پزشک

دانشمندان آمریکایی در تحقیقات جدید خود به بررسی احتمال ابتلای مجدد افراد به کووید ۱۹ پرداختند.

به گزارش مشرق، ۱۰ ماه از همه گیری کرونا در جهان می‌گذرد. طی این مدت دانشمندان به طور گسترده در حال بررسی رفتارهای متفاوت ویروس و نیز علائم و عوارض بیماری هستند. با این حال، از آنجا که هنوز مدت زمان زیادی از شیوع کووید ۱۹ در جهان نمی‌گذرد، زوایای پنهان زیادی از رفتار این ویروس وجود دارد که دانشمندان هنوز موفق به کشف آن نشدند.

در ابتدا دانشمندان تصور می‌کردند بیماران کرونایی پس از بهبودی در مقابل بیماری مصونیت پیدا می‌کنند. با این وجود، گذشت زمان نشان داد برخی افراد بیمار پس از گذشت مدتی، مجددا به این ویروس مبتلا شده اند. همین امر نشان دهنده رفتار پیچیده ویروس و نیز تفاوت بیماری در افراد مختلف است. یافته‌های جدید محققان ابعاد دیگری از این ماجرا را آشکارتر می‌کند.

تحقیقات جدید دانشمندان آمریکایی نشان می‌دهد احتمالاً افراد پس از ابتلای دوباره به ویروس کرونا شاهد علائم شدید بیماری خواهند بود.

بیشتر بخوانید:

محققان دانشگاه نوادا اعلام کردند یک مرد ۲۵ ساله طی یک بازه ۴۸ روزه دو بار به کووید ۱۹ مبتلا شده است. بررسی‌های دانشمندان بر روی این جوان نشان داد، شدت بیماری در بار دوم بسیار شدید بوده است.

این جوان پس از ابتلای مجدد به کرونا به دلیل وخامت حال در بیمارستان بستری شد. به دلیل تنگی نفس و ناتوانی این بیمار، پزشکان از دستگاه تنفس مصنوعی برای کمک به فرآیند تنفس او استفاده کردند. دانشمندان می‌گویند این بدان معناست که ابتلای نخست او به کرونا منجر به ایجاد مصونیت در بیمار نشده است.

این جوان یک بار در ماه آوریل به کرونا مبتلا و پس از مدتی بهبود یافت. علائم او در ابتلای نخست ملایم بوده و نیازی به بستری شدن در بیمارستان نداشت. تست‌های کرونای این بیمار پس از بهبودی منفی اعلام شد، اما او در ماه ژوئن علائم شدید بیماری کرونا شامل تب، سردرد، سرگیجه، سرفه، حالت تهوع و اسهال را از خود نشان داد. پس از بستری شدن در بیمارستان و انجام تست معلوم شد که دوباره به کووید ۱۹ آلوده شده است. با این حال، او هم اینک برای بار دوم بهبودی خود از بیماری کرونا را بازیافته و از بیمارستان مرخص شده است.

مارک پاندوری، مدیر این پژوهش از دانشگاه نوادا در این رابطه می‌گوید: ما هنوز نادانسته‌های زیادی درباره ویروس کرونا، رفتار آن و نیز پاسخ ایمنی بدن به کووید ۱۹ داریم. با این حال، یافته‌های ما روشن ساخت که یک بار ابتلا به ویروس کرونا، لزوماً منجر به ایجاد مصونیت در افراد به منظور جلوگیری از ابتلا مجدد نخواهد شد. با این وجود، این تنها یک نشانه از رفتار این ویروس است و ما هنوز نمی‌توانیم این مورد را به صورت عمومی شامل همه بهبود یافتگان از کرونا بدانیم.

او افزود: این تحقیقات همچنین نشان داد افراد بهبود یافته از کرونا باید همچنان نسبت به مسائل بهداشت فردی مانند استفاده از ماسک، حفظ فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون توجه لازم را داشته باشند، زیرا شواهد از احتمال ابتلای مجدد آن‌ها به ویروس کرونا حکایت دارد.

بررسی‌ها در تمام جهان نشان می‌دهد به طور قطع چهار بیمار پس از یک بار ابتلا به کووید ۱۹ و بهبودی، دوباره به آن آلوده شده اند. این چهار بیمار شهروندان آمریکا، هلند، هنگ کنگ و اکوادور بوده اند. با این حال، تنها در یک مورد در هنگ کنگ، ابتلای مجدد به کرونا باعث تشدید بیماری در فرد نشد و در ۳ مورد دیگر بیماران علائم شدید بیماری را از خود نشان دادند. مطالعات دانشمندان بر روی فردی که در هنگ کنگ برای بار دوم به این ویروس مبتلا شده است، نشان داد این فرد علائم بسیار خفیفی از بیماری را داشته و حال عمومی او مساعد بوده است. 

دانشمندان آمریکایی می‌گویند: ما هم اینک شاهد شمار کمی از افرادی هستیم که مجدداً به کووید ۱۹ آلوده می‌شوند. با این حال، این بدان معنا نخواهد بود که شمار این افراد کم است. بسیاری از مبتلایان به کرونا هیچ علائمی ندارند. بدیهی است این افراد ممکن است در ابتلای نخست از بیماری خود آگاهی پیدا نکنند و در صورت ابتلای مجدد و شدت بیماری تست کرونا بدهند، بدون آنکه بدانند برای بار دوم به این ویروس آلوده شده اند.

نقش تحقیقات در یافتن واکسن کرونا

اگر علائم کرونا در فرد پس از ابتلای دوباره تشدید شود، مانند آنچه در بیمار ایالت نوادا رخ داد، نشان دهنده این است که سیستم ایمنی بدن به جای مبارزه درست با عوامل بیماری زا، شرایط مبارزه با ویروس در بار دوم را بدتر کرده است. این امر می‌تواند ناشی از طوفان سیتوکین باشد. در طوفان سیتوکین، سیستم ایمنی بدن پاسخ شدیدی به ویروس کرونا نشان می‌دهد و این پاسخ منجر به التهاب و آسیب به اندام‌های بدن می‌شود.

این یافته ها می تواند در یافتن واکسن کرونا نیز تاثیرگذار باشد. واکسن در واقع ویروس کشته شده و یا ضعیف شده است که با ترزیق به بدن فرد، باعث ابتلای خفیف او به بیماری و سپس ایجاد ایمنی بلند مدت در فرد در مقابل عامل بیماری زا می‌شود. با این حال، ابتلای مجدد افراد به کووید ۱۹ به این معنا نخواهد بود که واکسن موثر برای کرونا یافت نخواهد شد و یا سیستم ایمنی بدن نمی‌تواند با آن مقابله کند.

واکسن‌ها با یکدیگر متفاوت هستند. برخی از واکسن‌ها تنها در صورت تزریق با دوز بالا باعث ایجاد مصونیت در فرد می‌شوند. برای مثال، مصرف سه دوز از واکسن فلج اطفال تقریبا ۱۰۰ درصد فرد را در مقابل این بیماری ایمن نگاه می‌دارد و واکسن سرخک تنها پس از یک بار مصرف، ۹۳ درصد در فرد ایجاد ایمنی می‌کند.

دانشمندان با مطالعه بر روی ابتلای مجدد افراد به کرونا، از رفتار این ویروس و پاسخ سیستم ایمنی بدن اطلاعات لازم را بدست می‌آورند و می‌توانند نسبت به توسعه یک واکسن موثر برای کووید ۱۹ موفقیت کسب کنند. برای مثال محققان می‌توانند پی ببرند با کاهش سطح آنتی بادی (پادتن) خون از میزان مشخص، فرد در مقابل ابتلای مجدد به کرونا آسیب پذیر خواهد شد. پس می‌توان با تزریق یک دوز اضافه از واکسن پس از یک دوره زمانی مشخص، قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش داد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    14 3
    اینا چهار تا داشتن،بیا ایران ببین چند تا برا بار چندوم مبتلا شدن،یکی از همکارای من سه باره گرفته
    • fayazane_eshgh2@ IR ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      2 0
      من بیشتر از بیست بار گرفتم ولی چون روزانه بدنم رو از ویروس پاکسازی میکنم ویروس فقط یه چند ساعت تو گلو و ریه ام مهمون هست و بعدش یه بمب گیاهی روش میریزم که سقط میشه!!! باید به محض اولین سرفه ای که بی دلیل و سه بار پشت سرهم هست یه نسخه گیاهی ضدویروس مصرف کرد تا در جا نابود بشه و به مرحله تکثیر نرسه!
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    8 5
    آقای لاریجانی هم که دو بار مبتلا شدند
  • IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    6 0
    ویروس همراهشون هست
  • IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    0 0
    روش های تشخیصی روز به روز کامل تر می شوند. شناخت از ویروس هم روز به روز کامل تر می شود. در ابتدا شناخت از ویروس و روش های تشخیص ویروس در حد امروز نبود. شاید همون بار اول که مبتلا شد و بعدش اعلام کردند که تست اش منفی، در واقع در تشخیص ویروس ناموفق بودند و ویروس در بدن بیمار باقی مانده، بیمار نیز نتونسته درست و حسابی سیستم ایمنی بدنش رو تقویت کنه، بیماریش دوباره عود کرده.. فقط خود اون آدمی که این ویروس درست کرده می دونه چی درست کرده.. راستی یه چیز دیگه.. حالا از این حرفها بگذریم: چند وقتیه در شهرمون دیگه موش نمی بینم!! نکنه کرونا گرفتند مردند!! یه سری مقالات بی ارزش پزشکی منتشر می شن، بعدش مقالات بی ارزش دیگه ای منتشر می شن که مقالات قبلی رو نفی می کنند..فعلاً کل مردم دنیا اسکل هستند تا یکی دو سال بگذاره آقایون و خانم های دانشمند بفهمند ما با چی طرفیم. بهتره ما مردم عوام مغز فندقی چیزنفهم جاهل نادان بیسواد فعلاً تا مدتی عقل مون رو دست دانشمندان ندیم و با مصرف میوه و تقویت سیستم ایمنی بدن مون و کم کردن تماس مون با سایر آدمها، جون خودمون رو نجات بدیم.
  • CA ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    0 0
    "شدت بیماری در بار دوم بسیار شدید بوده است."!!! شدت بیماری ... زیاد بوده است. یا بیماری ... شدید بوده است.
  • IR ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    2 0
    ای خدا خودت شر این ویروسو از سر همه ما کم بفرما
  • مهرناز IR ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    4 0
    چرا؟ از دانشی که چینی ها در کنترل کرونا داشته اند " استفاده نمی شود " افرادی که در چین مبتلا به کرونا بوده اند چرا؟ دوباره مبتلا نشده اند؟
    • IR ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
      2 0
      چینیها فعلا مشغول ساز و آواز و چشن هستن مبتلا نمیشن دیگه!بیماری که یک ماهه از چین رفته تمام دنیار و گرفته عجیبه به مکان اولش با این همه شلوغی جمعیت بر نگشتهواقعا عجیبه!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس