به گزارش مشرق، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سهشنبه در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، به ایستادگی ملت ایران در برابر قدرتهای جهانی در طول ۸ سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در دوران نسبتاً طولانی بعد از جنگ جهانی دوم، ملت ایران در طول ۸ سال دفاع مقدس نه تنها در برابر ارتش متجاوز بلکه در مقابل همه قدرتهای جهانی مقاومت کرد و به پیروزی رسید.
بیشتر بخوانید:
روحانی: هفته دفاع مقدس یادآور جانفشانی ملتی است که پیروزیشان را در تاریخ ماندگار کردند
رئیس جمهور با تبیین رویکردهای فرهنگی در دوران دفاع مقدس با اشاره به نقش نیروی انسانی و تجهیزات، گفت: در بعضی از کشورها حرف اول را در جنگ، تجهیزات و امکانات نظامی میزند اما بیتردید در دفاع مقدس ۸ ساله کشورمان، نیروی انسانی حرف اول را میزد و دفاع ما نیرو محور بود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: ایثارگران و جوانانی که برای دفاع از کشورمان در مرزها حضور پیدا کردند بر مبنای ایمان، اعتقاد و عشق به وطن وارد عرصه مقاومت و ایستادگی شدند.
ببینید:
عکس/ جلسه شورای انقلاب فرهنگی باحضور سران قوا
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه فرهنگ نقش بسیار مهمی در دفاع مقدس ۸ ساله داشت، گفت: ایمان جوانان، اعتقاد به روز قیامت، ایمان به آیات قرآن و روایات و اینکه واقعاً برای معامله با خدا رفتند، محور اصلی دفاع مقدس بود و بیتردید اعتقاد داشتند که جهاد با مال و جهاد با نفس و جان، تجارتی است که موجب نجات انسان میشود.
رئیس جمهور اضافه کرد: مرور تاریخ دوران دفاع مقدس و مشاهده حالات مبارزین و مجاهدین حاضر در میدان جنگ و بویژه در سنگرها و دعا و توسل آنان در شبهای عملیات حاکی از آن است که مؤلفه فرهنگ بویژه فرهنگ دینی و اعتقادی نقش اساسی در این دوران داشته و تجهیزات و امکانات در مرحله بعدی قرار دارد، مخصوصاً اینکه دشمن را به طور مداوم تجهیز میکردند در حالی که امکانات و تجهیزات ما محدود بود و کسی ما را یاری نمیکرد و تنها بودیم، همانند شرایط امروز که به تنهایی ایستادگی و مقاومت میکنیم.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه دوران دفاع مقدس و ایستادگی جوانان این مرز و بوم در میدان رزم، متقابلاً فرهنگ، جهاد، ایثار و شهادت را بوجود آورد، اظهار داشت: اگر امروز روحیه ایستادگی و مقاومت در جامعه احساس میشود، بیتردید دفاع مقدس در ترویج و تثبیت این روحیه نقش بسزایی داشته است، لذا فضا و عطری که ایثار و شهادت در جامعه ایجاد کرد، امروز هم به مشام میرسد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز هم صبر و ایستادگی خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران درسهای بزرگی برای همه ما است، آنان فرهنگ ایثار، ایستادگی، صبر و بردباری را به معنای واقعی کلمه در جامعه ترویج می کنند و کسانی هستند که مشکلات و مسایل جنگ هیچ وقت آنها را سست نکرده و احساس فروماندگی و تسلیم در آنان بوجود نیاورده است.
دکتر روحانی تصریح کرد: دفاع مقدس فرهنگ نوینی را در جامعه ایجاد و تقویت کرد و امروز هم این فرهنگ وجود دارد و انشاء الله برای سالیان طولانی این فرهنگ در جامعه عطرافشانی کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه فرهنگ نقش اساسی در تبیین دوران دفاع مقدس دارد، خاطر نشان کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود تأکید کردند، امروز بار سنگینی بر دوش اصحاب فرهنگ قرار دارد تا واقعیات ۸ سال دفاع مقدس در قالب کتاب، شعر و فیلمهای سینمایی را برای نسلهای آینده تبیین کنند.
دکتر روحانی اضافه کرد: امیدوارم اصحاب فرهنگ و آنهایی که اهل قلم هستند نه تنها دوران ۸ سال دفاع مقدس، بلکه همه مراحل بعد از آن را نیز برای جامعه تبیین کنند و در این راه باید روحیه و احوال جانبازان و خانواده معظم شهدا را که برغم گذشت ۳۰ سال هنوز هم ایستادگی و مقاومت میکنند، برای همگان تبیین شود و صحنههای بیبدیل دفاع مقدس پیش روی نسل جوان قرار گیرد.
رئیس جمهور گفت: واقعیات دفاع مقدس و صبر و ایستادگی جانبازان و خانواده شهدا میتواند در کتب درسی و دانشگاهی مطرح شود.
دکتر روحانی تصریح کرد: ۸ سال دفاع مقدس جزء اوراق نورانی تاریخ کشورمان است و باید برای نسل جوان، دانشآموزان و دانشجویان به خوبی تبیین شود.
در ادامه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر کشور و رئیس سازمان اجتماعی، گزارش شورای اجتماعی کشور را در خصوص مؤلفهها و شاخصهای اجتماعی ارایه کردند.
بر اساس این گزارش، در خصوص آسیبهای اجتماعی، نهادهای اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد فعال هستند و تقسیم کار جامع ملی در حوزه مؤلفههای اجتماعی انجام شده است و تقویت و افزایش پایداری خانواده و کاهش میزان طلاق از جمله آثار مثبت این فعالیتها بوده است.
در این جلسه مقرر شد برنامه جامع اقدام با توجه به ظرفیتهایی که در حوزه سلامت اجتماعی بوجود آمده، در جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود.
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر محسن محبی به عنوان رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، دکتر فرهاد ابولنژادیان به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی دانشگاه جندی شاپور اهواز، دکتر پیمان نامدار به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین و دکتر مصطفی جهانگیر به عنوان رئیس مرکز آموزش عالی و علوم پزشکی وارستگان مشهد انتخاب شدند.