به گزارش مشرق، فؤاد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به تلاش آمریکا برای یارگیری در فعالسازی مکانیزم ماشه اظهار داشت: در شورای امنیت میان آمریکا و اعضای دائم شورا اختلاف است. آمریکاییها تفسیری از قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام دارند که هیچ کشوری غیر از دومنیکن که وابستگی کامل به آمریکا دارد، آن را نپذیرفته است.
وی با بیان اینکه چالش بزرگی در تاریخ سازمان ملل است که کشورها مقابل زورگویی رئیس جمهور آمریکا ایستاندهاند، افزود: اروپا هم در فعالیتهای ضد ایرانی ترامپ با آمریکا همراه نشده و ظاهراً برآوردشان این است که ترامپ بازنده انتخابات است و اگر احساس کنند ترامپ برنده انتخابات خواهد بود، نوع رفتار خود را تغییر خواهند داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: آمریکاییها اعلام میکنند تحریمهای ضد ایرانی برگشته و چون اعتقادی به مبانی بینالمللی ندارند از قانون جنگل برای به کرسی نشاندن حرفهایشان استفاده میکنند.
وی ادامه داد: رژیم آمریکا احساس میکند در حوزههایی قدرت دارد و میتواند به کمک آن قوانین بینالمللی را نقض کند و کشورها و شرکتهایی که میخواهند با ایران کار کنند را تحت فشار بگذارد.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به تفسیر آمریکاییها از بعضی موارد تحریمی در قطعنامههای گذشته بیان کرد: آنان اعلام میکنند این قطعنامهها بازگشتهاند و با همین تفسیر گمان میکنند میتوانند کشتیهای ایرانی را بازرسی کنند و یا رفتارهای اینچنینی داشته باشند که البته هیچ کشوری این ادعای آمریکا را نپذیرفته است.
ایزدی با تأکید براینکه معتقدم جمهوری اسلامی ایران باید با رفتارهای آمریکا مقابله به مثل کند، گفت: یکی از دلایلی که ترامپ سیاستهای خود را به سبک فشار مضاعف، تحریم مضاعف، شهادت سپهبد سلیمانی و... و. جلو میبرد دلیلش این است که هزینهای برای رفتار خود پرداخت نکرده است.
وی بیان کرد: اکنون یک فضای ضد آمریکایی در دنیا ایجاد شده که دو سال پیش زمانی که آمریکا میخواست از برجام خارج شود هم چنین فضایی ایجاد شده بود که متأسفانه ما از آن استفاده نکردیم!
این کارشناس مسائل آمریکا با تأکید براینکه زمان خروج آمریکا از برجام تفسیر غلطی وجود داشت که ایران نباید کاری کند، چون موجودی به نام برجام اروپایی را درست کردند، خاطرنشان کرد: اکنون برجام اروپایی موجود خندهداری است. اما آن دو سال پیش اینگونه نبود و عدهای باور داشتند که میتوانند از برجام اروپایی استفاده کنند و با این نگاه جلوی حرکت جدی ایران برای مقابله به مثل را گرفتند.
ایزدی با تصریح اینکه نباید اشتباه دو سال پیش را تکرار کنیم، گفت: اکنون هم یک فضای ضد آمریکایی و نقد سیاستهای آمریکا در سازمان ملل و جهان ایجاد شده که باید از آن استفاده و برای آمریکا هزینه تعریف کنیم که البته معتقدم برای این تصمیم دیر هم شده و باید زودتر چنین رفتاری را مقابل آمریکا به نمایش میگذاشتیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با طرح پیشنهاد خروج ایران از NPT خاطرنشان کرد: مجلس باید در این زمینه نقش ایفا کرده و بازه زمانی برای جلوگیری از ادامه قانون شکنیهای آمریکا تعرییف کند و اگر این رفتارها ادامه پیدا کرد، جمهوری اسلامی ایران هم از NPT خارج شود.
وی با تأکید براینکه خرج از NPT به معنای ساخت بمب نیست، اظهار داشت: میتوانیم عضو NPT نباشیم اما به صورت داوطلبانه با آنان همکاری کنیم. این قدم مثبتی در مقابله با روند فشارهای آمریکایی است.