کد خبر 1174563
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۹
بورس نمایه

بورس تهران پس از تجربه ۴ هفته پیاپی منفی، معاملات هفته منتهی به ۸ بهمن را با صعود ۲ درصدی شاخص کل به پایان رساند.

به گزارش سرویس بورس مشرق، این رشد قیمتی اما کل بازار را در بر نگرفت و به جز نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز، دیگر سهام بورسی وضعیتی منفی را تجربه کردند. به‌طوری که ۶۸ درصد از کل سهام معامله شده در دو بازار بورس و فرابورس، با کاهش قیمت پایانی مواجه شدند و شاخص کل هم‌وزن که نشانی از اثرگذاری یکسان نمادها دارد، عقبگرد حدود ۲ درصدی را ثبت کرد. این شرایط سبب شد که برای پنجمین هفته متوالی شاهد خروج نقدینگی حقیقی از گردونه معاملات سهام باشیم.

بیشتر بخوانید:

نگاه بورس به رییس جدید

در این راستا در هفته‌ای که گذشت سهامی به ارزش یک هزار و ۶۷۷ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران خرد بازار منتقل شد. در مجموع طی ۵ هفته گذشته، حقیقی‌ها خالص فروشی بالغ بر ۱۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رقم زده‌اند. تداوم نااطمینانی نسبت به نرخ دلار و آینده سیاسی و اقتصادی کشور از یک سو و وضعیت مبهم سیاست‌های داخلی بورس از سوی دیگر سبب شده سهامداران خرد که ریسک‌پذیری پایین‌تری دارند، محتاط شوند و در انتظار روشن‌شدن شرایط بنشینند.

عملکرد هفتگی بازیگران سهام

شنبه: هفته گذشته ۵ روز کاری داشت و تنها در نخستین روز هفته شاهد فعالیت سهامداران خرد در زمین خرید سهام بودیم. روز شنبه نماگر اصلی بورس تهران با رشد ۲/ ۳ درصدی همراه شد و به موازات این رشد پرمقدار، سهامی به ارزش ۷۸۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد. در این میان زیرمجموعه‌های گروه محصولات شیمیایی در اولویت نخست سهامداران خرد قرار گرفتند و شاهد ثبت خالص خرید ۱۰۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی از سوی بازیگران سهام بودند. سیمانی‌ها دیگر گروهی بودند که مورد توجه حقیقی‌ها قرار گرفتند. این صنعت روز شنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۸۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران خرد بورس تهران بود.

فلزی‌ها نیز شرایط مشابهی را تجربه کردند و با ورود ۸۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نقدینگی خرد به زیرمجموعه‌های خود همراه شدند. از دیگر گروه‌های مورد توجه حقیقی‌ها در معاملات روز شنبه، گروه کاشی و سرامیک، چندرشته‌ای صنعتی و کانه‌های فلزی بودند. در آن سوی بازار اما بیشترین خالص فروش سهامداران خرد در خودرویی‌ها رقم خورد. این گروه طی نخستین روز کاری هفته، با انتقال سهامی به ارزش ۲۱ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی مواجه شد. چهار گروه لاستیک و پلاستیک، تامین آب و برق و گاز، انتشار و چاپ و سایر معادن از دیگر صنایعی بودند که با خروج نقدینگی حقیقی طی دادوستدهای روز شنبه مواجه شدند.

یکشنبه: نماگر اصلی بورس تهران یکشنبه را نیز صعودی به پایان رساند. در این روز شاخص کل با رشد یک درصدی همراه شد اما این موضوع نتوانست مانع فروش سهامداران خرد شود. از این رو در دومین روز کاری هفته گذشته سهامی به ارزش ۲۴۹ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی جابه‌جا شد. از نکات قابل توجه معاملات این روز خالص خرید مثبت حقیقی‌ها به میزان ۵۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در زیرمجموعه‌های گروه فلزات اساسی بود. البته بودند گروه‌های کامودیتی‌محور دیگری که شاهد انتقال سهام به سبد سهام حقیقی‌ها باشند.

در این خصوص می‌توان به خالص خرید ۱۵ میلیارد تومانی این گروه از معامله‌گران در گروه کانه‌های فلزی و ۸/ ۱۰ میلیارد تومانی در زیرمجموعه‌های محصولات شیمیایی اشاره کرد. دارویی‌ها اما بیشترین خروج نقدینگی حقیقی را به میزان ۴۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تجربه کردند. سه گروه سرمایه‌گذاری، بانک و خودرو نیز در مجموع شاهد انتقال سهامی به ارزش حدود ۹۹ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند.

دوشنبه: در روز میانی هفته گذشته، شاخص کل کم‌نوسان ظاهر شد و رشد روزانه این نماگر به ۰۹/ ۰ درصد محدود شد. در این میان سهامداران خرد باز هم راه خروج از سهام را برگزیدند و خالص فروش ۴۷۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی را رقم زدند. در این میان بیشترین خروج نقدینگی حقیقی در زیرمجموعه‌های گروه خودرو و ساخت قطعات مشاهده شد. این صنعت روز دوشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۱۴۱ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بود. فلزی – معدنی‌ها نیز در مجموع معاملات این روز را با ثبت خالص فروش ۹۷ میلیارد و ۷۴۰ میلیون تومانی از سوی حقیقی‌ها به پایان رساندند.

این آمار در حالی رقم خورد که گروه فنی و مهندسی برای سهامداران خرد جذاب بود و شاهد ثبت خالص خرید ۱۹ میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومانی این دسته از معامله‌گران سهام در دو زیرمجموعه این گروه یعنی «رتکو» و «رمپنا» بودیم. این روند در زیرمجموعه‌های گروه سایر واسطه‌گری‌های مالی با جابه‌جایی سهامی به ارزش ۸ میلیارد و ۳۲۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی دنبال شد.

سه‌شنبه: بورس تهران طی معاملات روز سه‌شنبه شرایطی متفاوت را تجربه کرد و سهامداران شاهد افت ۷/ ۱ درصدی نماگر اصلی این بازار بودند. این شرایط سبب شد خروج سرمایه‌های خرد از بازار نیز با شتاب بیشتری دنبال شود. به این ترتیب در جریان دادوستدهای این روز شاهد انتقال سهامی به ارزش ۸۱۳ میلیارد تومان از سبد سهامداران خرد به پرتفوی معامله‌گران حقوقی بازار بودیم. در این روز تنها ۶ صنعت با خالص خرید حقیقی‌ها همراه شدند. در این خصوص می‌توان به گروه خرده‌فروشی، ماشین‌آلات، کاشی و سرامیک، استخراج زغال‌سنگ، کانی غیرفلزی و مخابرات اشاره کرد که در مجموع شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۴۵ میلیارد و ۳۶۶ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند.

در آن سوی بازار مجددا سهام گروه‌های بزرگ دلاری با بیشترین خروج نقدینگی خرد مواجه شدند. در این خصوص بیشترین خالص فروش حقیقی‌ها به میزان ۱۶۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در زیرمجموعه‌های گروه فلزات اساسی رقم خورد. گروه شرکت‌های چند رشته‌ای صنعتی، محصولات شیمیایی و فرآورده‌های نفتی دیگر صنایعی بودند که در لیست خروج حقیقی‌ها جلب توجه کردند.

چهارشنبه: شاخص کل بورس تهران آخرین روز کاری هفته گذشته را پس از نوسان حول مرز ۲/ ۱ میلیون واحد، با افت ۶/ ۰ درصدی به پایان رساند. در این روز نیز حقیقی‌ها در نقش فروشنده ظاهر شدند و خالص خروج ۹۲۲ میلیارد تومانی را رقم زدند. در این روز نیز بیشترین خروج نقدینگی از سهام بزرگ دلاری و البته غیردلاری رقم خورد. در این خصوص می‌توان به گروه شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی اشاره کرد. این صنعت با محوریت «شستا» شاهد جابه‌جایی ۳۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی بود.

خودرویی‌ها نیز که در حال حاضر سهم حدود ۶/ ۴ درصدی از کل ارزش بازار سهام را در اختیار دارند، در روز پایانی هفته گذشته خروج ۱۳۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومانی سهامداران خرد را ثبت کردند. این روند در دو گروه فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب با خالص فروش ۱۰۷ و ۱۰۳ میلیارد تومانی حقیقی‌ها دنبال شد. در مقابل اما بیشترین خرید حقیقی‌ها به ارزش ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سیمانی‌ها رقم خورد.

سیمانی‌ها در مرکز توجه حقیقی‌ها

در هفته‌ای که شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش یک هزار و ۶۷۷ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم، بیشترین توجه سهامداران خرد معطوف به سهام شرکت‌های سیمانی بود. این گروه در مجموع هفته منتهی به ۸ بهمن‌ خالص ورود ۱۰۳ میلیارد تومانی از سوی سهامداران خرد را تجربه کرد. کاشی و سرامیک نیز که حتی از ابتدای دوره اصلاحی بازار سهام نیز افت آنچنانی را متحمل نشده است، در هفته گذشته با جابه‌جایی سهامی به ارزش ۵۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی همراه شد. در مجموع بررسی صنایع ۳۸گانه بورسی نشان از قرار گرفتن ۱۲ گروه در لیست خرید سهامداران خرد دارد. در مقابل اما ۲۶ گروه مورد حمایت سهامداران عمده قرار گرفتند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس