به گزارش مشرق، مردم در ایران این روزها نیز در پی حمله به دانشگاه کابل با هم زبانان فارسی خود همدردند.
زبان، فرهنگ و تاریخ ایران و افغانستان گرچه در مقاطعی به دلایل مختلف دچار فراز و فرودهایی شده، اما این پیوند، پیوندی تاریخی و ناگسستنی است، فرهنگ از دیوار سیاست در روابط دو کشور بالا رفته و همین سبب طلوعی جدید در روابط و حوادث شده است.
بیشتر بخوانید:
جان پدر کجاستی؟
این روزها که مردم افغانستان در ماتم ملی شهدای دانشجو در دانشگاه کابل لباس غم بر تن دارند، پیامک «جان پدر کجاستی» نیز زبانی برای بیان غم شریکی و همدردی شده است.
«جان پدر کجاستی؟» پیامک پدری که پس از ۱۴۲ بار تماس به گوشی فرزندش برای اطلاع از وضعیت وی ارسال شد و پاسخی نداشت، این روزها به هشتک غم انگیزی در توئیتر تبدیل شده است.
این هشتک موجی از ابراز همدری را بین کاربران ایرانی و افغانستان ایجاد کرده است و مردم ایران نیز با شیوههای مختلف از جمله برپایی بنر با عنوان جان پدر کجاستی، ابراز غم شریکی کردهاند.
حمله مهاجمان گروه تروریستی داعش دوشنبه ۱۲ آبان ماه به دانشگاه کابل بیش از ۲۳ کشته و دستکم ۳۲ زخمی برجا گذاشت که انتقادهای زیادی را در داخل و خارج افغانستان برانگیخت.
دانشجویان دانشگاههای مختلف در ایران از جمله دانشگاه علامه طبابایی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره)، شیراز، اصفهان، گیلان و علوم پزشکی مشهد و برخی دیگر از دانشگاهها علاوه بر صدور بیانیه در محکومیت این حمله، با روشن کردن شمع یاد دانشجویان کابل را گرامی داشتند.
شهرداری تهران نیز در اقدامی نیک جهت همدردی با شهدای دانشگاه کابل بنرهایی را با عنوان «جان پدر کجاستی؟ با تو همدردیم ای همسایه» در سطح شهر نصب کرده است.
کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی نیز توجه ویژهای به واقعه دانشگاه کابل کردهاند و با ابراز غم شریکی با مردم افغانستان همدردی کردند.
«محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی، «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمد جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و برخی مقامات و سازمانها در ایران نیز ضمن محکومیت حمله به دانشگاه کابل در پیامهایی با مردم افغانستان ابراز همدردی کردند.