به گزارش مشرق، اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» روز شنبه در تحلیلی به قلم «باربارا اسلیوین» به گمانه زنی درباره خریدهای نظامی ایران با توجه به خاتمه تحریمهای تسلیحاتی پرداخت.
بیشتر بخوانید:
امیر حاتمی: تولید ۹۰ درصد تجهیزات دفاعی در ایران/ به اوج فناوریهای دفاعی در تحریمها رسیدیم
نویسنده این تحلیل در ابتدا به این مهم اشاره میکند که ایران تواناییهای خود برای توسعه سامانه های نظامی و کاستن از خریدهای تجهیزاتی را نشان داده و به همین دلیل خریدهای ایران احتمال محدود خواهند بود.
به نوشته این اندیشکده، ایران به دنبال تغییر کامل ساختار تسلیحاتی نیروهای مسلح خود نیست بلکه در پی خرید فناوری هدایت شونده و پیشرانه برای بهبود پهپادهای بومی وبرنامه های موشکی بالستیک و کروز است.
در زمینه خرید جنگنده نیز در این تحلیل آمده است، با توجه به ارزانتر بودن جنگنده «جی-۱۷» ساخت چین تا «سوخو-۳۰ اس ام» احتمالا گزینه ایران این جنگنده چینی خواهد بود. از سویی نگهداری آن نیز برای ایران راحت تر است. این هواپیما مجهز به موتور «Klimov RD-۳۳» توربوفن است که این کشور تجربه کار بر آنها را به دلیل مستقر بودن بر جنگنده های «میگ-۲۹» دارد.
اندیشکده شورای آتلانتیک همچنین پیش بینی کرد که ایران احتمالا موشکهای هدایت شونده هوا به هوا همچون «R-۷۷-۱» ساخت روسیه و «PL-۱۵» ساخت چین را خریداری کند.
این اندیشکده در خاتمه به توانمندی نیروهای مسلح ایران در ارتقاء جنگنده های «سوخو-۲۲» و تجهیز آنها به موشکهایی با برد ۱۵۰۰ کیلومتر اشاره کرد.
چندی قبل اندیشکده آمریکایی «واشنگتن» با اشاره به موفقیتهای ایران در باز آماد جنگنده سوخو-۲۲ و ساخت موشکهای «فاتح مبین» نوشت، بازآماد «سوخو-۲۲ فیتر» موهبتی برای ایران است.