سردار حاجی محمدزاده، پایه‌گذار مکتب تاریخ‌نگاری در دفاع مقدس

از اقدامات ارزشمند او تشکیل گروهی به‌منظور ضبط و ثبت مستندات جنگ به‌صورت زنده، در قالب صوت و تصویر و از دل اتفاقات جنگ و صحنه‌های عملیات‌ها بود که...

به گزارش مشرق، سردار «ابراهیم حاجی محمدزاده»، دوران نوجوانی و جوانی را در مشهد گذراند. بعد از قبولی در دانشگاه به تهران آمد و در رشته مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت تهران به تحصیل علم مشغول شد.

از همان دوران بغض و کینه نسبت به ظلم و ستم رژیم شاهنشاهی در وجودش شعله‌ور شد و او را به صف مبارزان علیه این رژیم منحوس کشاند.

در ابتدا عضو سازمان مجاهدین خلق بود، اما وقتی که متوجه انحراف فکری و عملی این سازمان شد، صف خود را از آنان جدا کرد و این باعث شد که جان وی نیز بخاطر انتقام‌گیری اعضای سازمان از وی به خطر افتد. ازطرف دیگر بخاطر فعالیت‌هایش علیه رژیم، مجبور بود مخفیانه برای مدتی به زندگی و مبارزات خود ادامه دهد تا اینکه توسط ساواک دستگیر شد.

وی حتی در زندان نیز دست از پرده‌برداری از نیات شوم سازمان منافقین برنداشت و به همین خاطر توسط عناصر سازمان در زندان، بارها مورد اذیت و آزار قرار گرفت.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، وی جزء موسسین و شورای فرماندهی سپاه بود و دفتر سیاسی سپاه به اعتبار وی تاسیس شد. از جمله ابتکارات مهم و بنیادین وی که ناشی از دید بالا و آینده‌نگر وی بود، راه‌اندازی بخش جنگ در دل دفتر سیاسی سپاه بود که بعدها به مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ و سپس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تغییر نام داد.

وی معتقد بود: «بالاخره جنگ تمام می‌شود و معلوم هم نیست ما بعد از جنگ باشیم، یا نباشیم. چه کسی می‌خواهد تاریخ جنگ را بنویسد.»

بنابراین یکی از اقدامات ارزشمند او تشکیل گروهی به منظور ضبط و ثبت مستندات جنگ به صورت زنده، در قالب صوت و تصویر و از دل اتفاقات جنگ و صحنه‌های عملیات‌ها بود که گنجینه ارزشمندی  را از آن دوران پرافتخار به منظور تحقیق و تفحص علاقمندان به هشت سال دفاع مقدس به یادگار گذاشته است و به همین خاطر است که سردار سرلشکر «سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم ختم او می گوید: «امروز مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در مجموعه سپاه پاسداران، میراث گرانبهائی است که از آن مرحوم به جای مانده و صدها راوی از دفاع مقدس تربیت کرده است.»

از جمله اقدامات ماندگار دیگر وی تدوین و چاپ بولتنی به نام «رویدادها و تحلیل‌ها» بود که با بررسی حوادث سیاسی و امنیتی روز، نقش قابل توجه‌ای در بصیرت افزائی و تقویت دانش سیاسی پاسداران داشت.

یکی از ویژگی‌های بارز مرحوم محمدزاده عشق و ارادت فراوان وی به ابعاد شخصیتی و فکری امام خمینی(ره) و تکیه فراوان وی به کتاب صحیفه نور ایشان بود.

در این خصوص «حسین شریعتمداری» مدیر مسئول روزنامه کیهان می‌گوید: «یکی از ویژگی‌های برجسته وی این بود که روی صحیفه امام(ره) کار می‌کرد. در حقیقت ما به آقای حاجی محمدزاده "صحیفه متحرک" می‌گفتیم.»

سرانجام این مجاهد عرصه پژوهش و تحقیق دفاع مقدس در  ۲۹ آبان ماه سال ۱۳۹۸ پس از طی یک دوره بیماری ناشی از دیابت دار فانی را وداع گفت.

روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس