به گزارش مشرق، کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال روز گذشته سعید آذری مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان را از همه فعالیتهای فوتبالی محروم کرد. حکمی که در آن علت محرومیت آذری اعلام نشده بود و حالا باید آن را به ویترین احکام مهم و جنجالی کمیته اخلاق اضافه کنیم.
آذری در واکنش به این رای اعلام کرده بود انتقاداتش علیه وضعیت فوتبال ایران مصداق «تشویش اذهان عمومی» تفسیر شده است. آذری دلیل ابلاغ این حکم سنگین را مصاحبه مردادماه خود درباره فدراسیون فوتبال که گفته بود «این فدراسیون بعد از مهدی تاج دیگر همان یک مقدار نظم و انضباط را هم ندارد»، دانسته بود. بعد از این مورد البته از سوی کمیته اخلاق پروندهای دیگر درباره اظهارات مدیرعامل فولاد باز شد. آذری اخیراً به بازگشت فریدون اصفهانیان به کمیته داوران اعتراض داشته و در خصوص اعتراضهای هواداران استقلال و پرسپولیس مقابل مجلس گفته بود: «مگر متولیان فوتبال مُردهاند که هیچ برنامهای برای حل مشکلات و کنترل اتفاقات وجود ندارد.»
دستور موقت مبنی بر منع فعالیت در حوزه فوتبال در حالی برای این اظهارات صادر شده که خیلی دور از انتظار نیست که سعید آذری به عنوان مدیرعامل یک باشگاه لیگ برتری و عضو مجمع فدراسیون فوتبال انتقاداتی را نسبت به وضعیت و نابسامانیهای فوتبال ایران وارد کند.
بیشتر بخوانید:
مقابل برخی مسائل ایستادن تبعات دارد/ گفتند به سود تاج و علیه اصفهانیان موضع گرفتهای!
برخورد سخت کمیته اخلاق با این انتقادها در شرایطی است که اخیراً صحنههای زشت و ناپسندی که دور از شأن محیط ورزش و فوتبال است، بارها دیده شده ولی کمیته اخلاق یا برخوردی نکرده یا اینکه روند رسیدگی به تخلفات رسانهای نشده است. فوتبال ایران هنوز در شوک اظهارات عجیب مهدی رسولپناه سرپرست باشگاه پرسپولیس است که در گفتوگویی نکاتی را بر زبان آورد و توهین قومیتی هم انجام داد اما هنوز واکنشی از سوی کمیته اخلاق دیده نشده است. مورد دیگر درگیری شدید و فیزیکی بازیکنان و اعضای تیم استقلال در فرودگاه با هواداران بود که کمیته اخلاق تنها به نظاره فیلمهای منتشر شده نشست آن هم در حالی که فوتبالیها به یاد دارند محمدرضا خانزاده به دلیل برخورد با یکی از هواداران با محرومیتی سنگین مواجه شده بود.
به نظر میرسد کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در رسیدگی به پروندهها گزینشی عمل میکند. با اتفاقاتی که مصداق بارز تخلفات اخلاقی و انضباطی در فوتبال است آن هم با دامنه دربرگیری بالا در بین هواداران و فضای مجازی، عملاً برخوردی صورت نمیگیرد ولی در عین حال انتقادات یک مدیر ورزشی با محرومیت از هرگونه فعالیت فوتبالی روبهرو میشود. یک مدیر باید با حکمی سنگین و قاطع به دلیل انتقاد محروم شود ولی توهینکنندگان، اتهامزنندگان و دعواییها به راهشان و کارشان ادامه دهند.
فوتبال ایران در این سالها با مشکلات و تخلفاتی نظیر پرداخت پاداش 200 هزار دلاری به کیروش در حالی که جام ملتها عنوان سومی نداشت, فاجعه امضای قرارداد چند میلیون یورویی با مارک ویلموتس، بحث مناقصه چمن کمپ تیمهای ملی و ... مواجه بوده که در مورد تکتک آنها لزوم ورود و صدور رای کمیته اخلاق احساس میشد اما چنین اتفاقی رخ نداد یا حداقل رسانهای نشد تا بیش از گذشته شاهد یک بام و دو هوا در کمیته اخلاق باشیم.