به گزارش مشرق، بررسی کلیات گزارش کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس در مورد طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی - طرح شفافیت آرای نمایندگان - در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرار گرفت.
موافقان و مخالفان «طرح شفافیت آراء نمایندگان» چه گفتند؟
الیاس نادران به عنوان اولین مخالف طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس گفت: شفافیت رای نمایندگان بحث مهمی است؛ به ویژه بحث شفافیت مالی و آرا.
وی تاکید کرد: بنده از جمله معدود افرادی بودم که در مجلس هفتم و در سختترین شرایط به مانند رای به برجام و موضوعات دیگر به صورت علنی رای خود را اعلام کردم و تحت تاثیر جوسازی بیرونی هم قرار نمیگرفتم.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه مشکل ما این است که نمایش شفافیت میدهیم و کار دیگری میکنیم، بیان داشت: دیروز تقاضای رای علنی درباره رای به کلیات مجلس به هیئت رئیسه داده شد و، اما دبیر مجلس به ما گفتند که رئیس مجلس این موضوع را به صلاح نمیدانستند؛ چه شد که دیروز شفافیت بد بود و امروز خوب شد.
این نماینده مجلس اظهارداشت: شفافیت آن است که آنچه که مردم باید بداند بگوییم؛ اگر صداقت داریم باید بلافاصله وارد جرئیات این طرح شویم و این طرح را دوشوری نکنیم.
نادران تاکید کرد: آقای رئیس مجلس دیروز شما به کلیات گزارش کمیسیون تلفیق - بودجه ۱۴۰۰ - رای مثبت دادید و یا منفی؟ لطفا رای خود را اعلام کنید. مابقی هم باید بگویند روز گذشته به چه چیزی رای دادند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: بنده با شفافیت آرا به شدت موافقم و همیشه هم این مسئله را گفتهام، بنابراین نباید نوع رفتارمان را دوگانه کنیم. دو شوری کردن این طرح معنا ندارد و این طرح باید یک شوری شود.
کلیات طرح «شفافیت آراء نمایندگان» تصویب نشد
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۱۵ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی، با ۱۵۳ رأی موافق، ۶۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه، کلیات طرح شفافیت آرای نمایندگان برای تصویب فقط ۳ رای کم آورد. این طرح که در حقیقت اصلاح قانون آئین نامه داخلی مجلس بود برای تصویب به ۶۷ درصد آرای صحن علنی نیاز داشت اما با ۶۵ درصد آرا ۳ رای کم آورد و تصویب نشد. نمایندگان در جلسه روز یکشنبه، ۱۲ بهمن ماه رأی به اولویت رسیدگی به آن داده بودند.
قالیباف پس از پایان رأی گیری کلیات طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس پیرامون شفافیت آرای نمایندگان گفت: با توجه به اینکه اصلاح آیین نامه داخلی نیاز به دو سوم آرای نمایندگان نیاز دارد، کلیات این طرح رأی مورد نیاز را کسب نکرد، البته موافقان و مخالفان کلیات طرح با اصل موضوع شفافیت موافق بودند، لذا کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس تلاش کند تا آیین نامه را به نوعی تنظیم و تدوین کند که شفافیت و دغدغه همه نمایندگان دیده شود.
سمیه محمودی سخنگوی کمیسیون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: این طرح براساس ماده ۱۴۲ آئین نامه در کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی مورد بررسی قرار گرفت و کمیسیون شورا و آئین نامه نیز در کارگروهی متشکل از مرکز پژوهش ها و سایر نهادها و بازوهای علمی و نظارتی مجلس آن را مورد واکاوی قرار داد.
وی افزود: از آن جایی که طرح مذکور مطالبه عمومی جامعه است امیدواریم کلیات آن با اقبال نمایندگان همراه بوده و بتوانیم خواست عمومی را در خصوص آن اجابت نماییم.