به گزارش سرویس بورس مشرق، مهدی آزادواری به ریسک تهدید کننده معاملات بورس اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم ریسکهای بازار را مورد بررسی قرار دهیم در ابتدا باید آن را به ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک تقسیم کرد.
بیشتر بخوانید:
۳ خطا در بورس تهران
وی به افزایش ریسکهای سیستماتیک بازار که خارج از حیطه بورس و اختیارات فعالان بازار است تاکید کرد و گفت: بحث قیمت دلار که وابسته به انتخابات آمریکا و روند معاملات بورس است در انتظار فرد انتخاب شونده به عنوان رییس جمهوری است، این مساله باعث شده تا همه فعالان بازار حالتی از انتظار را به خود بگیرند تا بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات اقدام به سرمایهگذاری و ورود یا خروج سرمایههای خود در بورس کنند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اخیرا خروج نقدینگی و اصلاح قیمت سهام در بازار توسط افراد غیرحرفهای بازار اتفاق افتاده است، به همین دلیل اکنون بسیاری از سهمهای حاضر در بازار از نظر قیمتی در شرایط بسیار خوبی قرار دارند.
وی با بیان اینکه اکنون از بازار با چنین قیمتهایی استقبال نمیشود، خاطرنشان کرد: این موضوع در کنار وضعیت مبهم روند اقتصادی کشور، ناشی از بی اعتمادی سهامداران برای سرمایهگذاری در بازار سهام است که به دلیل اصلاح اخیر شاخص بورس ایجاد شده است.
آزادواری خاطرنشان کرد: تا کنون اعتماد افراد برای سرمایهگذاری در بورس جلب نشده است تا دوباره سرمایههای خود را وارد بورس کنند به همین دلیل سرمایهگذاران درگیر بازارهای موازی هستند که این بازارها هم به دلیل برخی از تغییرات ایجاد شده هنوز سرمایه چندانی را به سمت خود جلب نکردند و شاهد خروج نقدینگی از آن بازارها هم هستیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند نزولی شاخص بورس تا کجا ادامه دار است؟ گفت: بازار تا زمان انتخابات آمریکا، نوسانهای به نسبت شدیدی را تجربه میکند و ممکن است روزهای مثبتی را هم تجربه کند اما به تناسب آن شاهد روزهای منفی خواهیم بود که البته این موضوع جزو ذات بازار است.
آزادواری با اشاره به اینکه ثبات در معاملات بورس به بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برمیگردد، افزود: نوسانهای شدید در معاملات بورس نشاندهنده عدم قدرت تصمیم گیری میان سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس است.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اگر سهامداران خرد به صورت ثابت به دنبال ورود سرمایههای خود در بورس هستند بهتر است از طریق صندوقهای سرمایهگذاری اقدام به سرمایهگذاری در بورس کنند و همچنین افرادی که از اطلاعات خوبی برای سرمایهگذاری در بورس برخوردارند بهتر است به سمت سهام شرکتهای بنیادی که تحلیلهای مثبت و منطقی از این شرکتها در کدال منتشر میشوند پیش روند.
وی با بیان اینکه نوسانهای شدید در بازار باید از طریق نهادهای حقوقی مورد کنترل قرار گیرند تا سهامدار خرد ضرر و زیان زیادی را متحمل نشود، ادامه داد: اکنون باید سکان بازار بیشتر به دست مدیران حرفهای بازار باشد، نهاد متولی میتواند اطلاعرسانی بیشتری را برای نحوه ورود سرمایهگذارانی که مطلع از سرمایهگذاری در بازار نیستند داشته باشد، زیرا بازار سرمایه با بازار چند سال گذشته بسیار فرق کرده و با گستردگی زیادی همراه شده است به همین دلیل باید به صورت روزانه اطلاعرسانیهای درستی از این بازار انجام شود.
آزادواری اظهار داشت: توسعه بازار سرمایه، توسعه اقتصاد کشور است که در نهایت منجر به اشتغال و کارآفرینی خواهد شد و با توجه به وضعیت بحرانی اقتصادی کشور، بازار سرمایه می تواند تاثیر مثبتی را در کشور داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه به تاثیر کاهش قیمت دلار بر معاملات بورس اشاره کرد و افزود: در صورت کاهش قیمت دلار، افرادی که سرمایههای خود را وارد بازار دلار کرده بودند اقدام به فروش دلار و ورود سرمایههای خود به سمت بازار سرمایه که دارای سهام ارزنده با قیمتهای پایینی است، خواهد کرد به همین دلیل این اتفاق از برخی زوایا باعث رشد بورس خواهد شد.
وی با بیان اینکه بهتر است سهامداران خرد تا پایان انتخابات آمریکا از تصمیمگیریهای هیجانی و عجولانه خودداری کنند و تا پایان سال مالی شرکتها در بازار حضور داشته بشند تا بتوانند از سود مجامع شرکتها منتفع شوند، گفت: اگر سهامداران در این موقعیت سهام خود را بفروشند متضرر خواهند شد، به همین دلیل باید با دید بلندمدت در این بازار سرمایهگذاری کنند.