به گزارش مشرق، بعد از ارمنستان و روسیه، دولت فرانسه نیز اعلام کرد که ترکیه در حال اعزام شبهنظامیان، جنگجویان خارجی و «مزدوران سوری» به منطقه مورد مناقشه «قرهباغ کوهستانی» برای حمایت از آذربایجان است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، کاخ الیزه با صدور بیانیهای ضمن متهم کردن ترکیه به اعزام مبارزان خارجی از غرب آسیا به قرهباغ، گفت که در حال همکاری با روسیه برای رسیدن به توافق آتشبس بین آذربایجان و ارمنستان هستند.
بر این اساس، دفتر «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه بامداد امروز (پنجشنبه) درباره تماس تلفنی ماکرون با «ولادیمیر پوتین» همتای روسی او گفت: «آنها درباره اعزام مزدوران سوری توسط ترکیه به قرهباغ کوهستانی، نگران هستند. [آنها] بر روی لزوم تلاش مشترک جهت رسیدن به آتشبس در چارچوب مینسک توافق کردند».
بیشتر بخوانید:
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قرهباغ ایستاده است؟
رویترز همچنین نوشت که کاخ الیزه اما هیچ مدرکی برای پشتیبانی از اتهام خود و کرملین به ترکیه درباره مداخله در تنشهای قرهباغ ارائه نکرد.
پیش از این، وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بود که جنگجویانی از گروههای شبهنظامی غیرقانونی مستقر در سوریه و لیبی طی روزهای گذشته توسط برخی کشورها به منطقه قرهباغ اعزام شدهاند.
قبلتر از آن نیز، وزارت خارجه ارمنستان مدعی شده بود که آنها اطلاعاتی دارند مبنی بر اینکه مسئولان ترکیهای در حال جذب «مزدورانی» از غرب آسیا هستند تا در منطقه قرهباغ کوهستانی مستقر کنند.
با این حال، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل در واکنش به ادعاها درباره برخی دخالتهای خارجی در دور جدید تنشهای منطقه قرهباغ، گفت که این سازمان اطلاعات لازم برای تایید یا تکذیب این ادعاها را ندارد.
دور جدید درگیریهای مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه قرهباغ از بامداد یکشنبه آغاز شد.
جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۲ به دنبال تصرف منطقه قرهباغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاشها برای حل مناقشه قرهباغ در قالب گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بینتیجه بوده است.