اخبار ویژه روزنامه ها

وزیر نفت برای پاسخ دادن به پرسش‌هایی درباره تغییرات بهای حامل‌های انرژی و خوراک صنایع گفت قیمت‌ها دست خداست!

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

جایزه برای کمک به دولت در مدیریت بحران / قیمت‌ها را بالا می‌برند اما نمی‌خواهند پاسخگو باشند

کیهان

عارف: ناسا همان شعساست فقط اسمش عوض شده

رئیس مستعفی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان (شعسا) می‌گوید: گروه جدیدی که به اسم نهاد اجماع‌ساز تشکیل شده، همان شعساست و فقط نامش عوض شده است.

محمدرضا عارف در گفت‌وگو با روزنامه خراسان، به این پرسش پاسخ داد که «8 سال از دولت روحانی گذشته و بعضی از هواداران سابق دولت و اصلاح‌طلبان می‌گویند اشتباه کردیم یک نامزد اجاره‌ای داشتیم. آیا با این تجربیات باز هم آن تجربه انصراف خود را مفید می‌دانید؟» عارف گفت: سؤال شما یک سؤال اساسی است که من نباید جواب دهم. یک طرف قضیه من بودم چون مجری این تصمیم بودم. آن‌هایی که این تصمیم را گرفتند باید جواب بدهند.

وی درباره موضوع سمت نگرفتن در دولت روحانی هم گفت: در یک جلسه‌ای در خدمت آقای روحانی بودیم و دو سه پست مطرح کرد. وزارت ارتباطات، وزارت علوم و معاونت علمی. من برای هر سه پست نفرات مناسب‌تر از خودم را معرفی کردم. این را برای اولین بار می‌گویم تلقی من از این پیشنهادها این بود که آقای روحانی تمایلی به حضور فیزیکی من در دولت ندارد.

فردی که در دولت اصلاحات معاون اول موفقی بوده اگر بنا بود به دولت برود معاون اولی بود. وقتی روحانی معاون اولی را پیشنهاد نمی‌دهد و سه پست دیگر را می‌گوید می‌فهمم که ایشان می‌خواهد محترمانه بگوید، آقای عارف شما همان بیرون کمک کنید برای ما بهتر است. عارف در پاسخ این پرسش که «یکی از انتقادات اصلاح‌طلبان به شما در موضوع شورای عالی سیاست‌گذاری است. چرا این شورا در بزنگاه انتخابات مجلس کنار کشید و لیست نداد؟»، اظهار داشت: انتقاد وارد است و این روندی بود که به شورا در سال 98 تحمیل شد. من کاملا مخالف بودم و موافق لیست دادن در کل کشور بودم... منطقی‌تر بود که لیست می‌دادیم و سازوکاری که الان رسیدیم نشان می‌دهد که آن روش درست نبوده است. نهاد جدید هم عملا شورای عالی شده است. اسم که مطرح نیست و عملا نهاد اجماع‌ساز که ان‌شاءا... موفق باشد همان ترکیب اعضای حقوقی به علاوه 50 درصد اعضای حقیقی است.

عارف درباره تردید درباره نامزدی در انتخابات 1400 هم گفت: تردید نداریم. محکم اعتقاد داریم که باید مردم به صحنه بیایند و جریان ما هم محکم بیایند.

عارف با رد حمایت مجدد از نامزد غیراصلاح‌طلب گفت: برای ما هویت خیلی مهم است. یک جریان نمی‌تواند مدعی اداره کشور باشد اما در یک رویداد مهم حضور نداشته باشد یا بگوید حضور دارم اما کاندیدا ندارم. این قدر نیروی شایسته در جریان اصلاحات داریم که به راحتی می‌توانیم کاندیدای مطلوب و مناسب را ارائه کنیم حالا این که رای بیاورد یا نیاورد مسئله دیگری است. وی تصریح کرد من قبل از حمایت از روحانی هم با حمایت از نامزد غیراصلاح‌طلب مخالف بودم.

هدف غرب از مذاکره، توافق نیست خرید زمان برای مهار ایران است

معاون مؤسسه تحقیقات راهبردی در پاریس فاش کرد هدف غرب از دعوت به مذاکرات جدید همانند مذاکرات برجام، فقط به دست آوردن وقت برای مهار ایران بوده و نه رسیدن به توافق.

«برونو ترتره» در گفت‌وگو با هفته‌نامه فرانسوی اکسپرس تصریح کرد: هدف از امضای توافق اتمی با تهران در سال ٢٠١٥ به دست آوردن زمان جهت کُند و مهار کردن فعالیت‌های اتمی ایران بود. امروز نیز دستیابی به این هدف، از نو در دستور کار قرار گرفته است، زیرا غرب می‌داند که رسیدن به یک توافق گسترده تر با ایران ناممکن است. برونو تِرترِه افزود: به‌رغم پایان یافتن دوره ترامپ هیچ‌کس دیگر حاضر نیست به عقب یعنی به شش سال پیش بازگردد. زیرا از زمان امضای برجام تاکنون برنامه اتمی ایران توسعه یافته و تهران قصد دارد محدودیت‌های اعلام شده در برجام را در زمینه‌های غنی‌سازی اورانیوم و بازرسی از تأسیسات خود یک به یک نادیده بگیرد.

کارشناس فرانسوی گفت: اگرچه پیشرفت‌های تهران در زمینه اتمی برگشت‌پذیر هستند، اما، تهران به مهارت‌های تازه‌ای نیز دست یافته است.

وی تصریح کرد: بعید است که بتوان تهران را به چشم‌پوشی از پیشرفت‌های خود واداشت. با این حال، به گفته کارشناس فرانسوی، امروز نیز همانند گذشته هدف کشورهای غربی در مواجهه با پروندۀ اتمی ایران فقط خریدن زمان است.

برونو ترتره تأکید کرد: هیچ شانسی برای دستیابی به توافقی گسترده‌تر با ایران که شامل محدودیت برنامۀ موشکی و فعالیت‌های آن در منطقه باشد، وجود ندارد.

دولت به جای اصلاح ساختار بودجه سراغ افزایش نقدینگی رفت

سوءتدبیرهای دولت به افزایش نقدینگی دامن می‌زند و مانع از اصلاح ساختاری بودجه می‌شود.

روزنامه فرهیختگان در تحلیلی خاطرنشان کرده است: برخی هزینه‌کردهای دولت به‌خصوص در دوران رکود اقتصادی منطقی و در جهت تحریک تقاضای کل، اصولی است اما الزاماتی دارد که به‌نظر نمی‌رسد چندان در لایحه بودجه سال آینده رعایت شده باشد. در سال‌های اخیر باید سعی دولت بر اقناع عمومی در توضیح این واقعیات می‌بود اما به‌ویژه در دو سال اخیر خلاف آن عمل شده است، دوسالی که به ‌مراتب با محدودیت‌های مالی شدیدتری هم روبه‌رو بوده‌ایم. در عوض این کار، دولت فضای جامعه را به‌سمت افزایش انتظارات بالا برده است، برای مثال در یک‌سال اخیر دولت حقوق کارکنان خود را حدود 70 تا  80درصد افزایش داده، این در شرایطی است که بخش خصوصی با کرونا و کمبود درآمد و... روبه‌رو بوده است.

این سیاست متناقض، سیگنالی غیرواقعی را مخابره می‌کند که دولت مشکلی به ‌لحاظ کمبود مالی ندارد و با حاکم ‌شدن چنین فضایی، اصلاح بودجه کار سختی می‌شود؛ چراکه افکارعمومی درمورد این تناقض، ابهام دارد. بنابراین در لایحه بودجه و همچنین اصلاحات مجلس و اقتدار جمعی برای اصلاح بودجه فراهم نیست. انتظاری که در مورد اصلاح وجود دارد باید کسری بودجه به‌صورت روشن‌تر عنوان شده و منابع و مصارف قطعی طرح شود و برای اصلاحات بودجه، پاسکاری سیاسی انجام نشود. منظور از پاسکاری سیاسی اتفاقات اخیر بین دولت و مجلس است که در ماه‌های اخیر شاهد آن بودیم. دولت بعد از ارائه لایحه بودجه در آذرماه، طی سخنرانی‌ها و نامه‌نگاری‌هایی در حال تحمیل نتایج بودجه به مجلس بود و احتمالا ردکلیات بودجه در مجلس نیز به همین مسئله برمی‌گردد.

قدم اول در اصلاح بودجه، جلوگیری از قربانی‌ شدن بحث‌های کارشناسی در برابر منافع سیاسی است و در گام بعدی باید واقعی‌کردن منابع به‌ویژه درآمدهای نفتی در دستور کار قرار گیرد که بدون این مساله صحبت‌کردن از اصلاحات ساختاری صرفا روی کاغذ خواهد ماند. مالیات یکی از سرفصل‌های درآمد بودجه است که به‌شدت مغفول مانده، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر مجموع درآمد، کاهش فرارها و منطقی‌کردن معافیت‌های مالیاتی می‌تواند به پایداری منابع کمک بزرگی کند. نکته سوم می‌تواند در مورد هزینه‌ها به‌خصوص بخش حقوق و دستمزدها باشد که در صورت عدم تعدیل می‌تواند به افزایش نقدینگی، پایه پولی و تورم دامن بزند. این بحث از بودجه ابعاد سیاسی نیز به خود می‌گیرد تا جایی که می‌تواند در شرایط رکودی و مقطعی که بخش خصوصی توانی برای افزایش دستمزد و حقوق کارکنان خود ندارد، به افزایش شکاف طبقاتی و...

منجر شود.

دنیای اقتصاد: دولت استقراض‌های تورم‌زا را می‌پوشاند

روزنامه اقتصادی حامی دولت معتقد است دولت به خاطر حساسیت عمومی نسبت به استقراض، این موضوع را به شکل دیگری انجام داده و به همین دلیل به تورم ناشی از رشد پایه پولی دامن می‌زند.

روزنامه دنیای عصر اقتصاد، در یادداشتی با عنوان «راه فرعی پولی‌سازی کسری بودجه» نوشت: یکی از ادعاها که گاهی در رسانه‌ها عنوان می‌شود آن است که دولت بدون استقراض از بانک مرکزی توانسته هزینه‌های خود را پوشش دهد و امور جاری خود را به پیش ببرد. در نگاه اول به متغیرهای پولی شاید این سخن به نظر صحیح باشد.

اما واقعیت ورای این مسئله است. دولت و بانک مرکزی با حراج اوراق که به شکل هفتگی انجام می‌شود و همچنین راه‌اندازی عملیات بازار باز توسط بانک مرکزی، فرصتی را فراهم آورده‌اند تا کسری بودجه شدید دولت روی متغیرهای پولی به شکل حداکثری نمود نیابد. اگر هیچ استقراضی از بانک مرکزی نشده بود، چه بسا رشد پایه پولی که اکنون بالاتر از سطح بلندمدت است، بسی پایین‌تر از آن بود. اما در عین حال خود رقم بدهی دولت به بانک مرکزی که یکی از ارقام پایه پولی است، کمتر از سطح بلندمدت است و همین امر هم باعث می‌شود تا برخی مدعی باشند استقراضی از بانک مرکزی نشده است. نکته دقیقا اینجاست که استقراض صورت گرفته؛ اما نه در قالب بدهی دولت به بانک مرکزی. به بیان دیگر، هر چند کسری بودجه موجب استقراض از بانک مرکزی شده، اما در آیتم‌های دیگری در پایه پولی نمایان شده است.

تسعیر ذخایر صندوق توسعه یکی از اصلی‌ترین عوامل رشد پایه پولی در دو سال اخیر بوده است. مکانیزم به این شکل است که بانک مرکزی، ریال ذخایر را به صندوق داده و صندوق آن را به دولت می‌دهد تا کسری خود را جبران کند. به این شکل هرچند رقم ذخایر خارجی بانک مرکزی در پایه پولی افزایش می‌یابد، اما علت رشد پایه پولی کسری بودجه و استقراض دولت است که به شکل استقراض دولت از صندوق توسعه درمی‌آید. مشکل بدتر آن است که این ذخایر خریده‌شده توسط بانک مرکزی، قابلیت فروش ندارد تا بتوان اثر تسعیر را خنثی کرد. با وجود چنین برداشت‌هایی، ادعای آنکه دولت از بانک مرکزی استقراض نکرده، بسی جای سوال دارد.

از سوی دیگر تنخواه دولت از بانک مرکزی به سطح ۶ درصد بودجه رسیده که این افزایش نیز بر رشد پایه پولی موثر بوده است. هر زمان درصد تنخواه، رشد یابد، پایه پولی رشد می‌کند. از سوی دیگر اگر دولت قادر نباشد در پایان سال میزان تنخواه را بازگرداند، خود این نیز موجب رشد پایه پولی می‌شود.

همین دو منبع ذکرشده که هیچ‌کدام در بخش بدهی دولت به بانک مرکزی نمود نمی‌یابد، اما از دل کسری بودجه آمده و بر پایه پولی و تورم موثر است. از این رو افتخار به این موضوع که از بانک مرکزی استقراض نشده، سخن مبتنی ‌بر واقعیت نیست و صرفا می‌توان گفت به‌دلیل حساسیت عموم، استقراض به شکل دیگری انجام شده اما رشد پایه پولی و تورم ناشی از آن به قوت خویش باقی است.

قیمت‌ها را بالا می‌برند اما نمی‌خواهند پاسخگو باشند

وزیر نفت و مدعیان اقتصاد لیبرالی و آزاد نباید بی‌تدبیری‌های خود را پای مقدسات بنویسند.

روزنامه جوان در یادداشتی انتقادی نوشت: وزیر نفت برای پاسخ دادن به پرسش‌هایی درباره تغییرات بهای حامل‌های انرژی و خوراک صنایع گفت قیمت‌ها دست خداست! بیژن زنگنه در پاسخ به انتقادات مبنی بر قیمت‌گذاری صنایع پایین‌دستی می‌گوید: «قیمت‌ها دست خداست. هیچ دولتی نمی‌تواند در قیمت‌گذاری‌ها دخالت کند و انتظار نتایج مطلوبی را داشته باشد.» این را وزیر دولتی گفته که در حوزه قیمت‌گذاری هر کاری خواسته انجام داده و بدون توجه به تبعات اقدامات خود، اقتصاد کشور را به هر سو که می‌خواهد می‌کشاند، البته دیدگاه وزیر نفت در این حوزه، غوطه‌ور بر نظریات دوست صمیمی خود، یعنی عباس آخوندی است که کلاً اعتقاد دارد همه چیز را باید آزاد کرد!

چنین رویکردی در اظهارات این چند سال وزیر نفت بارها مشاهده شده است؛ وزیری که می‌گفت نباید با کارت سوخت و سیستم مدیریت مصرف بنزین، برای مردم دردسر ایجاد و قیمت‌ها را باید رها کرد!

وزیر نفت از قیمت‌گذاری دولتی برای خوراک صنایع و حامل‌های انرژی انتقاد می‌کند ولی خود، در این حوزه بیشترین دخالت‌ها را داشته است. اگر آقای زنگنه عمیقاً به این موضوع اعتقاد دارد چگونه است که برای قیمت خوراک تصمیمات شخصی خود را در نهادهای بالادست «می‌پزد» و مصوبه افزایش یا کاهش قیمت را می‌گیرد. اگر قرار است بازار برای این چالش تصمیم بگیرد، چگونه است که قیمت خوراک گازی پتروشیمی‌ها افزایش می‌یابد و از سوی دیگر، تخفیف‌هایی برای خوراک پالایشگاه‌های نفتی در نظر می‌گیرد؟  اگر قرار است قیمت‌ها از دل بازار بیرون بیایند، بفرمایند که کدام بازار با چه مکانیسم و چه بازیگرانی؟! اگر منظور آن است که صنایع وابسته به دولت و خصولتی‌ها قیمت را چکش بزنند، ناگفته پیداست که چه اتفاقی در بطن تصمیمات مقام عالی وزارت در حال رخ دادن است.

«دو نبش» بازی کردن در دولتی که هر دخالت قیمتی را وظیفه خود می‌داند، اصولاً با نگاه خاص وزیر نفت همسو نیست که هرگاه به سودش باشد، قیمت‌ها را تغییر می‌دهد و هر زمان که درباره نحوه قیمت‌گذاری‌ها انتقادی به وی وارد می‌شود، همه چیز را تقصیر «خدا» می‌اندازد. مقام عالی وزارت، بهتر از هر کسی می‌داند طی سال‌های اخیر خودش بیشترین حضور در حوزه قیمت‌گذاری را داشته است ولی امروز، چنان از لزوم عدم ورود دولت به این حوزه سخن می‌گوید که هرکس نداند، ممکن است اسیر این باور غلط شود که آقای زنگنه، خود را از هرگونه دخالت قیمتی کنار کشیده است.

اصلاح‌طلبان مجبورند این تناقض را حل کنند

اصلاح‌طلبان باید قبل از هر تحرک انتخاباتی این تناقض را حل کنند که بالاخره رئیس‌جمهور را دارای اختیار می‌دانند یا بی‌اختیار؟!

مدیر مسئول روزنامه جوان در یادداشتی نوشت: طیفی از اصلاح‌طلبان سال‌هاست بر این طبل می‌کوبند که رئیس‌جمهور در ایران فاقد اختیار است.

وقتی رئیس‌جمهور محترم در روز ۲۲ بهمن امسال فهرستی از اقدامات دولت را برمی شمرد، ذهن نگارنده مرتب بین بی‌اختیاری و این همه کار رفت و برگشت می‌کرد. پس از سال‌ها مطالعه دریافتم وقتی طیف فوق‌الذکر می‌گویند رئیس‌جمهور فاقد اختیار است، یعنی سه کار را نمی‌تواند انجام دهد: ۱- اختیار تغییر نوع نظام سیاسی را ندارد. ۲- یکطرفه نمی‌تواند مقابل غرب زانو بزند. ۳- اختیار وارد کردن اپوزیسیون را به قدرت و حکومت ندارد. اصلاح‌طلبان عارف را به‌دلیل ورود نکردن وی به این سه مقوله عقب کشیدند و بعداً شکوری‌راد، نوشت «عارف وفادار به نظام است نه اصلاح‌طلب.» بنابراین وقتی از رئیس‌جمهور شجاع حرف می‌زنند یا اکثر کاندیداها به دل‌شان نمی‌نشیند، منظور اقدام در آن سه مقوله است و عبور از خاتمی هم به خاطر همین سه اصل کلید خورد. اما کاش یکپارچه می‌گفتند رئیس‌جمهور فاقد اختیار است. اظهارنظر طیف ذکر شده در این باره شترگاو پلنگی است.

اصلاح‌طلبان بارها از دوران خاتمی به عنوان نقطه عطف یاد کرده‌اند. حال آنکه رئیس‌جمهور را فاقد اختیار می‌دانند. واقعیت تلخ این است که جماعت مذکور خود را «پدر دموکراسی» در ایران می‌دانند و فرضشان این است که رأی از سرچشمه یا به سوی ما جاری است یا در انسداد و انحراف است. در همین انتخابات ۱۳۹۸ با اینکه شخصی شناخته شده (مجید انصاری) سرلیست تهرانشان بود رأیشان به ۷۰ هزار نفر نرسید، حال آنکه در طیف مقابل رأی سرلیست نسبت به چهار سال قبل بیش از ۲۰۰ هزار رأی رشد داشت.  باید عقلای جریان اصلاحات که خود را جریان سیاسی می‌دانند (و نه یک جنبش اجتماعی) در اتاق‌های فکر خود فکری به حال تناقضات و تعارضات بکنند. در عین حال توضیح دهند که چرا حدود ۲۰ نفر را برای یک کرسی بدون اختیار در صف بررسی قرار داده‌اند؟ چرا برای مسیری که شما را به هدف نمی‌رساند، اینقدر دست و پا می‌شکنید؟ رئیس‌جمهور طبق قانون اساسی (هر که باشد) وظایف و شعارهایش باید در چارچوب سیاست‌های کلی نظام باشد.

جایزه برای کمک به دولت در مدیریت بحران / قیمت‌ها را بالا می‌برند اما نمی‌خواهند پاسخگو باشند

ایران

توضیح درباره وضعیت «بهنام محجوبی» در زندان
 
 خبر اول اینکه، در پی مسمومیت محکومی به نام بهنام محجوبی در یکی از بیمارستان‌های تهران، اداره کل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان تهران در اطلاعیه‌ای ضمن ابراز تأسف، نسبت به این واقعه اعلام کرد: فرد مورد اشاره، دارای سابقه بیماری بوده و به همین دلیل در جریان تحمل محکومیت، تحت نظر پزشک قرار داشته است. زندانی محجوبی از ابتدای امسال تاکنون نیز هیچ درخواست ملاقاتی بجز یک مورد نداشته است، در تاریخ ۷ بهمن ۹۹ مادر وی درخواست ملاقات داشته‌اند که ملاقات هم انجام شده است. به گزارش ایسنا، اداره کل زندان‌های تهران افزوده: در تاریخ ۱۲ بهمن ۹۹ با نظر مرجع قضایی به دلیل بیماری محکوم مورد اشاره با تعویق اجرای مجازات وی موافقت می‌شود مشروط به اینکه وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی جهت خارج شدن از زندان اخذ شود این موضوع همان زمان رسماً و به صورت کتبی به وی ابلاغ می‌شود. متأسفانه در روزهای گذشته، این محکوم دچار مسمومیت شده که بلافاصله جهت درمان به یکی از بیمارستان‌های تهران منتقل می‌شود. اداره کل زندان‌های تهران با اشاره به اینکه بررسی‌های اولیه و ادعای هم اتاقی‌های وی نشان می‌دهد زندانی محجوبی بر اثر مصرف بیش از حد دارو مسموم شده تأکید دارد: موضوع علت مسمومیت وی در حال بررسی دقیق و فوری است و نتیجه نهایی پس از بررسی پزشکی و قضایی اعلام می‌شود. این محکوم در غائله خیابان گلستان هفتم در سال ۹۶ دستگیر و پس از طی همه فرایندهای قضایی، به تحمل حبس محکوم گردیده بود.

فریدون عباسی: در مسکو بازداشت نشدم

 خبر دیگر اینکه، فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس که اخیراً به‌همراه محمدباقر قالیباف به مسکو سفر کرده بود خبر بازداشتش را تکذیب کرد و گفت که انتشار این شایعه برای تخریب سفر هیأت پارلمانی به مسکو، بوده است. به‌گزارش خانه ملت، وی توضیح داد: به جهت اینکه نام من سال‌ها قبل در میان دانشمندان هسته‌ای ایران از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سازمان ملل ارسال شده بود، تنها برای دقایقی روند چک و تأیید گذرنامه با تأخیر همراه شد.عباسی تأکید کرد: نام من در گذشته در فهرست تحریم‌ها قرارداشت و همین مسأله باعث بروز آن مسأله شد که رئیس کمیسیون سیاست خارجی دومای روسیه وقتی به استقبال ما آمد از همین مشکل کوچک و تأخیر ایجاد شده عذرخواهی کرد.

عمان: کانال‌های ارتباطی مستقیم میان واشنگتن و تهران باز است

 شنیدیم که، وزیر خارجه عمان با اشاره به روابط خوب کشورش با ایران و امریکا، بر آمادگی کشورش برای حل تنش‌ها در منطقه تأکید کرد. به گزارش ایسنا، بدر البوسعیدی در گفت‌وگو با اندیشکده «شورای آتلانتیک» که مقر آن در امریکا است گفت: سیاست خارجه کشور عمان بر اساس همکاری و صلح است. وی تأکید کرد: ما آماده هستیم که از هر طریقی کمک کنیم تا نابسامانی و تنش‌های منطقه به پایان برسد، ما روابط بسیار خوبی با ایران داریم و همزمان با امریکا نیز روابط خوبی داریم. معتقدم که راه کانال‌های ارتباطی مستقیم میان تیم‌های سیاست خارجی واشنگتن و تهران باز است و مانعی برای فعال کردن این کانال‌ها نمی‌بینم. وزیر خارجه عمان گفت: توافق هسته‌ای ایران مهم‌ترین دستاورد امریکا در منطقه در طول چندین سال است و بازگشت به این توافق به نظر من اقدام تکمیلی مهمی برای این دستاورد به شمار می‌رود و در آینده نیز نتایج بسیار خوبی به‌دنبال خواهد داشت.

شکایت از آذری جهرمی در زنجان صحت ندارد

 با خبر شدیم که، خبرگزاری رسمی قوه قضائیه، ادعای رئیس کل دادگستری زنجان مبنی بر تشکیل پرونده قضایی برای وزیر ارتباطات را تکذیب کرد. اخیراً روابط عمومی دادگستری کل استان زنجان به نقل از رئیس کل این دادگستری از تشکیل پرونده قضایی علیه «یکی از مسئولان کشور» در پی «صحبت‌های نادرست و خلاف سیاست‌های نظام» خبر داده بود. اگر چه در این خبر نامی از آذری جهرمی برده نشده بود، اما با توجه به بازتاب سخنان وزیر ارتباطات در زنجان معلوم بود که منظور همین عضو کابینه است. با این حال «مهدی کشت دار» مدیر مسئول خبرگزاری میزان در توئیتی اعلام کرد که اعلام جرم دادستان عمومی و انقلاب زنجان علیه یکی از وزرای دولت، به هیچ وجه صحت ندارد.

تکذیب ادعای ضد ایرانی در اتیوپی

 دست آخر اینکه، سفارت ایران در اتیوپی ادعای روزنامه نیویورک تایمز مبنی بر نقشه ایران در حمله به سفارت امارات عربی متحده در «آدیس آبابا» پایتخت اتیوپی را رد کرد.به گزارش عصرایران، نیویورک تایمز دوشنبه 27 بهمن با استناد به منابع امریکایی و اسرائیلی مدعی شد که دستگیری 15 نفر در اتیوپی باعث خنثی شدن بخشی از «برنامه ایران علیه دیپلمات‌های امارات متحده عربی» شده است.مقامات اتیوپی‌ اعلام کردند فردی به‌نام «احمد اسماعیل» که با همکاری «سرویس‌های اطلاعاتی آفریقایی، آسیایی و اروپایی» در سوئد دستگیر شده، سرکرده این عملیات بوده است. سخنگوی رسانه‌ای سفارت ایران در اتیوپی با رد این ادعا افزود: این اتهامات بی‌اساس از سوی رسانه‌های رژیم صهیونیستی ساخته و پرداخته می‌شوند.تیم رسانه‌ای سفارت ایران اعلام کرد: نه اتیوپی و نه امارات هنوز در مورد مداخله ایران در این حمله اظهار نظری نکرده‌اند.

جایزه برای کمک به دولت در مدیریت بحران / قیمت‌ها را بالا می‌برند اما نمی‌خواهند پاسخگو باشند

خراسان

مصائب عجیب صادرات شرکت های دانش بنیان
گزارش یک مقام مسئول نشان می دهد در حالی که یکی از نیازهای مهم شرکت های دانش بنیان برای افزایش صادرات، در اختیار داشتن کارت بازرگانی است به علت حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور در هیئت مدیره این شرکت ها، امکان گرفتن این کارت برای تعدادی از این شرکت ها وجود ندارد چرا که طبق مقررات فعلی، اشتغال تمام وقت افراد در دانشگاه ها و مراکز علمی، از شرایط عدم تعلق کارت بازرگانی محسوب می شود!
 
جایزه برای کمک به دولت در مدیریت بحران 
یک مسئول مهم اجرایی با ارسال دستوری خطاب به تعدادی از اعضای هیئت وزیران، از آن ها خواسته با توجه به تاکیدات قانون مدیریت بحران و ضرورت توسعه مشارکت‌ های مردمی برای تقویت مدیریت در این بخش، هرچه سریع تر به تهیه و تصویب آیین نامه ها و مقررات لازم برای سازمان دهی و استفاده از ظرفیت تشکل ها و نهادهای غیردولتی، فدراسیون‌ های ورزشی و دیگر نیروهای داوطلب مردمی اقدام و ‌سازوکارهای حمایتی و تشویقی را   تدوین کنند.

جایزه برای کمک به دولت در مدیریت بحران / قیمت‌ها را بالا می‌برند اما نمی‌خواهند پاسخگو باشند

آرمان ملی

علت غیبت وزیر اطلاعات

ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: وزیر اطلاعات جهت پاسخ به تعدادی از سوالات نمایندگان به کمیسیون امنیت ملی دعوت شده بود که به دلیل سفری که داشت، این جلسه به تعویق افتاد.

زمان انتخابات هیات‌رئیسه خبرگان

سخنگوی هیات‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری از برگزاری انتخابات هیات‌رئیسه و کمیسیون‌های تخصصی این مجلس در اجلاس چهارم اسفندماه خبر داد و گفت: اعضای مجلس خبرگان رهبری با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند. سیداحمد خاتمی گفت: این انتخابات، نخستین دستورکار است و اعضای هیات‌رئیسه اعم از رئیس، نواب، منشی‌ها و کارپردازان برگزیده می‌شوند.

لژیونر ایرانی کرونا گرفت

رسانه‌های ترکیه خبر دادند که مجید حسینی مدافع ایرانی تیم ترابزون‌اسپور ترکیه به ویروس کرونا مبتلا شد. تیم فوتبال ترابزون اسپور خود را برای دیدار هفته بیست و ششم سوپرلیگ ترکیه مقابل باشاک شهیر آماده می‌کند از این رو بازیکنان این تیم برای شرکت در این دیدار تست ویروس کرونا دادند. اکنون رسانه‌های ترکیه از مثبت شدن تست کرونای تعدادی از بازیکنان ترابزون اسپور خبر می‌دهند که در این میان، نام مجید حسینی مدافع ایرانی این تیم نیز در لیست افراد مبتلا دیده می‌شود.

بازداشت عامل اصلی در ترکیه

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از دستگیری عامل پنجم و اصلی شهادت سرگرد «کوروش حاجی‌مرادی» رئیس پلیس آگاهی شهرستان اسلام‌آبادغرب در شهر «دنیزلی» ترکیه توسط پلیس اینترپل خبر داد. سردار «علی‌اکبر جاویدان» اظهار داشت: شهید «حاجی‌مرادی» شامگاه یکشنبه پنجم خرداد سال گذشته که مصادف با شب قدر و شهادت حضرت علی(ع) بود حین گشت‌زنی در اسلام‌آبادغرب با اشرار مسلح درگیر و به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

تجمع طرفداران استقلال

هواداران استقلال مقابل ساختمان باشگاه تجمع و جدایی فکری را از جمع آبی‌پوشان درخواست کردند. پس از گمانه‌زنی‌ها و حاشیه‌هایی که درخصوص سرمربی استقلال پیش آمد، هواداران استقلال روز سه‌شنبه مقابل ساختمان باشگاه تجمع کردند و مطالبات خود را اعلام کردند.آنها با شعار «فکری حیا کن استقلال رو رها کن»، خواستند تا سرمربی استقلال، از جمع آبی‌پوشان پایتخت جدا شود. همچنین هواداران در این تجمع خطاب به خلیل‌زاده اعتراضاتی را بیان کردند و معتقد بودند عملکرد رئیس مدیره باشگاه استقلال قابل پذیرش نبوده است.

شکایت کارگردان معروف

معاون اجتماعی پلیس فتا از شکایت کارگردان معروف به پلیس فتا مبنی بر سرقت و انتشار غیرمجاز آثار تولیدی وی در فضای مجازی خبر داد. سرهنگ رامین پاشایی اظهار داشت: در پی اعلام شکایت رسمی یکی از کارگردانان معروف کشورمان پس از بررسی‌های تخصصی و کشف ادله دیجیتال جرم، افراد مرتبط با این اقدام مجرمانه مورد شناسایی قرار گرفتند و پس از احضار و تحقیقات تکمیلی، پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی فرستاده شد.

بازیگر فیلم «قیصر» درگذشت

پرویز جاهد منتقد و مدرس سینما با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش از درگذشت غلامرضا سرکوب خبر داد. بازیگر فیلم «قیصر» درگذشت. غلامرضا سرکوب ‎بازیگر قدیمی تئاتر و سینمای ایران بر اثر بیماری ریوی در یکی از بیمارستان‌های لندن درگذشت. او متولد سال 1310 در اصفهان بود. او فعالیت هنری را سال 1328 با بازی در تئاتر «سپاهان اصفهان» آغاز کرد. سرکوب سینما را با «شب‌نشینی در جهنم» آغاز کرد، اما با ایفای نقش رحیم آق‌منگل در «قیصر» به یکی از شمایل‌های نقش منفی سینمای ایران تبدیل شد.

حبس 3 تازه داماد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: دادستان بندرخمیر برای 3 تازه‌داماد این شهرستان که بدون توجه به ممنوعیت‌های کرونایی اقدام به برگزاری مراسم عروسی کرده‌ بودند، بنابر ماده 668 قانون مجازات اسلامی یک سال حبس صادر کرده است. فاطمه نوروزیان گفت: این سه تازه داماد البته بنا بر حکم صادرشده می‌توانند به جای زندان در فعالیت‌های آموزشی و شرکت در برنامه‌های مقابله با کرونا و همکاری با پرستاران استفاده کنند.

دستگیری مدال‌آور شنای المپیک

دارنده مدال نقره و برنز شنای المپیک از استرالیا به اتهام قاچاق مواد مخدر دستگیر شد. اسکات میلر استرالیایی دارنده مدال نقره و برنز المپیک در شنا، متهم به قاچاق مواد مخدر شده است و به همین خاطر دستگیر شد. به گزارش آسوشیتدپرس، به گفته منبعی به نقل از پلیس استرالیا، این ورزشکار سابق و همدست وی هنگام حمله پلیس در حوالی سیدنی دستگیر شدند. آنها به تهیه داروهایی به ارزش 1.6میلیون دلار متهم شدند.

توضیحات درباره بهنام محجوبی

سازمان زندان‌ها در اطلاعیه‌ای ضمن ابراز تاسف نسبت به این اتفاق در اطلاعیه‌ای آورده است: «تمام مراقبت‌های مورد نیاز پزشکی در طول دوران حبس و همچنین اقدامات ویژه درمانی در زمان بستری شدن وی در بیمارستان، به صورت کامل انجام شده و وی هم اکنون نیز تحت مراقبت‌های ویژه پزشکی است. اداره کل زندان‌های تهران با بیان اینکه بررسی‌های اولیه و ادعای هم‌اتاقی‌های وی نشان می‌دهد زندانی محجوبی بر اثر مصرف بیش از حد دارو مسموم شده، تاکید دارد: موضوع علت مسمومیت وی در حال بررسی دقیق و فوری است.»

دستگیری عامل تیراندازی در مهران

فرمانده انتظامی مهران از دستگیری عامل تیراندازی در کمتر از 72 ساعت خبر داد. سرهنگ قدرت‌ا... شهبازبیگی اظهار کرد: در پی تماس تلفنی شهروندان با پلیس 110 مبنی بر یک مورد درگیری در شهر مهران که با صدای شلیک گلوله همراه بوده، بلافاصله اکیپ گشت انتظامی برای صحت و سقم موضوع به محل اعزام شد. برابر بررسی‌های به‌عمل‌آمده قبل از حضور ماموران از محل متواری شده بود که کمتر از 72 ساعت شناسایی و در مخفیگاهش دستگیر شد.

دختر حاکم دوبی ربوده شد

«لطیفه» دختر حاکم دوبی با انتشار یک فیلم از ربوده شدنش از سوی یک گروه ناشناس خبر داد. وی اعلام کرده که مانند یک گروگان در یک ویلای ناشناس نگهداری می‌شود. وی افزود: نیروهایی که یونیفرم پلیس بر تن داشتند به من گفته‌اند که تا آخر عمرم زندانی خواهم بود. وی با اشاره به اینکه به‌شدت از سلامت جانی خود نگران است، افزود: آنها همه درها و پنجره‌ها را بسته‌اند، هم‌اکنون پنج نیروی امنیتی در داخل و دو نیروی امنیتی نیز در خارج هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس