به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران جنگ تحمیلی همزمان با نخستین روز هفته دفاع مقدس با حضور علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در جمع کارکنان این مرکز برگزار شد.
زاکانی در این نشست با تبریک آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: آن روزی که عراق به ما حمله کرد گمان میکردند 3 روزه یا 7 روزه تهران را اشغال میکنند اما امروز به لطف ایثارگریهای رزمندگان اسلام، 40 سال است که کاری علیه کشور عزیزمان از پیش نبردهاند.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع خصوصی محدودی از بسیجیان و یادگاران دفاع مقدس، یادآور شد: ایشان در این جمع ناظر به مشکلات و تهدیدهای کشور به ویژه در حوزه مسائل فرهنگی، تاکید کردند که اگر هر کسی در هر جایی که هست خوب کار کند مشکلات رفع میشود.
بیشتر بخوانید
چکشکاری طرح تحول مجلس پشت درهای مجلس
رییس مرکز پژوهشهای مجلس توضیح داد: رهبر معظم انقلاب دفاع مقدس را به تابلو مینیاتوری تشبیه کردند که وقتی از دور به آن نگاه میکنیم بسیار بهجتآفرین است و وقتی هم که به آن نزدیک میشویم میبینیم که نقاش آن برای خلق چنین اثر هنری چقدر زحمت کشیده است.
زاکانی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در این نشست تاکید کردند که هزاران کتاب باید نوشته شود تا ابعاد مختلف دفاع مقدس مشخص شود؛ ضمن آنکه جنگ با تمام سختیهای خود در مقابل شرایط فعلی هیچ است؛ جنگ دوره جهاد اصغر بود و اکنون زمان جهاد اکبر است؛ رهبر انقلاب تاکید کردند که با همه سختیها و تلاطمها به طور یقین انقلاب به پیروزی خواهد رسید و اگر کسی هم همراه انقلاب نشود و خسته و منحرف شود، جوانان اجازه نمیدهند بار انقلاب روی زمین بماند.
وی توضیح داد: صحبتهای رهبر معظم انقلاب در بخش اول یک تکلیف، در بخش دوم انذار و توجه به وضعیت کنونی و در بخش سوم یک نوید و امید بود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، عنوان کرد: این تکلیف ماست که هر کس در هر مسئولیت و مقامی که هست به وظایف خود درست عمل کند.
زاکانی توضیح داد: سوالی که در شرایط فعلی پیش میآید این است که کشوری با 6 درصد امکانات مادی و دارا بودن مزیت قطعی اسلام، رهبری معظم، تجربه جنگ و اتکا به مردم، چرا باید چنین وضعیتی را شاهد باشد؟
وی در پاسخ به سوال مطرح شده، عنوان کرد: جواب این سوال در چند نکته نهفته است، نخست آنکه بعضا به اسلام عمل نمیکنیم، دوم آنکه تبعیت درستی از رهبری نداریم، نکته سوم اینکه به مردم درست تکیه نمیکنیم، نکته چهارم اینکه به اندیشمندان کشور به درستی تکیه نمیکنیم و نکته پنجم اینکه براساس اولویتها و فوریتهای کشور حرکت نمیکنیم و از ویژگیها و مزیتهای کشور استفاده نمیکنیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با ذکر خاطرهای از شهید چمران در شکستن محاصره سوسنگرد و داوطلب شدن ایشان در زمان به خطر افتادن شرایط، گفت: در جنگ آنجایی که خطر بود فرهنگ دفاع مقدس داوطلبی را توصیه میکرد و آنجایی که منفعت طلبی بود همه عقب میکشیدند و میدان را خالی میکردند اما متاسفانه اکنون روند کارها کاملا عوض شده است.
زاکانی در تشریح فرهنگ دفاع مقدس، عنوان کرد: فرهنگ اداره کشور باید فرهنگ دفاع مقدس باشد.
وی با اشاره به رشادتهای شهید حاج قاسم اصغری در دوران جنگ تحمیلی و رشادتها و امانتداری این شهید با رفتن روی سیمخاردار و نگرانی در خصوص حفظ کولهپشتی و جان همرزمانش، یادآور شد: فرهنگ فداکاری و امانتداری دفاع مقدس، فرهنگ گمشده امروز است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی میراث خون شهیدان و فداکاریهای آنهاست، این سوال را مطرح کرد که کدام یک از ما یک هزارم ایثارگریهای شهدا و جانبازان برای این کشور و انقلاب هزینه کردهایم؟
زاکانی با یادآوری خاطراتی از شهید عبدالله نوریان فرمانده گردان تخریب لشگر 10 سیدالشهدا، ادامه داد: این شهید بزرگوار در هرچه مینگریست خدا را میدید و در مسیر امام علی(ع) حرکت میکرد و ما هر روز از محضر این شهید عزیز درس میگرفتیم.
وی با تاکید بر اینکه باید با فرهنگ شهادت انس بگیریم، گفت: اوج فرهنگ شهادت در عاشورا و قیام امام حسین(ع) است.
مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر اینکه رزمندگان دوران جنگ تحمیلی افراد بزرگی بودند، تاکید کرد: وظیفه امروز ما در کشور این است که در مسئولیتهای خود درست عمل کنیم.
زاکانی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودهاند پیروزی به فضل الهی قطعی است و انقلاب مسیر خود را خواهد رفت و وظیفه ما مسئولان و مردم است که دست در دست یکدیگر پرچم انقلاب را برافراشته نگه داریم و از همه ظرفیتهای آن به درستی استفاده کنیم.
وی همچنین مرکز پژوهشهای مجلس را از مجموعههای با آبروی کشور دانست و تصریح کرد: امروز مرکز جایگاه رفیعی دارد و به اندازه بزرگی مرکز باید اینجا کار و تلاش شود و کاری کنیم تا همانگونه که با جایگاهی خوب این مجموعه را تحویل ما دادند ما نیز با سعی و تلاش و با جایگاهی رفیع آن را تحویل آیندگان دهیم.
در پایان این نشست از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران شاغل در مرکز پژوهشهای مجلس تقدیر شد.