به گزارش مشرق، پیام طبرسی متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در برنامه کشیک سلامت گفت: در بیمارستان مسیح دانشوری دو نوع آنفولانزای A و B داریم. واکسن هم به دو شکل سه ظرفیتی و چهار ظرفیتی است که البته تفاوت چندانی از نظر مطالعات بالینی ندارند. در گذشته واکسن آنفولانزا وارد میشد و چون تقاضا نبود مصرف نمیشد و چون تبلیغات ضد واکسن بود مردم علاقهای به زدن واکسن نداشتند اما در همان زمان هم اصرار میکردیم که گروههای پرخطر حتماً واکسن را بزند.
زمانی که تعداد واکسن کم است باید اهم و غیر اهم کنیم
وی افزود: از لحاظ علمی اگر واکسن به اندازه همه موجود باشد استفاده از آن موردی ندارد اما زمانی که تعداد واکسن کم است باید اهم و غیر اهم کنیم. ما گروههای حساسی داریم که اگر واکسن نزنند در معرض مرگ بر اثر آنفولانزا قرار دارند. ما باید اول این گروهها را واکسینه کنیم. همیشه یکی از کانونهای شیوع بیماری مدارس بودند اما امسال ممکن است مدارس آنلاین باشند و همچنین ما حج را نداریم و مراسم اربعین هم برگزار نمیشود و بر این اساس امیدواریم که شیوع بالای آنفولانزا را نداشته باشیم.
بیشتر بخوانید
فوت۱۱۶ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته/ بهبودی۳۴۴ هزارو۵۱۶ بیمار
اگر دانشآموزی بیماری زمینهای دارد حتماً باید واکسن را تزریق کند
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: واکسنی که سال گذشته تولید شده است برای ویروس امسال جوابگو نیست و بهترین زمان تزریق نیز اوایل مهرماه است چون شروع آنفولانزا معمولاً از ۱۵ مهر شروع میشود و تزریق زودهنگام واکسن توصیه نمیشود چون نمیتواند تا پایان اسفند ایمنی بدهد. اول مهر تا اواخر مهر بهترین زمان برای تزریق است. اگر دانشآموزی بیماری زمینهای دارد حتماً باید واکسن را تزریق کند. با تزریق واکسن آنفولانزا سیستم ایمنی تقویت نمیشود بلکه فقط در برابر این ویروس محافظت ایجاد میشود. در این مدتی که من فعالیت میکنم ندیدم که مریضی در گروههای پرخطر، واکسن آنفولانزا زده باشد و از آنفولانزا فوت کند.
امید زیادی به واکسن آکسفورد بود
وی در مورد واکسن کرونا نیز گفت: کرونا ارتباط مستقیمی با رفتار بهداشتی ما دارد. ما به واکسن کرونا نیاز داریم اما واکسنی که عوارض نداشته باشد. ما باید اجازه بدهیم که واکسنها مراحل تحقیقاتی خود را طی کنند. امید زیادی به واکسن آکسفورد بود اما میبینیم که خود آنها پروژه را متوقف کردند تا کارآزماییهای بالینی را تکمیل کنند. واکسن روسیه نیز روی سه گروه ۳۸ نفره تست شده است و با این تعداد نمیتوان روی ایمنیزایی آن نظر داد. آنها هم کارآزمایی بالینی را در تعداد بیشتر آغاز کردهاند. آمریکاییها هم واکسنی دارند که از مکانیسم جدیدی استفاده میکند و به این جهت امید بخش است اما خود آنها هم میگویند که اگر واکسن در اوایل سال بعد بیاید ابتدا به گروههای پرخطر تزریق میشود.
موج سوم کرونا به مراتب سنگینتر از دو موج قبلی خواهد بود
طبرسی اظهار داشت: پلتفرمهایی در ایران ساخته شده است که اگر واکسن کرونایی در دنیا مورد تأیید قرار بگیرد با روش مهندسی معکوس در ایران هم تولید شود. در بیمارستان مسیح دانشوری حتی با کم شدن پیک بیماری هم تختها خالی نشدند و این نشان میدهد که ما نتوانستیم بیماری را کنترل کنیم و موج سوم به مراتب سنگینتر از دو موج قبلی خواهد بود. چاره این بیماری فقط واکسن است و تا زمانی که تأمین شود، مجبوریم که نکات بهداشتی را رعایت کنیم.