به گزارش مشرق به نقل از دفتر نخست وزیری انگلیس، دو طرف درباره اهمیت افزایش تولید واکسن کرونا و حمایت از برنامه جهانی پیش خرید و توزیع عادلانه واکسن کرونا موسوم به کواکس توافق کردند.
آنها همچنین درباره کنفرانس اتی تغییرات آب و هوایی که قرار است در ماه نوامبر در انگلیس برگزار شود گفتوگو کرده و متعهد شدند که از طریق همکاری با یکدیگر سایر کشورها را برای ارائه برنامههای بلندپروازانه در زمینه کاهش ضایعات کربنی تشویق کنند.
تحولات میانمار از دیگر موضوع هایی بود که نخست وزیر انگلیس و دبیر کل سازمان ملل متحد درباره آن گفت وگو بر لزوم تداوم همکاریهای بینالمللی در خصوص روند سیاسی در لیبی و راه حل بحران یمن تاکید کردند.
بر اساس این بیانیه، بوریس جانسون مشتاقانه منتظر است تا در نشست مجازی هفته آینده شورای امنیت سازمان ملل به ریاست لندن درباره تغییرات آب و هوایی و مسائل امنیت بینالمللی به آنتونیو گوترش بپیوندد.
این دومین تماس تلفنی نخست وزیر انگلیس و دبیر کل سازمان ملل متحد در یک ماه گذشته است. ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد از ابتدای ماه فوربه به انگلیس رسیده است.
این کشور همچنین امسال میزبان دو نشست بزرگ تغییرات آب و هوایی در شهر گلاسکو و سران گروه ۷ است. کنفرانس تغییرات اقلیمی قرار بود سال گذشته برگزار شود که به دلیل همهگیری کرونا به نوامبر ۲۰۲۱ موکول شد.
دولت انگلیس همچنین منطقه گردشگری کورنوال را به عنوان مکان نشست گروه ۷ در خرداد ماه ۱۴۰۰ اعلام کرده که در آن سران جهان، از جمله جو بایدن رییس جمهوری جدید ایالات متحده، گرد هم خواهند آمد تا وضعیت احیای اقتصاد جهان از همهگیری ویروس کرونا را به بحث بنشینند.
این نخستین نشست حضوری سران دنیا بعد از تقریبا دو سال خواهد بود. نشست سال گذشته گروه ۷ در ایالات متحده لغو و نشست گروه ۲۰ در عربستان سعودی نیز به دلیل همهگیری کرونا به صورت مجازی برگزار شد.
انگلیس در حالی نسبت به برگزاری حضوری این نشست اصرار دارد که به لطف قرنطینه سراسری در این کشور آمار افسارگسیخته کرونا تحت کنترل درآمده است. با این حال بعید است که این وضع چندان پایدار باشد و به همین خاطر جانسون قصد دارد تا هفته آینده نقشه راه خروج تدریجی انگلیس از قرنطینه را اعلام کند.