترین انتخابات در عمرشان است. امسال اما استراتژیستهای فعال در انتخابات در هر دو حزب با توجه به گسترش همه گیری (ویروس کرونا) و نابود شدن اقتصاد با تمام وجود به این موضوع (که انتخابات سال جاری، مهمترین انتخابات طول عمرشان است)، باور دارند».
«برایان بروکا» که مسئول ستاد انتخاباتی سال ۲۰۱۰ «کامالا هریس» معاون کنونی جو بایدن و نامزد حزب دموکرات برای منصب معاونت ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات سال جاری بود، در این باره گفت: «بهتر است که در نظرسنجیها پیشتاز باشید تا اینکه عقب باشید اما از سوی دیگر، در حال حاضر ما به اندازه کافی باهوش هستیم که بدانیم شما هرگز نمیتوانید خیالتان (از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰) راحت باشد».