وزیر بهداشت: تعطیل کنید، دولت: نه!/ محرز: هزینه قرنطینه از هزینه‌های درمان کمتر است

برخی از اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا گیج و سردرگمند و قادر به درک این مسئله نیستند که چرا با تعطیلی تهران مخالفت می‌شود. «مینو محرز» ازجمله همان‌هاست و عواقب این عدم تعطیلی را غیرقابل‌جبران می‌داند

به گزارش مشرق، روزنامه وطن امروز در گزارشی به تاکید کارشناسان بر تعطیلی دو هفته‌ای تهران و مخالفت دولت با این پیشنهاد پرداخته است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

طبق اعلام دیروز وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت ۴۶۲ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند، این در حالی است که متخصصان بهترین راهکار برای کنترل کرونا را تعطیلی متناوب حداقل ۲ هفته‌ای می‌دانند اما دولت همچنان مقاومت می‌کند. 

در این شرایط کسی اعلام نمی‌کند چه کسی مخالف تعطیلی ۲ هفته‌ای است آن هم در حالی که قریب به اتفاق متخصصان و مسؤولان وزارت بهداشت موافق تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران و اعمال محدودیت‌های شدید هستند.

ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت حتی در تلویزیون در این باره به نامه ۶۵ نفر از رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی به وزیر بهداشت اشاره کرد و افزود: رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در این نامه درخواست تعطیلی سراسری و حداقل ۲ هفته‌ای کرده‌اند و در این باره در جلسه قرارگاه هم بحث‌هایی شده است. حتی وزیر بهداشت پیگیر این موضوع است و اگر در ستاد مقابله با کرونا تصویب شود اعمال خواهد شد.

حریرچی حتی گفت: برخی‌ها پیشنهاد دادند با توجه به وضعیت اسفناک کرونا در فصل سرما ۲ هفته تعطیلات عید نوروز قرض گرفته شود و این ایام تعطیل شود. دلسوزان حوزه سلامت به دنبال تعطیلی ۲ هفته‌ای هستند اما تا قبل از تصویب اجرا نخواهد شد.   

آیا تعطیل کردن ۲ هفته‌ای کشور در کنترل کرونا مؤثر خواهد بود؟

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره به فارس گفت: اگر مقدمات، مؤخرات و ملزومات طرح اعمال محدودیت‌ها فراهم نشود، مداخله‌ای بسیار پرهزینه و بدون تاثیر در کنترل اپیدمی است. 

حمید سوری، خطاب به متولیان اعمال محدودیت‌های کرونایی، افزود: اگر هدف لاک داون استراحت دادن به بیمارستان‌ها و کادر درمانی است، این هدف را می‌توان با مداخلات و سیاست‌های کم‌هزینه‌تر تامین کرد. اگر رویکرد مناسبی برای کنترل اپیدمی نداشته باشیم، باید شاهد مرگ تعداد زیادی از هموطنان‌مان به خاطر «کووید-۱۹» باشیم.

از سویی دکتر مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به موثر بودن اعمال تعطیلی ۲ هفته‌ای مشاغل غیرضروری در تهران، گفت: البته منظور ما تعطیلی کامل است؛ اکنون طغیان شدید بیماری در کشور به ما می‌گوید که روش‌های محافظه‌کارانه دیگر جواب نمی‌دهد. با تعطیلی برای کاهش آمار کرونا موافق هستیم اما این تعطیلی باید به شکل کامل اجرا شود و لاک داون کامل موثر خواهد بود.

همچنین عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام دولت در ایجاد محدودیت ترددها و جلوگیری از فعالیت خیلی از مشاغل از ساعت ۱۸ عصر برای مقابله با کرونا ثمره چندانی ندارد، چرا که ۹۰ تا ۸۰ درصد مردم در این ساعت در خانه‌های‌شان هستند. 

همایون سامه یح بخت‌آبادی در گفت‌وگو با «وطن امروز» با بیان اینکه هم مردم و هم دولت در شیوع گسترده ویروس کرونا مقصرند، افزود: دولت نمی‌خواهد ۳-۲ هفته تهران و برخی کلانشهرها را تعطیل کند، چرا که می‌ترسد معیشت و زندگی مردم دچار مشکل شود، از طرفی نیز خیلی‌ها نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی بی‌توجه هستند؛ ماسک نمی‌زنند یا در این روزهای سخت کرونایی به سفر می‌روند، در چنین شرایطی باید هم شاهد مرگ روزانه بیش از ۴۵۰ نفر از هموطنان‌مان باشیم.

گفتنی است برخی از اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا گیج و سردرگمند و قادر به درک این مسئله نیستند که چرا با تعطیلی تهران مخالفت می‌شود.

«مینو محرز» ازجمله همان‌هاست و عواقب این عدم تعطیلی را غیرقابل‌جبران می‌داند و در گفت‌وگو با روزنامه رسالت از مردم تقاضا می‌کند، حالا که مسئولان به فکر سلامت آنان نیستند، خود، دلسوز سرمایه ارزشمندشان یعنی سلامتی باشند.

آنچه از این سخنان می توان برداشت کرد، این است که ما حالا حالاها همنشین کروناییم و معلوم نیست، کی از شر این ویروس خلاص خواهیم شد اما قابل حدس است که با بی خیالی های دولت، دستکم تا ۱۴۰۰ ما میزبانیم و کرونا میهمان، پس باید خودمان از خودمان مراقبت کنیم.

«محرز» ابراز نگرانی می‌کند، از بابت آمار جان‌باختگان و مبتلایان. آمارهایی که دیگر ثبت رکورد تازه نیست و شمار قربانیان روزانه، اگر به تعداد سقوط یک هواپیمای مسافربری و تلفات جنگ هم باشد، باز صرفا برای ما عدد است، عددی که بسیار راحت و آسوده بر زبان می‌آوریم و ککمان هم نمی گزد، انگار اتفاق خاصی نیفتاده، بدون اندکی تفکر و تأمل، از کنارش رد می‌شویم...

کرونا دیروز ۴۶۲ نفر دیگر را به کام مرگ کشاند، مقایسه کنید با زلزله کرمانشاه که ۶۲۰ کشته داشت و سه روز عزای عمومی اعلام شد، حالا هرروز بالغ‌بر ۴۰۰ نفر، رخ در نقاب خاک می‌کشند و ما عین خیالمان نیست، نه تصمیمات درست و درمانی اتخاذ می‌کنیم و نه بر مصوباتی که آنان را لازم‌الاجرا می‌دانیم، نظارت صحیحی صورت می‌پذیرد و اصلا برنامه‌ها و سیاست‌هایمان به مویی بند است، امروز محدودیتی را اعمال می‌کنیم و فردا پیگیر نظارت بر اجرای آن نیستیم.

هزینه قرنطینه از هزینه‌های درمان کمتر است

«محرز» برایش عجیب است که «رئیس‌جمهور در کسوت رئیس ستاد مقابله با کرونا به‌رغم آگاهی از وضعیت بحرانی تهران و کلان‌شهرها، ابتکار عمل به خرج نمی‌دهد. هزینه‌های قرنطینه و تعطیلی آن‌قدر گسترده نیست  که دولت از آن هراس دارد، درحال‌حاضر سیستم نظام سلامت ما روزهای فاجعه باری را سپری می‌کند، دولت می‌تواند به‌جای هزینه برای درمان بیماران کرونا که میلیون‌ها تومان است، برای سلامت مردم هزینه کند، یعنی با تعطیلی کلان‌شهرها، بحران را مدیریت کند، وگرنه خسارت‌های احتمالی قابل جبران نیست.»

به اذعان این عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا، «هم‌اکنون با محدودیت ساعت کاری، مردم طول روز به مراکز مختلف هجوم می‌برند و این به انتشار بیشتر ویروس می‌انجامد. این چه تصمیماتی است که گرفته می‌شود؟»

سیاست‌های دولت در پیکار با ویروس یکی پس از دیگری شکست می‌خورد و حاصل این شکست‌های پی‌درپی، آمارهایی است که سیما سادات لاری در قامت سخنگوی وزارت بهداشت، هر روز ساعت ۲ بعدازظهر ارائه می‌کند. او روز چهارشنبه «از شناسایی ۱۱ هزار و ۷۸۰ بیمار جدید کرونایی در شبانه‌روز گذشته خبر داده و گفته: در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۶۲ نفر دیگر از افراد مبتلا فوت کردند» و با این حساب، مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۳۹ هزار و ۶۶۴ نفر رسیده است!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    11 15
    مشکل نداره که هر خانواده ماهانه 10 میلیون واریز کنید .. هر چند ماه دلتون خواست تعطیل کنید ..قرنطینه کنید به همین سادگی خیلی پیچیده نیست
    • IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
      10 1
      قرنطینه 100 درصدی معنایش این نیست که هزینه تمام خرج و مخارج یک خانواده توسط دولت پرداخت شود بلکه پرداخت در سطح حداقل نیاز مردم جهت تامین غذا و خورد و خوراک مردم می تواند باشد همچنین اعمال برخی از تصمیمات قاطع و اجباری مانند به تعویق انداختن تاریخ چک ها ، اجاره ها و ... و همچنین استفاده از امکانات نیروهای نظامی جهت قرنطینه 100 درصدی کشور درضمن این فرصت در ایام عید نوروز امسال مهیا بود و اکثر مردم در اسفند ماه با توجه به بودجه خود خوراک یک ماهشان را تهیه کرده بودند که متاسفانه باز طبق معمول دولت بی تدبیری وناامیدی با این امر مخالفت کرد
    • IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
      4 2
      می دونی تا حالا چند خانواده بی پدر شدند؟ نفست از جای گرم بلند میشه. و چون نمیدونی چقدر کشته دادیم لغز میخونی ؟؟؟؟ مغز خدا آفریده برات. یک میلیون محو دارن میشن میفهمی یا نه باید با فریاد تو کله امثال تو فرو کرد. انقدر بی مبالاتی در گفتار تنها از کسانی برمیاد که کرونا رو توهم میدونن. انگار هنوز پی بیماری درست و حسابی به تنت نخورده تا بفهمی چقدر خطرناکه.
    • IR ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
      7 2
      11.45. وجدانا، یه نگاه به کل شهرهای ایران بنداز. می بینی عمدتا، جماعت بازاری ایران صبح ساعت ده میان تازه درب مغازه، راس یک و نیم، دو، هم میبندن و بعد شش میان تا 9. اونهم به زووووور. این جماعت گرسنه ان؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟خیر. برعکس آدم شکم سیر از ساعت 10 ، 11، کار رو شروع میکنه. یارانه برای اون بندگان خداییست که روز مزدن و کسب و کار متغیر دارن. اینها باید شناسایی بشن.
    • IR ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
      4 0
      دولت اگه وجدان داشت حداقل قیمت ها رو ثابت نگه میداشت تو همین چن ماه چقدر قیمت ها بالا رفته ؟ جالبه دلیل افزایش قیمت ها هم خود دولته :)
  • محمد IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    27 2
    همه مردم بمیرن اینا راحت میشن
    • IR ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
      0 0
      مخالفم با شما
  • حسین IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    1 9
    تعطیلی فایده ای ندارد . مردم به خانه های هم می روند . مردم از کسب خود فاصله بگیرند . مشکلات دیگر ، مریضی ها بیشتر از درون خانه ها شروع میشود . جون نمیشود مردم را در داخل خانه ها حبس کرد . باید از بسیج و مردم داوطلب استفاده کرد برای کم شدن عبور و مرورهای بی مورد ! خیابان گردی ها تمام شود . از خود اصناف دعوت کرد که مردم تجمع نکنند . ماسک به میزان زیاد بین مردم باشد . گروهی برای الکل پاشی و شستشو دائمی داوطلبانه باشند . یک کار گروهی همراه با پروتکل . قرنطینه الکی معنا نداره!!!! صد بار این رو بازنشر کنید !!!!!!!!
  • BE ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    3 0
    چه داستان عجیبی است - برای چه مدت پزشکان ما می خواهند از هو پیروی کنند - چرا آنها فریاد نمیزنند تقویت سیستم ایمنی ارزانترین و سریعترین راه در کنار پاکی است - وقتی PH کمتر از ۷,۳۴ باشد ، ما آماده هستیم برای هربیماری...بیماری ملکه فقط سریع حرکت می کند -- آمادگی بدن است که آنرا جذب میکند ....
  • IE ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    1 6
    ببخشید با تعطیلی مگه تونستن مهار کنند، در بهار که جمعیت به مراتب کمتر بود ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزا نبود تعطیلات نوروز بود، کمک‌های مردمی بود، روحانیون جهادی بودن، همکاری مردم موج میزد ووو مگه تونستن کرونا رو شکست بدن که هیچ مهار کنند،،، اینا با این زیرساختهاشون راه به جایی نمی‌برند حالا 1 ماهم تعطیل کنن همینه وضع...
  • دکتر یوسف اویسی IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    4 1
    الف- راه پیشگیری از مرگ ومیر .کاهش التهاب مزمن 20 درصد چاق یا دارای بیماری زمینه ای است. تا مانند 80 درصد سالم بدون علامت یا بدون مرگ کرونا را تحمل کنند. ب- راه درمان : 1- دادن سرم برای کنترول قند و املاح است 2- از دادن غذا باید پرهیز شود . مخصوصا پروتئین و کالری بالا. چون هدف دفع ویروس و کاهش سیتوکین های سیستم ایمنی بواسطه تحریک سیستم ایمنی است. توجه باید بشود .خوردن غذا های پر پروتئین و پر کالری موجب افزایش التهاب می شود. برای ترمیم بافت عضلانی بعد از دوره نقاهت در صورت لزوم باید اقدام نمود.3- مصرف هر گونه داروی ضد ویروس بی اثر موجود ممنوع است 4- برای تسکین دردشدید باید از انتاگونیست- اگونیست های اوپیوئیدی استفاده شود. چون حتی یک کیلو گرم داروهای شبه اسپرینی روی این دردها بی اثر است5- چون عفونت ویروسی و حتی ممکن است عفونت میکروبی هم وجود داشته باشد باید اول انتی بیوتیک انتخابی باکتری مصرف و در صورت خیلی ضروری مقدار کمی کورتن برای کاهش التهاب مصرف شود. 6- سوپ ماهی و سبزیجات و قهوه و چای پر رنگ برای دفع مواد زائی باید بطور فراوان مصرف شود. نیازی هم به بیمارستان نیست. در درمانگته های صحرائی و با پزشکان و پرستاران جوان سالم می توان بیماران را درمان نمود. برای هر درمانگاه تخصص های مختلف برای مشاوره پزشکان باید باشد
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    10 0
    رسانه ها صدای مردم بشوند مگر نه اینکه همین ادعا را دا رند پس با صدای بلند تویتر درشت سلامت مردم را فریاد بزنید
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    2 0
    بیمارستانهای قم بیمار کرونایی بدون همراه پذیرش نمیکنه بالاخص بیمارستان کامکار.
  • IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    8 0
    دولت را تعطیل کنید مردم نفس بکشند
    • IE ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
      2 0
      خود کرده را تدبیرنیست ، خودتون رای دادید، میخواستید چشماتونو باز کنید... همینی که هست با این دولت بسازید
  • IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    4 1
    بی تدبیری و کشتار. انصافا یا یک میلیون تلفات راضی میشید. دقیق تر بگید و تقریب نگید 50 درصد از مرگها مربوط به سن 60 به بالا و 50 درصد دیگه تمام گروه سنی هستن. چون اطلاع رسانی نمیشه هنوز یه عده گمان میکنند مصون هستند و شوخیست.
  • DK ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    4 0
    هیشکی با دوهفته بیکار بودن نمرده ولی از کرونا تاالان هردوروز 1000 نفردارن میمیرن اینهمه بیکار هست توجامعه کدومشون از گشنگی مرده؟! تعطیل کنید آقا
  • IR ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    1 0
    مشرق خواهش میکنم این پیام رو به گوش وزارت بهداشت برسون شما زورت به دولت نمیرسه به خودت که میرسه من رزیدنت هستم وضعیت تراکم‌پاویون های بیمارستان ها افتضاحه سر امکانات محافظتی که هیچی  تمام بخش ها وحتی بخش کرونا همراه دارن انگار مثلا بیماری که تصادف کرده نیازی نیست ماسک بزنه
  • رضا IR ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    3 0
    دوهفته حداقل نیازهای ضروری برای مردم روتامین ورایگان کنید..آب وبرق وگاز روحداقل رایگان کنید ومبلغی برای زنده موندن تواین دوهفته بدید
  • IR ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    0 4
    تعطیل کنید بریم شمال
  • IR ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۳
    2 0
    واقعا درک نمیکنید کرونا در کمین سرپرست خانواده هاست. در صورت مرگ آنها فاجعه افتصادی به مراتب بدتر خواهد بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس