به گزارش مشرق، مهلت معرفی فیلمهای بلند بینالمللی به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی برای رقابت در نود و سومین دوره جوایز اسکار، دیروز سهشنبه اول دسامبر (11 آذر) به پایان رسید. آکادمی در چند روز آینده فهرست کامل و نهایی شرکتکنندگان در بخش فیلم بلند بینالمللی جوایز اسکار 2021 را منتشر میکند.
نود و سومین دوره جوایز اسکار 25 آوریل 2021 (دوشنبه 6 اردیبهشت 1400) در دالبی تیهتر در هالیوود، لس آنجلس برگزار میشود. این مراسم ابتدا قرار بود 28 فوریه (بامداد دوشنبه 11 اسفند 1399) برگزار شود، اما هم زمان برگزاری مراسم و هم زمان لازم برای فیلمها برای این که شرایط انتخاب را داشته باشند، به خاطر پاندمی کووید-19، دو ماه به تعویق افتاد.
رأیگیری برای انتخاب نامزدهای اسکار فیلم بلند بینالمللی در دو مرحله انجام میشود. ابتدا 10 فیلم به فهرست کوتاه راه پیدا میکنند که اسامی آنها 9 فوریه 2021 (21 بهمن) اعلام خواهد شد. در مرحله بعد، پنج فیلم بهعنوان نامزدهای نهایی معرفی میشوند که اسامی آنها 15 مارس 2021 (25 اسفند) همراه نامزدهای دیگر بخشهای جوایز اسکار اعلام خواهد شد.
بر اساس این گزارش «درسهای فارسی» (Persian Lessons) به کارگردانی وادیم پرلمان سینماگر آمریکایی-کانادایی متولد اوکراین، به نمایندگی از بلاروس در اسکار شرکت میکند. این فیلم اولین بار در فوریه 2020 در جشنواره فیلم برلین روی پرده رفت و بعد در جشنوارههای مسکو، وایادولید، پکن و استکهلم نیز نمایش داده شد.
بیشتر بخوانید:
یک روایت ۷۰ساله از ایرانستیزی سینمای امریکا
داستان فیلم در 1942 و در دوران جنگ جهانی دوم روی میدهد. ژیل یک مرد جوان بلژیکی (با بازی ناول پرز بیسکایارت) همراه تعدادی یهودی دیگر توسط اساس دستگیر و به یک اردوگاه کار اجباری در آلمان فرستاده میشود. او برای نگهبانان قسم میخورد که یهودی نیست بلکه ایرانی است و با این دروغ بهطور موقت از اعدام نجات پیدا میکند. بعد یک مأموریت ظاهراً غیرقابلدفاع به او محول میشود؛ این که به کلاوس کوخ افسر مسئول آشپزخانه اردوگاه (با بازی لارس آدینگر) فارسی یاد بدهد! کوخ آرزو دارد وقتی جنگ تمام شد در ایران یک رستوران راه بیندازد. ژیل مجبور میشود کلمه به کلمه زبانی را ابداع کند که بلد نیست. درحالیکه ارتباط غیرعادی دو مرد به حسادت و تردید میانجامد، ژیل عملاً متوجه میشود که حتی یک حرکت اشتباه میتواند دستش را رو کند.
وادیم پرلمان، کارگردان «درس های فارسی» پیش از این فیلم ضد ایرانی «خانه ای از شن و مه» را با بازی بن کینگزلی، جنیفر کانلی و شهره آغداشلو در 2003 ساخته بود که توانسته بود نامزد سه جایزه اسکار ازجمله جایزه بهترین بازیگر زن مکمل برای آغداشلو شود.
پرلمان قرار است بار دیگر با «درس های فارسی» فیلمی ضد ایرانی راهی اسکار کند یا داستان دیگری در راه است؟ سوالی که جوایز آینده اسکار می تواند پاسخ مناسبی برای آن باشد.