به گزارش مشرق، وطن امروز در مطلبی با عنوان " گرخیدن! " نوشت: موضع جنجالبرانگیز رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی درباره ایران به بالا گرفتن اختلافات در نهادهای امنیتی سرزمینهای اشغالی منجر شد.
شامگاه سهشنبه هفته گذشته بود که «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، با تهدیدات پوشالی علیه ایران، مدعی شده بود آماده ارتقای برنامههای عملیاتی برای حمله احتمالی به تاسیسات هستهای ایران است.
بیشتر بخوانید:
رئیس ستاد ارتش اسرائیل در کنفرانس سالانه موسسه مطالعات امنیت مستقر در تلآویو گفت: ارتش در حال بهروزرسانی و ارتقای برنامههای عملیاتی خود است تا در صورت تصمیم اسرائیل برای حمله به تأسیسات هستهای ایران، آمادگی لازم را داشته باشد. ژنرال صهیونیست توضیح داد: «ما با دقت روی آنها کار میکنیم و آنها را سال آینده توسعه خواهیم داد».کوخاوی همچنین افزود: بازگشت جامعه بینالمللی به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران، حتی اگر این توافق اصلاح شود، تصمیمی اشتباه است. اگرچه او درباره «جامعه بینالمللی» صحبت میکرد اما منظور او به وضوح ایالاتمتحده و رئیسجمهور جدید آن، جو بایدن بود.
آویو کوخاوی در ادامه مدعی شده بود ارتش اسرائیل در تمام نقاط خاورمیانه از جمله ایران فعالیت دارد. ژنرال صهیونیست همچنین گفته بود اسرائیل توانسته است یک ائتلاف منطقهای ضد ایرانی از یونان گرفته تا مصر، اردن، کشورهای حوزه خلیجفارس و خود تلآویو تشکیل دهد.
این اظهارات ضدایرانی اما با انتقادات گسترده در فلسطین اشغالی مواجه شد تا جایی که رئیس موساد این اظهارات را خودسرانه نامید. در این رابطه وبگاه خبری «فلسطین الیوم» به نقل از رادیو ارتش رژیم صهیونیستی موسوم به «گلگتز»، گزارش داد «یوسی کوهن» رئیس دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) به اظهارات اخیر «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی علیه ایران واکنش نشان داده و از آن انتقاد کرده است. بر اساس این گزارش، یوسی کوهن در این باره گفت: «اظهارات کوخاوی مسؤولانه نیست». رئیس موساد در ادامه با اشاره به این موضوع که این اظهارات تنها نظر شخصی کوخاوی بوده، گفت: «اظهارات [او] بهمثابه رفتاری خودسرانه است».
دامنه انتقادات نسبت به تهدید ایران توسط کوخاوی محدود به رئیس موساد نماند. «یائیر لاپید» رئیس حزب یشعتید و رهبر احزاب اپوزیسیون در پارلمان رژیم صهیونیستی نیز در این باره گفت: باید از اظهاراتی که دولت جدید آمریکا را خشمگین میکند، پرهیز شود. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز در واکنش به این اظهارات نوشته بود «اسرائیل» با تکرار اشتباهات ۵ سال قبل و تهدیدات توخالی علیه ایران، نتیجه عکس خواهد گرفت.
در بخشی از گزارش این روزنامه آمده: «آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش روز سهشنبه فرستاده شد تا این مساله را روشن کند که با رئیسش – نتانیاهو- همعقیده است. او در سخنرانی خود در موسسه مطالعات امنیت دانشگاه تلآویو نهتنها موضع خود را با نخستوزیر انطباق داد، بلکه این گزینه را مطرح کرد که حمله نظامی اسرائیل به ایران باید مورد تضمین قرار گیرد».
این مطلب در ادامه میافزاید: «یک ناظر بدبین، ممکن است فکر کند حرفهای تحریکآمیز کوخاوی بخشی از کارزار نظامیان برای دریافت بودجه از خزانه دولت باشد اما حتی فردی که چنین بدبینیهایی نداشته باشد باید با خود فکر کند آیا اشاره به حمله نظامی، حرکت تاکتیکی عاقلانهای بود؟»خودسرانه خواندن تهدید ضدایرانی کوخاوی توسط دیگر مقامات بلندپایه امنیتی رژیم صهیونیستی یک عقبنشینی آشکار از سوی سران این رژیم است، به نحوی که تهدید نظامی رسمی ایران توسط رئیس ستاد ارتش میتواند پیامدهای جدی امنیتی برای تلآویو در پی داشته باشد، این در حالی است که ایران هنوز پرونده انتقام ترور محسن فخریزاده، دانشمند هستهای و دفاعی کشور را باز نگه داشته و از دستور کار خارج نکرده است. مقامات امنیتی اسرائیل با علم به این موضوع تلاش میکنند موضع نسنجیده کوخاوی که متحد نتانیاهو است را تعدیل کنند تا تلآویو بیش از این در مخمصه امنیتی قرار نگیرد، از طرف دیگر سران رژیم صهیونیستی میدانند اظهاراتی از این دست دولت جدید آمریکا را هم در مواجهه با ایران در تنگنای بیشتری قرار میدهد.
* سفر قریبالوقوع رئیس موساد به آمریکا
گفتنی است کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی شامگاه جمعه گزارش داد یوسی کوهن، رئیس دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) بزودی به واشنگتن سفر خواهد کرد. وبگاه شبکه صهیونیستی «آی۲۴» به نقل از کانال ۱۳ تلویزیون این رژیم گزارش داد رئیس موساد در حال برنامهریزیهای پایانی برای سفر به آمریکاست. در ادامه این گزارش آمده است یوسی کوهن با «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی و «ویلیام برنز» رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) دیدار خواهد کرد.
این کانال خبری همچنین خبر داد احتمال دارد یوسی کوهن با «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا نیز دیدار کند اما این دیدار هنوز تأیید نشده است. طبق گزارش این کانال تلویزیون رژیم صهیونیستی، کوهن و تیم وی در این سفر تمام اطلاعاتی را که تلآویو درباره برنامه هستهای ایران به دست آورده، در اختیار دولت بایدن قرار خواهد داد. «آی۲۴» نیز در این باره اعلام کرد مطابق گزارشها، خواستههای تلآویو از آمریکا شامل متوقف شدن حمایت ایران از آنچه گروههای تروریستی منطقه خوانده شده و خروج ایران از سوریه، عراق و یمن خواهد بود.
در همین حال «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه مصری «الغد» گفت اسرائیل هدفی مشخص و روشن دارد و آن ممانعت از دستیابی ایران به توانمندیهای هستهای است. وی در ادامه مدعی شد این تنها به نفع این رژیم نیست و نخستین و مهمترین مصلحت جهانی و منطقهای است.
وی مدعی شد: ایران هستهای منجر به مسابقه تسلیحات اتمی در منطقه خواهد شد. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در بخش دیگری از این مصاحبه به روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی در دولت جدید آمریکا هم پرداخت و گفت حمایت واشنگتن از اسرائیل فراتر از خطوط حزبی است. گانتس گفت: روابط ما عمیق و نزدیک است. مطمئنم تلاش خواهیم کرد اطمینان یابیم روابط با دولت بایدن بخوبی روابط با دولتهای پیش خواهد بود. همکاری بین تشکیلات نظامی ما در همه سطوح عالی است، از برنامهریزی اطلاعاتی تا برنامهریزی استراتژیک.
* تأکید دوباره بلینکن بر شرطهای آمریکا درباره برجام
وزیر خارجه آمریکا در یک مصاحبه به اتهامزنی علیه برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران پرداخت. «آنتونی بلینکن» در این باره مدعی شد: «تهران ماهها با دستیابی به مواد شکافتپذیر مورد نیاز برای ساخت یک سلاح هستهای فاصله دارد [اما] اگر به برداشتن محدودیتها در توافق هستهای ادامه دهد این مساله میتواند ظرف چند هفته اتفاق بیفتد». وی در ادامه ادعاهایش افزود: اگر ایران به پایبندی به تعهدات ذیل برجام برگردد آمریکا مایل است به تعهد به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ بازگردد و سپس با متحدان و شرکای خود روی دستیابی به توافقی «طولانیتر و محکمتر» که شامل مسائل دیگر نیز میشود، همکاری کند.
* توصیه آبرامز به بایدن برای استفاده از اهرم فشار علیه ایران
نماینده پیشین آمریکا در امور ایران گفت امیدوار است بایدن به توافق هستهای بازنگردد. به نوشته روزنامه هاآرتص، الیوت آبرامز، نماینده آمریکا در امور ایران در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، تشدید تحریمهای اقتصادی و حفظ فشار علیه ایران، بویژه در روزهای پایانی کار دولت ترامپ را از دستاوردهای او برشمرد و گفت در همان زمان نیز دولت با ایجاد بازدارندگی از هر گونه تقابل با ایران جلوگیری کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد جو بایدن از اهرم فشار ایجادشده علیه ایران استفاده کند و به توافق هستهای ۲۰۱۵ بازنگردد اما گفت مهم است رفع تحریمهای ایران در ازای آزادی تمام زندانیان آمریکایی در ایران انجام شود. این مقام پیشین آمریکایی که اکنون به اندیشکده شورای روابط خارجی بازگشته است، در پایان یادآور شد مذاکره با متحدان واشنگتن و ایران برای بازگشت به توافق هستهای ممکن است زمانبر باشد.