مردم

اما چرا؟ علت در اولویت‌های ما در مبارزه با فساد است. به پرونده‌های فسادی که در ذهنتان مانده مراجعه کنید.

به گزارش مشرق، محسن مهدیان، فعال رسانه‌ای درباره مبارزه با فساد در کانال تلگرامی خود نوشت: انتظار ما از مبارزه با فساد اقتصادی چیست؟ خیلی ساده است. افزایش امید. اما آیا اینگونه است؟ احتمالا تصدیق می‌کنید که ماجرا بدتر شده است. یعنی برخلاف انتظار، با افزایش مبارزه با فساد، مردم دچار بی حسی بیشتر شده و هر روز امیدشان کمتر می‌شود. یک نشانه اش، "احساس" فساد سیستمی است.

اما چرا؟ علت در اولویت‌های ما در مبارزه با فساد است. به پرونده‌های فسادی که در ذهنتان مانده مراجعه کنید. ویژگی مشترک شان سیاسی بودن شخصیت‌های پرونده است. به تعبیر دیگر ما با یک سلبریتی زدگی در مبارزه با فساد مواجه ایم. هیجان سیاسی مبارزه مهمتر از اهمیت و بزرگی پرونده است.

اشکال همینجاست.

دوم. نتیجه توقف در فساد "سلبریتی‌های سیاسی" ناامیدی است. مردم می‌گویند برخورد با فساد این ژنرال سیاسی و آن آقا و آقازاده یک معنی بیشتر ندارد و آن اینکه : "همانطور که فکر می‌کردیم همه تان با هم فاسدید!" و ترجمه اش فساد سیستمی است.

اما چرا اینطور فکر می‌کنند؟

طبیعی است. چون می‌بینند مبارزه با فساد منجر به کاهش ناکارآمدی نمی‌شود و همزمان سفره آنها کوچکتر می‌شود. طبری و رحیمی و فریدون و بقائی و مهدی هاشمی را هم بگیرید باز با ناکارامدی فلان وزیر و بهمان مدیر بدون هرگونه ارتشا و اختلاسی، ارز 30 هزارتومان و سکه 14 میلیون تومان می‌شود و دولت با تورم از سفره مردم سرقت می‌کند.

پس مردم می‌گویند دستگیری این و آن کفاف نمی‌دهد. حتما سیستم فاسد است که مبارزه با فساد هم نمی‌تواند کارآمدی ایجاد کند و به این ترتیت، امیدآفرین ترین مطالبه مدنی در همه جای دنیا، در کشور ما منجر به ناامیدی بیشتر می‌شود.

سوم. راه حل چیست؟ چه کنیم که مطالبه ما امیدآفرین باشد؟

راه حل در مبارزه با ظالمان کوچک است.

ظالمانی که هر چند اسم سیاسی و پرطمطراق ندارند و مبارزه با انها بی هیجان است؛ هرچند اختلاس نمی کنند و ارتشا ندارد اما تصمیم غلط و سهل انگاری و اهمال و تنبلی شان موجب ظلم های بزرگ می‌شود و عامل اصلی ناکارآمدی در کشورند. مبارزه را باید ازین نطقه آغاز کرد. این مبارزه با فساد، برای مردم محسوس است و هرقدمی که برداشته شود کارآمدی را بیشتر می‌کند نه هیجان را فزونتر.

"راز عدالتخواهی امیدآفرین" در پیگیری کارآمدی و مبارزه با ظالمان کوچک است.

سفرهای استانی رئیسی برای احیای کارخانه‌های تعطیل شده و سفرهای قالیباف برای پی گیری مشکلات محلی مردم در همین راستا قابل نشانه گذاری و تقدیر است.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
    2 1
    چون مبارزه با فساد مانند درمان بیماری است. ایا با درمان یک بیمار ان بیماری از جامعه حذف می شود؟ با فساد باید ریشه ای و جلوگیری از ایجاد فساد مبارزه نمود. یعنی با قوانین علمی و درست امکان فساد را از بین برد.
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
    11 10
    مطلب بسیار عالی ، درست و واقعی بود تشکر
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
    2 0
    چون جریان قوی تحریم داره با حاشیه یازی فضای امنی برای خیلی از مدیران دولتی فراهم میکنه که کماکان به خراب کردن چهره نظام با فساد و بی تفاوتی به مشکلات مردم ادامه دهند واقعا محاکمه این مدیران واستانداران وحتی مشاوران وزرا باید پیگیری بشه
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
    2 0
    چون هنوز(مفسدان خودی ریزودرشت وجمایتکاران کخرابکاران متظاهرها،دروغگوها وبی لباقتها،امتیازیها،اقازاده ها وآقاها وژن برتر ....را)قویتر وپولدارتر دارای انواع مشاغل ومناصب واموال ودارایی ..‌.با چشمهاشدن میبینند
  • IR ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
    1 0
    با سلام این پیشنهاد که اولویت را به مبارزه با ظالمان کوچک باید داد یک پیشنهاد خوب ولی کماکان درسبد سیاست هائی است که امید را ایجاد نمی کنند. مبارزه با فساد همزمان بایستی در دو سطح علت و معلول صورت پذیرد. در بحث علت علیرغم اتفاقات خوبی تغییر ساختاری در اقتصاد ملی شکل نگرفته است. بدون تغییرات اقتصادی فساد بازتولید و قبح آن نیز ازبین می رود. دولت غرب زده دقیقا بدنبال نهادینه ساختار معیوب اقتصادی است تا شرایط مهیای پذیرش تسلیم و وادادگی شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس