به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری الوسط – لیبیا، دبیرکل سازمان ملل از اعضای شورای امنیت خواست، یک کمیته بینالمللی متشکل از نظامیان و غیرنظامیان برای نظارت بر روند آتش بس در لیبی تشکیل شود.
آنتونیو گوترش گفت: اعضای این کمیته باید از میان بازنشستگان نهادهای بینالمللی همچون اتحادیه آفریقا، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب انتخاب شوند.
وی از تمام جریانهای داخلی لیبی و کشورهای منطقه و جهان خواست به توافقنامه آتش بس که لیبیاییها آن را امضاء کردهاند، پایبند باشند و اجرای تمام مفاد آن را بدون تاخیر تضمین کنند.
بیشتر بخوانید
سازمان ملل: کشورهای جهان به داد یمن برسند
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: از تمام کشورهای جهان میخواهم به قطعنامه شورای امنیت درباره ممنوعیت ارسال سلاح به لیبی پایبند باشند.
انتظار میرود: پیشنهاد دبیرکل سازمان ملل درباره تشکیل کمیته بینالمللی برای نظارت بر آتش بس لیبی در نشست شورای امنیت طی سال جدید میلادی بررسی شود.
یکی از مفاد توافقنامه آتش بس در لیبی، خروج مزدوران و نیروهای نظامی بیگانه از این کشور طی سه ماه است. با توجه به اینکه مدتهاست که زمان مقرر برای خروج این نیروها گذشته است اما مزدوران و نظامیان بیگانه همچنان در لیبی حضور دارند.
در سفر چند روز قبل وزیر خارجه دولت وفاق ملی به روسیه «محمد طاهر سیاله» از مسکو خواست، جنگجویان روسی را از لیبی خارج کند.
واگنر یک شرکت نظامی روسی است که نیروهای آن در کنار نیروهای وابسته به حفتر قرار دارند و در تحولات نظامی و میدانی از او حمایت میکنند.
چندی قبل حفتر، ترکیه را که هم پیمان دولت طرابلس است، به انتقال مزدور به لیبی متهم کرد.
از سال 2011 که رژیم قذافی در لیبی سرنگون شد، آتش جنگ داخلی در این کشور شعله ورشده است و اکنون دو دولت بر لیبی حاکمت هستند. دولت شرق از حمایت نظامی نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر برخوردار است. این ارتش از حمایت عربستان، امارات، مصر و روسیه به همراه چند کشور اروپایی بهره مند است و دولت طرابلس (مورد تائید سازمان ملل) بر غرب لیبی حکومت میکند و از حمایت ترکیه، قطر و برخی کشورهای غربی برخوردار است.