کد خبر 1136459
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۷
بورس نمایه

ریزش بازار بورس این روزها به نفع شرکت‌های حقوقی و به ضرر مردم تمام می‌شود و این بین افرادی که اطلاع چندانی از این بازار نداشته اند و به این میدان وارد شدند، بازنده محسوب می‌شوند.

به گزارش مشرق، از ابتدای سال استقبال مردم به بازار سرمایه به نسبت ساله‌های قبل افزایش پیدا کرده است. در پی رشد بازار سرمایه در ابتدای سال برخی از سرمایه گذاران تازه وارد تمام نقدینگی و سرمایه خود را وارد بورس کرده اند که با اُفت شاخص کل در ماه‌های اخیر دچار ضرر شده اند.

بیشتر بخوانید:

 بورس، قربانی سیاست‌های پولی بانک مرکزی

در حال حاضر بسیاری از سرمایه گذاران به دلیل کم کاری‌های مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار و وزارت اقتصاد سرمایه های خود را از بورس خارج کرده اند. مسئولان بارها اعلام کرده اند تمام نقدینگی سهامداران به سمت تولید هدایت می شود اما تا کنون این اتفاق رخ نداده است.

رشد ۳۱۰ درصدی شاخص بورس تا اواسط مرداد ماه

فرزین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحات فعلی بازار سرمایه صحیح است یا خیر؟ اظهار کرد: از ابتدای سال تا اواسط مرداد ماه شاخص های بازار سرمایه ۳۱۰ درصد رشد داشت، اما  به دلیل اینکه رشد شاخص کل شارپی بود، بازار به اصلاح جدی نیاز داشت.

آقابزرگی گفت: در حال حاضر با اصلاح بازار، قیمت سهام بیشتر شرکت های فعال در بازار سرمایه واقعی شده است. اینکه ما بخواهیم عامل اُفت بازار را فقط اشخاص حقیقی بدانیم درست نیست زیرا اشخاص حقوقی هم تا حدودی در اُفت بازار مقصر هستند.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با میزان اثر گذاری تثبیت قیمت فولاد و افزایش نرخ سود بانکی روی بازار سرمایه بیان کرد:در شرایط فعلی که بورس با اُفت روبه رو است، هر تصمیمی که گرفته می شود باید به صورت واحد  و با درنظر گرفتن تمام جوانب گرفته شود تا اینکه هرکسی بیاید و طرحی بدون برنامه ارائه دهد که به نفع بازار نباشد.

بیشتر بخوانید:

بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس +جدول

آقا بزرگی گفت: تشویق مردم به منظور سرمایه گذاری در بورس بهترین کاری بود  که مسئولان می توانستند انجام دهند اما ابتدا باید ساختار سرمایه گذاری و میزان ریسک پذیری هر فرد در بازار سرمایه بررسی  و آموزش های لازم به سرمایه گذاران تازه وارد داده می شود.

او بیان کرد: تشویق مردم به سرمایه گذاری در بورس توسط دولت بدون آموزش مانند این بود که نیمی از مردم جامعه را به مطب یک پزشک ببرندو برای همه یک نسخه بنویسند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: رسالت بازارگردانان رساندن قیمت یک سهام به ارزش ذاتی آن، افزایش نقدینگی و افزایش حجم معاملات است، در بازه زمانی که قیمت‌ها بیش از حد رشد کرده بود و به اصلاح نیاز داشت نباید از بازارگردانان انتظار جلوگیری از اصلاح بازار داشته باشیم.

شرکت های خصولتی عامل اصلی سقوط بازار

علی عباسی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که آیا ریزش بورس طی چند ماه گذشته طبیعی است یا خیر؟ اظهار کرد: زمانی که شاخص بورس در حال رشد در بازه‌های زمانی مشخص نیاز به اصلاح داشت، اما متاسفانه بعضی از شرکت های خصولتی موافق اصلاحات نبودند به همین منظور اجازه اصلاح  به بازار را ندادند.

او افزود: زمانی که شاخص به دو میلیون و هشتاد هزار واحد رسید دیگر مورد حمایت قرار نگرفت، در این رابطه می توان به صحبت های واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور اشاره کرده که گفته بود شاخص اصلاحی بازار رقم یک میلیون و ششصد و پانصد هزار واحد است، اما شاهد بودیم که شاخص  کل نتوانست نقطه حمایتی آقای واعظی را هم  حفظ کند و وارد مرحله نزولی شد که عامل اصلی این مسئله را می توان سوء مدیریت مسئولان دانست.

او درباره اثر افزایش سود بانکی روی بازار سرمایه گفت: مسئولان هر زمانی که می‌خواهند مانع رشد بازار شوند سودهای بانکی را افزایش می هند، زیرا یک عده از مدیران بانکی فکر می کنند که بازار سرمایه رقیب آنها است در حالی که این طور  نیست این تصورات از عدم آگاهی  در خصوص  تفاوت  بازار سهام با بانک نشات می گیرد.

عباسی گفت: در حال حاضر مردم سرمایه های خود را از بورس خارج و در بانک ها سرمایه گذاری می کنند که اگر این روند ادامه پیدا کند به بدنه بازار آسیب می زند.

او در رابطه با تشویق دولت برای سرمایه گذاری افراد در بازار سرمایه در بازار سرمایه بیان کرد: سرنوشتی که الان سهامداران در بازار سرمایه با آن مواجه هستند نتیجه ورود هیجانی و بدون آگاهی آنها به بورس است که این عامل هم به تشویق های بی جهت دولت برای ورود تمام افراد به بازار سرمایه باز می گردد.

 حقوقی ها الگوهای خوبی برای خرید و فروش سهام

این کارشناس بازار سرمایه در پایان تصریح کرد: شاکله بازار سرمایه براساس رشد و نزول است و سهامداران باید حقوقی ها را الگوی خود قرار دهند زیرا اگر سهام شرکت های فعال در بازار سرمایه بی ارزش بود هیچ زمان حقوقی ها در روز دوشنبه پنجم آبان ۹۹  هزار و هشتصد میلیارد سهام نمی‌خریدند.

با وجود نظرات کارشناسان همیشه هم نباید ما مردم را در اُفت بازار سرمایه مقصر بدانیم و سوال اینجاست که چرا یک بار مسئولان نباید پاسخگوی کم کاری هایشان در مدیریت بازار باشند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • احمد IR ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    0 0
    با این وضع ریزش شاخص،اگر کوتاه یا بلند مدت سرمایه گذاری کنید احتمالا قیمت هر برگه سهمتان همان ۱۰۰ تومان خواهد شد
  • IR ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    0 0
    شاخص حمایت مهمی را در 1.360.000 شکسته و چند روز بالا می رود و پس از برخورد به حمایت شکسته شده (این بار مقاومت) دوباره می ریزد. انتهای ریزش بازار احتمالا حدود 1.150.000 تا 1.000.000 باشد.
  • خدیجه IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    0 0
    من سهام تعبی خرید کرده‌ام نمی‌دانست بیمه هست پایه هست می شود توضیح بدهد کسی می‌داند یعنی چه
  • حقیقی IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    لطفا این همه ادرس غلط ندهید این بازی کثیف حقوقی هاومقامات بورس به صورت هماهنگ وحساب شده برای ریزش بورس از 20 مرداد ماه اجرا شده است
  • IR ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    یعنی چه که «اینکه ما بخواهیم عامل اُفت بازار را فقط اشخاص حقیقی بدانیم درست نیست زیرا اشخاص حقوقی هم تا حدودی در اُفت بازار مقصر هستند.» حقیقی مگر چقدر از کل سهام بازار رو در دست داره؟؟؟
  • IR ۲۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    مگر نه اینکه حقوقی ها برای سهام زیان ده دولتی صف های میلیونی تقلبی تشکیل دادند، چه کسی به ان رسیدگی کرد؟
  • IR ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    بله دولت نباید اموزش می داد وگر نه چه کسی سهم های زیان ده و حبابی دولتی رو خریداری می کرد؟
    • IR ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
      1 0
      احسنت
  • IR ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    حقوقی ها همچنان عامل ریزش بازارند چه کسی رسیدگی می کنه؟
  • سامان IR ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    من خودم سهم بنیادی خریدم ولی به واسطه فساد دولت در بورس، خیلی ها از سهم های بنیادی کوچ کردند و دنبال صف های ساختگی در سهم های دولتی رفتند. اخر سر هم همین سمه های حبابی دولتی همه را زمین زد.
  • IR ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    چرا سازمان بورس به وظیفه اش عمل نمیکنه؟
  • محمد IR ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    به که شکایت کنیم؟
    • IR ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
      1 0
      سازمان بورس همدست حقوقی ها ودولته. مجلس و قوه قضائیه هم که خوابند. به کی میخوای شکایت کنی؟
  • IR ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    ما که سهم های بنیادی داریم چه گناهی کردیم؟ سهم هامون خیلی پایین تر از ارزش ذاتیشون اومده ولی چند تا حقوقی کفتار صفت، همچنان در منفی 5 حجم مبنا پر می کنند تا حقیقی ها رو از سهم ها خارج کنند. سازمان بورس چه نظارتی میکنی؟
  • رضا IR ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    چیزی که برای دولت نیست، نارضایتی مردمه. بورس رو به فنا دادند حالا رفتند سر وقت بازار طلا و ارز.
    • IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
      1 0
      کار دولت شده نوسانگیری
  • IR ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    ما موندیم این وسط میون یه مشت ظالم حقوقی تنها
  • IR ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    1 0
    چرا دست از دست از سر بورس بر نمیدارن؟
    • IR ۲۳:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
      1 0
      چون چشم به یک ذره ته مونده سرمایه شما تو بورس دارند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس