به گزارش مشرق، درگیریها در اطراف شهر «مأرب» در مرکز یمن به عنوان اصلیترین مرکز وابسته عناصر اخوانی «الاصلاح» (مهمترین پیادهنظام دولت منصور هادی) به لحظات سرنوشتسازی رسیده و به گفته منابع یمنی، چیزی تا ورود ارتش و کمیتههای مردمی به این شهر نمانده است.
بیشتر بخوانید:
اعتراضات و اعتصاب شبهنظامیان ائتلاف سعودی در مرز با یمن
به نوشته وبگاه خبری «الصحافة الیمنیة» نیروهای دولت صنعاء منتظر صدور دستور برای عبور از آخرین استحکامات دفاعی عناصر منتسب به دولت هادی در مأرب هستند و شهر در آستانه سقوط قرار دارد. این تحول در شرایطی است که دولت سعودی پول زیادی برای همراه کردن قبائل منطقه هزینه کرده و با این وجود برخی قبائل از جمله قبیله «مراد» طرف دولت صنعاء را گرفتهاند.
علیرغم فاصله زیاد جبهه شمال و شرق با جنوب و غرب شهر مأرب، نیروهای ارتش و کمیتههای مرکزی اطراف شهر مأرب پیشروی کرده و و در روزهای گذشته توانستهاند در بخش شمالی چند منطقه به خصوص منطقه «نخلا» و بلندیهای «دش الخشب» را آزاد کنند. این بلندیها بر مأرب و پایگاه ائتلاف سعودی در منطقه «صحن الجن» اشراف دارد.
در همین حال عناصر حزب «الاصلاح» در اطراف شهر ۱۴ اردوگاه «آوارگان» دایر کردهاند تا از آن به عنوان سپر انسانی در برابر نیروهای ارتش و انصارالله استفاده کنند. منابع نظامی به روزنامه الاخبار لبنان گفتهاند که دولت صنعاء یک گردان نیروهای ویژه جنگ شهری به اطراف مأرب اعزام کرده است تا در آزادسازی محلههای شهر کمک کند و نیروهای دولت صنعاء آماده اعلام برنامه فرماندهان برای از میان برداشتن آخرین استحکامات دفاعی هستند.
علیرغم حضور وسیع عناصر دولت هادی و شبهنظامیان حزب الاصلاح در منطقه «العلم» و «النظود» در جبهه شمالی، اما نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی توانستهاند مناطق «البضائع» و «الشهلا» در شرق منطقه «صافر» را به کنترل خود در آورند. عناصر دولت هادی نیز سمت مجبور شدهاند تا ضمن عقبنشینی در نزدیکی شهر استحکامات خود را دایر کنند.
در مقابل نیز منابع حاضر در شهر مأرب از اختلاف میان قبائل همسو با ائتلاف سعودی با شبهنظامیان دولت منصور هادی خبر میدهند. به گفته این منابع این اختلافات موجب شده است تا دهها تن از نیروهای قبائل منطقه درگیری را ترک کنند. صبح دیروز نیز میان قبیله «آل رنیم» و «آل عوشان» درگیری مسلحانه پیش آمد.
به گفته این منابع، نیروهای دولت صنعاء نیز توانستهاند با تعدادی از قبائل منطقه «الرحبه» و «الجوبه» و «جبل مراد» در جبهه جنوب غرب مأرب به توافق برسند تا این قبائل نیروهای خود را از منطقه درگیری خارج کنند.
وبسایت آمریکایی «اینساید عربیا» مدتی پیش در خصوص درگیریهای مأرب نوشت که این شهر دارای اهمیت استراتژیک و اقتصادی در جنگ یمن است و کنترل نیروهای صنعاء بر شهر مأرب، پایان دولت منصور هادی در یمن و آغاز یک فصل جدید در تاریخ این کشور محسوب میشود و یک درگیری مرگ و زندگی برای هر دو طرف به شمار میرود.
استان مأرب که سرشار از منابع نفتی و گازی است، مهمترین مرکز حضور حزب اخوانی «الاصلاح» که بخش اصلی پیادهنظامی دولت منصور هادی را تشکیل میدهد نیز محسوب میشود. با تسلط نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی بر این شهر، دولت مستعفی صرفا مناطقی در استان تعز و بخشی از استان المَهَره و حضرموت را در کنترل خواهد داشت و باقی استانها نیز در کنترل نسبی شبهنظامیان شورای انتقالی جنوب (همسو با امارات) قرار دارد.