به گزارش سرویس بورس مشرق، شاخص کل بورس امروز با ریزش ۴۳۳۷۸ واحدی به جایگاه یک میلیون و ۵۷۲هزار واحد رسید. شاخص کل امروز ریزشی ۲.۶۹درصدی داشته و شاخص هم وزن نیز ریزشی ۱.۱۵درصدی را تجربه کرد.
شاخص آزاد شناور ریزش ۲.۶۷درصدی و شاخص بازار اول ریزش ۳.۲۶درصدی و شاخص بازار دوم ریزش ۱.۸۵درصدی را انجام داد. نمادهای فارس، فولاد، فملی، وغدیر، کگل، شبندر و شتران بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص که داشته و سه نماد پترول، وبصادر و تاپیکو بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بر جای گذاشتند.
بیشتر بخوانید:
نمادهای تاثیرگذار در بازار بورس
بیشترین ارزش معاملات مختص نمادهای بانکی بود و پس از آن شیمیایی ها و فلزات اساسی قرار گرفتند، نفتی ها نیز چهارم شدند، بانکی ها که چند روز به عنوان لیدر بازار قرار گرفته بودند امروز نیز لیدر ریزش لقب گرفتند و وضعیت نفتی ها متعادل تر از قبل پیگیری شد.
باز شدن دست بانکها برای سرمایه گذاری در بورس
هفته پیش بود که خبری مبنی بر آزاد شدن سرمایه گذاری بانکها در بورس منتشر شد، اما تا به امروز خبری از این سرمایه گذاری نبود تا مشخص شد قرار است از فردا بانکها بتوانند در بورس سرمایه گذاری کنند، ارسال خبرها پیش از اجرا که توسط سازمان بورس انجام می شود برای سیگنال دهی مثبت است ولی به دلیل این که پیش از موعد است بر بی اعتمادی مردم افزوده است، جو عمومی بازار بر اساس بی اعتمادی کامل به دولت و برنامه های اقتصادی آن در بورس شکل گرفته و باید قبول کرد که دولت عملکرد قابل دفاعی در حمایت از بورس در دو ماه اخیر ندارد.
کار به جایی رسیده که آقامحمدی عضو اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نیز بر برنامه نداشتن دولت بر بورس اعتراف کرده و گفته است فریب اظهارات ظاهری دولتی ها را خورده لست.
بنابراین سازمان بورس تنها زمانی باید حمایت های جدید را اعلام کند که فردای آن اجرایی شود، هفته هاست که خبر حمایت صندوق توسعه ملی از بازار پیچیده اما اجرایی نشده است.
مشکل اصلی بازار چیست؟
بسیاری از کارشناسان بازار مانند دکتر مهران فتحی معتقدند، مشکل اصلی بازار بی ارزش بودن بسیاری از سهم های بازار بوده به نحوی که سهامداران عمده حاضر نیستند از آن سهم حمایت کنند، سهم هایی که در سال ۹۸بیش از ۳۰برابر شده و حال دیگر ارزش سرمایه گذاری ندارند، عده دیگری از کارشناسان مانند دکتر مهدی سماواتی معتقدند مشکل اصلی بازار دخالت های دولت بوده و بازار راه خود را بالاخره پیدا خواهد کرد، تنیکالیست هایی مانند امین شجاعی نیز معتقدند حداکثر ۱۴روز کاری برای رسیدن بورس به صعود باقی مانده است.
بسیاری از کارشناسان دیگر مانند مهدی ساسانی، علی خوانپایه معتقدند بی اعتمادی مردم به برنامه های اقتصادی دولت عامل ریزش بورس شده و بعد از رفع هیجان بازار به سمت مثبت باز خواهد گشت.
منبع: سایت خبری بازار