کد خبر 112902
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۵

بشتابید، بشتابید! ابوموسی منتظر است با شما عکس یادگاری بگیرد. ابوموسی را که یادتان هست؟ همان جزیره 12 کیلومتری جنوبی خلیج همیشه فارس که 222 کیلومتر از بندرعباس و 75 کیلومتر از بندر لنگه و 160 کیلومتر از تنگه هرمز فاصله دارد؟

به گزارش مشرق، برای ایرانیهایی که تا به حال پایشان به این جزیره زیبا نرسیده، خبرهای خوش، یکی بعد از دیگری می رسد. هیات دولت تصمیم گرفت این جزیره را منطقه نمونه گردشگری اعلام کند و امروز رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرده همه ایرانیها باید یک عکس یادگاری در آن داشته باشند.

اینطور که حسن موسوی گفته برای سفر به این جزیره زیبا و گرم، یارانه هایی در نظر گرفته شده است که سازمان میراث فرهنگی در صدد اختصاص آنها به گردشگران ایرانی است.

این جزیره، به همراه دو جزیره تنب بزرگ و تنب کوچک، پس از جنگ اول خلیج فارس، مورد ادعای واهی حکمرانان اماراتی قرار گرفت که این ادعاها گاهی، بنا به مقتضیات زمانه پر دوز و کلک سیاست بین الملل، تازه می شوند. در تازه ترین ادعاهایی که شنیدن آن خنده را به لب هر شنونده ای می آورد، حکمران امارات، از سفر استانی اخیر رئیس جمهور به این جزیره انتقاد کرده بود. این در حالی است که شهرستان ابوموسی در جنوب استان هرمزگان، یکی از شهرستانهای قدیمی ایران است و سفر استانی رئیس جمهوری در سالهای اخیر به شهرستانهای دوردست کشور، بدل به سنتی سیاسی شده است.

وسعت شهرستان ابوموسی نزدیک به 69 کیلومتر مربع است. در این شهرستان جزایری مانند ابوموسی (با ۱۲ کیلومتر مربع)، جزیره تنب بزرگ (با ۱۰٫۳ کیلومتر مربع)، تنب کوچک (با ۱٫۵ کیلومتر مربع)، سیری (با ۱۷٫۳ کیلومتر مربع)، فرور بزرگ (با ۲۶٫۲ کیلومتر مربع) و فرور کوچک (با ۱٫۵ کیلومتر مربع) وجود دارد و از لحاظ تقسیمات کشوری، قسمتی از خاک استان مرزی هرمزگان شمرده می شود.

تورهای ابوموسی گردی، کلید خورد
هنوز قلم رئیس جمهور زیر مصوبه هیات دولت برای منطقه نمونه گردشگری ابوموسی خشک نشده که اداره کل میراث و گردشگری استان البرز اعلام آمادگی کرد تورهای ابوموسی گردی را راه خواهد انداخت.

به گفته مدیر کل میراث و گردشگری البرز، در حال حاضر جزیره ابوموسی، امکانات پذیرایی چند روزه از مسافران را ندارد، ولی این اداره کل قرار است با همکاری بخش خصوصی، تورهای ترکیبی جزیره گردی در خلیج فارس را برگزار کند.

اینطور که محمد رضا پوینده گفته، در حال حاضر، گردشگری در ابوموسی را می توان با گردشگری در قشم و کیش، ترکیب کرد و تورهای ارزان قیمتی را برای این منظور اختصاص داد. هم اکنون تورهای 5 روزه کیش و قشم از 110 هزار تومان شروع می شود و تا سقف 300 هزار تومان، قیمت می خورد. با ترکیب یک سفر کوتاه نیم روزه به ابوموسی، احتمالا قیمت این تورها در همین سطح باقی خواهد ماند.

پوینده درباره زمان اعزام اولین تور گردشگری به مقصد ابوموسی می گوید: "در حال حاضر هماهنگی‌های لازم با استانداری هرمزگان و آژانس‌های گردشگری در دست انجام است که به طی روزهای آتی نخستین گروه به این جزیره سفر خواهند کرد."

جذابیتهای توریستی ابوموسی
سیاحان معدودی که قدم به این جزیره گذاشته اند، متفق القول می گوید این جزیره از خوش‌آب‌وهواترین مناطق خلیج فارس است و انواع گیاهان و جانوران دریایی در ساحل آن به چشم می‌خورد.

این جزیره به دلیل تاسیسات نفتی و نظامی، دارای سکنه چندانی نیست و تنها ساکنان آن، نزدیک به 3 هزار نفر متشکل از اشخاص بومی و کارکنان وزارت نفت و دفاع هستند.

در جزیره، هم ایرانیها و هم اعراب ساکنند. جمعیت عربهای این جزیره، نزدیک به 500 نفر است که بیشتر نسب ایرانی دارند. آنها دارای شهرکی هستند که محل زندگی و استراحتشان را تشکیل می دهد و خودشان بیشتر به ماهیگیری با لنج و همچنین باربری به امارات مشغولند.

عربهای ابوموسی یک دستگاه آب شیرین کن در اختیار دارند و البته آنها حق استفاده از همه امکانات جزیره مانند سردخانه، تاسیسات رفاهی و تفریحی مثل سینمای روباز، مخابرات، مدرسه و همچنین سوپرمارکت و بازار را دارند.

اعراب همچنین حق رفت و آمد به شهرک کارکنان و بومیان فارس زبان را دارند و حتی شرطه های شان (پلیس) نیز می تواند در قسمت فارس نشین رفت و آمد کنند، ولی فارسها نمی توانند به شهرک عربها داخل شوند.

سواحل جزیره در بخش شمالی شنی است و آفتاب تند و تیزی دارد و امواج آرام، انسان را به شنا و استراحت تشویق می کند، ولی در سواحل جنوبی، صخره ای و سنگی است و مثل موج شکن، در هنگام باد و طوفان، ضرب امواج بلند را می گیرد. سواحل جنوبی به خاطر عمیق بودن آب، چشم انداز زیباتری از سواحل شمالی دارند. همچنین به دلیل آنکه این جزیره از نزدیکترین ساحل، 60 کیلومتر فاصله دارد، آب آن به شدت پاکیزه و زلال و شفاف است. بستر سواحل در عمق اندکی که چشم قادر به دیدن آن است، مرجانی است و تپه های مرجانی رنگ رنگ، چشم اندازهای زیبایی را در این جزیره به وجود آورده است.

اندازه این تپه های مرجانی به دلیل عدم رفت و آمد انسان، بسیار بزرگ است و در سواحل جنوبی از خراب شدن و کنده کاری که در اکثر سواحل جنوبی ایران دیده می شود، در آنجا خبری نیست.
در میان تپه های شفاف مرجانی، انواع آبزیان زندگی می کنند که به سادگی می توان آنها را مشاهده کرد. کوسه ماهیهای جنوب، سفره ماهی، لاک پشتهای منقار عقابی، لاکپشتهای دریایی سبز، مارماهی خلیج فارس، عروس دریایی و شاه میگو و ماهیان رنگارنگ در میان این تپه
ها زندگی می کنند که دیدن آنها لذت بخش و هیجان انگیز است.

عمق سواحل ابوموسی خصوصا در بخش شمالی کم است و در بیشتر مناطق، بستر دریا، شیب ملایمی دارد. در هنگام مد، می توان تلاش نرم تنان دریایی را مشاهده کرد که روی شنها ساحل، صدف خود را بر دوش می کشند تا به آب دریا بازگردند و پشت سرشان، خطی به جا می گذارند. در برخی از مناطق ساحل، با وجودی که انسان، می تواند تا 300 متر به داخل آب برود، عمق آب، تنها تا یک و نیم الی 2 متر، افزایش می یابد که بسیار برای شنا در سواحل، مناسب است. به همین دلیل در هنگام مد، برخی از مرجانها از آب، بیرون می مانند و می توان آنها را دید. هر چند شنیده شده در سالهای اخیر به دلیل حضور انسان، برخی از این سواحل، آلوده شده و حتی تعدادی از مرجانها نیز از بین رفته اند.

محیط عمومی جزیره، مانند اکثر مناطق جنوب ایران است. در جزیره باغی مصنوعی وجود داد که به نام باغ جلال خوانده می شود. این باغ مربوط به یک تبعیدی یزدی تبار به نام جلال است که سالها پیش به این مکان تبعید شده بود.

خاک جزیره، عموما کمتر پستی و بلندی دارد و بزرگترین ارتفاع آن، کوهی به نام "حلوا" یا "طوا" ست که مخروطی شکل است و بیش از 150 متر ارتفاع ندارد. در این جزیره، تپه ماهورهای شنی زیبایی دیده می شود که مانند کویرهای ایران، جان می دهد برای آسمان نگاری و گوش دادن به سکوت طبیعت.

در روزهایی که هوا شرجی نیست، می توان کوه های راس الخیمه را د ر امارات دید و می گویند برخی بومیان عرب این جزیره، با قایق موتوری، سه ساعته تا آنجا می روند.

آب و هوای این جزیره در فصل گرما، بسیار گرم و شرجی است ولی از اواخر پاییز تا اواسط بهار، هوای بسیار مطبوع و لذت بخش دارد. اهالی جنوب می گویند در هیچ جای خلیج فارس و دریای عمان، دریایی به خوش رنگی سواحل آنجا و هوایی لطیف تر از هوای ابوموسی وجود ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • بابک ۰۳:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    این جزیره بخش جدایی ناپذیر ایران است جالب اینکه حتی پیش از تاسیس کشور!مجعول امارات این جزایر در اختیار ایران بوده یعنی اماراتی که حدود 40 سال از تاسیس آن میگذره اینقدر بی شرمانه اظهار نظر می کنه و جزایر ایرانی رو از آن خودش میدونه. نکته جالب دیگه اینکه بحرین تا سال 1350 استان چهاردهم ایران بوده و اگر بی لیاقتی و بز دلی محمدرضا شاه پهلوی نبود،این تکه(بحرین)هنوز در مالکیت ایران بود.ولی عربها کور خوندن رئیس جمهور که به ابوموسی سفر کرد باز هم این کار رو می کنه و با طرح هایی که داره تصویب می شه،به امید خدا بافت جمعیتی این جزیره هم از ایرانی ها مملو خواهد شد. آفرین به رئیس جمهور شجاع که این سفر رو انجام داد.
  • ایرانی ۰۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    ما منتظریم که هر چه زودتر عکس یادگاری در بوموسی بگیریم !
  • بهروز ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    یه نظری دارم که نمی دونم درسته یا نه و ادعایی هم ندارم که حتما درسته ولی می خوام بدونم که اگر نام این جزیره رو از نام عربی به نام ایرانی تغییر بدیم بهتر نیست؟ برای نمونه جزیره ی کورش یا داریوش یا جزیره ی پارس اینجوری یه دهن کجی دیگه به اماراتی ها نیست؟
  • ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    یعنی چی عربهای جزیره ابوموسی شرطه های خودشون را دارند وایرانی ها حق ورود به اونجا را ندارند. بیخود نیست اماراتی ها ادعای مالکیت دارند.
  • صابر از مشهد ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    اولين اقدام مسئولين بايد برگرداندن نام شرطه به پليس باشد . چه معني دارد در تمام ايران بگويند پليس و در يك قسمت ايران بگويند شرطه لطفا مسئولين توجه نمايند.
  • فوری ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    عربها انجا ساکن هستند و برای خودشان شرطه دارند یعنی چی؟بیشتر توضیح بدهید اینجوری که قضیه به لحاظ بین المللی یه داستان دیگه میشه ظاهرا پرچم امارات هم انجا برافراشته است. از طرفی اتباع اماراتی بدون ویزا به ابوموسی تردد میکنند لطفا اطلاعات دقیق تری بدهید به یک مقام مسئول در این زمینه مصاحبه ای بکنید اینجور که پیداست ابوموسی چندان هم ایرانی باقی نمانده و ظاهرا توافقاتی پشت پرده با عربها در جریان است
  • ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    به نظر بنده اين گزارش رو اماراتى ها نوشتن !! يعنى چى اعراب در كنار ايرانيان ؟! مگه ايرانيا اونجا رو اشغال كردن ! بايد بنويسه عربها و فارسها ... آدم ياد توصيف فلسطين اشغالى ميفته !!!
  • ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    یعنی که چی اونا شهرک زدن تو دل زمینای ما بعد فارسا رو راه نمیدن خوب همین کارامیکنید که بعضیا توهم ورشون میداره
  • salman ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    بهترین فرصت برای دیدن مناطق جنگی.(ای زرشک)این حضرات شیوخ هم برای ما ادم شدن!
  • shahrokh ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    akh keh cheghadr tanam mikhareh vase dava ba emaratiha ......
  • محمد رضا مصدق ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
    0 0
    به نظر من بهتره افاغنه هم هرچه زودتر از ایران خارج کنیم تا آنها هم ادعا نکرده اند سیستان و بلوچستان از آن ماست - بهتره اسم ابو موسی نیز تغیر کرده و به استان خلیج فارس هرچه سریعتر تغیر نام دهد - در کل باید بگم که ما ایرانیها خیلی ساده هستیم که از روی دلسوزی جا و مکان می دهیم و در عاقبت باید سند مالکیت هم بدهیم به قول ما یزدیها حالا چرخم خش - و ضرب المثل دیگه که کولی کولی پیش آمد توربه اش هم پیش آورد به آرزوی موفقیت و ارزان شدن قیمتها در کشورمان
  • ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
    0 0
    اصلآ مسولین باید ادعای خود امارات را کنند و خاک ما را پس بگیرند مگر امارات از آن ما نیست0
  • محسن ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
    0 0
    با برگرداندن نام ابوموسی به یک نام پارسی موافقم چطور بعضی ها دوست دارن نام خلیج را برگردانن
  • بچه ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۳
    0 0
    داداش،کسی اونجا قیمت زمین داره؟ کلنگی متری چنده؟
  • کوروش ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    0 0
    نویسنده درست گفتند-دوستان! طبق قرارداد های تاریخی ایران تنها پایگاه نظامی در بخشی ازابوموسی داردو ترددی محدود. متاسفانه اق ظریف هم علی رغم دولت دهم- این قرارداد هارا رسمیت داده است و دوستان بهتراست نام لبخند ژوکوند را به لبخند اق ظریف تغییر نام بدهندتغییر نام ابوموسی پیشکش
  • ایرانی ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
    0 0
    سلام تا زمانی که من جزیره بودم ( 77 ) و یادم میاد دور تا دور جزیره رو حتی روی قسمت های صخره ای زیبای ساحل رو برای ساخت خاکریز خاک ریخته بودن و زیبایی سواحل رو از بین برده بودن حالا چطور مردم از زیبایی جزیره می خوان لذت ببرن ؟؟؟!!! واقعاٌ سواحل زیبایی داشت و از دیدن آن لذت می بردیم ولی متأسفانه در طول مدت اقامت نتوانستم عکس یادگاری بگیرم . افسوس . . . .
  • محمد ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
    0 0
    من سرباز جزیره ابوموسی بودم بهترین جای جنوب است
  • ۰۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۹
    0 0
    سلام جزیره بااین همه تعاریف متاسفانه دوراز دست رس مسئولین است چه رسد به مردم تا تشریف بیاورند وعکس یادگاری بگیرنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس