به گزارش مشرق، شهلا کاظمی پور به تشریح تاثیرات تداوم کرونا در کاهش نرخ فرزندآوری پرداخت و گفت: اگرچه ما به طور کلی در حوزه فرزندآوری ما با نرخ کاهشی مواجه هستیم، اما در زمان بحرانها افراد به صورت مقطعی این مساله را به تعویق میاندازند و در درازمدت اینگونه نیست که این مساله فراموش شود.
این کارشناس جمعیت شناسی خاطرنشان کرد: در نتیجه درباره خود کرونا کرونا تاثیری بر افزایش یا کاهش فرزندآوری نخواهد داشت، اما اگر این روند چندسال طول بکشد، قطعا تاثیرات خاص خود را بر امر فرزندآوری به جا خواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید:
سن فرزندآوری افزایش یافته است
وی ادامه داد: اینکه افراد ابدا نخواهند ازدواج کنند یا فرزند داشته باشند، در جامعه استثنا و محدود است و نمیتوان این دو مساله را با مساله کرونا مرتبط کرد، اما در درازمدت و تداوم استمرار کرونا با چنین چالشی مواجه خواهیم شد.
کاظمیپور خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی از دولت هم نمیتوانیم انتظار کمک داشته باشیم و خانوادهها خودشان باید در این زمینه فعال باشند.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که همواره بر آن تاکید داشتم این بوده که خانوادهها در این شرایط باید از اخبار منفی دوری کرده و استرس و ترس و نگرانی را از رها سازند.
این کارشناس جمعیتشناس خاطرنشان کرد: تمرکز افراد بر اخبار منفی و غلبه این مساله در فضای مجازی باعث افزایش نگرانی در جوانان و تعلل آنان در امر ازدواج و فرزندآوری میشود.
کاظمیپور خاطرنشان کرد: اگر در مسائل فرهنگی بر این موضوع متمرکز شویم، خواهیم دید که میتوانیم با برنامهریزی منسجم این مساله را حل کرده و مشکلات این مساله را کاهش دهیم.