تجام

یک نشریه آمریکایی مدعی شد رهبر یک سازمان شبه‌نظامی آمریکایی هزاران پلیس، سرباز و کهنه‌سرباز طرفدار ترامپ را برای جنگ داخلی پس از انتخابات آماده کرده است.

سرویس جهان مشرق - نشریه آمریکایی آتلانتیک در گزارشی تحقیقی به قلم مایک جیلیو[۱] نویسنده مقاله «فروپاشی ملت‌ها؛ داعش و جنگ برای خلافت» [۲] نگاهی به یکی از سازمان‌های شبه‌نظامی حامی ترامپ و اینکه چه کسانی هستند و ممکن است در روز انتخابات دست به چه کاری بزنند انداخته است.

استوارت رودز مؤسس سازمان «قسم خوردگان» (oath keepers) سال‌هاست که برای این حوادث آماده می‌شد. رودز ۵۵ ساله، مردی با موهای کوتاه خاکستری و لباس‌های ارتشی غیررسمی و یک چشم‌بند مشکی است. او یک هفت‌تیر و یک کلاه مشکی دارد که روی آن لوگوی طلایی «اوث کیپرز» (قسم خوردگان) دیده می‌شود؛ گروهی مبارز که هزاران نفر از نیروهای ارتش و پلیس را جذب خود کرده است.

رودز از سال ۲۰۰۹ که «قسم خوردگان» را تأسیس کرد، همیشه از جنگ داخلی حرف می‌زد. اما حالا افراد بیشتری به حرف‌هایش گوش می‌کنند. و با اینکه رودز زمانی خود را یک انقلابی منتظر خوانده بود، اما حالا نقش خود را دفاع از رئیس جمهور می‌دانست. او فراخوانی منتشر کرده و از پیروانش خواسته بود که از کشور در برابر آنچه او «شورش» می‌نامید محافظت کنند. رودز به من گفت، این ناآرامی آخرین اقدام برای تضعیف دونالد ترامپ است.

اینجا جنگ داخلی در جریان است

طی تابستان، هشدارهای رودز در مورد بروز درگیری شدت بیشتری گرفت. در ماه آگوست، وقتی یک نوجوان به تیراندازی و کشتن دو نفر[۳] در جریان اعتراضات به وحشیگری پلیس در کنوشا ایالت ویسکانسین متهم شد، رودز در توئیتر او را «یک قهرمان، یک وطن‌پرست» خواند. و بعد، وقتی در همان هفته یکی از هواداران ترامپ در پورتلند ایالت اورگن کشته شد، رودز اعلام کرد که دیگر اوضاع به حال سابق برنمی‌گردد. او پیش از مسدود شدن حسابش به خاطر تحریک خشونت نوشته بود، «اینجا جنگ داخلی در جریان است، همین حالا.»

بسیاری از عمده‌ترین نگرانی‌های آنها به سرعت و به صورت پی‌در پی محقق شده بود: تعطیلی دولت، آشوب، اقدام در جهت از بین بردن پلیس و گروه‌های چپ‌گرایی که خود را مسلح کرده و بخشی از شهر را تصرف می‌کنند. آنها همه اینها را پیش درآمد انتخابات ۲۰۲۰ تلقی می‌کردند.

در یک سالی که ترامپ درباره تقلب رأی‌دهندگان هشدار می‌داد، اوث کیپرز به حرف‌هایش گوش می‌کردند. من کنجکاو بودم بدانم که اگر ترامپ بازنده شود چه اتفاقی خواهد افتاد، آیا خواهد گفت که سرقت انتخاباتی صورت گرفته و از پذیرفتن شکست خودداری خواهد کرد؟ [۴] یا برعکس، اگر او برنده شود و مخالفانش در اعتراض به نتیجه به خیابان‌ها بیایند چطور؟ آمریکا از قبل هم شاهد اوج‌گیری خشونت‌های سیاسی شده و در ماه آگوست، اف‌بی‌آی با انتشار بیانیه‌ای[۵] در مورد تشدید احتمالی تنش‌ها با نزدیک شدن به انتخابات هشدار داد. اگر افراد حرفه‌ای و آموزش‌دیده سلاح به دست بگیرند اوضاع چقدر بدتر خواهد شد؟

رودز ماهیت اوث کیپرز را مبهم نگه داشت. این گروه رسما غیرحزبی بود و آنطور که در پست دیگری بیان شده، «به خودی خود» شبه‌نظامی نیز نبود. با این حال، او درباره اینکه ممکن است اعضای گروهش به عنوان افراط‌گرا معرفی شوند هشدار داده بود و گفته بود که آنها می‌توانند گمنام باقی بمانند. او در مصاحبه‌ای رادیویی نیز گفته بود: «ما از نیروهایی که در حال حاضر در پلیس یا ارتش خدمت می‌کنند نمی‌خواهیم به هیچ نوعی در فهرست اعضا ثبت نام کنند. فکر می‌کنیم این کار احمقانه است.»

اما او در نهایت چنین فهرستی را تهیه کرد. در این فهرست، نام، آدرس منزل و ایمیل، شماره تلفن و سوابق خدمت اعضا و همینطور جوابی که به یک سؤال داده بودند آمده بود؛ اینکه چطور می‌توانند به اوث کیپرز کمک کنند. سال گذشته، یک مرکز حقوقی اطلاعات مربوط به حدود ۲۵ هزار نفر از آنها را برای من فرستاد.

رودز عمیقا از محاصره دولتی ویکو ایالت تگزاس در سال ۱۹۹۳ که با مرگ بیش از ۷۰ نفر از اعضای یک فرقه مسلح مسیحی پایان یافت، متأثر شده بود و این حادثه از نظر او، تهدید قدرت دولت را نشان می‌داد. اما جنبش میهن‌دوستی به خاطر ارتباطاتش با ملی‌گراهای سفید بدنام شد و بعد از اینکه تیموتی مک‌وی- که به شبه‌نظامیان پیوسته بود- یک ساختمان فدرال در اوکلاهماسیتی را در سال ۱۹۹۵ منفجر کرد، از هم پاشید.

رودز نمی‌خواست اشتباهات این گروه‌های اولیه را تکرار کند و در جذاب‌تر کردن ایده‌های اقلیتی برای جریان فکری رایج استعداد نشان داد. خودداری او از شبه‌نظامی خواندن اوث کیپرز به این مسئله کمک کرد، همچنان که این واقعیت نیز مؤثر بود که متنی درباره انکار نژادپرستی را در وبلاگش قرار داد و به اعضا هشدار داد تهدیدات خشونت‌آمیز آشکار انجام ندهند. او تأکید داشت که اوث کیپرز تنها به عنوان آخرین چاره، اقدام به مبارزه می‌کند.  

رودز معتقد بود که گروه‌های شبه‌نظامی گذشته بیش‌ازحد مخفی‌کار بودند و این باعث می‌شد مردم به آنها مشکوک شوند و مسئولان هم برای سرکوب آنها آزادی عمل بیشتری داشته باشند. او اوث کیپرز را به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی با هیئت مدیره تأسیس کرد؛ اعضا بعد از طوفان‌ها کارهای کمک‌رسانی انجام می‌دادند و در رویدادهای محلی جمهوری‌خواهان سخنرانی می‌کردند. آنها می‌توانستند وارد مراکز پلیس شوند یا با اعلامیه‌های خود در خارج از پایگاه‌های نظامی حضور داشته باشند؛ آنها می‌توانستند با کلانترها ملاقات کنند و به نمایندگان مجلس دادخواست دهند. وقتی ترامپ در مورد جنگ داخلی هشدار داد، رودز موافقت خود را ابراز کرد و گفت: «این واقعیت است. ما در چنین شرایطی قرار داریم.»

در سال ۲۰۱۴، رودز و اوث کیپرز به هواداری از مزرعه‌داری به نام کلیون باندی، به یک درگیری مسلحانه بین گروه‌های میهن‌دوست و مأموران فدرال در نوادا پیوست. سال بعد نیز رهبری یک درگیری دیگر را در معدن «شوگر پاین» در شهرستان جوزفین ایالت اورگن به عهده گرفت. هر دو بار، آنچه که به عنوان مناقشه بر سر مسئله کاربری زمین‌ها شروع شده بود، به شعار به هواداری از راست‌های مبارز تبدیل شد.

هر دو بار، مسئولان دولتی از موضع خود عقب‌نشینی کردند. در سال ۲۰۱۴، رودز تیم‌هایی به فرگوسن در میسوری فرستاد تا در ناآرامی‌های آنجا که پس از کشته شدن مایکل براون به خاطر وحشیگری پلیس روی می‌داد، از کسب‌وکارها محافظت کنند. تصاویری از اعضای اوث کیپرز که روی پشت بام‌ها با سلاح‌های نیمه‌خودکار نگهبانی می‌دادند[۶]، به نمادی از شروع فروپاشی آمریکا تبدیل شد.

در روز مارتین لوتر کینگ، حدود ۲۲ هزار طرفدار حق حمل اسلحه در بیرون از ساختمان مجلس ایالتی ویرجینیا در ریچموند راهپیمایی کردند.

در دوران ترامپ، جنبش میهن‌دوستی اعتقاد داشت که برای اولین بار یک هم‌پیمان در کاخ سفید دارد. در سال ۲۰۱۶، وقتی ترامپ در مورد تقلب در انتخابات هشدار داد، رودز به اعضای گروهش فراخوان داد تا بی‌سروصدا شعبه‌های رأی‌گیری را کنترل کنند. وقتی ترامپ در مورد تهاجم مهاجران غیرقانونی هشدار داد، رودز با یک گروه گشت به مرزهای جنوبی سفر کرد. او تعدادی از اعضا را نیز فرستاد تا در گردهمایی‌های انتخاباتی ترامپ از طرفداران او در برابر معترضان محافظت کنند و در یکی از این گردهمایی‌ها نیز در بخش VIP، در ردیف جلو و با پیراهن مشکی اوث کیپرز مشاهده شد. وقتی ترامپ در پاییز گذشته و در شروع روند استیضاح، در مورد احتمال بروز جنگ داخلی هشدار داد، رودز موافقت خود را در توییتر اعلام کرد و نوشت، «این واقعیت است. ما در چنین شرایطی قرار داریم.»

اما رودز حتی زمانی که به دنبال تبلیغ علنی بود، اطلاعات سربازانش را سری نگه می‌داشت. بنابراین گروه‌های پایش نتوانسته بودند بطور قطعی تشخیص دهند که اوث کیپرز چه تعداد عضو دارد یا چه نوع افرادی به آن می‌پیوندند.

اما پایگاه داده درز کرده همه چیز را برملا کرد. این داده‌ها بعد از ثبت نام اعضای جدید در رویدادهای عضوگیری یا وبسایت اوث کیپرز، توسط معاونان رودز جمع‌آوری می‌شدند. آنها از همه ایالت‌ها بودند. حدود دو سوم اعضا سابقه خدمت در ارتش یا پلیس داشتند. حدود ۱۰ درصد در حال خدمت بودند. یک کلانتر از کلرادو، یک عضو تیم SWAT [تیم سلاح‌ها و تاکتیک‌های ویژه] از ایندیانا، یک مأمور گشت پلیس از میامی و رئیس یک اداره پلیس کوچک در ایلینوی در میان آنها بودند. اعضای نیروهای ویژه، پیمانکاران نظامی خصوصی، یک استوار عملیات روانی ارتش، یک مربی پیشاهنگ سواره‌نظام در تگزاس و یک سرباز افغانستان نیز دیده می‌شدند. علاوه بر اینها، مأموران اداره مهاجرت و گمرک، یک مأمور ویژه ۲۰ ساله در سرویس مخفی و دو نفر که گفته بودند سابقه خدمت در اف‌بی‌آی دارند نیز در میان آنها بودند.

اولین بار در ماه فوریه با رودز تماس گرفتم و گفتم که چه چیزی مرا به سمت اوث کیپرز کشانده است. او گفت، «گذار جالبی است، از داعش به ما». موضوع فقط فایل‌های عضویت نبود. من در سال ۲۰۱۶ در مورد سقوط دولت اسلامی در موصل گزارش می‌نوشتم که متوجه شدم آمریکایی‌ها در داخل کشور تهدید به جنگ داخلی می‌کنند و کنجکاو بودم بدانم که این تهدیدات جدی است یا نه.

به او گفتم هیچ چیزی بدتر از جنگ داخلی نیست. او جواب داد، «کاملا مخالفم». بعد از چند دیکتاتور نام برد: استالین، هیتلر، پل پوت، مائو و گفت، «فکر می‌کنم کاری که اینها انجام دادند به مراتب بدتر است. اگر در حال فرو رفتن به کابوسی مثل آنها باشیم، باید مبارزه کنیم».

مبارزان راست‌گرا معمولا به این جملات یا متن مشابهی از کتابی تحسین‌شده مربوط به سال ۱۹۵۵ در مورد سقوط آلمان به نازیسم با عنوان «آنها فکر می‌کردند آزاد هستند» استناد می‌کنند:

هر عملی، هر رویدادی بدتر از قبلی است، اما فقط کمی بدتر. شما منتظر بعدی و بعدی می‌مانید. منتظر یک رویدادی بزرگ و تکان‌دهنده می‌مانید و فکر می‌کنید که وقتی چنین رویداد تکان‌دهنده‌ای اتفاق بیفتد، دیگران در مقاومت در برابر آن به شما خواهند پیوست… اما یک رویداد بزرگ و تکان‌دهنده که ده‌ها یا صدها یا هزاران نفر را به شما ملحق کند، هرگز اتفاق نمی‌افتد.

اگر ترامپ پیروز شود، چپ‌ها به خیابان‌ها خواهند آمد

برای افرادی مثل رودز، پیام این متن‌ها یکسان است. آمریکایی‌ها در حال خوابگردی هستند و به سمت گودالی عمیق می‌روند. میهن‌دوستان باید بیدار شده و مقاومت کنند.

رودز می‌گوید، «مسئله فقط اسلحه نیست». اما اسلحه در مرکز آن است. ترامپ به این ایده دامن زد که محافظه‌کاران اقلیتی هستند که توسط یک موج جمعیتی مورد تهدید واقع شده‌اند؛ تهدیدی که باعث می‌شود شهرهای لیبرال شرایط را به بقیه کشور دیکته کنند. [۷] وقتی از رودز و دیگر مبارزان راست‌گرا خواستم که نگرانی‌هایی غیر از حق حمل اسلحه را نام ببرند، آنها به نحوه آموزش تاریخ در مدارس یا تهدید «توافق جدید سبز» برای کاربری زمین‌ها، کشاورزی و خانه‌های مستقل اشاره کردند.

آنها تأکید داشتند که آمریکا یک جمهوری است و نه دموکراسی. رودز می‌گفت، لیبرال‌ها می‌خواهند به عنوان یک اکثریت ناچیز حقوق ما را پایمال کنند. تنها راه برای این کار این است که اول ما را خلع سلاح کنند.

رودز هم مثل ترامپ، فعالان «زندگی سیاهان مهم است» را سرسختانه مارکسیست می‌خواند. و تهدیدات فرضی مهاجران و مسلمانان غیرقانونی را شرح می‌دهد؛ کسانی که با ایده‌های او درباره فشار جهانی برای تضعیف ارزش‌های غربی جور درمی‌آیند. مادر او از کارگران مهاجر مکزیکی بوده و او در کودکی، تابستان‌ها را همراه آنها به چیدن میوه و سبزیجات می‌گذرانده است. اما رودز می‌گوید خانواده‌اش مسیحی‌های محافظه‌کار بودند و – کلمه کلیدی این است که- «در آمریکا جذب شدند».

رودز می‌گفت من باید در مورد گروه‌های مبارز چپ‌گرا مانند «باشگاه اسلحه جان براون» تحقیق کنم و به نظر می‌رسید انتیفا فکرش را به خود مشغول کرده، چون می‌گفت اوث کیپرز با تأمین امنیت گردهمایی‌های جناح راست از پس آنها برآمده است. «اگر ترامپ پیروز شود، حدس میزنید سر و کله چه کسانی پیدا می‌شود. چپ‌ها به خیابان‌ها خواهند آمد و آشوب به پا خواهند کرد.»

ایده‌هایی که رودز به رواج آنها کمک کرده بود، در حال انتشار بودند. یکی از اعضای این گروه به نام رابینسون می‌گفت هرگز در پلیس یا ارتش خدمت نکرده، اما بعد یادآور شد که پیوستن به گروه او به معنای سوگند خورد برای محافظت از قانون اساسی در برابر همه دشمنان داخلی و خارجی است. گروه‌های شبه‌نظامی دیگر فقط ۱۰ فرمان رودز را در وبسایت‌های خود کپی می‌کردند، بدون اینکه نسبتی با گروه او داشته باشند. ویدئوهایی[۸] از مأموران پلیس با یونیفوم دست به دست می‌شد[۹] که تعطیلی‌های کروناویروس را مستبدانه می‌خواندند، بر سوگندی که خورده بودند تأکید می‌کردند و به همکاران پلیس خود می‌گفتند که باید بیدار شوند.

سپس اعتراضات جان سیاهان مهم است شروع شد. مردانی مسلح در میانه‌ی این ناآرامی‌ها ظاهر شدند که عملیات‌هایی به سبک فرگوسن انجام می‌دادند. رودز تلاش کرد تیم‌های حراست خودش را در شبکه اجتماعی دیسکورد [Discord] سازماندهی کند، اما پیشرفت چندانی نداشت، تا اینکه انجمنی که ایجاد کرده بود بسته و اعضای آن از فعالیت منع شدند.

گروه‌های جدید شبه نظامی و جنبش بوگالو و انفاک

گروه‌های جدیدتر علنا اعلام جنگ داخلی می‌کردند و می‌گفتند می‌خواهند وارد عمل شوند. اعضای جنبشی که اصطلاحا بوگالو[۱۰] نامیده می‌شود، با پیراهن‌های هاوایی و سلاح‌های نیمه‌خودکار در جمعیت ظاهر شده و می‌گفتند بروز خشونت را چیزی مثل یک مهمانی می‌دانند. بخش زیادی از جوانان نسل جدید، رهبران مسن‌تری مانند رودز را بیش‌ازحد سربراه دانسته و رد می‌کردند. آنها دلخور بودند که پدرانشان در مورد حق حمل اسلحه و مسائل دیگر، بیش‌ازحد از حقوق خود صرفنظر کرده‌اند.  

این برهه، شفافیت دورانی که رودز در آن به شهرت رسیده بود، نداشت. آن زمان گروه‌های میهن‌دوست خود را در برابر اوباما و دولت فدرال قرار دادند. برخی اعضای جنبش بوگالو (بوگ بویز) طرفدار برتری سفیدپوستان بودند. اما وقتی پلیس تلاش کرد معترضان را به طرف‌های مخالف هم تقسیم کند، برخی جوانان پیراهن هاوایی پوش اصرار داشتند که در کنار جنبش جان سیاهان مهم است می‌ایستند. گفته می‌شود که طرفداران برتری سفیدپوستان و همچنین مردمی که برای اعتراض به وحشیگری پلیس به خیابان‌ها آمده بودند، تیراندازی‌هایی نیز کرده‌اند. دغدغه گروه‌های میهن‌دوست، گروه شبه‌نظامی جدیدی موسوم به «انفاک» بود؛ دو طرف در یک راهپیمایی در بزرگداشت برونا تیلور با هم رودررو شدند[۱۱] و پلیس مجبور به مداخله شد. فروش سلاح و مهمات به شدت در حال افزایش بود.

در حالی که مجلس قوانین جدید کنترل سلاح را ارائه کرده، بسیج شبه‌نظامیان در سراسر ویرجینیا بی‌سروصدا در حال رخ دادن است. رودز در جنوب گشت میزد. یک روز در گردهمایی شبه‌نظامیان در ویرجینیا شرکت می‌کرد و روز دیگر با اعضای کارولینای شمالی ملاقات داشت- و موافقت کرد که در تنسی او را ببینم. دیر کرده بود. چند نفر از اعضای سه درصدی‌ها در یک گوشه نشسته بودند و بیقرار به نظر می‌رسیدند. من با دو نفر از اعضای اوث کیپرز پشت میز دیگری نشستم.

یکی از آنها مردی مسن‌تر با کلاه صحرای استرالیا بود. دیگری کهنه‌سرباز جنگ عراق که اخیرا به اوث کیپرز پیوسته بود. او شروع به صحبت درباره تجربه‌هایش در آنسوی مرزها کرد و اینکه چطور در شرایط هرج‌ومرج جنگ، سربازان آمریکایی با احتمال وحشتناک کشته شدن کودکان روبرو بودند؛ کودکانی که ممکن بود در حالی که سلاح‌های انفجاری به آنها بسته شده، به سربازان حمله کنند.   مردی که کلاه داشت گفت، «من ترجیح می‌دهم به جای آن رو به دیوار تیرباران شوم».

بالاخره رودز رسید. کلاه اوث کیپرز خاک‌آلودش را روی میز گذاشت و پرسید، «چرا شماها اینقدر دور از هم نشسته‌اید؟ بهتر است همه کنار هم بنشینند.»

رودز مثل یک پروفسور سردرگم صحبت می‌کرد که می‌خواهد ایده‌ای را توضیح دهد، اینکه خود مردم- و نه هیچ گروهی- شبه‌نظامیان واقعی هستند. او گفت این چیزی است که بنیانگذاران در سر داشتند. او پیشنهاد داد که حاضران به صورت محلی سازماندهی شوند. اوث کیپرز مثل نیروهای ویژه در مأموریت‌های خارجی عمل خواهد کرد، آموزش افراد و تقویت‌کننده نیروها. او گفت، «خود را اوث کیپرز یا سه درصدی نخوانید. خود را شبه‌نظامیان راترفورد کانتی بخوانید.»

در حالی که رودز به مردم می‌گفت برای جنگ آماده باشید، من آنها را برانداز می‌کردم. بعضی سرسخت به نظر می‌رسیدند، اما بسیاری دیگر نه. یکی از مردها دستش را روی یک عصا تکیه داده بود. وقتی رودز پرسید نگرانی آنها چیست، چند نفر گفتند می‌ترسند آشوبگران در محله‌هایشان ظاهر شوند.

وقتی شروع به هشدار دادن در مورد انتیفا و معترضان کرد، اظهاراتش تحریک‌آمیزتر شدند. او گفت: «آنها شورشی هستند و ما باید شورش آنها را سرکوب کنیم. آنها در نهایت از بمب‌های دستی استفاده خواهند کرد.»

بعد اینطور نتیجه‌گیری کرد که: «سربازان پیر آمریکا و جوان‌ترها در نهایت مجبور می‌شوند این بچه‌ها را بکشند و آنها با این اعتقاد خواهند مرد که با نازی‌ها می‌جنگیده‌اند.»

اعلام جنگ در صورت تقلب در انتخابات

بعد از آن، رودز به کنتاکی سفر کرد و با اوث کیپرز در خانه‌های آنها دیدار کرد. در این دیدارها صحبت‌ها ساعت‌ها طول می‌کشید و همیشه به سؤالات مشابهی کشیده می‌شد- اگر اینطور شود چه؟ - و جواب همیشه به انتخابات برمی‌گشت. مردی به اسم جیمز که عضو جدید گروه بود، به من گفت که تا وقتی معتقد باشیم که رأی‌گیری عادلانه بوده نتیجه را خواهیم پذیرفت. و اگر دو طرف نتوانند به توافق برسند، آن وقت است که درگیری خواهیم داشت.

او می‌گفت ممکن است همه چیز با اشتباه در یک تجمع اعتراضی یا تیراندازی یک خرابکار شروع شود. یک نفر به مادر جوانی در ایندیانا اشاره کرد که پس از اینکه در بحث با بیگانه‌ها فریاد زده بود «زندگی همه مهم است» هدف تیراندازی قرار گرفت و کشته شد.  

من با ماشین از کنتاکی به کوه‌های کارول کانتی در ویرجینیا رفتم و در زمینی در کنار یک جاده پرپیچ‌وخم، پشت ردیفی طولانی از وانت‌ها و ماشین‌های شاسی بلند پارک کردم. حدود صد نفر که بیشترشان مسلح بودند، به مردی نگاه می‌کردند که از پشت یک کامیون کفی که به سبک خودروهای ارتشی رنگ‌آمیزی شده بود سخنرانی می‌کرد. بین جمعیت و من دو مرد جوان بودند که اسلحه نیمه‌خودکار داشتند. آنها من را به روشی- نه دوستانه و نه غیردوستانه- که در پست‌های بازرسی دیگر نقاط جهان دیده بودم، متوقف کردند. تجمع‌های شبه‌نظامیان مثل این، بی‌سروصدا در همه جای ایالت دیده می‌شد. قانونگذاران همچنان اقدامات برای کنترل سلاح را پیگیری می‌کردند و مردم برای احتمال شورش‌های بیشتر و انتخابات آماده می‌شدند. رودز قرار بود سخنرانی داشته باشد، اما طبق معمول دیر کرده بود.

یکی از مردان جوان چیزی در بیسیم گفت و یک کهنه‌سرباز قوی هیکل جنگ عراق به نام ویل به من ملحق شد و دلیل وجود نگهبان‌ها و استقرار مردان در جنگل آنسوی این زمین را توضیح داد. آنها نگران پلیس نبودند، یک معاون اداره پلیس در فاصله نه چندان دوری از من ایستاده و به خودروی خودش تکیه داده بود. این چپ‌گراها، اعضای انتیفا بودند که امکان داشت شماره پلاک شما را ثبت کرده، دنبال شما بگردند و در خانه شما ظاهر شوند.

این جمعیت با آنچه که رودز به ساختمان کهنه‌سربازان جنگ‌های خارجی آورده بود تفاوت داشت. بسیاری از آنها ۲۰ یا ۳۰ سال داشتند و با یونیفورم آمده بودند. بعضی از اعضای سه درصدی‌ها تیشرت‌های مشکی و شلوارهای ارتشی به تن داشتند و اعضای گروه دیگری با لباس استتار در جنگل کنار هم ایستاده بودند. از گروه دوم، مردی روی کفی کامیون رفت و خودش را جو کلِم معرفی کرد، رهبر گروه شبه‌نظامی جدیدی به نام «ریج رانرز».

او مردی ۲۹ ساله و از تفنگداران پیشین نیروی دریایی بود و طنین صدایش طوری بود که توجه جمعیت را جلب می‌کرد. می‌گفت: «من از زمانی که در ارتش بودم می‌دانستم که این اتفاق خواهد افتاد. مدتهای زیادیست که ما در جاهای مختلف به خاطر صلح از حقوق کوچکی دست کشیده‌ایم. اما من به شما می‌گویم که صلح آنقدرها هم شیرین نیست. زندگی آنقدرها عزیز نیست. من مردن را به زندگی بدون آزادی ترجیح می‌دهم.»

تعدادی از مردم برایش هورا کشیدند. کلِم ادامه داد: «این وضعیت در نوامبر تغییر خواهد کرد. من از قانون اساسی تبعیت می‌کنم. ما میخواهیم بقیه شما هم همین کار را بکنید. ما می‌خواهیم مأموران پلیس ما هم همین کار را بکنند. ما کاری می‌کنیم که این افراد از ما بترسند. باید مدتها قبل به جای کنار ایستادن، تیراندازی می‌کردیم.»

بعد پرسید: «آیا راضی هستید زندگی خود را از دست بدهید؟ آیا راضی هستید عزیزانتان را از دست بدهید؟ ممکن است درست در کنارتان شاهد از بین رفتن یکی از عزیزانتان باشید.»

پس از پایان صحبت‌های او، رودز از راه رسید و در علفزار کنار من پارک کرد. او به سمت کامیون کفی رفت، اما از آن بالا نرفت. بعد برگشت و رو به جمعیت ایستاد. او در صحبت‌هایش به زمان انقلاب بازگشت و به رسوم کشوری که با خونریزی بنا شده متوسل شد. او از جمعیت خواست یک گروه شبه‌نظامی برای جامعه خود ایجاد کنند.

یک ماه بعد، وقتی اعتراضات در کنوشا آغاز شد، بسیاری از تظاهرکنندگان سلاح همراه داشتند و در طرف دیگر، گروه‌های حراست به سرعت تشکیل شدند. آنها خود را نگهبانان کنوشا می‌خواندند. یک رویارویی هم مانند آنچه در پیتزافروشی پپرونی بیل اتفاق افتاده بود در نزدیکی یک پمپ بنزین درگرفت و ظاهرا یک نوجوان دست به تیراندازی زد و دو نفر را کشت. در ادامه‌ی همان هفته، مردی وابسته به انتیفا یک هوادار ترامپ را در پورتلند با شلیک گلوله از پا درآورد و بعد از آن رودز اعلام کرد «اولین گلوله شلیک شد».

در آن زمان، چند نویسنده پرطرفدار در جناح راست مبارز هشدار داده بودند که جنگ‌ها همیشه با یک رویداد واضح و مهم مثل یک حمله، کودتا یا تجاوز شروع نمی‌شوند و ممکن است تا زمانی که جنگی به جریان نیفتاده، متوجه نشانه‌های آن نشویم. جنگ داخلی تدریجی است. به نظر من، مسیر رسیدن به آن می‌تواند با فکر کردن به آن شروع شود. می‌تواند با فکر کردن به عقاید مختلف و متفاوت شروع شود.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 71
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 12
  • سید IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    73 3
    بالاخره نابودی آمریکا به دست یانکی ها روش های خودش را دارد! ما که خوشحال می شویم!
    • شاکی IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      29 1
      برای شروع فقط نیاز به یک نسیم ملایم داره . که خود ترامپ زحمتش رو میکشه
    • IR ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      3 19
      بشین تا خوشحال بشی
    • IR ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      14 1
      قرار بود تابستان داغ داشته باشیم نمیدانیم یکهو چی شد داغی رفت تو ناو و کارخانه های یانکی ها !!! حالا ظاهرا زمستان سرد در انتظار یانکی ها است. قرار بود براندازها ایران رو به آشوب بکشند ولی.....ترامپ که کد آشوب و اغتشاش را به هوادارهاش داده. آشوبی که بیگناهان در آن کشته میشوند در هر کجای دنیا بد است. اما آشوبی که شیطان بزرگ در آن بسوزد بسیار هم خوب و عالی است.
  • IR ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    22 10
    اینا فقط یه مشت خل وچلن که الت دست ماسونها هستن
    • GB ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      7 6
      خل و چل؟؟؟ ده ها هزار نفر هستن!!!
    • IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      12 1
      خیلی هم خوبه، اگه طرف علاوه بر خل و چل شل و کورم باشه ولی بتونه جنگ داخلی راه بندازه برای ما فرقی نمیکنه، دمشون گرم!!
  • IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    10 49
    خدایا پیامبر هم سه سال تحریم بود بسه دیگه
    • IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      14 18
      تو میدونی به خاطر همین تحریم فقط پیامبر دو نفر از عزیزانش رو از دست داد؟ اگر بخوایم امام زمان ظهور کنه باید این سختی ها رو تحمل کنیم
    • IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      7 11
      اسوه افراط و انحراف:تحرینها یه مشت کاغذپاره بیشتر نیستن
    • به ۱۸:۳۶ IR ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      11 1
      اتفاقا معاهده کفار قریش برای تحریم مسلمین هم کاغذپاره شد و موریانه آن را خورد! و برای همین امام خمینی هم گفت که «ملت ایران تصمیمات شورای امنیت و سازمانهای بی ارزش را جز ورق پاره هایی در خدمت وتو کنندگان نمیداند...». البته ما فهمیدیم که برجام هم کاغذ پاره بود. تحریم واقعی را دولتمردانی ایجاد می کنند که خودشان راه دور زدن تحریمها را به دشمن لو می دهند تا مردم را زبر فشار له کنند. تا خائنان هستند، تحریم هم هست! جالبتر از همه اینکه همان جان کری در جلسه کنگره فرمود ما باید برجام را قبول می کردیم چون تحریمها در آستانه شکسته شدن بود!
  • DE ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    8 12
    چه دروغای احمقانه ای.
    • IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
      2 1
      همهٔ احمقها یی که اینجا سنگ یانکی‌ها رو به سینه میزنن اصلأ مقاله رو نخوندن که "نوشتهٔ یک نشریه آمریکائیه" نه مشرق!! میدونم از شنیدن این اخبار خیلی ناراحتین ولی خوب میتونین آبو بریزین اونجا که میسوزه!!!
  • IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    7 0
    امیدوارم به امید همونطور که این کشورها سالها ملت های دیگر استعمار کرد غارت کرد قتل کرد تجاوز کرد ترور کرد خودش دچار چنان مصیبت های داخلی بشه که از دورن بپاشه و تجزیه بشه
  • عبدالله مومن IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    12 1
    از آنجایی که ایالات مختلف آمریکا با خواست مردم این ایالات. متحد نشده و به زور یکی شده اند. با خواست خدا و در زمان مناسب از ایالات متحده به ایالات نامتحده. تبدیل خواهدشد.
  • Erfan IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    36 6
    فروپاشی آمریکا نزدیک است
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    3 9
    شتر در خواب بیند پنبه دانه
  • IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    9 38
    قل میدم هیچ اتفاقی نمیوفته
    • IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      10 1
      صبر کن تا خود قادر را ببینی البته نه با چشم سر بلکه با درونت حسش کنی
    • IR ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      6 2
      یانکی هنوز زنده اید مریم قجری چه هنوز نمرده
  • IR ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    7 0
    به یاد جان وین وآنتی کوین بزنید همدیگه رولت وپارکنید،غرب وحشی
  • کیا IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    4 15
    حکومت را در لیبرالیسم پول تعیین می کند نه تفنگ در روز معین پدرخوانده ها گردونه را به راحتی می چرخانند و منافع را تقسیم میکنند و آب از آب تکان نخواهد خورد...
  • IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    23 3
    خون به پا خواهد شد
  • IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    26 1
    امیدوارم این اتفاق به همین زودی بیافته.
  • IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    19 2
    ای جان ! انشاالله شاهد نابودی شیطان بزرگ آمریکا خواهیم بود
    • IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      5 0
      ان شاءالله
  • پسر IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    3 0
    خیلی عالی میشه یه جنگ داخلی فراگیر آمریکا از هم بپاشه.بعد از اون ببینیم مسئولان مقصر کم کاری خودشون کی میدونن
  • IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    14 2
    این حرومزاده های الکلی نژاد پرست بی مصرف فقط هیکل گنده کردن و گرنه هیچ غلطی نمی خورند. باید بدونند که میدان جنگ دیگه میدان تیراندازی تمرینی نیست و یک رزمنده مجاهد یمنی می تونه کلکشون رو بکنه
  • FR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    3 12
    مشرق احمق خودتی نه مردم
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    28 1
    آمریکا هلاک میشه
  • IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    5 1
    آره ما هم خیلی وقته تو جنگ داخلی افتادیم. از نوع اقتصادیش. ولی به جای تمرکز روی خودمون فقط منتظریم آمریکا زیر و رو بشه
  • IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    18 0
    ۲۵ هزار نفر!!! انبار باروت شده
  • حسین IR ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    24 0
    تا هفته های آینده : + نقشه میدانی :)))
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    24 1
    فروپاشی نزدیک است
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    3 11
    کنتر نمیندازه که قشنگ مینویسید
  • DE ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    8 0
    امیدوارم آمریکا از زهری که سالهاست در گلوی مردم مسلمان کشورهای مختلف ریخته است ، مزه کند مسلمان هرگز راضی به ریختن خون بی گناهی نیست ولی مظلومیت هم حدی دارد
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    7 0
    جهت اطلاع طرفداران غرب خصوصا خود شیفتگان امریکای جهانخوار
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    13 5
    االهم اشغل الظالمین بالظالمین
  • IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    7 22
    ترامپ رای میاره و هیچ جنگ داخلی هم اتفاق نمی افته اینا همش فیلمه
    • GB ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      5 0
      ترامپ قمار باز رای بیاره اونوریا میریزن بیرون. همین الان هم ریختن بیرون. آنتیفا و BLM
  • US ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    4 50
    افول آمریکا یعنی قدرت گیری کمونیسم یعنی از چاله به چاه افتادن
    • SE ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      5 2
      سگ کمونیسم به کل کاپیتالیسم می ارزد و استالین جانی هزار بار انسان تر بیل گیتس و جورج سوروس است. در کمونیسم است که خبری از بیکاری و اعتیاد و ناامنی و بی خانمانی نیست. در کمونیسم است که کسی جرات ندارد بگوید باید اقشار زحمتش و کش و ضعیف زیر چرخهای توسعه له شوند.
    • SE ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      18 1
      بهتر است همه انسانها در رفاه حداقلی و فقر نسبی باشند تا اینکه عده ای اندک در ثروت مطلق باشند و عده ای دیگر در فقر مطلق
    • مرصا پاسخ 13:47 IR ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      10 1
      رفیق ! این شعارا ؛ دیگه خیلی کهنه شده !!
  • US ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    12 5
    به حول و قوه الهی همه این ها را گردن میزنیم
  • GB ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    7 0
    کهنه سربازای جنگ عراق حوصلشون سر رفته حالا میخان مردم خودشونو به خاک و خون بکشونن
  • علي FI ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    12 1
    از گزارش بسيار خوب ومفيد شما متشكرم
  • IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    1 0
    آمریکا از درون متلاشی خواهد شد
  • ناشناس IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 3
    این تصاویر مال 6 سال پیشه
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 12
    ایرادتون این هست که عقلانیت غرب رو دست کم گرفتید!
  • IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    3 0
    با امید برپا شدن حمام خون در خیابان های امریکا
  • صمد IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 0
    یه لحظه شوکه شدم فکر کردم سام درخشانی رفته آمریکا میخواد کودتا کنه !!
  • قریشی IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    9 0
    دلایل تمام خونریزی های جهان اعم از داعش، طالبان، جریانهای تکفیری، خونهای ریخته شده در عراق، سوریه، فلسطین و ماقبل آن ناکازاکی و هیروشیما و یا اشرار جدایی طلب کردهای عراقی که هزاران نفر از ملتهای کشورهای منطقه را ترور کردند سیاستگذاری های امریکا و اسرایئل است . امیدوارم به حق این خونهای به ناحق ریخته در کشور امریکا حمام خون بره بیفتد
  • ببسیمچی IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    8 1
    الهی هزار مرتبه شکر. به امید برافروخته شدن آتش در سراسر آمریکا و اسرائیل و پر شدن خیابان هایشان از اجساد متعفنشان. به امید بروز قحطی و گرسنگی و عذاب عظیم در شهرهایشان و خاکستر شدن همه آبادی هایشان. به امید نجات کودکان و زنان و پیران بیگناهشان، اما نابودی و نیستی همه ی ستمگران و قلدرهایشان. دلهایمان از این رژیم های کودک کش خون است. ان شاالله خداوند قهار این مفسدین را که صدها سال است مسلمین و صالحین و اولیای خدا را در کشورهای اسلامی، از زن و بچه و پیر و جوان تحریم دارو و غذا کردند و کشتند و مثله کردند و سوزاندند و گرسنگی و تشنگی دادند، به دست خودشان نابود گرداند. الهی به حق پوست های به استخوان چسبیده کودکان یمنی گرسنگی و قحطی جان های پستشان را در اوج حقارت بستاند. قاتلین ولیّ خدایی چون حاج قاسم سلیمانی شهید، لایق مرگ سخت و جان کندن طولانی خواهند بود.
  • مرصاد IR ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    3 0
    غرب وحشی وحشی !!
  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    3 0
    کاه و یونجه شون زیاد شده افسار پاره کردن ! حاکمان امریکا چخه
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    9 0
    از دیوانه چه انتظاری دارید .. ممکن است بسرش بزند .. همانطور که از برجام خارج شد و عواقبش دامن تخودش را گرفت و میگیرد
  • IR ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    3 10
    پس آمریکا هم ساندیس خور داره!
    • ببسیمچی IR ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      7 2
      همه جا ساندیس خور داره. فکر کردی فقط خودت ساندیس خوری؟
  • حاج قاسم IR ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 0
    خیلی بهتره که ترامپ رای بیاره چون ترامپ هر نوع تحریم و حربه ای داشته در مقابل ایران بکار برده و اگر بایدن بیاد تازه نفس شروع به دشمنی میکنه ترامپ در مقابل ایران ۴ سال جنگیده و خسته هست
  • حسين DK ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    5 0
    امريكا از بين بره دنيا راحت ميشود وكمونيستى ديگر سر كار نيست ، از اين شعار هاى ترامپ احمق را هم نده
  • حیدر IR ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    1 0
    یا خدا تجهیزاتو
  • IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    1 0
    به دونالد ترامپ با ایجاد دوستی و مهربانی کمک کنید ، سیاه پوستان را دوست بدارید ، بگذارید دونالد ترامپ پیروز شود ، تا دنیا تغییر کند ، به تغییر جهان کمک کنیم .
  • ناشناس NL ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 0
    دهن ترامپ جانور و تمام اجدادش
  • IR ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 0
    قبله زیباکلام و آرمان کشور برخی از افساد طلبان متلاشی خواهد شد آنگاه قبله خود را تغییر خواهند داد؟ اما کجا؟
  • IR ۲۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 0
    این بی پدرا هرغلطی میخوان میتونن توی امریکا انجام بدن میخوان همو بکشن مثله کنن ایالاتشونو جداکنن ولی بذارن مردم سایرنقاط دنیا یه ذره نفس بکشن !ولی این جنایتکارایی که امریکارومیچرخونن امثال خودشونو برااداره دنیا لازم دارن وگمون نکنم دوباره جنگ شمال وجنوب راه بندازن مثل اروپا که جنگ دوم براچندین ساله واکسینه شون کرده ودنبال جنگ نیستن اونا جنگ افروزی روبراسایرملتهای دیگه بالاخص کشورای مسلمان ترجیح میدن هرچنددرنهایت افول هرابرقدرتی انکارناپذیره ویه روندلاینفک تاریخیه.دورنیست اون روز!
  • IR ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 0
    تمامی امپراتوری ها و قدرت های دنیا چه خوب چه پلید و بد از هخامنشیان و ساسانیان پاک صفت تا مغول ها و شوروی و بریتانیا و آمریکا کثیف حال حاضر همه و همه روزی نابود خواهند شد و فراری از این موضوع نیست حالا یا به دست خودشون یا دیگری
  • CA ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    1 1
    باز شروع کردی واسه خواننده های متوهمت چرت و پرت نوشتی، گناه دارن این بیچاره ها انقدر الکی بهشون دلخوشی نده، واقعیت ها رو بنویس، قبل از این که دیر بشه
  • هادی IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    0 0
    برا هر کی بدی و جنگ کشتار بخاین به خودتون بر میگرده امید که با امدن مولامون جهان در صلح و مهربانی سپری کنه
  • علی IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    وقتی در دست مردم امریکا اسلحه وجود دارد و خرید وحمل آن را هم تحت عنوان حفاظت از خود قانونی میدانند و هرکسی میتواند بر اثر یک دعوای ساده و یا یک عصبانیت براحتی دیگری را با اسلحه بکشد ضمن اینکه فیلمهای وسترن امریکایی توسط سینمای هالیود جهت اهداف سازندگان سلاح برای فروش بیشتر ساخته و بخورد مردم امریکا داده میشود باید روزی منتظر شروع یک جنگ داخلی توسط کله پوکهای بی مغز در امریکا بود آنهم در سطح بسیار وسیع و خون ریزی های بسیار گسترده و وحشتناک که بهشت خیالی امریکا برای جهان را به جهنمی سوزان تبدیل خواهد کرد ایا آن روز نزدیک هست ؟ آیا ترامپ در صورت باخت در انتخابات این کار را کلید خواهد زد ؟ فقط کمی باید صبر کرد کمتر از یک ماه . اگر این اتفاق بیافتد چند صد هزار یا چند میلیون نفر کشته خواهند شد ؟
  • بهرام تاج فیروز IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۳
    0 0
    این ساده اندیشی است که فکر کنیم با این اتفاقات،آمریکا نابود خواهد شد!!؟ این ساده اندیشی ها یک نوع فرافکنی می تواند باشد! ما فقط یک استراتژی را باید دنبال کنیم: در این آشفته بازار نظم جهانی (!!)، ما فقط کلاه خود را سفت نگهداریم. ما در درجه اول جریان انقلاب صنعتی خودمان را به کمال برسانیم! که از دین هم واحب تر است! چون اگر اقتصاد ضعیف و عقب مانده داشته باشیم، دینمان هم بر باد خواهد رفت! ما هم اکنون در طوفان انقلاب صنعتی قرار داریم! و سختی های فراوان را حد اقل تا ۱۰ سال دیگر باید تحمل کنیم! حمایت گسترده و عمیق از صنایع داخلی باید ادامه داشته باشد تا هنگامی که ریشه و پایه های صنعت باندازه کافی قوی شود، تا در تعاملات ««آینده»» اقتصادی/سیاسی/نظامی، مانند یک درخت تنومند استوار و پاینده باشیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس