کد خبر 1157574
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۱
تشکیل کارگروه در آمریکا برای پیگری حملات سایبری

ابعاد حملات سایبری به نهادهای دولت آمریکا از آنچه در ابتدا گمان می‌رفت فراتر بوده و واشنگتن را در بحرانی گیج‌کننده فروبرده است.

به گزارش مشرق، همه ما هنگامی که با لپ‌تاپ یا گوشی‌هایمان کار کرده‌ایم پیام‌هایی با این مضمون دریافت کرده‌ایم: «نسخه به روز این نرم‌افزار موجود است برای دانلود اینجا را کلیک کنید.»

 معمولاً ما تمایل داریم که به این فرمان‌ها عمل کنیم، زیرا نسخه‌های جدید برنامه‌هایی که دریافت می‌کنیم معمولاً عملکرد بهتری دارند و در آنها نقائص نسخه‌های قبلی برطرف شده است.

 ماه مارس سال جاری ۱۸۰۰۰  نفر از کارکنان دولت آمریکا که مشتریان نرم‌افزارهای یک شرکت محبوب به نام «سولارویندز» بودند،پس از ظاهر شدن پیامی با همین مضمون بدون تأمل بیشتر این فرمان را به امید آنکه نرم‌افزارهایشان به‌روزرسانی شود دانلود کردند.

چیزی که این مشتری‌ها از آن خبر نداشتند این بود که فایل دانلودشده، تله‌ای برای به دام انداختن کاربران بود. خود سولارویندز هم از این مسئله آگاه نبود. 

بر اساس آنچه اکنون آشکار شده «سولار ویندز» از چند ماه قبل (دست‌کم از ماه مارس) هدف حملات سایبری‌ای واقع شده که طی آن هکرها موفق به تزریق کد آلوده به یکی از محصولات ساخت این شرکت با نام «Orion Platform» شده بودند و از طریق این نرم‌افزار به بیش از ۱۸ هزار مشتری آن محصول نفوذ کردند.

گفته می‌شود صدها هزار سازمان در سراسر دنیا از نرم‌افزار Orion استفاده می‌کنند، به همین جهت گزارش این حادثه نه فقط در آمریکا بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا هراس ایجاد کرد. 

اما سولارویندز تنها هدف حملات نبوده. شرکت‌های «وی‌ام‌وایر» و «مایکروسافت» دو شرکت دیگری هستند که گفته می‌شود نقائص محصولات آنها به هکرها امکان دسترسی به حساس‌ترین ایمیل‌ها و اسناد دولتی را داده است. 

شروع ماجرا 

اولین گزارش‌ها درباره این عملیات نفوذ روز یکشنبه ۱۳ دسامبر در رسانه‌های آمریکا منتشر شدند. وزارت خزانه‌داری و وزارت بازرگانی نخستین نهادهایی بودند که هکرها موفق به نفوذ به سیستم‌های آنها شده بودند. 

این بحران به اندازه‌ای جدی بود که  آژانس امنیت اطلاعات آمریکا درخواست قطع برق در تمامی نهادهای فدرال آمریکا را مطرح کرده بود؛ اما یک اصل معروف درباره حملات سایبری این است که این حملات هنگامی لو می‌روند که کار از کار گذشته و احتمالاً بحران گسترده‌تر از آن چیزی است که در وهله اول رخ نموده است. 

«آژانس امنیت سایبری و زیرساختی»- سازمانی که وظیفه تأمین امنیت سایبری آمریکا را بر عهده دارد- در همان روز نخست اعلام کرد زیرساخت‌های حیاتی آمریکا هدف حمله‌ای پیشرفته قرار گرفته‌اند که شناسایی و خنثی‌سازی آن دشوار است. 

تنها یک روز بعد بود که ابعاد دیگری از ماجرا روشن شد: هکرها به سیستم‌های وزارت خارجه، وزارت دفاع و امنیت داخلی آمریکا نیز دسترسی پیدا کرده‌اند.

هراس در واشنگتن

این عملیات نفوذ جدا از آنکه یک گاف امنیتی بزرگ و نوعی تحقیر برای هر کشوری محسوب می‌شود از یک جهت دیگر بسیار حائز اهمیت است و آن اینکه مهم‌ترین اسرار واشنگتن از تحقیقات درباره واکسن کرونا گرفته تا نسل جدید تسلیحاتی که آمریکا بر روی آنها کار می‌کند ممکن است به سرقت رفته باشند.

آنچه بر هراس‌ها در واشنگتن می‌افزاید ابهام‌هایی است که هنوز پیرامون ابعاد مختلف ماجرا- از میزان گستردگی حملات گرفته تا حجم خسارات و تا روش‌های انجام عملیات- وجود دارد. آمریکایی‌ها نه هنوز با اطمینان می‌دانند حملات از کجا هدایت شده‌اند، نه به طور کامل می‌دانند هکرها به شبکه‌های کدام نهادها دسترسی پیدا کرده و  چه اطلاعاتی را ربوده‌اند و نه با قطعیت می‌دانند هکرها چه مسیرهای احتمالی دیگری که هنوز ناشناخته است برای حملاتشان دنبال کرده‌اند (و یا احتمالاً هنوز دنبال می‌کنند). 

به عنوان مثال چند روز پیش مقام‌های دولت فدرال آمریکا بدون اشاره به جزئیات بیشتر هشدار دادند هکرها از بدافزارها و فنون حمله‌ایبیشتری نسبت به آنچه در ابتدا گمان می‌شده استفاده کرده‌اند.

همه این ابهام‌ها و نگرانی‌ها این روزها عواملی هستند که واشنگتن را در بحرانی گیج‌کننده فروبرده‌اند اما از نخستین روزها یک سناریوی نگران‌کننده آمریکایی‌ها جدی‌تر دنبال می‌شد. آیا ممکن است هکرها به شبکه اطلاعات حساس هسته‌ای آمریکا هم نفوذ کرده باشند؟

در روزهای نخست، امکان نفوذ به شبکه‌هایی که حاوی اطلاعات مربوط به برنامه تسلیحات اتمی آمریکا هستند به شدت رد می‌شد، اما روز جمعه نشریه آمریکایی پولیتیکو با گزارش اینکه هکرها به شبکه وزارت انرژی و «سازمان ملی امنیت هسته‌ای آمریکا» دسترسی پیدا کرده‌اند، فاجعه را تکمیل کرد. 

گزارش پولیتیکو حکایت از آن داشت که کارشناسان فعالیت‌هایی مشکوک در برخی از نهادهای وابسته به وزارت انرژی و سازمان امنیت هسته‌ای آمریکا شناسایی کرده‌اند. 

 پولیتیکو گزارش داده بود وزارت انرژی و سازمان ملی امنیت هسته ای روز پنج شنبه خبر این حمله‌های سایبری را به نهادهای نظارتی خود در کنگره اطلاع دادند. 

درگیری کشورهای دیگر غیر از آمریکا 

گزارش‌ها حاکی است که آمریکا تنها کشوری نیست که درگیر این ماجرا شده است. برد اسمیت مشاور حقوقی ارشد مایکروسافت روز جمعه گفت که شرکت متوجه شده است ۴۰ مشتری از جمله آژانس های دولتی، اندیشکده ها، سازمان های غیر دولتی و شرکت های فناوری اطلاعات پس از حمله هکری،  هدف این حمله واقع شده و در معرض خطر قرار گرفتند.

‌۸۰ درصد از مجموعه های مزبور واقع در آمریکا است که آژانس های مربوط به انبار تسلیحات هسته ای آمریکا را شامل می شود در حالیکه باقی مانده آن در کشورهای دیگر اتفاق افتاده است.  

به گفته اسمیت، این کشورها  کانادا، مکزیک، بلژیک، اسپانیا، انگلیس و امارات را شامل می‌شود.

چرا این حملات اهمیت دارند؟ اعلان جنگ علیه آمریکا

کارشناسان امنیت سایبری، این حملات را هم از لحاظ اینکه بلندپایه‌ترین سازمان‌های دولتی را هدف گرفته‌اند و هم از لحاظ مدت زمان تداوم این حملات، جزو بی‌سابقه‌ترین عملیات‌های حمله سایبری می‌دانند.

«ریچارد دوربین»، سناتور آمریکایی در مصاحبه‌ای گفته این حملات به اندازه‌ای گسترده بوده‌اند که می‌توان آن را همتراز با «اعلان جنگ» علیه آمریکا درنظر گرفت.

یک مقام دولت دونالد ترامپ به رویترز گفت: «در اینجا ما با ماجرایی طرفیم که مربوط به بیش از یک سازمان است.این یک عملیات جاسوسی سایبری است که دولت آمریکا و منافعش را هدف گرفته است.»

علاوه بر این، «سازمان امنیت زیرساختی و امنیت سایبری» آمریکا در گزارشی گفته تهدید ناشی از این حمله خطری برای کل دولت فدرال آمریکا به شمار می‌رود.

در این گزارش اشاره شده دولت‌های ایالتی، محلی و نهادهای زیرساختی و شرکت‌های بخش خصوصی هم در معرض خطرات عمده قرار دارند. در گزارش این نهاد همچنین آمده است که از بین بردن این تهدیدها بسیار پیچیده و چالش‌انگیز خواهد بود.

این حمله، علاوه بر احتمال سرقت اطلاعات، خسارات زیادی را هم به نهادهای دولت آمریکا و هم به شرکت‌هایی که نفوذ به محصولات آنها صورت گرفته تحمیل می‌کند. مقام‌های دولت آمریکا البته گفته‌اند برآورد این خسارات و هزینه‌ها ممکن است چندین و چند ماه زمان ببرد.

گمان می‌رود شمار زیادی از حساس‌ترین نهادهای آمریکا نسخه آسیب‌دیده نرم‌افزار شرکت سولارویندز را دانلود کرده‌اند. «مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری‌ها»، وزارت دادگستری، آزمایشگاه هسته‌ای لاس‌آلاموس، شرکت بوئینگ، وزارت دفاع، وزارت خارجه، وزارت بازرگانی تنها برخی از مهم‌ترین نهادهایی هستند که در معرض این فایل قرار گرفته‌اند.

مشتری‌های شرکت سولارویندز درخارج از آمریکا، وزارت کشور انگلیس، وزارت بهداشت انگلیس، ائتلاف ناتو و پارلمان اروپا بوده‌اند. شرکت فایرآی اعلام کرده برخی از شرکت‌های دولتی در شمال آمریکا، اروپا و خاورمیانه نیز ممکن است آلوده شده باشند. 

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 34
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۹
    61 3
    آمریکا به نابودی نزدیک شده
    • بهزاد IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
      5 0
      خدا لعنت کند دشمنان اسلام را خون شهیدان عزیزمون یادمون نمیره مرگ نزدیک به اسراییل و امریکا شده....تابتشونو کندن
    • ڪیان IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
      0 0
      ڪیف ڪردم ..
  • عبدالله مومن IR ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۹
    51 2
    نکته جالبتر آنست که اگر فردا روزی. رزمندگان انصار الله یمن به اطلاعات شیطان بزرگ. دسترسی پیدا کرده باشند نباید تعجبی کرد. هههههههههههه
    • IR ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
      7 30
      حاجی یا نمیدونی هک کردن اونم در این سطح چیه یا یه دنیای فانتزی دور و برت درست کردی که انصارالله یمن یه ابر قدرته توش , خارج از این دو حالت چنین حرف مضحکی رو زده باشی باید پارک رو عوض کنی دیگه . فکر کن , انصارالله یمن..خخخخخ عاخه اونا اینترنت هم ندارن بعد آمریکا به اون شاخی رو هک کنن ؟؟ بدبخت ایران ازشون حمایت نمیکرد کار با تفنگ هم حالیشون نبود تو میگی هک ؟؟؟ یاخدا
    • دیدگا IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
      2 1
      ظاهرا هک کردن زیربناهای سایبری امریکا محاله و مگه میشه کسی یا کسانی یا کشوری بتونه چنین فاجعه ای در این سطح برای امریکا رقم بزنه؟ این احتمال همونقدر ممکنه که بریدن چاقو توسط دسته خودش ممکن باشه! هرکی و هر کجا و وابسته به هر تشکیلاتی هست خدائیش شاخ ترین و نابغه ترین هکر طول تاریخ بشر میتونه باشه! البته اگه فیلمشون نباشه و این بحران سازی برای مدیریت افکار عمومی آمریکا طراحی نشده باشه! اگه حقیقت داشته باشه و چنین حمله و نفوذی اتفاق افتاده باشه میتونه از بیخ گوش خودشون تو نیویورک باشه یا تو کوچه پس کوچه های کابل یا تو یه سوئیت آپارتمان درب و داغون تو حومه موسکو! شایدم همین دور و برا...حتی معلوم نیس کار یک فرده یا یه کار گروهی!؟
    • IR ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
      9 0
      جوانان نابغه ایرانی را دست کم نگیرید
  • IR ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۹
    9 25
    کار کار انگلیس هست.
    • IR ۲۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۹
      14 13
      شاید کار صهیونیستا باشه
    • IR ۲۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۹
      19 4
      چاقو دسته خودش رانمی برد
  • IR ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۹
    33 3
    قسمتی از سیلی کوچک
  • IR ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    5 6
    فقط میتونه کار روسیه باشه , انصارالله یمن و انگلیس (با اینکه صد سال سیاه اینکار رو نمیکنه) مسخره ان مخصوصا انصارالله , روسیه مهد هکر هاست و این کار فقط از دست روس ها برمیاد
  • CA ۰۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    5 1
    تا مرز سایبری تعریف نشه مشکلی حل نخواهد شد. بایستی اینترنت رو به دو بخش کشورهای لیبرال و بخش باورمند تقسیم کرد. اقتصاد و مرزها و هر چیزی رو بایستی چنین کاری باهاش کرد. اجازه ندهیم کشورهای لیبرال از توانمندی‌های کشورهای باورمند در جهت اهداف لیبرالی استفاده کنند. سواری هفتاد و دو ساله دادن به کشور های لیبرال بی هست.
  • مسی IR ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    21 2
    ظاهرا" تابستان داغ ایران بدل شد به زمستان سرد آمریکا.کشوری که باد و استاکس نت میکارد باید هم طوفان درو کند.تنها دلخوشیم اینه که برو بچ ما تو اینکار دست داشته باشند.اگه روسیه یا چین باشه حالی نمیده،اما چون صهیونیست ها هم به همین نوع مرض دچار شدن امیدوارترم ک بچه های خودمون حالی داده باشن.کاروهرکی بوده دمش گرم
    • DE ۰۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
      16 0
      اگه ایرانیان اینکارو کرده باشن .یه بادخنکی بجگر سوخته عزیزازدست دادهای ایرانیست که سردار ودانشمندمونو ازدست دادیم.جای بسی خوشحالیس وافتخار .اگه کار ایرانی باشه. وعاجزانه تقاضای ادامه اینکارو برعلیه سلاحهای هسته ایش داریم.وهمینطور علیه رژیم کودک کش
    • شمس IR ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
      2 19
      كار ايران ؟! چه ساده اى عمو جان ! هكرها يا همون افسران سايبرى ايران فقط براى چهار تا سايت بى در و پيكر خبرى شيرند نه آژانس هاى اتمى و امنيتى امريكا ! اينها كجا و اوناهاها كجا ؟!
    • IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
      10 0
      من که نمیدونم کار کیه اما نمیتونم بگم هرگز از دست ما برنمیاد . اراده و توانایی نظامی ها و امنیتی های خودمون هر وقت آشکار شده ، غافل گیرمون کرده . اونا برخلاف افکار ما ، خوب میدونن از استعداد و ظرفیت جوون ایرانی چجور استفاده کنن . شاید تنهاترین ترمز دستی فرار مغزها باشن . کی فکر میکرد پیشرفته ترین پهباد آمریکایی ها به نام ترایتون ( شما میگید گلوبال هاوک ما هم میگیم گلوبال هاوک :) ) در دام یه سامانه پدافندی ایرانی بیفته؟! یا توی حمله به پایگاه عین الاسد ، سیستم کنترل هواپیماهای پایگاه برای مدتی هک بشه؟! یا چرا سامانه های پاتریوت آمریکایی ( شما میگید فوق پیشرفته ما هم میگیم فوق پیشرفته :) ) در رهگیری و انهدام پهبادهای یمنی ها عاجزن؟! داداش خودتو با اینا مقایسه نکن :)
  • IR ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    3 8
    کار اسرائیلی هاست و این دفعه اول آنها نیست
    • ایرانی GB ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
      4 0
      تو دیگه اخر گوسفندی
  • یک جانباز IR ۰۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    7 2
    کار صهیونیستها است مگر ماجرای یازده سپتامبر را آنها برای کشاندن پای آمریکا به خاور میانه اجرا نکردند خدا بخیر کند میخواهند بهانه حمله دیگری را شاید به دریای چین برنامه ریزی کنند
  • IR ۰۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    16 0
    آیا وقت آن نرسیده یک بار برای همیشه طومار این جنایتکاران را پیچید تا حساب دستشان بیاید
  • کارشناس IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    6 0
    من بودم .
    • فلانی IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
      1 0
      اگر داشتی راس می‌گفتی، حتما می‌گفتی من هستم. نه که بگی من بودم. پس دروغ نگو.
  • IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    3 0
    الان باید پرسید: یه من ماست جه قدر کره میده؟
  • IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    2 0
    میتونه کار ترامپ و دار و دسته اش باشه. دیگی که برای من نمی جوشه میخوام برای هیچ کس دیگه نجوشه
  • بهروز امام یارمددی IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    0 2
    این کار کاره داعشیهاست
  • S.mohammad IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    1 1
    همه اینا دروغه واگر هم باشه نفوذ افرادخودیه که اطلاعات رو لو دادن.یاسازمان اطلاعات کشوری روشون سوار شده.احتمالا آمریکا میخواد جنگی مشابه عراق با یه فیلم دیگه راه بندازه.ولی اینوبدونین روس‌ها و چینی ها و مخصوصاً ایرانیها تو این ضمینه قوی هستن..
  • م IR ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    4 0
    انشالله کار ایران و مقاومت باشه
  • ناشناس IR ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    3 0
    انشاءالله روزی این آمریکای لعنتی نابود بشه
  • شیرمحمدی IR ۲۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    4 0
    به کسی نگید کار من بود
  • IR ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    2 0
    وقتی کامپیوتر ساخته شد امید میرفت با رشد این دانش در بهبود زندگی انسانها تحولی بالا بوجود آید .همانطوریکه ازاین تکنولشی توسط کشور های قدرت مند سوء استفاده صورت گرفته با همان شگرد دشمنان ابر قدرت ها جنگ سرد را میتوانند ایجاد کنند که دودش به چشم مردوم عادی میرود .دنیا به سمتی میرود که قریب وقوع ظهور را فراهم میکنند.
  • انت IR ۲۲:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    3 0
    لطفا غرب زده ها حرف بیخود مفت نزنن آمریکا ابر قدرته و....خخخخ
  • م IR ۰۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    2 0
    دستشون درد نکنه اینقد خلاق شدن..آفرین
  • IR ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۲
    0 0
    نه بابا کار عربستان بودهخخخخخخخخخخخخخخخخ

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس