به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: این مرکز با اشاره به گمانهزنیها درباره دخالت اسرائیل در ترور دکتر محسن فخریزاده، سردار قاسم سلیمانی و خرابکاری در سایت نطنز مینویسد: از نگاه ایران، هنوز با اسرائیل تسویهحساب انجام نشده و سرانجام احتمالاً این مجازات انجام خواهد شد.
مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل حضور نظامی ایران، حزبالله، حکومت سوریه، شبهنظامیان همسو با ایران و «اقدامات تهاجمی از غربعراق» را نزدیکترین تهدید برای اسرائیل توصیف کرده است.
مرکز یاد شده میافزاید: اسرائیل در سال جاری میلادی نیز «باید» فعالانه برای «تضعیف محور ایرانی- شیعی» در مرزهای نزدیک به اسرائیل اقدام کند.
ارزیابی مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل در مورد لبنان نیز میگوید بحران عمیق داخلی آن کشور در سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد یافت اما این امر «حزبالله را از کوشش برای تقویت نظامی و کمک به سازماندهی امور مورد نظر ایران» باز نخواهد داشت.
این مرکز به تصمیمگیرندگان نظامی، امنیتی و کادر سیاسی اسرائیل توصیه کرد آمادگی برای رویارویی با «تهدیدهای ایران» و احتمال ضربات سنگین به پشت جبهه اسرائیل را جدیتر از هر زمان دیگر تلقی کرده و «راهبرد واحدی» در پیش بگیرند.
ژنرال ذخیره عاموس یادلین، رئیس پیشین سازمان اطلاعات نظامی ارتش و رئیسکنونی مرکز مطالعات امنیتی اسرائیل که کتاب ارزیابی سالانه این نهاد را به رئوون ریولین، رئیس رژیم صهیونیستی ارائه کرد، برای نخستین بار، بحران داخلی اسرائیل را یکی از سه تهدید امنیتی راهبردی طبقهبندی کرده است.
این مؤسسه نوشت: تداوم بحران داخلی، از ظرفیت متزلزل کردن اصول امنیت ملی در مفاهیم گسترده آن، برخوردار است زیرا نهادها و مؤسسات اسرائیل را تضعیف کرده، به ضعف عملکرد، فلج شدن روند تصمیمگیری، سقوط اعتماد افکار عمومی به نهادها و نبود همبستگی در هدف مشترک میان گروههای اجتماعی منجر شده است.
این گزارش افزوده که جامعه اسرائیل در رهگذر بحران کرونا، اوضاع اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حکومتمداری چندگانه که در مدیریت مقابله با بیماری کرونا پدیدار شد و اداره دولت با بودجه تنخواهگردان بهدلیل نبود لایحه بودجه در دو سال، چندپاره شده است. به گزارش رادیو فردا، مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل در حالی در گزارش سالانه خود از انسجام ملی و عواقب بحرانهای داخلی به عنوان یکی از سه تهدید جدی برای اسرائیل نام برده است، که پارلمان اسرائیل دو هفته پیش منحل شد، دولت حالت انتقالی گرفت و کارزار چهارمین انتخابات در کمتر از دو سال دوباره به جریان افتاده است.