به گزارش سرویس بورس مشرق، محسن خدابخش اظهار داشت: تاکید طرح حمایت صندوق توسعه بازار از سهامداران خرد بر ایجاد دید بلندمدت برای سرمایهگذاری در بازار سرمایه و در راستای حمایت از سهامداران خردی است که امسال وارد بازار شدهاند.
وی جامعه آماری این طرح را حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ذکر کرد و گفت: از بین افرادی که از ابتدای سال ۹۹ اولین معامله خود را انجام دادند و تعداد آنها به ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر میرسد ، حدود ۴ میلیون و ۵۰۰هزار نفر دارای پرتفوی کمتر از ۱۰ میلیون تومان هستند که در راستای رفع نگرانیها و انتفاع این افراد از سود بازار سرمایه، مقرر شد که یک اختیار فروش در سررسید اردیبهشت ۱۴۰۱ برای این افراد منتشر شود .
بیشتر بخوانید:
تصویب طرح حمایتی از سهامداران خرد
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس توضیح داد: اگر این افراد اختیار فروش را که یک ریالی خواهد بود تهیه کنند، الان هر پرتفویی دارند به شرط آنکه در اردیبهشت ۱۴۰۱ از نظر تعدادی کاهش نیافته باشد، میتوانند افزایش بدهند و آن مقداری را که افزایش دادهاند، بفروشند. ولی قاعدتا آن مقدار را که الان وجود دارد باید حفظ کنند و اگر طی دوره کاهش داشته باشد ، این طرح شامل آنها نخواهد شد .
به گفته خدابخش، در اردیبهشت ۱۴۰۱ اگر ارزش دارایی پرتفوی این سهامداران خرد کمتر از ارزش داراییها به اضافه ۲۵ درصد بود، مابهالتفاوت آن به همه این افراد پرداخت خواهد شد .
وی با ذکر مثالی در این خصوص ادامه داد: به عنوان مثال اگر امروز شخصی ۱۰ میلیون تومان پرتفوی داشته باشد و ارزش همین تعداد سهام را بدون اینکه در طی ۱۴ ماه کاهش دهد، در اردیبهشت ۱۴۰۱ کمتر از ۱۲ میلیون و ۵۰۰هزار تومان باشد، مابهالتفاوت آن به این افراد پرداخت خواهد شد و اگر هم بیشتر از این رقم باشد، سود آن برای سهامدار محفوظ خواهد بود .
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس خاطرنشان کرد: کسانی که وارد این طرح شوند ، قاعدتا از یک بازدهی حداقل ۲۵ درصدی برخوردار خواهند بود و اگر هم در سررسید اردیبهشت ۱۴۰۱، بازدهی بیشتری داشته باشند، متعلق به خود آنها خواهد بود .
وی در پاسخ به سوالی درخصوص مکانیسم اجرای این طرح هم گفت: نمادی در بورس تهران ایجاد خواهیم کرد تا افرادی که برای حضور در این طرح اعلام آمادگی میکنند، این اختیار را تهیه کنند و البته تهیه این اختیار مانع از فروش آن نخواهد بود ؛ یعنی اگر این سهامداران در طول دوره احساس کردند که قیمت بالا رفته و تصمیم به فروش بگیرند، مختارند. اما این اختیار از آنها سلب خواهد شد .
خدابخش افزود : در تاریخ سررسید هم چه بسا ارزش این پرتفوی از بازدهی ۲۵ درصدی بالاتر باشد که در این صورت، باز در اختیار خود سهامدار است که این دارایی را نگه دارد یا اقدام به فروش کند که البته در صورت فروش، اختیار از آنها سلب خواهد شد.
منبع:سنا