به گزارش مشرق، ۷ آذرماه ۱۳۹۹ در ساعت ۱۴:۳۰ دقیقه بعدازظهر، یک دستگاه خودرو نیسان در میدان خلیجفارس آبسرد در حین عبور خودرو دانشمند هستهای کشورمان خود را منفجر میکند و سپس عامل بعدی اقدام به تیراندازی رگباری کرده که در پی آنیکی از محافظان شهید فخریزاده ۴ تیرخورده و آقای محسن فخریزاده نیز در پی انفجار و اصابت تیر، پس از انتقال با بالگرد به بیمارستان شهید شد.
تصویری از ماشین دانشمند ایرانی بعد از حادثه تروریستی
خبر ترور «محسن فخریزاده مهابادی» بهسرعت در رسانههای داخلی و خارجی بازتاب پیدا میکند و از او بهعنوان پدر هستهای ایران یاد میشود.
نام «محسن فخریزاده» بهعنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشرشده است، دیده میشود. او تحت عنوان «دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC)» در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.
لیست افراد موضوعی لیست تحریمی
آمریکاییها، وی را صندوقچه اسرار برنامه هستهای ایران قلمداد میکردند که همواره در تعیین موضع ایرانیها در مذاکرات، نقشی مخفیانه، ولی مؤثر داشتهاست. بر طبق نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی تا زمانی که با فخریزاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمیتوان در میزان ورود ایران به دانش هستهای، اظهارنظر کرد.
در اسرائیل نیز او را بهعنوان کسی که در برنامه هستهای ایران نقش مهمی بازی میکند میشناختند؛ خبرنگار شبکه سعودی ایران اینترنشنال در سرزمینهای اشغالی دراینباره میگوید: «نام محسن فرخ زاده در اسراییل آشنا بود».
«نام او را به خاطر بسپارید، فخریزاده» این جملهای بود که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در سال ٢٠١٨ هنگام رونمایی از مدارک هستهای بهدستآمده از تورقوز آباد تهران در یک اجلاس خبری گفت.
هاآرتص قدیمیترین روزنامه چاپ اسرائیل پیرامون ترور این دانشمند هستهای مینویسد: «مدیر پروژه هستهای ایران در پی یک عملیات [تروریستی] در نزدیکی تهران کشته [شهید] شد. فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرد که ایران انتقام ترور دانشمند را خواهد گرفت».
بنیامین نتانیاهو نیز در توئیتی مبهم نوشت: شهروندان اسرائیل شنبه خوبی را برای شما آرزو میکنم که از نگاه برخی از رسانههای این رژیم، اشارهای تلویحی و غیرمستقیم به این عملیات ترور بوده است.
ترور پیدرپی دانشمندان هستهای ایرانی همواره این پرسش را مطرح میکند که بهراستی چه افراد یا گروههایی پشت این سوءقصدها قرار دارند و چه اهدافی را دنبال میکنند؟
مجله نیچر در گزارشی سال ۲۰۰۵ به رشد علمی در ایران اشاره کرد و راه توقف آن را اغتشاشات یا ایجاد مانع دانست؛ در بخشی از این گزارش آمده است که در چند سال گذشته، این کشور پول بیشتری را در علم سرمایهگذاری کرده است حتی آیتا... علی خامنهای که بهطور مؤثر مسئولیت این کشور را بر عهده دارد، برای علم صحبت کرده و از کشور خود خواسته است تا «اعتمادبهنفس در تمامی زمینههای علمی» را توسعه دهند.
«مارک دوبوویتز» مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی (FDD) هم در مقالهای تحت عنوان «مقابله با ایران قبل از انتخابات نوامبر» درباره روند متوقفسازی فعالیتهای هستهای ایران مینویسد: «درحالی که آژانس انرژی اتمی وظیفه خود را دنبال میکند، سرویسهای اطلاعاتی ایالاتمتحده، اسرائیل و دیگر قدرتهای غربی باید به تلاشهای مخفیانه برای جلوگیری از برنامه هستهای ایران ادامه دهند».
خبرگزاری آمریکایی NBC نیز فوریه ۲۰۱۲ به نقل از یکی از فرماندهان ارتش آمریکا، به دست داشتن سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان هستهای کشورمان اذعان کرد و نوشت که «مأموران موساد، اعضای گروهک تروریستی منافقین را برای ترور افراد مشخصی آموزش میدهند و واشنگتن بهطور کامل در جریان عملیات محرمانه قرار دارد».
ژنرال دان حالوتس، فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش اسرائیل معتقد است که باید بدانید وقتی شما یک تأسیسات هستهای را از کار میاندازید نمیتوانید مغزها و ذهنهایی که آن را توسعه دادهاند را از پای درآورید.
سرویسهای اطلاعاتی غربی به این نتیجه رسیدهاند که برای توقف روند پیشرفت علمی ایران باید شخصیتهای برجسته را ترور کنند. بر همین اساس، موساد در عملیات در سالهای ۱۳۸۹، ۱۳۹۰ و ۱۳۹۹، شماری از اساتید و عناصر فعال در برنامه هستهای ایران را از طریق بمبگذاری و شلیک مستقیم ترور کردند. مصطفی احمدی روشن، مسعود علیمحمدی، داریوش رضایینژاد، محسن فخریزاده، مجید شهریاری و رضا قشقایی از جمله این شهدا بودند.
مقامات رسمی آمریکایی تأیید کردهاند که سازمان مجاهدین خلق ایران تحت حمایت اسرائیل این ترورها را انجام داده است.
-مصطفی احمدی روشن معاون بازرگانی سایت هستهای نطنز بود که پس از خروج از خانه در ساعت ۸:۳۰ روز ۲۱ دی ۱۳۹۰ توسط یک موتورسیکلتسوار با چسباندن یک بمب مغناطیسی در خیابان گل نبی تهران (میدان کتابی) ترور شد.
-شهید داریوش رضایینژاد در اول مرداد ۱۳۹۰ توسط سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد)، در مقابل چشمان یگانه دخترش آرمیتا و همسرش به ضرب گلوله به شهادت رسید.
-مسعود علیمحمدی استاد فیزیک دانشگاه تهران بود که در بامداد ۲۲ دیماه ۱۳۸۸ به هنگام بیرون آمدن از منزلش بر اثر انفجار یک، بمب کنترل از راه دور ترور شد.
-داریوش رضایینژاد دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بود که در ۱ مرداد ۱۳۹۰ در مقابل منزلش کشته شد.
-مجید شهریاری استاد دانشگاه شهید بهشتی، فیزیکدان و دانشمند هستهای است که در تاریخ ۸ آذر ۱۳۸۹ در ایران ترور شد.
اطلاعات موجود حاکی از آن است که سرویسهای اطلاعاتی بارها قصد ترور «محسن فخریزاده» را داشتند، اما موفق نشده بودند. یک آذرماه ۹۹، روزنامه تایمز اسرائیل در مقالهای افشا میکند که آمریکا و اسرائیل برای یکرشته عملیات پنهانی علیه ایران در هفتههای باقیمانده از دولت دونالد ترامپ برنامهریزی کردهاند.
بر اساس گزارش رسانه اسرائیلی، این عملیات با این پیشفرض طراحیشده که ایران در این چند هفته از نشان دادن هرگونه واکنش خودداری خواهد کرد. این گزارشها مدعی هستند که برنامه هستهای ایران در کانون این عملیات پنهان است.
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل هم اعلام کرده است موساد، ارتش و دولت بنیامین نتانیاهو برای تشدید عملیات پنهان علیه ایران با این آگاهی برنامهریزی کردهاند؛ دوم آذرماه ۹۹ هم، رسانههای اسرائیل خبر از سفر پنهانی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوسی کوهن، رئیس سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به عربستان سعودی دادند.
احسان مهرابی، کارشناس بیبیسی در این باره میگوید: «ترور فخریزاده نمیتواند با نشست بنسلمان، نتانیاهو و پمپئو در عربستان بیارتباط باشد».
کشورهای غربی برای عدم پیشرفت ایران در برنامه صلحآمیز هستهای، دو محور را در پیش گرفتهاند؛ مأموریت نخست به سیاستمداران غربی محول شد تا با استفاده از توافقات بینالمللی، سرعت پیشرفت ایران را کند کنند و اجازه حضور جاسوسان بینالمللی را به مراکز حساس بگیرند.
گفتنی است آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها با فرستادن افرادی تحت عنوان «بازرس» اقدام به جاسوسی، فعالیتهای خرابکارانه و ضداطلاعاتی علیه تأسیسات هستهای ایران کرده و از رهگذر برجام با بازدیدهای فراقانونی و فرا پروتکلی در سالهای اخیر نیز آن را بهصورت یک قاعده درآورده است.
غرب میداند به لطف توافقهایی مانند برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» میتواند به اطلاعات ارزشمندی دست پیدا کنند؛ براساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بازرسان آژانس در سال ۲۰۱۹ با ۳۳ بازرسی «ناگهانی» رکود بازدید از تأسیسات هستهای ایران را شکستند.
برخی تحلیلگران در واکنش به ترور امروز تاکید کردهاند که بازنگری در حضور بازرسان آژانس انرژی اتمی باید یکی از حداقلیترین گزینههای روی میز ایران باشد.
آلبرایت در جلسه استماع سوم دسامبر ۲۰۱۴ در پیشگاه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در اظهارنظری عجیب میگوید که بازرسان آژانس پیاده نظام آمریکا در ایران هستند!
او اضافه میکند بسیاری از اطلاعاتی که دستگاههای جاسوسی آمریکا از ایران دارند، نه به واسطهی تلاشهای خود آنها بلکه از طریق اطلاعاتی است که بازرسان آژانس در اختیار آمریکا قرار دادهاند!
و مأموریت دوم را سرویسهای جاسوسی و تروریسم دولتی غربیها و صهیونیستها بر عهده گرفتند تا ترور افرادی را که در تحقیقات انرژی هستهای دست دارند، حذف فیزیکی کنند.