به گزارش مشرق، در همین رابطه ناظران بریتانیایی هم هشدار داده اند که افراد مبتلا به انواع آلرژیها نباید واکسن کووید ۱۹ دریافت کنند.
بیشتر بخوانید:
روند تزریق واکسن کرونا در جهان یکسان است؟
سازمان غذا و دارو آمریکا بعد از بروز فلج صورت در ۴ دریافت کننده واکسن آزمایشی کرونا شرکت فایزر اعلام کرد که این موضوع باید قبل از عمومی شدن این واکسن حل شود.
بیشتر بخوانید:
WHO درباره تأیید چند واکسن کرونا تصمیم خواهد گرفت
اسناد رسمی نشان میدهد که در فاز ۳ آزمایش این واکسن، در ۴ شرکت کننده فلج صورت موقتی موسوم به «فلج بلز» روی داده است. در حالی که در هیچیک از گروه دریافت کننده دارونما عارضه جانبی مشابهی مشاهده نشده است.
فلج بلز معمولاً شبیه سکته است، سبب ضعف ناگهانی در عضلات صورت و در نتیجه افتادگی در نیمی از صورت میشود. اگرچه هنوز علت دقیق آن مشخص نیست اما معمولاً به صورت خود به خودی بهبود مییابد.
طبق اعلام سازمان غذا و دارو آمریکا، عوارض جانبی یک اتفاق متداول است اما باید جزئی باشد. از بین شرکت کنندگان این آزمایش، ۸۴ درصد واکنشهای نشان دادند. بعد از دریافت واکسن، ۶۳ درصد افراد احساس خستگی و کوفتگی و ۵۵ درصد سردرد را گزارش کردند. ۳۲ درصد از لرز، ۲۴ درصد از درد مفاصل و ۱۴ درصد از تب شکایت داشتند.
با این حال این واکسن از سوی سازمان غذا و دارو آمریکا تأیید خوبی دریافت کرده است. مشخص شده است که این واکسن بعد از دومین دوز دریافت ۹۵ درصد مؤثر بوده است.