امیر نصیرزاده: در حوزه تسلحیات دورایستا مدعی هستیم/ جنگنده کوثر ارتقا می یابد

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: در رزم هوایی هر کس زودتر ببیند، دورتر بزند و دقیق‌تر بزند، برنده است و ما در هر سه این‌ها مدعی هستیم و همه این‌ها عملیاتی شده است.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش با حضور در برنامه نگاه یک سیما، در خصوص ویژگی‌های رزمایش ذوالفقار 99 اظهار داشت: این رزمایش مشترک انجام شد و رزمایش مشترک سطوح مختلفی دارد.

وی افزود: چنین رزمایشی پیچیدگی‌هایی دارد و هماهنگی بسیار بالایی را می‌طلبد و در بعد فرماندهی و کنترل خیلی باید پیچیده عمل کرد. همه نیروها با ویژگی‌های آموزشی و فرهنگی نیروهای خود را تحت آموزش قرار می‌دهند و در یک منطقه نیروها با هم ارتباط داشته و باید هماهنگ شده و رزمایش مشترک را برگزار کنند.

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: یکی از ویژگی‌های این رزمایش، مشارکت همه نیروهای ارتش و قرارگاه پدافند هوایی بود و این رزمایش تقریباً نزدیک به صد درصد به اهداف خود دست پیدا کرد.

بیشتر بخوانید

تشریح دستاوردهای رزمایش «ذوالفقار ۹۹» +عکس و فیلم

امیر نصیرزاده گفت: این رزمایش با این گستردگی و مشارکت این همه نیرو به خوبی فرماندهی شد و حضور فرمانده کل ارتش و فرماندهان نیروها در منطقه از ویژگی‌های مهم این رزمایش بود که باعث شد دستاوردهای مهمی داشته باشد. فکر می‌کنم در این سطح و در این تاکتیک‌ها و تمرین‌های متفاوتی که انجام شد در سال‌های اخیر کمتر با چنین گستردگی برگزار شده بود.

و ی با بیان اینکه در این رزمایش تاکتیک‌های بسیاری را تمرین کردیم، افزود: تعداد زیادی مهمات بهینه‌سازی شده و بومی‌سازی شده به کار گرفته شد که دستاورد خوبی بود. جوان‌های ایرانی در کنار باتجربه‌ها به کار گرفته شدند و انتقال تجربه نیز اتفاق افتاد.

فرمانده نهاجا در خصوص اخطار به هواپیما و پهپادهای خارجی در جریان برگزاری رزمایش گفت: قطعاً آن‌ها اهداف نظامی را دنبال می‌کردند، چون در یک منطقه نظامی بودند. در محیط رزمایش معمولاً فضا، دریا و زمینی که در آن رزمایش برگزار می‌شود، قُرق می‌شود تا کسی وارد منطقه نشود، که در این رزمایش هم این کار انجام شده بود؛ پس زمانی که آن‌ها نزدیک منطقه شدند، به آن‌ها اخطار دادیم. در حین برگزاری رزمایش بحث تأمین امنیت هوایی کشور هم در دستور کار است و حواس‌مان به خط قرمزها هست و امنیت هوایی را دنبال می‌کنیم.

اگر عبوری از منطقه شناسایی پدافند هوایی انجام شود، اقدام پدافندی علیه آن انجام می‌شود. هشدار داده می‌شود و اگر توجه نشود، رهگیری شده و اگر مشکل مرتفع نشود، کار به درگیری می‌کشد. حین برگزاری رزمایش، هواپیمای8 P-و پهپادهای9 MQ- و4 RQ- را دیدیم؛ بلافاصله توجه پدافند ما جلب شد و هشدار لازم را دادیم و وقتی به هشدار توجه نکردند، رهگیری انجام شد و وقتی رهگیری انجام شد و آن‌ها متوجه شدند که کار جدی است؛ لذا منطقه را ترک کردند و رزمایش با موفقیت پی گرفته و محیط رزمایش به یک صحنه واقعی نبرد تبدیل شد. بعد از آن ما فعالیتی را در آن فضا مشاهده نکردیم.

امیر نصیرزاده گفت: در دنیای امروزی به هیچ عنوان توسعه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بدون امنیت امکان‌پذیر نیست و این دشمنانی که ما با آن‌ها طرف هستیم، ملاحظه فرمودید که دور یک میز هم با آن‌ها نشستیم، اما بعد چه رفتاری کردند؛ لذا این اقتدار دفاعی و قوی شدن که مقام معظم رهبری در همه ابعاد به‌ویژه در حوزه نظامی آن را سفارش می‌کنند، لازمه هر کشوری است و می‌گویند که اگر طالب صلحی، آماده جنگ باش.

وی افزود: صلح در دو صورت به دست می‌آید؛ یا باید غلام حلقه به گوش یاوه‌گویان باشیم و یا باید اقتدار داشته باشیم. اولی که به هیچ وجه در قاموس یک مسلمان آن هم مسلمان شیعه و پرورش‌یافته مکتب امام حسین علیه السلام نیست. پس ما باید قوی باشیم و باید اقتدار دفاعی داشته باشیم. حتی حضور ما در سواحل مکران به‌منظور اقتدار دفاعی و برای برقرار امنیت است.

فرمانده نهاجا همچنین گفت: بعضی وقت‌ها پیش می‌آید که برخی مسئولین بگویند ما توسعه اقتصادی داریم و توسعه دفاعی لازم نیست. اما توسعه اقتصادی، بدون امنیت امکان‌پذیر نیست. همان‌طور که امیر خانزادی (فرمانده نیروی دریایی ارتش) گفتند، ما از فردای انقلاب همین فشار حداکثری که الان در سطوح مختلف کشور وجود دارد را در بخش دفاعی داشتیم. از فردای انقلاب که مستشاران نظامی، نیروی هوایی و سایر بخش‌های نظامی کشور را ترک کردند و جنگ تحمیلی به ما تحمیل شد، اینجا بود که دانشمندان و متخصصین ما کار را به دست گرفتند. حتی در اظهارات برخی از آن‌ها بود که این وضعیت (خوداتکایی) یکی دو سال بیشتر دوام ندارد، اما 42 سال است که این وضعیت وجود دارد.

اقتدار نداشتیم تا امروز صدها بار به ما حمله می‌کردند

امیر نصیرزاده ادامه داد: این نشان می‌دهد که کشور جوانان بسیار دانشمند و غیرتمند دارد که کار را به دست گرفته‌اند؛ که من در ادامه توضیح می‌دهم که در ساخت هواپیما بیش از 50 شرکت دانش‌بنیان _که الزاماً نظامی نیستند و از بیرون هم هستند_ و جوانان بین 20 تا 30 سال هستند که از دانشگاه‌های داخلی فارغ التحصیل شده و پای کار آمده اند.

فرمانده نیروی هوایی ارتش تصریح کرد: در حال حاضر قطعات هواپیما را هم همین جوان‌ها و شرکت‌های دانش بنیان می‌سازند. ما نمایشگاه برگزار می‌کنیم و این‌ها می‌آیند می‌بینند، به آن‌ها نمونه می‌دهیم و آن‌ها می‌برند و می‌سازند.

وی افزود: تجهیزات پیچیده‌ای که امیر خانزادی فرمودند 42 سال است که کسی به ما نمی‌دهد و این‌ها را همین شرکت‌های دانش‌بنیان و جوانان و صنایع داخلی می‌سازند و در کنار این‌ها هم ما تجهیزات بسیار خوبی را در اختیار داریم. ما در نیروی هوایی هفت نوع هواپیمای پیشرفته دنیا اعم از شرقی و غربی در اختیار داریم.

امیر نصیرزاده تاکید کرد: در کنار این‌ها کیفیت نیروی انسانی بسیار مهم است. شور و شوقی که در بین نیروی انسانی هست اگر در پشت هواپیمای اف14، ما سوخوی ما و میگ ما یک خلبان ولایی و یک خلبان پرورش‌یافته در مکتب امام حسین علیه‌السلام بنشیند، آن یک فروند برای ما می‌شود هزار فروند و ما آن را نباید یک فروند لحاظ کنیم. آن هواپیما می‌تواند کار هزار فروند هواپیما را انجام دهد؛ لذا نیروهای ما به این شکل آموزش دیده‌اند و به این شکل پرورش یافته‌اند و به این شکل در حال فعالیت هستند.

فرمانده نیروی هوایی ارتش افزود: اقتدار در نیروهای مسلح این‌گونه به وجود می‌آید و ما اگر اقتدار نداشتیم تا امروز صدها بار به ما حمله می‌کردند. اقتدار دفاعی است که باعث می‌شود امنیت پایدار ایجاد شود و در سایه امنیت پایدار می‌توانیم همه انواع توسعه را داشته باشیم.

وی همچنین اظهار داشت: قبل از اینکه مهمات هوشمند شود، نحوه عملیات به این شکل بود که اگر می‌خواستند یک هدفی را مورد اصابت قرار دهند و منهدم کنند، باید طبق دانش احتمالات محاسبه می‌کردند که چند فروند هواپیما تیک‌آف کند و هرکدام چند بمب ببرند و چون نقطه‌زن نیستند، محاسبه کنند که هر کدام از این‌ها وقتی رها می‌شوند، چند درصد ممکن است به هدف بخورد و هدف چقدر منهدم شود و بر اساس آن تجهیزات هواپیما تأمین شده و هواپیما بلند می‌شد. پس برای زدن یک هدف امکان داشت 10 برابر هواپیما بلند کنند.

 امیر نصیرزاده تصریح کرد: وقتی مهمات هوشمند و نقطه‌زن شود، یک فروند هواپیما یا یک موشک به یک هدف تخصیص داده می‌شود، یعنی تا این حد ما می‌توانیم تجهیزات ذخیره داشته باشیم؛ لذا این چیزی نیست که از آن چشم بپوشیم. ما قطعاً در تمام مهماتمان هم موشک‌ها، هم بمب‌ها و هم مهمات دیگر که داریم به دنبال هوشمندسازی آن‌ها هستیم و انجام هم داده‌ایم. هم در مهمات محمول و هواپیمای با سرنشین و هم مهمات محمول و هواپیمای بدون سرنشین.

فرمانده نهاجا افزود: ما در کنار فعالیت‌های دیگری که اساتید من، فرماندهان محترم نیروها که قبلاً کار را شروع کردند و پیشرفت بسیار خوبی هم داشته اند، ضمن ادامه آن فعالیت‌ها دو راهبرد را در نیروی هوایی فعلی در پیش گرفته ایم؛ یکی به کارگیری پهپاد و توسعه هواپیماهای بدون سرنشین در کنار هواپیماهای با سرنشین است که هم از منابع بیرون تأمین می‌کنیم و هم در منابع داخل ما اولین ساخت پهپاد را داریم که پهپاد «کمان 12» تولید همین مرکز بود که در این رزمایش برای اولین بار به کار گرفته شد. پس یکی از سیاست‌های ما به کارگیری پهپاد است و سیاست دیگر مهمات هوشمند و دوربرد است که این‌ها هم تولید می‌شود و هم به کارگیری می‌شود.

جنگنده کوثر در حال تغییر و بهینه‌سازی است

وی گفت: در رزم هوایی می‌گویند «هر کس زودتر ببیند و دورتر بزند برنده است»؛ «زودتر ببیند» یعنی رادار خوبی داشته باشد و زودتر کشف کند، و «دورتر بزند» یعنی مهمات دوربرد داشته باشد. الان می‌توانیم این را اضافه کنیم که هر کس دقیق‌تر بزند، پس در رزم هوایی هر کس زودتر ببیند، دورتر بزند و دقیق‌تر بزند، برنده است و ما در هر سه این‌ها مدعی هستیم و همه این‌ها عملیاتی شده و ما [در ساخت و توسعه اینها] نقطه ایستا نداریم، یعنی وقتی من می‌گویم به کار گرفته ایم به این معنا نیست که ما قانع بشویم به این شرایط فعلی و مدام باید ارتقا بدهیم و دقت را بالا ببریم و مسافت را زیاد کنیم و تنوع زیادی از این مهمات را به کار بگیریم.

امیر نصیرزاده افزود: کمان 12 را در رزمایش ذوالفقار به کار گرفتیم، اما در سال 98 که ما در 29 فروردین رژه رفتیم یک فروند هواپیمای کوثر آمد و مانوری را در حین رژه به نمایش گذاشت و عرض کردم که ان‌شاالله سال بعد پرواز جمعی کوثر را خواهیم دید و در مصاحبه‌ای که انجام شد، من قول دادم که در رژه 29 فروردین سال 99 ما رژه سه فروندی کوثر را داشته باشیم. به دلیل کرونا، رژه برگزار نشد، اما ما بعد از 29 فروردین طی یک مراسمی که فرمانده کل ارتش و وزیر دفاع حضور داشتند، سه فروند کوثر را تحویل گرفتیم. مانور و نمایش بسیار زیبایی را هم به صورت جمع انجام دادند، بخشی از آن هم از رسانه ملی پخش شد و مد نظر من آن بود. در این رزمایش اخیر هم نیازی نبود و ما برنامه‌ای برای به کارگیری کوثر نداشتیم. کوثر در یک منطقه دیگر در حال انجام کارهای دیگر بود و تست‌هایی را می‌گذراند، اما پهپاد کمان 12 را در این رزمایش مورد استفاده قرار دادیم.

فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به اینکه هواپیمای کوثر صد درصد داخلی است، گفت: من از این طریق از جوانان و از اهالی دانشگاه و کسانی که به صنعت کشور علاقه‌مند هستند، دعوت می‌کنم که با روابط عمومی نیروی هوایی ارتش تماس بگیرند و ما وقت می‌گذاریم که بیایند کارخانجات ساخت کوثر را ببینند. در تهران و اصفهان، کوثر در دو بخش به طور کامل ساخته می‌شود. بدنه در تهران ساخته می‌شود و تحویل صنایع دفاع می‌شود و آنجا موتور و بقیه بخش‌ها سوار شده و تحویل نیروی هوایی می‌شود. هر کدام از دوستان علاقه‌مند هستند، بیایند و از نزدیک واقعیت‌های موجود در کشور را که بخشی از رسانه‌های معاند به آن می‌پردازند و سعی دارند آن را انکار کنند از نزدیک ببینند و به این دستاورد کشورمان افتخار کنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا بحث ارتقای کوثر مطرح است یا خیر گفت: بحث ارتقای مدام و در همه زمینه‌ها در دستور کار است و من عرض کردم که ما نقطه ایستا نداریم و بر اساس نیازها و بر اساس تحولاتی که در دنیا در تهدیدها ایجاد می‌شود ما هم مدام در حال تغییر و بهینه‌سازی هستیم و کوثر هم از این امر مستثنی نیست.

ساخت جنگنده‌هایی که موجب غافلگیری دشمنان می‌شود

امیر نصیرزاده همچنین عنوان کرد: اخیراً مقاله‌ای از یک ژورنال خارجی می‌خواندم که گفته بود به هواپیمایی که ایران می‌سازد نخندید؛ این عنوان مقاله بود. در این مقاله اشاره کرده بود که شما مدام بگویید نیست، اما ایران در حال نفوذ در دل این فناوری است و هواپیماهایی می‌سازد که همه شما غافلگیر خواهید شد.

فرمانده نهاجا درباره پیام رزمایش مشترک میان ایران، چین و روسیه که در آینده برگزار می‌شود، گفت: بعد از فروپاشی شوروی و به دنبال آن فروپاشی دیوار برلین و پایان جنگ سرد، دنیا از حالت نظام دوقطبی خارج شد و بلوک غرب و در رأس آن آمریکا به این نتیجه رسید که دنیا تک قطبی شده و هرچه آن‌ها برای جهان طرح ریزی کنند، همه باید از آن اطاعت و پیروی کنند. جنگ‌ها را هم در این راستا به راه انداخت، از جمله جنگ بالکان، جنگ افغانستان و حمله به عراق در همین راستا بود با اینکه در جنگ عراق نتوانست همه را متقاعد کند، اما به عراق حمله کرد؛ لذا خیلی زود این تصور پوچ آن‌ها به شکست انجامید و در دنیا قطب‌های جدید قدرت بروز پیدا کرد. روسیه خیلی زود خودش را بازیافت، چین در توسعه اقتصادی و نظامی به یک قدرت جدید تبدیل شد و در کنار این‌ها یک قدرت نوظهور به نام جمهوری اسلامی ایران سر برآورد و در تمام تعاملات جهانی اثرگذار بود و حرفی برای گفتن داشت.

وی افزود: این نشان می‌دهد که دنیا به سمت چندقطبی شدن در حال حرکت است. وقتی تعدادی از این قدرت‌ها در یک منطقه حضور داشته و همکاری مشترکی با هم داشته باشند، به ویژه همکاری نظامی، حاکی از آن است که سطح تعاملات بسیار بالا است و همکاری بین این کشورها بسیار مستحکم است؛ لذا بین چین و روسیه و ایران که در یک منطقه حضور دارند و هر سه از قدرت‌های مطرح دنیا هستند، یک رزمایش مشترک برگزار می‌شود، این برای دنیا یک پیام دارد؛ برای آن‌هایی که توهم تک‌قطبی بودن و توهم مدیریت جهان را دارند و نشان می‌دهند که قدرت‌های دیگر هستند و این توانمندی را دارند و در تمام معادلات دنیا اثرگذارند.

امیر سرتیپ نصیرزاده ادامه داد: ما به برخی از کشورهای منطقه که بر اثر اشتباه، به آرمان کشورهای اسلامی خیانت می‌کنند، می‌گوییم که اگر ما خودمان در منطقه با هم تعامل داشته باشیم و همکاری کنیم، نیاز به حضور بیگانه نداریم. ما راحت می‌توانیم امنیت منطقه را تأمین و در کنار هم در صلح و آرامش زندگی کنیم؛ لذا این رزمایش مشترک را در این راستا می‌توانیم ارزیابی کنیم که قدرت‌های مطرح دنیا ازجمله جمهوری اسلامی ایران رزمایشی را در منطقه برگزار می‌کنند که سطح روابط‌شان معلوم می‌شود و پیام برای مدعیان تک‌قطبی شدن جهان دارد.

وی تاکید کرد: ما به عنوان یک بخش نظامی همیشه فکر می‌کنیم که یک ساعت دیگر حمله و جنگ اتفاق خواهد افتاد و آمادگی خود را به این شکل حفظ می‌کنیم.

فرمانده نیروی هوایی ارتش همچنین درباره روابط ارتش و سپاه گفت: روابط بسیار نزدیک هم بین نیروهای ارتش و هم بین ارتش و سپاه وجود دارد. اگرچه همه این روابط رسانه‌ای نمی‌شود، اما ما نشست‌های مکرر و جلسات متعدد و تعامل و همکاری در سطوح مختلف داریم و هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد و همه مأموریت‌ها تعریف شده است و وظایفمان را انجام می‌دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 9
  • IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    23 4
    درود بر غیور مردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ارتش جمهوری اسلامی ایران و همه سلحشوران و بسیحیان
  • امیر ES ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    11 6
    شهادت نیروهای ما در سوریه توسط اسراییل به دلیل عدم پوشش هوایی بوده اون ها شهید شدن و خوشا به سعادتشون و نیروی رزمی باکی ازشهادت نداره اما از حالا به بعد امیدوار شدیم.
  • مهین پرست IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    7 4
    درود خداوند بر ایت الله خامنه ای و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تمام انقلابیون مهین پرست که با تلاش شبانه روزی خود دستاوردهای بزرگ به ارمغان اورده اند و باعث قدرت و شکوه ایران می شوند
    • GB ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
      5 3
      *سلام البته میهن پرست نه میهن دوست*
    • IR ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
      12 2
      و درود خدا بر ارتش اسلام که نامش همیشه از قلم می افتد!!
    • ایراندوست IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
      8 5
      درود بر دلاورمردان ارتش قهرمان و حماسه آفرین ایران زمین. نیروی دریائی، نیروی هوایی، نیروی زمینی و پداوفند هوایی بازوان قدرتمند ایران اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
  • GB ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    15 12
    ضمن خسته نباشید اما امروزه جنگنده نسل 3 کارایی زیادی ندارد
    • IR ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
      7 11
      اف 35 خیلی کارایی داشته تا حالا!؟
    • حسین IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
      3 4
      سلام خدا قوت ممنون از یادآوری دلسوزانت ،درود ب شرفت ، حقیقت اینه بیشتر برای پنهانکاری، جثه ی کوچک اون نمیتونه رادار یا موشک هوا ب هوایی داشته باشه که بتونه با نسل پنج رقابت کنه و نود درصد شکست میخوره، اما ی سوال مگه دشمن ما فقط اف ۳۵ یا اف۲۲ هست یا فقط آمریکاس؟ میشه تو عملیات های مختلف یا شکار هلی کوپتر ازش استفاده کرد ، یا اگه بشه کروز هوابرد روش نصب کردیا...
    • امیر US ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
      2 4
      خطاب به 15:58، واقعاً شما نمی دونید که جنگنده کوثر نسل چهارمه؟!!! درسته بر اساس اف پنج ساخته شده و شباهت ظاهری داره، ولی بارها در مصاحبه ها و گزارشات مختلف به این مساله اشاره شده، باعث تعجبه که می گویید جنگنده نسل 3!!!!!! کوثر دارای اویونیک نسل چهارمه ، در ضمن ، فکر نمی کنید که اطلاعات فرمانده نیروی هوایی ارتش از من و جنابعالی در این زمینه بیشتره؟!!! ایشان می گویند ما در زمینه زودتر دیدن ، دورتر زدن و دقیقتر زدن مدعی هستیم، ایشان به عنوان یک متخصص در زمینه صنعت هوایی چنین حرفی را می زنه. من و شما باید تجربه و تخصصمان از ایشان بیشتر باشد که ادعای ایشان را زیر سوال ببریم( که نیست).
  • IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    3 4
    اینی که ارتشیان و سپاهیان شجاع و شهادت طلب و غیورن شکی نیست اما از منظر تجهیزات و ادواتی همچون بالگردی ما .هوانیروز. مثل نیروی هوایی واقعا شرایط ایده آلی نیست.
    • IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
      0 0
      بله من هم با حرف شما موافقم ولی این شرایط به دلیل تحریم هاست و نگه داشتن و حتی بروز رسانی همین هواپیما ها و البته ساخت یک جنگنده هرچند شبیه به f5 ولی با اویونیک نسل ۴ خودش جای شکر داره.
  • IR ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    6 5
    بالگردهای ترابری ایران کافی نیست ایران نیازمند میل ۳۸ و ۲۶ هست حداقل ۱۵۰ فروند نیاز داره. بالگرد نظامی ما نیازمند نوسازیه.
    • IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
      8 7
      امام فرمود این آهن پاره ها دردی از مردم دوا نمیکند . مخازن بزرگ ثروت این ملت مظلوم را دو دستی تقدیم اجانب نموده، و آن پول ناچیز را که می گیرد تقدیم می کند و در مقابل، آهن پاره هایی می گیرد که هیچ دردی از ملت دوا نمی کند!
  • IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    0 9
    با عرض سلام و درود فراوان خدمت نظامیان سرفراز ایران. و ضمن آرزو سلامتی برای ایشان. یک انتقاد داشتم. این که فرماندهان نیروهای نظامی در مصاحبه های رسمی برای نشان دادن پیشرفت های نظامی به مجلات بیگانه استناد نکنند. با درود فراوان.
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    6 2
    با نصب یک توربوفن روی موتور اون البته میزان قدرت مسافت و قدرت حمل اون دو برابر میشه
  • IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    2 3
    نيومده ارتقاء؟!
  • علی خدایی IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
    2 2
    ایران باید بر روی ساخت انواع پیش ران های هواگرد های توربوفن توربو پراپ رامجت مینی جت توربو شارز و غیره خیلی تمرکز کند و قدرت موشکی اش را روز به روز افزایش و قدرتمند تر بکند هم آفندی و هم سیستم های سامانه پدافندی ناوگان نیرو های دریایی را با ساخت ناو های جنگی با تناز بالا و زیر دریایی همچنین هواپیما های بدون سرنشین و تجهیزات زرهی افزایش دهد
  • IR ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
    4 3
    امیر جان! امنیت نیز در سایه توسعه سیاسی و اقتصادی شکل میگیره.
    • IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
      3 0
      بدون امنیت نظامی امنیت اقتصادی وجود نخواهد داشت
  • منصور IR ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
    0 0
    یه سوالی از سردار عزیز داشتم وان هم اینکه حال که ما موتور ،اویونیک ورادار همه قطعات جنگنده را در داخل کشور عزیزمان تولید میکنیم چه اصراری وجود دارد که در قالب بدنه اف ۵ بکارگیری کنیم ایا نمیتوانستیم طرح بدنه ای که شباهتی به جنگنده های موجوددر کشور را نداشته وطراحی بدنه ای مختص به خودمان را ارایه میکردیم تا شبه ی کپی بودن را هماز بین میبردیم
    • IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
      0 0
      طراحی بدنه هواپیما بسیار سخت و دشوار است.
  • اقتدار ملی NL ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
    1 1
    به هواپیماهای و بالگردهای ترابری سنگین تماما ملی نیاز داریم واجب تر از نان
  • ناشناس IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۶
    3 0
    باید موتور توربوفن میراژ را مهندسی معکوس کنیم
  • IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
    0 0
    احتمالاً طرح تایگرشارک یا همون اف-۲۰ رو اجرا میکنن؛ خوب البته که به نظر منطقی هم میاد. یک موتور قویتر، سازه ی کمی بزرگتر برای رادار و جمع و جور برای مانورپذیری! موفق باشید. توصیه میکنم، تا میشه ارتفاع سازه رو کم کنید، برای ضدرادار و اینا.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس