سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
مردم ایران همعرض موجودات دیگر شدهاند!
توهین جامعهشناس اغتشاشطلب برای عصبانی کردن مردم
سعید معیدفر، از جامعهشناسان اصلاحطلب که به سیاهنمایی از شرایط کشور اشتهار دارد، در بخشی از مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی ضمن ارائه یک تصویر تاریک و بنبست از شرایط روز کشور گفته است:
"واقعیت این است که افراد جامعه از وضعیت یک موجود اجتماعی خارج شدهاند و خود را از قوانین و مقرراتی که احساس میکنند باعث و بانی این وضعیت است، رها میبینند. هنگامی که نیازهای انسان در عرصه اجتماعی و مدنی تأمین نشود انسان همعرض با موجودات دیگر میشود! "
او در این مصاحبه همچنین با بیان اینکه جامعه ایرانی در مسیر افول اخلاقی قرار گرفته است، اظهار میکند: بنده نسبت به آینده جامعه خیلی خوشبین نیستم و معتقدم اگر تدبیر لازم برای تغییر وضعیت موجود توسط سیستم تصمیمگیر جامعه صورت نگیرد وضعیت جامعه شکل ناخوشایندی به خود خواهد گرفت.[۱]
*"سیاهنمایی" گسترده اصلاحطلبان و برخی دوستان دولتی آنها از شرایط کشور یک پرونده ۷ ساله است که اگر با تأملات امنیتی مورد مداقه قرار نگیرد میتواند به تکرار آبان ۹۸ نیز منجر شود.
کما اینکه ما در مجموعه وبلاگ مشرق از قبل از دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ کراراً این هشدار را داده بودیم که عاقبت این سیاهنماییها چیزی جز اغتشاش خیابانی و "فتنه اقتصادی" با عملگری کسانی که ذهنشان توسط این خزعبلات پر شده است، نخواهد بود...
مسئله اظهارات اخیر معیدفر اما توهین سخیف او به جامعه ایرانی و همعرض قرار دادن مردم با حیوانات برای سیاهنمایی بیشتر از فضای کشور است.
ایران اسلامی به دلیل گزینههای ناکارآمدی که اصلاحطلبان در چند انتخابات اخیر در دامن رأی مردم گذاشتهاند دچار مشکلاتی مثل گرانی و غیره شده است.
اما آیا وجود مشکلاتی که در همه کشورهای نیز دنیا رائج است باید موجب این شود که فردی به صحنه افکار عمومی بیاید و به مردم توهین کند!؟
این در حالی است که باید دانست اولا مشکلات کشور و از جمله بحث گرانی هرگز به معنی قرار داشتن کشور در شرایط بن بست نیست و مردم با رأی خوب خود در انتخاباتها میتوانند این مشکلات را روی ریل حل شدن قرار دهند.
ثانیا اتفاقا جامعه ایرانی به لحاظ شاخصهای تحملپذیری، عقلانیت و... در سرآمد جوامع جهانی قرار دارد و تنها یک نگاه ساده به معضلاتی که کشورهای پیشرفته دنیا در جریان ویروس کرونا به آن گرفتار شدند اما ایران نشد؛ برای اثبات همین قضیه کافیست.
در بحث شاخصهای اقتصادی نیز اگرچه دچار مشکلاتی هستیم اما ایران اسلامی، امروز در زمره سیرترین کشورهای جهان قرار دارد، نرخ بیکاری ایران در آستانه تک رقمی شدن است و همچنان مالیات، نان و سوخت ارزان از سوی حکومت ایران به مردم ارائه میشود.
گفتنیست، توهینهای اصلاحطلبان به قاطبه مردم ایران مسئله امروز و دیروز نیست و مردم ایران بارها و بارها در لسان این افراد عبارتهایی مثل لشکر قابلمهبدستها، لبوفروشها و "کسانی که بخاطر خرید جارو و مرگ موش هم صف میکشند" را خطاب به خود شنیدهاند!
معیدفر، پیش از این نیز در اظهاراتی بدون حتی یک کلمه مذمت، خواستار جدیگرفتن اغتشاش شده بود.
***
برنامه خطرناک اصلاحطلبان برای انتخابات ۱۴۰۰
علی صوفی، فعال چپ و از رجال ستادی اصلاحات در بخشی از یک مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی گفته است:
"در قانون جدید انتخابات تنها نام آقای قالیباف نیامده است. همه خصوصیات به صورتی مطرح میشود که ظاهرا با او منطبق باشد. انتخابات که هیچ، احتمالا میخواهند برنامهای برگزار کنند که نتیجه آن مشخص است"!
او میافزاید: متاسفانه جریانی که در حال حاضر مجلس را در اختیار دارد، از انحصارطلبی ابایی ندارد. این افراد اساسا به مسائل سیاسی صرفا رویکرد «جمهوری» ندارند، بلکه رویکرد آنها نزدیک به حکومت اسلامی است. این از ابتدای انقلاب مورد تقاضای این جریان بود که امام آن را رد کرده و بر جمهوری اسلامی تاکید کردند. تمام تاکیداتی که در قانون اساسی وجود دارد، مبنی بر حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان است که از طریق انتخابات اعمال میشود. این جمهوریت برای طیفی که مدافع حکومت اسلامی بودند گران آمد و آنان به این موضوع باور عمقی ندارند. [۲]
*آقای صوفی حتما بایستی منظور دقیق خود از جمله " انتخابات که هیچ، احتمالا میخواهند برنامهای برگزار کنند که نتیجه آن مشخص است" را بیان کنند وگرنه ظن فتنهگری دوباره ستاد اصلاحات در انتخابات ایران بیش از این تقویت میشود.
خاصّه اینکه با جریانی مواجه هستیم که مدیریت و فرماندهی مستقیم فتنه سال ۸۸ را بر عهده داشت و در اقوال ۱۰ سال اخیر خود نیز نشانه داده است که هنوز از آن رفتار براندازانه توبه نکرده است.
معالوصف باید دانست که عزم مجلس برای اصلاح قانون انتخابات صرفا پاسخ به یک مطالبه عقلانی همیشگی است که اتفاقا بارها و بارها از سوی خواص دلسوز و برخی فقهای عضو شورای نگهبان نیز مورد تأکید قرار گرفته بود.
مطالبهای که میگفت شرایط نامزدی ریاستجمهوری در ایران نبایستی بهگونهای باشد که در هر موسم انتخابات شاهد به راه افتادن صحنههای خنده دار در ستاد انتخابات وزارت کشور و ثبت نام داوطلبانی باشیم که هیچ سنخیتی با سمتهای انتخابی ندارند و بعضا حتی فقط برای خنده ثبت نام میکنند.
ضمن اینکه این مسئله میتوانست در مجالس قبلی نیز رفع شود که البته به هر دلیلی این اتفاق صورت نگرفت.
در بحث انتخابات ۱۴۰۰ اشاره به این نکته هم ضروریست که آن کس که به نظر میرسد برنامهای برای این انتخابات دارد اتفاقا نه اصولگرایان که اعضای هسته سخت اصلاحات هستند!
برنامهای که یک سر آن در بیانیه موسوی خوئینیها مبنی بر تشویق تلویحی به تحریم انتخابات دیده میشود [۳] و سر دیگر آن در تأکیدات حجاریان مبنی بر وقوع اغتشاش در ایام انتخابات ۱۴۰۰! [۴]
***
باز هم پای پولهای نقد در میان است آقای موسویان!؟
پیشنهاد کارچاقکنهای بایدن به روحانی
حسین موسویان، فعال اصلاحطلب و دیپلمات سابق ایرانی که زمانی به اتهام جاسوسی نیز دستگیر شد به تازگی در اظهاراتی پیرامون احتمال بازگشت آمریکای جو بایدن به برجام گفته است: تیم مذاکره کننده ما وقتی وارد مذاکره میشود ممکن است بحثهای اولیه درباره "ترتیبات بازگشت" از سوی دوطرف باشد. به بیانی دیگر طرف ایرانی بگوید ابتدا آمریکاییها باید برگردند و در مقابل طرف آمریکایی هم بگوید ابتدا ایرانیها باید برگردند. هر چند این موضوع را مهم میدانم اما اساسی نمیدانم چون قابل حل است.
به گزارش اعتمادآنلاین، او میافزاید: حال فرض کنید که دو طرف با هم درباره "ترتیبات بازگشت" توافق کردند. بایدن هم میخواهد برجام را اجرا کند و تحریمهای هسته ای را هم بردارد؛ پرسش اصلی این است که او میخواهد با "تحریمهای اولیه" و "تحریمهای ثالث در دوره ترامپ"، چه کند؟
موسویان ادامه میدهد: لذا پیشنهاد اول من به تیم هستهای این است که اعلام رسمی بایدن را مورد توجه قرار دهند که اعلام کرده "اجرا در مقابل اجرا" (compliance for compliance) یعنی اگر ایرانیها به برجام برگردند، آمریکا هم برمی گردد! [۵]
*دقت شود که اگر سنگ هم کارنامه بد و شکستخورده آقای موسویان را داشت تا به امروز آب شده بود اما شاهدیم که ایشان همچنان بر اشتباهات خود اصرار میورزند.
جان کلام موسویان در عبارات فوقالاشاره اینست که طرف ایرانی مثل ماجرای "امضای کری تضمین است" دوباره با لبخند گول بخورد و به محض اعلام لسانی بایدن، همهی آن چند کار کوچکی را که در تلافی اجرا نشدن تعهدات طرف مقابل انجام داده است را نیز کنار بگذارد و مثل یک عبد حقیر در مقابل بایدن زانو بزند تا شاید از عطایای او بهره ببرد!
جدای از فاقد خرد بودن این تعارف موسویان و البته گمان جاسوسی که با عنایت به سابقه موسویان وجود دارد؛ بایستی اشاره کرد که ایران به لطف آقای روحانی و تیم اصلاحطلب همراه ایشان هنوز از برجام خارج نشده است که بخواهد، بازگردد بلکه دولت آقای روحانی صرفا چند اقدام میکروسکپی در تلاقی اجرا نشدن تعهدات طرف مقابل انجام داده است.
اتفاقا این آمریکاست که نه تنها به هیچیک از تعهدات خود عمل نکرد بلکه دست به تحریمهای بیشتر نیز زد و البته از برجام هم خارج شد.
اکنون و در مقابل این سابقه آمریکا، اساسا آقای جو بایدن حقی ندارد که هیچ اجرای دوبارهای را از ایران طلب کند.
مگر اینکه به نمایش ورود دوباره به برجام پا بگذارد و در صورت ظاهر هم که شده کارهای نکرده خود را جبران کند. آنگاه است که حامیان برجام میتوانند شاهد دوباره یک نمایشِ بیسرانجام باشند...
پیشنهاد موسویان یک کارچاقکنی آشکار برای تیم جدید کاخ سفید در آمریکاست.
گفتنیست، چند سال قبل اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه موسویان در قبال ترویج برجام، مبالغی پول نقد از کاخ سفید نیز دریافت کرده است.
***
1_http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/304513
2_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/304547
3_ mshrgh.ir/1121882
4_ mshrgh.ir/1119442
5_ https://etemadonline.com/content/454633