۷ دهه دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران/ فرق «ترامپ» با «بایدن»

سیاست آمریکایی‌ها در قبال کشور ایران طی دهه‌های اخیر یکسان بوده و این کشور روحیه استکبارطلبی خود در قبال کشورمان را حفظ کرده است.

به گزارش مشرق، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز سه‌شنبه در سخنان زنده و تلویزیونی تاکید کردند که سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال آمریکا حساب شده و مشخص است و با رفت و آمد اشخاص تغییر پیدا نمی‌کند؛ ممکن است با آمدن یا نیامدن یک فرد اتفاقاتی بیفتد، اما به ما هیچ ارتباطی ندارد و در سیاست جمهوری اسلامی هیچ تاثیری نخواهد داشت.


شاید می‌توان گفت که این سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی به این دلیل است که سیاست آمریکایی‌ها در قبال کشور ایران طی دهه‌های اخیر یکسان بوده و این کشور روحیه استکبارطلبی خود در قبال کشورمان را حفظ کرده است.

نگاهی اجمالی به رویکرد روسای‌جمهور آمریکا در قبال ایران طی هفت دهه اخیر، نشان می‌دهد که آمریکا چه با رئیس‌جمهور دموکرات و چه با رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه چشم دیدن استقلال، عزت و قدرت کشورمان را ندارد؛ فرقی هم ندارد جمهوری اسلامی ایران باشد یا پهلوی، اما فشار به جمهوری اسلامی به‌دلیل روحیه استکبارستیزی چندین برابر است.

خالی از لطف نیست که فعالیت‌های روسای‌جمهور آمریکا علیه ایران را بررسی کنیم تا دشمنی دیرینه آمریکا علیه کشورمان را مرور کرده باشیم؛ ۷۷ سال قبل ژنرال آیزنهاور به‌عنوان یک رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه برای دو دوره چهار ساله رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا شد؛ کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ را می‌توان بزرگترین دستاورد آیزنهاور در قبال ایران برشمرد که در جریان این کودتا، دولت مصدق سرنگون شد؛ قرارداد کنسرسیوم در شهریور ۱۳۳۳، عضویت ایران در پیمان نظامی بغداد در مهر ماه ۱۳۳۴ و موافقتنامه دفاعی دو جانبه ایران و آمریکا از دیگر دستاوردهای رئیس‌جمهور آمریکا به نفع کشورش و به ضرر ایران بود.

جان اف کندی دموکرات پس از آیزنهاور در دی ماه سال ۱۳۳۹ به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شد؛ تاسیس نهضت آزادی در اردیبهشت ۱۳۴۰ و انقلاب سفید در دی ماه ۱۳۴۱ دو نمونه از تلاش‌های آمریکا برای نفوذ در ایران در زمان کندی بود که به‌خوبی هم ثمر داد؛ اوج جنایت آمریکایی‌ها در زمان کندی هم قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ بود که هزاران نفر از مردم مظلوم کشورمان به شهادت رسیدند.

لیندسون جانسون، معاون جان اف کندی بود که پس از وی به‌مدت چهار سال به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شد؛ فروش گسترده تسلیحات آمریکایی به ایران به‌عنوان دستاورد مهم جانسون در دوره وی ثبت شد.

پس از جانسون مجددا جمهوری‌خواهان سکان هدایت آمریکا را با هدایت ریچارد نیکسون به دست گرفتند؛ افزایش کمک‌های نظامی به متحدان آمریکا در منطقه خلیج‌فارس و توسعه روابط اقتصادی ایران و آمریکا با هدف نفوذ، در دوره جانسون رخ داد؛ با استعفای نیکسون در سال ۱۳۵۳ معاون وی جرالد فورد، رئیس‌جمهور آمریکا شد؛ اوج همکاری نظامی، اقتصادی و بازرگانی آمریکا و ایران هم در دوره ریاست جمهوری فورد به وقوع پیوست.

با انتخاب جیمی کارتر در سال ۱۳۵۵، زمام امور در آمریکا مجددا به‌دست دموکرات‌ها افتاد؛ دوره کارتر همزمان شد با انقلاب شکوهمند اسلامی، گروگانگیری در سفارت آمریکا (لانه جاسوسی) و جنگ ایران و عراق؛ این دوره از مهمترین دوره‌های آمریکا در قبال ایران بود؛ آمریکایی‌ها در دوره کارتر تمام تلاش خود برای جلوگیری از پیروزی انقلاب اسلامی را داشتند، پس از ناکامی نیز در تحریک صدام برای تجاوز به ایران اسلامی نقشی اساسی را ایفاء کردند.

جیمی کارتر فقط توانست چهار سال در کاخ سفید بماند و صندلی ریاست جمهوری آمریکا را به رونالد ریگان جمهوری‌خواه تقدیم کرد؛ آغاز جنگ نفتکش‌ها در سال ۱۳۶۳ در خلیج‌فارس برای جلوگیری از صادرات نفت ایران از فعالیت‌های مهم ریگان بود؛ اما شاید بتوان گفت شلیک به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران بر فراز خلیج فارس و شهادت ۲۹۰ نفر از مردم بی گناه کشورمان به‌عنوان مظهر جنایتکاری آمریکا در قبال ایران اسلامی برشمرد؛ جورج هربرت واکر بوش (بوش پدر) هم سال ۱۳۶۷ به‌عنوان یک جمهوری‌خواه دیگر بر منصب ریاست جمهوری آمریکا تکیه زد و سعی داشت تا در دوره چهار ساله خود عملیات نفوذ را به‌خوبی انجام دهد.

بیل کلینتون سال ۱۳۷۱ به‌عنوان رئیس‌جمهوری دموکرات به کاخ سفید آمد و با ورودش به کاخ سفید تحریم‌های نفتی و تجاری گسترده‌ای را علیه ایران در سال ۱۳۷۳ اعمال کرد و این تحریم‌ها را در مدت هشت سال فعالیتش رفته رفته افزایش داد.

پس از کلینتون، جمهوری‌خواهان با جورج دابلیو بوش به میدان آمدند؛ او سال ۱۳۷۹ رئیس‌جمهور آمریکا شد؛ بوش سال ۱۳۸۰ ایران را در کنار کشورهایی مثل عراق و کره شمالی محور شرارت خواند و راه بیل کلینتون در خصوص تحریم ایران را در پیش گرفت.

پس از جورج دابلیو بوش، باراک اوباما به‌عنوان یک دموکرات به کاخ سفید راه یافت؛ وی از سال ۱۳۸۷ از تمام ظرفیت‌ها برای اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد؛ قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت برای ایجاد نظام یکپارچه تحریم ایران در خرداد ماه ۱۳۸۹، آغاز تحریم نفتی ایران در دی ماه ۱۳۹۰ و تمدید وضعیت اضطراری آمریکا علیه ایران در آبان ماه ۱۳۹۲، نمونه‌هایی از تلاش‌های اوباما برای اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان بود؛ البته ملت ایران، دخالت‌های اوباما و دولتش در اغتشاشات ۸۸ را نیز فراموش نخواهد کرد.

پس از اوباما؛ دونالد ترامپ بهمن ماه ۹۵ به‌عنوان یک جمهوری‌خواه به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شد تا شاهد پاره کردن برجامی باشیم که اوباما آن را یک دستاورد برای آمریکا می‌دانست؛ البته ترامپ هم خروج از برجام را یک دستاورد برای آمریکا می‌دانست.

ترامپ از سال ۱۳۹۷ سیاست فشار حداکثری آمریکا بر ملت ایران را پیش گرفت و در اوج جنایش که آن را یکی از دستاوردهای مهمش برای آمریکا می‌دانست، سردار حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رساند.

هدف از مرور رویکرد روسای‌جمهور آمریکا این بود که نشان داده شود که این کشور در قبال ایران یک سیاست واحد و خصمانه را در پیش گرفته و آن جلوگیری از استقلال، عزت و قدرت کشورمان است و دو حزب حاکم در این کشور فارغ از قالبِ اجرای سیاست‌هایشان، هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند بنابراین رای آوردن ترامپ یا بایدن نباید برای ما مهم باشد و به راستی که جمله شهید رجایی چقدر خوب ماهیت آمریکا در قبال ایران را نشان می‌دهد؛ شهید رجایی نخست‌وزیر وقت ایران در ۱۵ آبان ماه ۱۳۵۹ درباره رئیس‌جمهور آینده آمریکا گفته بود که از نظر ما، ریگان و کارتر هیچ تفاوتی ندارند و هر دوی آن‌ها حافظ منافع امپریالیسم آمریکا هستند.

منبع: دفاع پرس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 39
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 21
  • IR ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    15 4
    مرگ بر آمریکا
    • مظلوم IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      9 0
      مشکل اصلی ما اون طرفی ها و خارجی ها نیستند . چون جرات و شهامت امتحان ما رو ندارن . مشکل اصلی ما عناصر نفوذی و خائنین و وطن فروشان داخلی هستند . که اطلاعات و گرای به خارجی ها میدن . انشاا... بساط اینا هم به زودی جمع میشه .
  • IR ۰۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    17 4
    فرق ترامپ و بایذن فرق خر و الاغه.
  • IR ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    11 0
    ظلم پایدارنیست
  • محمد IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    3 1
    باید می نوشت امریکا در هفت دهه روحیه استکبارگری داشته و نه استکبار ستیزی
    • aboozar91 IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      3 0
      منظور ایرانه که روحیه استکبار ستیزی داره و همین هم دلیل فشار به جمهوری اسلامیه
  • حسین IR ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    20 4
    تحلیل گر چشمهات رو خوب باز کن دشمن ایران امریکا نیست بلکه سیاست مدیران فاسد ورانت خوار داخلی هستند که با سو استفاده از قدرت به دنبال جمع کردن نا مشروع ثروت و پست و مقام برای خود و فرزندان مفت خورشون هستند.
    • IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      7 0
      آفرین
  • ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    6 1
    دقیقا
  • IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    4 7
    دشمنی با کسی نداریم
    • قریشی IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      7 5
      ایرانی های باشرف و انقلابی با حکومت صهیونیستی جهانی دشمنی ابدی دارند . شما میتونی تشریف ببری
  • IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    4 0
    این کشور روحیه استکبارستیزی خود در قبال کشورمان را حفظ کرده است. مشرق!!!!!!!!!1
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    12 2
    هیچی هر دوتاشون گاو توی این دنیا اومدن گوساله میرن
    • Erfan IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      0 0
      البته برعکس گفتید
  • NL ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    4 1
    فرقشون اینه که ترامپ افراطیا رو میزنه در جا حذف میکنه ولی بایدن زجرشون میده
    • IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      4 1
      ولی هر دو خائنین وطن فروش را نوازش می کنند. اونها در عوض دم تکون می دهند تا آمریکا را تشویق به تحریم بیشتر علیه مردم ایران بکنند
  • mostafa IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 0
    در دولت اوباما حرفی از برجام زده نشد در حالی که در دولت ترامپ پاره کردن برجام صریحاً آورده شد/ اگر پاره شده برجام توسط ترامپ خصومت وی با ایران بوده چطور اهمیت امضای آن در دولت اوباما ذکر نشده است/ میخواین توضیخ بدید کامل توضیخ بدید
    • IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      6 0
      ببخشید که همین برجام بارها در دوره اوباما نقض شد اصلا باورم نمیشه دوباره مسئله اول ما قراره به جای چاره جویی برای مشکلات کشور چانه زنی با آمریکایی باشه که هیج جوره قانع نخواهد شد
  • IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 2
    کشورهای زیادی به مردم ایران ظلم کردند ایران رو اشغال کردند مردمو کشتند سرزمینهای زیادی رو از ایران گرفتند چرا همشو فراموش کردیدو فقط آمریکا تو ذهنتون مونده ؟
    • IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      6 0
      فعلا مشکل ما آمریکاست. این یکی حتی از فرعون هم بدتر هست. چون فرعون فقط شاه مصر هست ولی آمریکا تمام جهان را کنترل می کند و به هیچ کشوری اجازه ی تجارت با ایران را نمی دهد حتی بنزین ایران را وسط دریا مصادره می کند.
  • محمد IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    2 0
    ذلت وخواری برای انهایی که عزت کشورشان را به بایدن ویا ترامپ سگهای زرد وشغال می فروشند ومثل روباه در کمین نشسته اند تا ببینند کدامشان برکرسی شیطنت 4سال آینده خواهند نشست.
  • محمد حسن رحمانی IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    2 1
    لطفا در نگارش و مفهوم واژه ها دقت فرمایید کشور آمریکا روحیه استکباری دارد نه استکبارستیزی لطفا اصلاح فرمایید .
  • ناشناس IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 0
    در این میان بوش پدر است که کمتر شرارت کرده در هرحال مرگ برامریکا
  • به امید دیدار IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    2 0
    ۷ دهه دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟ یا 7 دهه رو بنویسید 5 دهه یا جمهوری اسلامی رو بنویسید ایران.
  • حجت DE ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 0
    پناه بر خدا از نفوذی ها که کاسب مذاکره اند . آن هم مذاکره برد - باخت
  • AT ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    7 0
    مرگ بر آمریکا و دوستانش
  • IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    2 0
    بازارهای کل دنیا تحت تاثیر قرار میگیرن اگر وضع ما تغییر نکنه پس نشون میده مشکل از داخل هست و چیزای بدون تغییر
  • IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    3 0
    مرگ بر آمریکا
  • ایرانی IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    3 0
    سگ زرد برادرشغاله
  • IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    4 0
    سگ زردبرادرشغاله
  • IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    3 0
    فرقشون به نظر من اینه که یکیشون بیشتر با پنبه سر میبره و مکار تر هست. اما برای این مکار بودن باید یک روی خوشی لبخندی چیزی هم داشته باشه. حالا برای ملتی که کاملا مقاوم هست در برابر مکار میتونه از اون ذره بهبود استفاده کنه اما ریسک فریب خوردن هست.
  • IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 1
    ضمنا اونی که رو تر بازی میکنه احتمالا زودتر باعث منهدم شدن امریکا میشه. اینکه چی برای بلند مدت مصلحت هست الله اعلم. ولی به هر حال اساسا هردو شدیدا ظالم و شدیدا دشمن هستند.
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 0
    فرقش در تفاوتشه
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 0
    فرقشون اینه ترامپ به اصلاحات یه فحش میده بعدش جلو مردم ایران اما بایدن پشت تلفن فحش میده ما متوجه نمیشیم
  • IR ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    0 0
    باید و ترامپ و ... هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    0 0
    مصلحت ایران در بایدن است
  • IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    0 0
    فرقشون این است که ایران منتظر بایدن است تا حلقه تحریمهارا شل کند
  • IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    0 0
    ایران باید خوب هوشیار باشد بازگشت بایدن به برجام از موضع طلبکارانه و امتیاز گیری نباشد و تمام تحریم های ترامپ بدون قید و شرط لغو شوند نه اینکه بایدن گربه رقصی جدیدی برای لغو تحریم های ترامپ برای ما اجرا کند اگر غیر از این باشد غنی سازی اروانیوم به بالای 20%و تعداد سانتریفیوژها به بالاترین میزان رسانده شود و رآکتور اراک به شرایط قبل ازتوافق هسته ای باز گردد و الی آخر...
  • IR ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    0 0
    فرقی هم ندارد جمهوری اسلامی ایران باشد یا پهلوی دراین خصوص بهتر است مقالاتی چاپ شود که آمریکا چه بر سر شاه آورد تا اینکه شاه مجبور شد در سال 46 به سوی شوروی چرخش کند و اولین ذوب اهن توسط روسها در ایران تاسیس شود امریکا و انگلیس رضاشاه را بخاطر نه همکاری با آلمان ها که بخاطر ایجاد ذوب آهنی در سمنان با کمک آلمان ها بود که از ایران تبعید کردند بهتر است جوانان بیشتر این آمریکا را بشناسند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس