به گزارش مشرق، چند روزی است تصاویر کتابفروشی ایستگاه مترو شهدا در فضای مجازی میان علاقهمندان به کتاب دست به دست شده و از تعطیلی آن ابراز ناراحتی میکنند. سیدمحمد حسینی، مدیرعامل شرکت «ترنج» در گفتوگو با خبرنگار درباره تعطیلی کتابفروشی متروی شهدا توضیح داد: چند سال پیش فروشگاههای مترو با تغییر مدیریت به بخش بازرگانی منتقل شد؛ با این شعار که کارهای فرهنگی متولی چون وزارت ارشاد یا سازمان تبلیغات اسلامی را دارد. با این تفکر فروشگاههای مترو در اختیار بخش بازرگانی قرار گرفت و با مزایده به افراد خواهان اعطا شد که برای ما در این صورت دیگر توجیه اقتصادی نداشت.
حسینی با بیان اینکه در حال حاضر کافی است سری به کتابفروشیهای حاضر در ایستگاههای مترو بزنید، خواهید دید که دارای محتوای نامناسب بوده یا کتابهای چاپ ممنوع را عرضه میکنند، گفت: این بخش صرفا اجاره داده میشود و مسئولان در پی اخذ اجاره هستند. اجارهها نیز بالا و سنگین است و برای ما توجیهی ندارد. در حال حاضر هیچ ایستگاه مترویی را در اختیار نداریم.
وی در پایان گفت: تنها بحث مزایده و اجارههای سنگین چند میلیونی در میان است و صرفه اقتصادی ندارد.
در ادامه برای پیگیری این موضوع و اینکه چرا در حال حاضر سوپرمارکت در این محل فعال شده مورد پیگیری خبرنگار ما قرار گرفت که در نهایت مشخص شد بازرسی شهرداری در موضوع امکانات ایستگاهها برای برآورد هزینهها ورود کرده و یکی از این فضاها هم کتابستان مترو شهدا بوده است. این فروشگاه به مزایده گذاشته شد. البته از متولیان کتابستان هم برای مزایده دعوت شده، اما مدیریت تجاری، برنده را اعلام کرد و این محل به سوپرمارکت رسید؛ چرا که شرکتکنندهای که میخواست کتابستان را به سوپرمارکت تبدیل کند، اجاره بیشتری پیشنهاد داده است.
این گزارش اضافه میکند، تخصیص غرفه به هر برنده مزایده موجب شده در حال حاضر هرنوع کتاب با هر محتوایی در مترو عرضه شود. جالب اینجاست که این آثار با تخفیفهای ۵۰ و ۷۰ درصدی عرضه میشود که بارها در این راستا توضیح داده شده این آثار در زمره کتابهای قاچاق بوده و به خریداران توصیه میشود این کتابها را نخرند. حالا باید دید صرفه اقتصادی تا این حد مهم است که هر نوع عرضه کالای فرهنگی با هر کیفیتی مجاز شمرده میشود؟