به گزارش مشرق، امیدعلی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، با بیان اینکه، در لایحه بودجه سال آینده دولت ۲۲۵ هزار میلیارد تومان به عنوان درآمد مالیاتی پیشنهاد کرده بود که در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس این رقم به ۲۶۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته،گفت: این افزایش از محل افزایش نرخها نیست بنابراین فشاری به مؤدیان مالیاتی موجود نخواهد بود بلکه از محل کارآیی و بهرهوری محقق خواهد شد همچنین از محل مالیات بر خودروی لوکس و مناظر لوکس که بیش از یک میلیارد تومان ارزش داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
خانه خریدن نه؛ اجارهنشینی هم به رویا تبدیل شد
معاون وزیر اقتصاد معتقد است، بودجه سنواتی نکات مهمی دارد اما نماینده دولت در این حوزه سازمان برنامه و بودجه است و ما به عنوان عضوی از دولت سیاستهای دولت را پیگیری میکنیم. در بودجه سال اتی اعداد پیش بینی شده در قانون صرفا پیش بینی است و به معنای تحقق و وصول آن از مردم نیست. مالیات بر اساس نرخ و پایه مالیاتی وصول میشود و سازمان حق ندارد ریالی بیش از این نرخ و پایه ها وصول کند. بر این اساس با وجود این که نرخها و پایه های مالیاتی تغییر نکرده اند اما درامدهای لحاظ شده زیاد شده اند که این بحث باید از طریق افزایش بهره وری و کارایی سازمان مالیاتی محقق شود.
پیش نویس آئین نامه مالیات از خانههای در سیستم اداری وزارت کشور و راه و شهرسازی باقی ماند
وی در خصوص آخرین وضعیت مالیات از خانه های خالی گفت: ما در سازمان مالیاتی پیش نویس آئین نامه مذکور را به وزارت کشور ارسال کرده ایم. چراکه بر اساس هماهنگی انجام شده مقرر شد تا آییننامه نهایی این قانون توسط سازمان مالیاتی، وزارت کشور و وزارت راه و مسکن به هیئت دولت برود. متاسفانه این پیش نویس در سیستم اداری این دو وزارت خانه باقی مانده و هنوز جوابی در این خصوص وصول نشده است. از سوی دیگر پیش نویس آیین نامه خانه های لوکس مبتنی بر حکم قانون بودجه ۹۹ در کمیسیون فرعی اقتصادی هیئت دولت قرار دارد. بنابراین سازمان مالیاتی در این خصوص یعنی ارسال به موقع آیین نامه پیش نهادی وظیفه خود را انجام داده است.
پارسا ادامه داد، با قانون قبلی در خصوص خانههای خالی هیچ اتفاق خاصی رخ نمیداد. اما در خصوص قانون جدید باید به این نکته توجه کرد که پس از چهار ماه از اعلام وزرات راه و شهرسازی مرحله صدور برگهای تشخیص انجام میشود.
بیشتر بخوانید:
علت گرانی مسکن در ایران چیست؟
وی افزود، پایههای جدید مالیاتی در مجلس با نرخهای جدید پیشبینی شده است. مثل مالیات بر خانه و ماشین لوکس و همچنین حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد و پیشبینی ۲ طبقه مالیاتی در مالیات بر حقوق و دستمزد که اگر از ۳۰ میلیون تومان مجموع دریافتی فرد بیشتر شود با نرخهای ۳۰ و ۳۵ درصد باید مالیات بپردازند.
معاون وزیر اقتصاد گفت: دولت به بازار سرمایه نگاه کسب درامد ندارد و این از یک تحلیل سطحی ناشی میشود و همه دولتها دنبال ثبات و رشد بازار و سرمایه هستند. درآمد دولت از نقل و انتقال سهام امسال ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده است که نسبت به مشابه سال قبل بیش از ۲ برابر افزایش یافته است. با ورود شرکتها به بورس شفافیت ایجاد شده و مالیات واقعی از آنها گرفته میشود، با شفاف شدن اطلاعات میزان مالیات واقعی میشود.
رئیس سازمان مالیاتی کشور در خصوص وصول مالیات از فعالیت اقتصادی نهادی انقلابی گفت: بخشی از فعالیت اقتصادی نهادهای انقلابی که مشمول مالیات است به درستی پرداخت میشود و این مجموعه ها جزو مؤدیان خوشحساب در تمکین به قانون هستند. فعالیتهای اقتصادی آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، بنیاد شهید، بنیاد مستضعفان و قرارگاه سازندگی خاتم آن بخشی که فعالیت اقتصادی است مالیات میدهند و آن بخشی که کارهای حاکمیتی است مانند سایر بخشهای حاکمیتی معاف از مالیات است.
درآمدهای مالیاتی در شرایط کرونا از آسمان نازل نشده است
پارسا با بیان اینکه، درامدهای مالیاتی وصول شده در شرایط کرونا و التهابات اقتصادی، از آسمان نازل نشده است و برای تحقق این اعداد برنامه های مدونی پیاده شده است، گفت: ورودی به هیئتهای حل اختلاف سازمان ماالیاتی ۲۴ درصد کاهش یافه است. سرعت رسیدگی ها ۳۰ درصد نسبت به گذشته زیاد شده است، رسیدگی به ۹۰ درصد پروندههای مودیان بزرگ سازمان مالیاتی که تا تیر ماه مهلت داشت هم اکنون تعیین تکلیف شده است. از سوی دیگر بر اساس آئیننامههای بخشودگی مالیاتی علاوه بر این که منجر به شفافیت شده است به نوعی مکانیزم تشویقی بود که باعث افزایش درامدهای مالیاتی شد. به این ترتیب هر مودی میداند که هر چه قدر زودتر مالیات خود را پرداخت کند از بخشودگی بیشتری بهره مند خواهد شد. همچنین ۳۸۰۰ قرار اجرا نشده در کمیسیون ماده ۲۵۸ مکرر به ۵۰۰ مورد رسیده است، همچنین ۳۰۰۰ قرار اجرا نشده در خصوص مودیان بزرگ نیز به حدود ۵۰۰ قرار کاهش یافته است. این روند نشان میدهد این قرارهای بلاتکلیفی منجر به رای و تعیین تکلیف شده است.
با بررسی تراکنشهای بانکی، مالیات وصولی برخی مودیان از رقم ۱۵ میلیون تومانِ غیر واقعی به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت
وی افزود، در خصوص تراکنشهای بانکی بر اساس اییننامه های مالیاتی تنها تراکنشهای ۵ میلیارد تومان به بالا، بررسی خواهد شد. به این ترتیب بررسی حدود ۵۰ هزار پرونده مختلف مربوط به تراکنش در دستور کار قرار گرفته است. از سوی دیگر با توجه به اینکه این پرونده ها مربوط به گذشته است سعی کرده ایم به ملاطفت و ملایمت بیشتر این بررسیها انجام شود. اگر در جایی مودی مستنداتی ندارد مقرر شده است تا استنادات وی پذیرفته شود. تا به حال اصل بر این بود که مودی درست نمیگوید اما امروز معیار صحت اظهارات مودی است. قبلا اگر یک مودی ۱۵ میلیون تومان مالیات میداده است امروز بابررسی تراکنشهای بانکی باید حدود ۳۰۰ میلیون مالیات پرداخت کند، چراکه تراکنشها اطلاعات قطعی غیر قابل کتمانی است.