به گزارش سرویس بورس مشرق، با شروع معمالات امروز شاخص کل بازار 22 هزار و 716 واحد تا این لحظه افت داشت. اما چرا بازار روز اول پاییز را اینگونه شروع کرد؟
محمد خبریزاد، کارشناس بازار سرمایه در این مورد گفت: بازار فرسایشی شده است. چند مسئله در اینجا مطرح میشود؛ یکی فرسایشی شدن ریزش سهمهای کوچک بازار است. البته سهمهای بزرگ مثل فولاد و… بازارگردانی خوبی دارد. اما تقریبا 50 درصد سهمهای بازار صف فروش است. کسی معامله نمیکند. این در حالی است که ناظر میتواند از اختیارات خود استفاده کند و دامنه نوسان را باز کند.
بیشتر بخوانید:
نقدینگی در بورس به سفتهبازی دامن زده است
او در ادامه از تأثیر مسائل سیاسی روز گفت: یکی دیگر از دلایل مباحث سیاسی و انتخابات آمریکا است.
این کاشناس بازار سرمایه بیاعتمادی سرمایهگذاران را هم مؤثر دانست: از سوی دیگر سرمایهگذاران بسیار بیاعتماد شدند. خیلی از کسانی که در صف فروش هستند در ضرر زیاد هستند و میخواهند فقط از این بازار خارج شوند. اما برخی هم در سود هستند و میخواهند به هر روشی خارج شوند چون بازارهای موازی اوضاع بهتری برای سود دارند.
خبری زاد از ادامهدار بودن این روند فرسایشی گفت: این روند فرسایشی ادامهدار شده است و اگر ناظر و مسئلان کاری نکنند وضعیت خیلی خطرناکتر میشود. هر مثبت بازار در حال حاضر یک فرصت فروش است.
این کارشناس بازار سرمایه به حمایت نشدن از این بازار اشاره کرد و افزود: اگرچه از جلسات حمایتی از بورس گفتند اما یک ریال هم از این بازار حمایت نشد. البته بهتر است بازار خود به تعادل برسد اما راهکارهایش را مسئولان پیش روی بازار بگذارند. دامنه نوسان را باز کنند تا حتی اگر ۳۰ درصد هم ریزش کند این اتفاق بیفتد.
او همچنین بازگشایی پالایشی طی دو روز احیر را بدسلیقه خواند و گفت: فقط باعث شد یکی سری کد با قیمت بالا خارج شود. در صورتی که اینها باید اصلاح میشدند و بعد از 20 درصد افت امروز صف خرید را شاهد میشدیم.
خبری زاد از وضعیت بازار سهام در مهرماه گفت: اگر این وضعیت از نظر نوع فعالیت و تصمیمات همین باشد به بازار سهام در مهرماه امیدی ندارم. در این صورت بازار مهرماه یک بازار فرسایشی و رو به منفی در سهم های کوچک خواهد بود. بازار روی دور رشد قرار نمیگیرد. این بازار نیاز به محرکهایی دارد که این بازار را تکان دهد. محرکهایی که تقاضای واقعی ایجاد کند، در حال حاضر تقاضای غیرواقعی را شاهد هستیم.
منبع:تجارتنیوز