به گزارش مشرق، نادر توکلی، افزود: در مدیریت بحرانهای طولانی مدت به دلیل اهمیت توجه به عوامل مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، همکاری بین بخشی برای کاهش چالشها ضروری است.
وی اظهار کرد: پدافند غیر عامل به معنای این است که جامعهای با زیرساختهای بهداشتی و درمانی کامل و کم خطر داشته باشیم.
بیشتر بخوانید:
در زیر پوست شهر کرونازده تهران چه میگذرد؟
توکلی با بیان اینکه محورهای پدافند غیرعامل جز جدا ناپذیر هر سیستمی به شمار میرود و رویکرد پدافند غیرعامل هم مصونسازی و کاهش آسیب پذیری سیستم است، افزود: مهمترین چالش در مورد کرونا این است که با یک پدیده بیولوژیک و میکروبی رو به رو هستیم.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: اصل اساسی در رویکرد پدافندی و مصون سازی این بوده که جامعه درگیر نشود اما در موضوع کرونا در حال حاضر بحث مصونسازی و پیشگیری را نداریم، چون جامعه درگیر شده و اکنون در فاز مقابله هستیم.
بیشتر بخوانید:
چند سوال ساده برای تشخیص کرونا +فیلم
وی با بیان اینکه کرونا جزو مخاطرات پدافندی محسوب میشود، خاطر نشان کرد: اگر بحران کوتاه مدت باشد، میتوانیم با یک مدیریت قوی آن را کنترل کنیم ولی اگر مدت زمان بحران طولانی باشد برای مدیریت و مقابله با آن باید به عوامل مختلفی توجه شود. به عبارت دیگر بحرانهای طولانی مدت به عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، قومی، قبیلهای و اعتقادی گره میخورد و وضعیت پیچیدهتر میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: برای مثال در خصوص چالشهای فرهنگی و اعتقادی با وجود توصیههای بهداشتی، مراسم تدفین و سوگواری به صورت غیر رسمی برگزار میشود. همچنین در مورد چالشهای اجتماعی با عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی اصناف مختلف روبرو هستیم. در خصوص چالشهای اقتصادی هم تأمین معیشت و کسب درآمد همواره به عنوان یک اولویت باید مدنظر باشد. بنابراین در این شرایط همکاری بین بخشی برای کاهش چالشهای موجود ضروری است.