به گزارش مشرق، محمدرضا بنی طبا با بیان اینکه قیمت شیرخام حدود ۶۵ درصد بر محصولات لبنی اثرگذار است، اظهار کرد: قیمت شیرخام نیز متاثر از نهاده دامی بوده و نهادههای دامی نیز حدود ۹۰درصد وارداتی هستند. از طرفی ظروف بسته بندی محصولات لبنی نیز به قیمت ارز بستگی دارد؛ بنابراین اینکه گفته میشود افزایش قیمت محصولات لبنی متاثر از تحریمها و افزایش نرخ ارز نیست، کاملا نادرست است.
بیشتر بخوانید:
مقصر گرانی شیر و لبنیات، تولیدکنندگان نیستند
وی ادامه داد: قیمت شیرخام نسبت به سال گذشته ۸۸ درصد افزایش داشته است، بنابراین نمیتوان انتظار داشت که این افزایش قیمت در محصول نهایی نشان داده نشود.
بیشتر بخوانید:
جزیره تصمیمگیری و سفرههای خالی از لبنیات
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی اضافه کرد: بازار و نظام عرضه و تقاضا دستور پذیر نیست. متاسفانه نظام سیاست گذاری کشور طی سالهای گذشته تصمیماتی اتخاذ کرده که منجر به افزایش هزینههای تولید شده است، ولی قدرت خرید مردم افزایش نیافته است. راهکار اساسی آن نیز اصلاح تصمیمات برای افزایش قدرت خرید مردم است.
وی با اشاره به اینکه انجمن صنایع فرآوردههای لبنی برای اینکه دهکهای آسیب پذیر جامعه به لبنیات دسترسی داشته باشند برنامههایی در نظر دارد که بایستی در مجلس شنیده شود، اظهار کرد: آمادگی این را داریم که در صورت حذف قیمت گذاری دستوری بیش از ۲میلیون تن شیرکارخانهها را به سبد اقشار آسیب پذیر جامعه به صورت رایگان اضافه کنیم، ولی لازم است که کمیسیون بهداشت مجلس به پیشنهادات ذی نفعان این صنعت توجه کند.