دولت روزانه 1.2 میلیارد تومان برای پر کردن استخر خانه‌های لاکچری یارانه می‌دهد

در شرایطی که ۴۷ درصد از مصرف آب شرب پایتخت متعلق به مناطق ۱ تا ۳ است، روزانه ۱ میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومان از منابع بیت‌المال صرف یارانه بخش آب مشترکین پر مصرف می‌شود.

به گزارش مشرق، احتمالا گذر هر شهروند تهرانی، حداقل یک‌بار به مناطق شمالی ۱ تا ۳ خورده و چشمشان به جمال پر زرق برق واحدهای مسکونی ویلایی آن مناطق افتاده است. خانه‌های پر دار و درختی که استخر، سونا و جکوزی تنها بخش کوچکی از امکانات آن به حساب می‌آید. قصد پرداختن به چگونگی شکل‌گیری این مناطق لاکچری را نداریم. اما مسئله اصلی مورد بحث، موضوع میزان مصرف آب روزانه در خانه‌هایی است که اندازه یک تفرجگاه عمومی سطح شهر درخت دارند و بعضا بیش از یک استخر نیز در آن‌ها مشاهده می‌شود.

به منظور پاسخ به پرسش میزان مصرف آب واحدهای مسکونی لاکچری تهران به سراغ محمدرضا بختیاری، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران رفتیم. بختیار ابتدا به خاطره‌ای اشاره کرده و عنوان کرد: «چند وقت پیش در حال عبور از همین مناطق بودم که متوجه شستشوی فضای سبز و حیاط توسط صاحب یکی از این منازل شدم. پس از اینکه نسبت به حرکت این شهروند اعتراض کردم، پاسخ داد به شما مربوط نیست و پولش را می‌دهم.»

*۴۷ درصد آب شرب تهران در مناطق ۱ تا ۳ مصرف می‌شود

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، پس از نقل خاطره، در بیان آمار مصرف آب مشترکین پایتخت، عنوان کرد: « ۲۰ درصد مشترکین شهر تهران به صورت متوسط و کمی بیشتر از متوسط مصرف می‌کنند، ۱۵ درصد پرمصرف هستند و ۵ درصد که شامل مناطق ۱، ۲ و ۳ شهر تهران می‌شود، بسیار پرمصرف هستند. ۶۰ درصد مردم نیز کم‌مصرف هستند.»

بختیاری با اشاره به این نکته که متاسفانه برخی از شهروندان از مشقت تامین آب اطلاعاتی ندارند و بی‌رویه مصرف می‌کنند، گفت:« راه حل این مشکل، فرهنگ‌سازی و واقعی کردن بهای هر متر مکعب آب است زیرا در حال حاضر مردم تنها ۲۵ درصد بهای تمام شده آب را می‌پردازند.»

*پر شدن استخر و آبیاری فضای سبز واحدهای لاکچری تهران با استفاده از منابع بیت‌المال

توجه به اظهارات مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، موید مصرف بی‌رویه آب در مناطق ۱ تا ۳ تهران است اما به راستی ساکنین این مناطق مرفه نشین تا چه میزان از بودجه دولتی را به واسطه مصرف آب از آن خود می‌کنند. به استناد جزئیات مطرح شده در آمار، میزان مصرف روزانه استان تهران معادل ۱.۳ برابر دریاچه چیتگر است. به عنوان مثال در تاریخ ۲۵ شهریور و ظرف تنها ۱ روز معادل ۳ میلیون و ۴۳۱ هزار متر مکعب آب در تران مصرف شده است. با توجه به اینکه ۳۸ درصد از میزان مصرف آب در استان تهران به بخش خانگی و شرب تعلق دارد، ساکنین پایتخت در مدت یک روز ۱ میلیون و۳۰۴ هزار متر مکعب آب مصرف کرده‌اند.

به منظور محاسبه میزان مصرف آب مشترکین پر مصرف ابتدا باید میزان مصرف این خانوارها مشخص شود. به استناد آمار، ۴۷ درصد از میزان مصرف آب بخش خانگی مرتبط با استفاده پر مصرفین است که در مناطق ۱ تا ۳ شهر تهران ساکن هستند. یک حساب سر انگشتی مشخص می‌کند، پر مصرف‌های لاکچری نشین در یک روز ۶۱۲ هزار ۷۷۶ متر مکعب آب مصرف می‌کنند.

جالب است بدانید، هزینه تامین و انتقال هر متر مکعب آب در پایتخت معادل ۲ هزار و ۷۰۰ تومان برآورد می‌شود. این در حالی‌ست که به صورت میانگین، آب با قیمت ۷۰۰ تومان برای هر متر مکعب فروخته می‌شود. در حقیقت هر دولت برای فروش هر متر مکعب آب نزدیک به ۲ هزار تومان یارانه می‌پردازد.

ضرب میزان یارانه دولتی در تامین هر متر مکعب آب در میزان مصرف مناطق ۱ تا ۳ تهران، این نکته را روشن می‌سازد که در هر روز ۱ میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومان از بیت المال صرف پر کردن آب استخرهای مناطق مرفه نشین تهران و آبیاری فضای سبز این واحدهای مسکونی می‌شود.

توجه به آمار و محاسبات مطرح شده مشخص کننده این امر است که بخش عمده از یارانه‌های دولتی به جیب اقشار پردرآمد رفته و صرف موارد غیرضروری می‌شود. در حقیقت، ساکنین مناطق ۱ تا ۳ تهران در حالی سرانه مصرف ۴۳۰ لیتر آب به ازای هر نفر را دارند که در برخی از مناطق جنوب شرقی این کشور سرانه مصرف آب تنها ۱۵ لیتر به ازای هر نفر است.

*پرمصرف‌های بهای واقعی آب را بپردازند

بر اساس گفته بسیاری از کارشناسان، نحوه قیمت‌گذاری آب یکی از دلایل اصلی نبود عدالت در بخش تقسیم یارانه‌های دولتی است.

در همین راستا، سیما غفاری، کارشناس حوزه انرژی، ضمن انتقاد از شیوه قیمت گذاری صنعت آب گفت:« متاسفانه این شیوه قیمت گذاری منجر به آن شده که مردم به پر مصرفی تشویق شوند. در حقیقت هرچه بیشتر مصرف کنید دولت یارانه بیشتری به شما می‌پردازد.»

این کارشناس حوزه انرژی، با اشاره به راهکار توزیع عادلانه منابع دولتی در این حوزه، تصریح کرد:« ادبیات تعیین بها با استفاده از پلکان مصرفی در دنیا مرسوم است و وزارت نیرو برای باز توزیع عادلانه منابع دولتی باید با توجه به پلکان مصرفی متفاوت قیمت آب را افزایش دهد. بدین ترتیب بسیاری از مشکلات فعلی صنعت آب در خصوص قیمت گذاری حل خواهد شد.»

به عبارت دقیق‌تر همان طور که دولت می‌تواند برق کم‌مصرف‌ها را رایگان کند، در طرف مقابل می‌تواند آب و برق ثروتمندان پرمصرف‌ را با بهای واقعی به آنها بفروشد. به این ترتیب یک الگوی منطقی برای قیمت‌گذاری آب و برق فراهم می‌شود.

استناد به جزئیات مطرح شده از سوی کارشناسان این نکته را مشخص می‌کند که پر مصرف‌های حوزه آب باید بهای مصرف زیاد خود را بپردازند تا علاوه بر رعایت عدالت توزیع منابع دولتی در بین مردم، از مصرف بی رویه این اقشار خاص جلوگیری شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    14 2
    اونچنان مردم رو از درامد سرشار لبریز کنم که.... مردم یادتون هست؟ الان بیش از سه ماه هست که اب تو روستای ما روزانه قطع میشه فقط حدود دو تا سه ساعت در شب اب داریم اونم اخر شب. باید بیدار بمونیم تا اب بگیریم برای روز. تقیبا حدود سه چهار ساله این برنامه هست چرا نمی دونم!!!
    • تک سوار DE ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
      3 0
      خب الان ماشین نماینده ها مهم تره یا جلو حیف و میل بیت المال؟ اولویت ها رو همیشه جابجا می کنن
  • IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    12 0
    نو این شرایط باید اب این ادما رو قطع کنن. همیشه اجحاف در حق اکثریت میشه تو این مملکت
  • IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    9 0
    نزدیک به ۵۰% مصرف آب شرب متعلق به مناطق لاکچری نشین، فاجعه اندر فاجعه!!!!!! دلیل اینکه پیگری موثری از طرف هیچ دولتمرد مجلسمردی نمیشه چیه؟ چونکه اکثر آقایون در مناطق لاکچری نشین ساکن هستند. اون تهرانی که مستاجره یا یه آپارتمان ۳۰-۴۰ متری داره، یارانه اش هزینه کیف لاکچری نشینان میشه. از مجلس انقلابی توقع اصلاح قوانین مربوط به پرداخت یارانه به ویژه یارانه مصرف آب شرب را در مناطق لاکچری نشین داریم. آقایون مسئول، توقع مردم در درجه اول مبارزه با فساد سازمان یافته در همه زمینه ها است.
  • علـی IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    10 0
    اگر درست بررسی بشه اغلب یارانه ماهیانه هم میگیرند!!!!
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    9 0
    دیگه گذشت اونموقعی که کاخهای درن دشت با استخرهای بزرگ مال طاغوتی ها بود . الآن مال اشراف اصلاح طلب و آغازاده هاشونه . ببخشید ها
  • IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    8 1
    نامرد هستید اگر مازاد بر مصرف را بصورت تصاعدی از این جماعتِ مفتخور و سربار جامعه دریافت نکنید،
  • FR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    3 0
    مشرق مارو گرفتی ؟ صاحبان این کاخها مگه مردم هستند ؟؟ مسولین و آقازاده ها اسمشو نبرها . مگه کسی جرات داره به این کاخها چپ نگاه کنه . یه ایران کوخ نشین شده تا یه عده از کباب تحریمها کاخ نشین بشن ‌ مرسی که هستید
  • NL ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    2 0
    شما هر وقت دلار میره بالا با همین موضوعات آب و برق و گاز رو گرون می کنید. خوب راهکارشو من می گم چیه. یه بار انشعاب این خونه ها رو قطع کنید. اینطوری دیگه لازم نیست که موج خبری بندازید تا آب و برق رو گرون کنید..
  • IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    2 0
    علی برکت الله!!!
  • محمدرضا IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    2 0
    اين لاكچري بازي اول تا حالا بوده
  • علی IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    2 1
    شهرداری مجوز داده. شهرداری هم زیر نظر وزارات کشور هست.
  • IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    0 3
    بعید می دانم ادعای مقاله صحت داشته باشه. قیمت آب همیشه تصاعدی حساب میشده. خانه های لاکچری هم به علت مصرف آب بیشتر پول آب بیشتری می پردازند.
  • مرصاد IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    3 1
    دولت اشرافی ؛ هوای مردم اشرافی رو داره !!
  • محمد کریم زارع IR ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    1 0
    بخدا از ترس پول آب جرأت نداریم وان حمام رو پر کنیم
  • IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    3 0
    سلام. چرا باید مردم پایین شهر و وسط شهر که آب سدها روی این مناطق سوار است، پول و هزینه آبرسانی به مناطق بالای شهر را بدهد؟ چرا باید هزینه های ایستگاههای پمپاژ و پمپاژهای متعدد آب برای ارسال به ۲۵۰ متر اختلاف ارتفاع از جیب ما پرداخت شود؟ چرا باید این هزینه از جیب ما و همچنین سوبسید برای آب و انرژی از جیب ما پرداخت شود؟ عدالت چیست؟
  • IR ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
    3 0
    طبقه اول منطقه ۱۲ تهران - فشار آب توی روز به باریکی لوله خودکار . خب یک سوال : منطقه ۱ و ۳ چطوری استخر پر میکنن ؟ آیا فشار آب اونجا هم مثل منطقه ۱۲ است ؟
  • IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
    1 0
    خب تو اگه حکومتی و ابزار لازم رو داری چرا انشعاب این افراد رو قطع نمیکنی؟
  • IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
    0 0
    دلیل عدم مقابله با این مصرف بی رویه این است 1 -یا قانون باز دارنده نداریم که مجلس مقصر است 2 -یا مجری قانون مقصر است که برخورد نمی کند که دولت مقصر است 3-یا این آقا زادگان صاحب ویلا و ... در این مناطق سه گانه دارای نفوذ در دستگاههای حکومتی هستند که کسی جرات بر خورد با آنها را ندارد در این صورت همه مقصرند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس