به گزارش مشرق، پژوهش های جدید انستیتو فناوری و علوم ماساچوست نشان داده که با توجه به دمای بسیار بالای هوا و افزایش میانگین تبخیر آب در عربستان سعودی، این کشور در بلندمدت با مشکلات متعددی از جمله تامین آب مورد نیاز در بخش های کشاورزی، صنعتی و شهری روبرو می شود.
بیشتر بخوانید:
سقوط آزاد بورس عربستان
همچنین این رخدادها باعث افزایش شدید طوفان های خاکی شده و حیات اقتصادی، اجتماعی و تاسیسات زیربنایی عربستان سعودی را در معرض خطر جدی قرار می دهد.
به گزارش پایگاه خبری عربی ۲۱، در نهایت پدیده های شدید جوی در عربستان سعودی موجب می شود این کشور در سالهای آینده به منطقه ای غیر قابل سکونت تبدیل شود.
انستیتو فناوری و علوم ماساچوست در گزارش خود تاکید کرده است: از سال ۲۰۵۰ دمای هوا در اکثر مناطق عربستان به ویژه پنج شهر استراتژیک یعنی ریاض، مکه، مدینه، تبوک و جده افزایش جدی خواهد داشت، تا جایی که این حرارت شدید سبب تهدید سکونت در این کشور می شود.
بنابراین گزارش، در سالهای آینده ذخایر منابع آبی زیر زمینی عربستان نیز در اثر گرمای شدید هوا و استفاده از آن در موارد ضروری به پایان می رسد. از طرفی در این گزارش اعلام شده که میزان بارش باران در عربستان به ویژه در مناطق صحرایی موسوم به «الربع الخالی» در سالهای آتی به شدت کاهش می یابد.