به گزارش مشرق، احمد علیرضا بیگی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰، اظهار داشت: حداکثر بشکه نفتی که ما روزانه در سال ۹۹ توانستهایم صادر کنیم ۷۰۰ هزار بشکه بوده است اما در بودجه ۱۴۰۰، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه مرقوم شده است که این رقم غیر واقعی است.
بیشتر بخوانید:
جای خالی محرومیت زدایی در بودجه ۱۴۰۰
وی افزود: آقایان دولتی ها بودجه را فرضی نوشته اند با این خیال که با آمدن جو بایدن تحریم ها برداشته می شود و فروش نفت ایران به دوران اوج خود بر می گردد.
بیگی با بیان اینکه نگاه سیاسی و جناحی دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ بشدت قابل رویت است، تصریح کرد: رسیدگی به محرومان و گروههای ضعیف جامعه در لایحه بودجه ۱۴۰۰ لحاظ نشده در حالی که در برنامه ششم توسعه رفاه اجتماعی بشدت مورد تاکید قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
نادران: بودجه ۱۴۰۰ را دو سقفی خواهیم کرد
نماینده مردم تبریز در مجلس با تاکید بر اینکه دو سوم بودجه در حیطه شرکتهای دولتی مثل بانکها، موسسات غیر انتفاعی وابسته به دولت لحاظ شده است، گفت: با توجه به ماهیت و کارکرد خودمختار این مجموعه ها و آزادی عمل آنان و اختیار تصمیم گیری در زمینه هزینه کرد منابع دارند عملا بهره مندی مدیران و کارکنان دولتی بیش از کارمندان دولتی دستگاه های اجرایی است.
وی افزود: برخی از وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی مثل شرکت نفت، گاز، توانیر، آب و فاضلاب درآمدهای اختصاصی قابل توجی دارند و اینها حاضر نیستند در چارچوب بودجه قرار بگیرند در حالی که درآمد یکی از این شرکتها معادل ۱۰ درصد بودجه عمومی دولت است که غالبا خارج از مکانیزم خزانهداری کل و ذی حساب و خارج از قواعد متداول مالی و دولت هزینه می شود.
بیگی معتقد است که کلیات بودجه نقایص عمده ای دارد و آن اینکه در آمد و هزینه با هم تطابقی ندارد و بیشتر به دنبال تامین اهداف سیاسی بوده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تاکید کرد: ما کاری به این نداریم که کلیات بودجه ۱۴۰۰ با اسنپ به مجلس آورده شده یا اینکه توسط معاونت پارلمانی رییس جمهور تقدیم مجلس شده است. مهمتر از همه اینها این است که رییس سازمان برنامه و بودجه حتی به خودش اجازه نداده که در صحن علنی مجلس حاضر شود و درباره ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۰ صحبت کند و حرف های نمایندگان را بشنود به عبارتی تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۰ از قبل پیش خود دولتیها مشخص بوده است.