کد خبر 1184863
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۱
پزشک نمایه

نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با انتقاد از یکپارچه نبودن سامانه‌های سازمان‌های بیمه‌گر برای اجرای نسخه الکترونیک گفت: بسیاری از پزشکان در اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک همکاری نمی‌کنند!

به گزارش مشرق، دکتر بهمن صبور، نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به مشکلات اجرای نسخه الکترونیک در داروخانه‌ها اظهار کرد: قرار بود که پرونده الکترونیک سلامت در قالب سامانه «سپاس» به طور همه جانبه استقرار یابد تا ۱۷ بیمه به این سامانه متصل و اطلاعات در آن ثبت شوند اما پرونده الکترونیک سلامت به طور کامل اجرا نشده و سامانه‌ها جزیره‌ای شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

بیمه‌های تکمیلی به طرح نسخه الکترونیک متصل می‌شوند

وی افزود: بیمه تأمین اجتماعی و بیمه سلامت هرکدام یک نرم‌افزار مجزا دارند؛ سامانه تی‌تک نیز در داروخانه‌ها وجود دارد؛ بیمه‌های مکمل نیز در داروخانه‌ها نیاز به سامانه جداگانه دارند و وقتی در داروخانه می‌خواهیم یک نسخه را وارد سیستم کنیم زمان زیادی گرفته می‌شود.

صبور با بیان این‌که سامانه‌های الکترونیکی باید باعث سهولت کار شوند اما متأسفانه در کشور ما سامانه کار داروخانه‌ها و مردم را سخت‌تر کرده است، ابراز کرد: دفترچه‌های کاغذی حذف شده‌اند اما پرونده الکترونیک سلامت به طور کامل اجرا نشده است؛ پرونده الکترونیک سلامت اجزای مختلفی دارد که اولین رکن آن، پزشکان هستند؛ پزشک باید در پرونده الکترونیک سلامت نسخه را ثبت کند و این نسخه می‌تواند در تمام داروخانه‌های آنلاین پذیرش شود تا دارو به بیمار تحویل داده شود. در کشور ما هنوز همه پزشکان زیر بار نسخه‌نویسی الکترونیک نرفته‌اند؛ بیمه‌ها به داروخانه‌ها گفته‌اند که اگر پزشک نسخه کاغذی تحویل بیمار می‌دهد این نسخه باید در داروخانه تبدیل به نسخه الکترونیک شود!

بیشتر بخوانید:

صفر تا صد نحوه ویزیت بدون دفترچه بیمه

نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان این‌که تبدیل نسخه کاغذی به الکترونیک مشکلات بسیاری برای داروخانه و بیماران ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی پزشکان نسخه را بدخط می‌نویسند؛ اگر نسخه اشتباه خوانده شود و داروی اشتباه به بیمار تحویل داده شود می‌تواند خطرات بسیاری برای بیماران داشته باشد و مشکلات حقوقی زیادی برای داروخانه‌ها پیش خواهد آورد.

صبور با بیان اینکه باید پرسنل داروخانه آموزش ببینند و تعداد سیستم‌ها و کامپیوترهای داروخانه‌ها ازفایش یابد تا ارائه خدمت به بیماران با سرعت بیشتری انجام شود، خاطرنشان کرد: وقتی نسخه پیچی الکترونیک در داروخانه اجرا می‌شود باید نسخه هر بیمار دریافت و بررسی شود و سپس نسخه بیمار بعدی بررسی شود؛ این امر زمان‌بر است و بنابراین مردم باید نسبت به این مسئله توجه شوند؛ از سوی دیگر تعداد سیستم‌های موجود در داروخانه‌ها باید افزایش یابد تا امر خدمت‌رسانی به بیماران با سرعت بیشتری انجام شود اما هیچ یک از این هزینه‌های داروخانه‌ها دیده نشده است.

نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان این‌که اجرای نسخه الکترونیک به نفع کشور و مردم است؛ بیان کرد: اجرای نسخه الکترونیک باعث صرفه‌جویی در مصرف کاغذ، جلوگیری از قاچاق و تخلفات در حوزه دارو می‌شود اما متأسفانه بار اجرای نسخ الکترونیک تنها روی دوش داروخانه‌ها گذاشته شده است و بسیاری از پزشکان در اجرای نسخه نویسی الکترونیک همکاری نمی‌کنند. بیمه‌ها هرکدام برای خود یک سامانه تعریف کرده‌اند و سامانه یکپارچه‌ای که همه بیمه‌ها به آن متصل باشند وجود ندارد!

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۵
    1 0
    بچه یک ساله ما مریض شد سرماخورده بود رفتیم دکتر روز جمعه بود و اکثر مطب ها بسته. این پزشک محترم این فرشته نجات هر بهونه ای که فک شو بکنید آورد تا از برگ های دفترچه اعتبار دار ما استفاده نکنه و ۵۰۰۰ تومان ویزیت بیشتر آزاد بگیره از اینکه اکن گشنه ۵۰۰۰ تومنه بگذریم ولی من دارو رو هم آزاد خریدم یعنی ویزین آزاد وارو آزاد و پول بیمه ای که پرداخت میکنیم و استفاده ای نمیشه کارگر مگه چقدر حقوق میگیره که دکتره دندون تیز کرده بیمه دندون تیز کرده دولت دندون تیز کرده خلاصه بگذریم خدمات اجتماعی کع از قضا از وظایف دولت هست مفت نمی ارزه
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۵
    2 1
    به دلیل اینکه برنامه نسخه الکترونیک بدون در نظر گرفتن همه جوانب و بصورت کاملا ناقص ابلاغ شده. بیمه ها فقط منفعت خودشون رو دنبال میکنن ..در نظر بگیرید در این شرایط بسیار بد کرونایی در یه کلینیک و یا اورژانس که مرتبا بیماران بد حال و اورزانسی مراجعه میکنند پزشک باید برای هر نسخه مدتها پای سیستم کامپیوتر بشینه و ثبت رو انجام بده .!! گاهی یک بیمار چند نسخه دارویی و سونو گرافی و آزمایش داره که برای هر کدوم کلی وقت باید بذاره . بیماران اورژانسی رها بشن و پزشک فکر و وقتش رو بذاره پای سیستم .!!!!. مسئله ای که نه از طرف بیماران قابل قبوله و نه پزشک . اونم با این سیستم ها که در کشور ما مرتبا قطعی وهنگی دارند .!! پزشکان و بیمارن حق دارن که از برنامه نسخه الکترونیک استقبال نکنند ...
  • بنده خدا IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۵
    1 7
    دکترا ی پیر و از کار افتاده تامین اجتماعی توان پذیرش تکنولوژی جدید رو ندارن و نسخه پیچ های بیسواد داروخانه ها...
  • حمید رضا IR ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۵
    0 0
    مقاله مفیدی بود به نظرم اساس اجرای نسخه الکترونیک بسیار مفید و در راستای جهش در حوزه خدمات بهداشتی درمانی است اما ای کاش تمامی بیمه ها من جمله شاخه های بیمه خدمات درمانی،تامین اجتماعی و نیرو های مسلح که بخش عمده بیمه را تشکیل می دهند یک سامانه واحد را معرفی می کردند و بیمه های تکمیلی هم از این رویکرد حمایت می کردند . امیدوارم در سیر این فرآیند این اقدامات انجام شود.
  • IR ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۵
    0 1
    میدانید چر ا پژشکا در برابر الکترونیکی مخالفت میکنن؟ بنظرم دلیلش جلو گیری از منقرض شدن خط خرچنگ قورباعه‌ای بنام خط‌دکترا میباشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس