کد خبر 1137919
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۶
بورس نمایه

کارشناس بازار سرمایه گفت: افزایش نرخ دلار ممکن است برای مدتی در بازار تاثیر مثبت داشته باشد اما افزایش بیشتر نرخ دلار ترسی در بازار ایجاد می کند که دیگر نمی تواند تاثیر مثبت در بورس داشته باشد.

به گزارش سرویس بورس مشرق، سعید عظیمی به بازگشت دوباره روند اصلاحی شاخص بورس در معاملات روز گذشته بازار سهام اشاره کرد و افزود: برخی از فعالان بازار معتقدند که بورس در نخستین روز از هفته جاری روند مثبتی را در پیش گرفت، در حالی که بررسی معاملات بازار در روز شنبه نشان می دهد که با وجود سبزپوش بودن شاخص بورس، بازار با تقاضای چندانی همراه نبود.

بیشتر بخوانید:

چه سرنوشتی در انتظار بازار بورس است؟

وی ادامه داد: در سه ماه گذشته که بازار در مسیر نزولی قرار گرفت روزهای بسیار مثبت تر و پرتقاضاتری را پشت سر گذاشت؛ بنابراین روز شنبه بازار مثبتی را شاهد نبودیم و معاملات آن متزلزل بود.

عظیمی مشکل کنونی در بازار را ناشی از نبود تقاضا دانست و افزود: با توجه به اینکه معاملات بازار در وضعیت فعلی با عرضه زیادی همراه نیست؛ بنابراین روند منفی بازار را نمی توان ناشی از عرضه های شدید در بازار دانست، متاسفانه اکنون تقاضایی هم در این بازار وجود ندارد که بتواند زمینه ایجاد تعادل در بازار را فراهم کند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: دلیل اصلی روند اصلاحی شاخص بورس در بازار روز گذشته و دیگر روزهایی که شاهد افت بازار بودیم، عدم اطمینان در خصوص شرایط فعلی بازار است که با تاثیر کوتاه مدت در بازار همراه خواهند بود.

وی با بیان اینکه موضوعی که اکنون باعث نبود تقاضا در بازار شده است، عدم ثبات در وضعیت داخلی کشور است که این موضوع ناشی از چند عامل است، گفت: در ابتدا بعد از مطرح شدن بحث افزایش نرخ سود سپرده بانکی روند بازار با نوسان بیشتری همراه شد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: برخی از بانک ها با مشکل مالی در فعالیت های خود مواجه شده اند و به جای دریافت وام از بانک مرکزی اقدام به پرداخت سود ٢٣ درصدی برای پول های قابل توجه کردند، به همین دلیل با توجه به اینکه بازار سرمایه، بازاری هوشمند است با رخ دادن چنین اتفاقاتی واکنش منفی از خود نشان داد و در مسیر نزولی قرار گرفت.

عظیمی با بیان اینکه چنین مسایلی باعث ایجاد فضای ملتهب در بازار و عدم استقبال از سرمایه گذاری در بازار سرمایه برخلاف چند ماه گذشته شده است، گفت: اکنون سهم هایی در بازار وجود دارند که در موقعیت بسیار خوبی برای خرید قرار گرفته اند اما عدم تقاضا برای آنها ناشی از بی اعتمادی موجود در بازار و حاشیه های موجود از مطرح شدن خبر افزایش نرخ سود بانکی است.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بحث منتفی شدن خبر افزایش نرخ سود بانکی فقط به تکذیبیه بانک مرکزی کفایت نمی کند بلکه نیازمند تلاش بیشتری است تا مردم بتوانند دوباره نسبت به سرمایه گذاری در بازار سرمایه اطمینان پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه تا پایان هفته جاری بازار تحت تاثیر برخی از عوامل سیاسی است که با پایان یافتن آن تا حدودی تعادل به بازار باز می گردد، گفت: در کنار آن باید اقدامی در راستای تقویت  تقاضا در بازار، برگشت اعتماد سهامداران برای سرمایه گذاری در بازار و ورود دوباره نقدینگی به بورس صورت گیرد.

عظیمی با تاکید بر اقداماتی که زمینه بهبود روند معاملات بازار را فراهم می کند اشاره کرد و افزود: برخی اقدامات برای بازگشت تعادل به معاملات بورس مطرح و از سوی سازمان بورس و شورای عالی بورس مورد پیگیری قرار گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بحث بازارگردانی برای بهبود وضعیت بازار به صورت جدی پیگیری شد اما نکته مهم این است که نحوه بازارگردانی در بازار قابل اهمیت است و باید با سهام مدنظر همخوانی داشته باشد.

وی با بیان اینکه بازارگردانی که اکنون در بازار انجام می شود بیشتر برای رفع تکلیف است و به صورت منطقی انجام نمی شود، افزود: بازارگردان باید به صورت یک هفته در بازار خرید کند و خیال تقاضاکننده را در بازار از انجام بازارگردانی در بازار آسوده کند، همچنین بازاگردان طبق قانون بازارگردان نباید تا چندین هفته اقدام به فروش سهام در بازار کند.

عظیمی اظهار داشت: در بورس ایران بازارگردان در زمان منفی اقدام به خرید می کند و به محض مثبت شدن تصمیم به فروش سهام می گیرد، به همین دلیل با چنین اقداماتی بازارگردانی نمی تواند تاثیر مثبت داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه پیش بینی خود از روند معاملات بورس تا پایان سال را اینگونه بیان کرد: موضوعی که اکنون در بازار از اهمیت زیادی برخوردار است، بحث نرخ سپرده بانکی است. در صورت اطمینان سهامداران از قطعیت در منتفی شدن آن می تواند تعادل را به بازار بازگرداند و دوباره شاهد ورود سرمایه های مردم به بازار باشیم، در صورت رخ دادن چنین اتفاقی بازار تا پایان سال با شیب ملایم صعودی می شود.

عظیمی به افزایش نرخ دلار و تاثیر آن بر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: افزایش نرخ دلار ممکن است برای مدتی در بازار تاثیر مثبت داشته باشد اما افزایش بیشتر نرخ دلار ترسی در بازار ایجاد می کند که دیگر نمی تواند تاثیر مثبت در معاملات بورس داشته باشد زیرا از یک جایی به بعد افزایش نرخ دلار نشان دهنده عدم ثبات در مسایل اقتصادی کشور است.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس